Şimdi Ara

MSI GTX 1070 furmark sonuclarım normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: rayli82 , ps-ma Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. İkinci el gtx 1070 satın aldım. Kartın içi açılmamış. Üründe tozlar var ve furmarkta coil whine sesi bulunmakta. Hotspot sıcaklığı 91 derecelerde seyrediyor. Bir de bakır borusunu çektim biraz bükülme var gibi boruda. Neyden olabilir acaba bir sorun teşkil eder mi? Ve furmark sonuçlarım nasıl ürünü iade etmeli miyim yoksa bakım yapsam rahatlar mı ürün?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps-ma -- 10 Mart 2025; 13:35:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hot spot 91 sorun değil hele ki dediğin gibi bakımsız bir kartta termal bakımlarını hakkınca yap öyle dene borudaki minik göçük sorun teşkil etmez ama bakımsızlık sorun yapar furmarkı kaç dk yaptığın yazmıyor eğer bakımsız bir şekilde 1080p 8x de 15dk core 81 derece gayet iyi birde bakım yapılsa bu değer 70 75lere düşer gayet iyi olur.termal bakım olarak çok iyi bir termal macun kullanmanı öneririm hot spot içinse termal pedleri dikkatlice kontrol et eğer termal pedler daha ömrü varsa hiç oynatmadan geri tak termal ped değişeceksen iyi araştırıp bulman lazım tam aynı ölçüler olmalı bir mm kalın ince sorun olur.Termal putty çözümü fln var ama bu karta çok gelir .Belki ilerleyen zamanda termal bant ile koruyarak sıvı metal deneyebilirsin blok uygunsa.

Bu kartı hakkıyla kullanmak için termal bakımını yaptıktan sonra havadar bir kasada msi afterburnerdan fanları fulleyerek kullanman gerek varsın fulde çalışsın.İnsanlar kartın fanları full devirde çalışınca kart zorlanıyor çok çalışıyor gibi düşünüyor aksine kartın fanları full devirde çalışsın ki serin tutabildiği kadar tutsun asıl işlem çipte olup çip zaten ısınıyor tabi gözler orayı görmüyor duymuyor ama fanlar hızlı dönünce aha noldu zorlandı deniliyor siz zorlayacağınız zmana afterburnerdan profili 100e çekersiniz zorlamadığınız zaman ise sesiz mode geçersiniz yani 2 belki 3 profil yeter silence ve performance.

Kart zaten yaşını almış bir kart iyi bir fiyata alındıysa iyi 1080pde hala çok iyi iş yapar teknolojiyi sonuna kadar kullanalım israf etmeyelim.Fsrda destekliyor zaten oyunlarda fsrda kullanılır oldu bitti msi after burner iyi kullanılırsa oyunda ilk girişte bir benchmarkla ayar yapılır sonra hiç değerlere bakma kullan gitsin.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Furmark testini 10 dakika yaptım maximum 82 derece gpu, 93 derece de hotspot sıcaklığına ulaşıyor. Ürünü 3400 tl ye aldım. Üründe toz falan mevcut güvenlik bandı vidasında duruyor. İlk etapta MX-4 hali hazırda elimde olduğundan ötürü onu kullanmayı düşünüyorum. Termal pedler konusunda hiç bilgim yok maalesef ama dediğiniz gibi yapıcam araştırıp ona göre bir aksiyon almak isterim çünkü 1-2 sene en azından bu kartı kullanmak istiyorum. Monitörüm aslında 1440p ama epey uyguna bulduğumu düşündüğümden bu kartı satın aldım. Pubg oynarken ultra da 75 dereceyi gördü fanlar yüzde yüz değilken. Cs 2 de bir kere drop yedim 1 saniyeden biraz uzun sürdü ondan bi işkillendim açıkçası. Ayriyeten bir ay kadar uzay montaj kullanmak durumundayım hocam. Siz ne düşünürsünüz? Fan hızı konusunda söyledikleriniz bana mantıklı geldi denicem. Ayrıca teşekkür ederim yanıtınız için çok detaylı yardımcı olmaya çalışmışsınız varolun.

• ps-ma P kullanıcısına yanıt

Bu zamana kadar termal macununun değişmediğini düşünmek istemiyorum o güvenlik batları çok güvenli değil umarım ilk macunu değildir o bantı söküp takmışlardır.Termal macun konusunda mx4 popüler bir modeldir ancak sahtesi piyasada çok orijinal olduğuna eminseniz kullanın termal macun gpu için oldukça önemli çünkü mesela işlemci ısınırsa çift kule soğutucu alınır yine agresif bir şekilde soğuturuz ancak gpunun hava soğutmasına müdahale etmek zor iş gerek yok o yüzden iyi bir termal macun kullanın.

Termal ped konusundan termal pedlere fazla dokunmamak lazım şöyle bir gözle kontrol edin esnekliği yapışkanlığı iyise parçalanmamışsa dökülmemişse soğutucu blokla beraber sökün ellemeden geri takın çünkü bu termal ped değişimi attığın kuş ürküttüğün kurbağa gibi iyileştirme yapmak zordur ya daha kötü olur yada eskisi gibi olur.o yüzden değişimi zorunlu değilse önermem.

Uzay montaj kullanamnız daha iyi ne güzel her yerden hava alır termal olarak elinizdeki en iyi seçenek.monitör 2k olması gpuya dahada yük bindirecektir cpunun yükünü ise hafifletecektir ancak cs2 cpuya yükleniyor bazı oyunlar böyle cpu odaklı .

bu kartı bütçeniz olana kadar bir termal macun bakım açtın kapadın full fanda kullandım mis gibi bütçe oluşursa elden çıkarıp ilk etapta belki rx6700xt belki rx 6800xt veya üst segmentte rtx 3080 veya biraz daha üst rtx 4070 super diye gidebilirsiniz.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Mx-4 ü alalı epey oldu üç arkadaşımın işlemcisine sürdüm kendim henüz kullanmadım. Uzay montajdan çıkıp kasa aldığım zaman garantiye almak adına daha iyi bir macunla beraber değiştirmesini de yaparım o zaman. 75 derece 1 ay boyunca sorun olmaz sanırım siz ne düşünürsünüz?
    Yarın i3 14100f-rm750-psu b760m-p ddr5-xpg lancer 6000mhz ddr5 16 gb-990 pro heatsink sistem kuruyorum. Ekran kartı işlemci , işlemci soğutucu ve ram takviyesi yapabilirim ilerleyen zamanlarda. Hepsi bana 18bine patladı(990 pro önceden alınmıştı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps-ma -- 10 Mart 2025; 17:48:53 >
  • ps-ma P kullanıcısına yanıt

Çok iyi doğru yoldasınız tavsiye versem ancak bu kadar olur demek ki bu işi biliyorsunuz zaten.Mx4 bende de var bi tane ben orijinal olduğunu düşünüyordum sizin gibi alalım epey olmuştu çok sonra sahte olduğunu fark ettim mx4 orijinal fake yazın bir araştırın belki fakedir.Mx6 bu soralar indirimde ama bu gpuya bir kere süsülecek ve kararınca sürülecek arkadaşınızdan fln çok kaliteli bir macun bulabilrseniz veya 1gr thermalgrizzy kyronut 1gr fln değebilir.Muhtemelen 13400f e mecbur kaldınız yoksa am5 ten yürürdünüz uyguna geldiyse gayet tabi kullanılabilir.Kasa alırsanız görünüşten önce hava akışına bakın intel bi anakart kullanıyorsunz upgrade fln yapsanız yine intel alacaksınız ve üst seviye inteller ısınıyor zaten oişlemci upgredei de ekran kartı upgrade yaptığınız için ihtiyaç duyacaksınız yani kasa içi sıcaklık sizde yüksek olacak o yüzden hava akışı iyi soğutma fanları iyi modellere bakın ikinic el mesh kasa alıp güçlü fanlar takabilirsiniz bu fanlar 14cm fanda olabilir abartı olursa sunucu fanı bile takabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI GTX 670 OC Geliyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.