Şimdi Ara

MSI GTX 280 PSU SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaslar..bugun yeni aldığım msi gtx 280 2d altında gayet sorunsuz çalısırken 3d mark 06 cod 4 gibi 3d durumunda psudan acaip 1 cızırtı sesi alıyorum sebeninin psunun amper değerlerinden kaynaklandığını düşünüyorum
    http://www.newegg.com/Product/ShowImage.aspx?CurImage=17-811-006-04.jpg&Image=17-811-006-09.jpg%2c17-811-006-02.jpg%2c17-811-006-03.jpg%2c17-811-006-04.jpg%2c17-811-006-05.jpg%2c17-811-006-06.jpg%2c17-811-006-07.jpg%2c17-811-006-08.jpg&S7ImageFlag=0&WaterMark=1&Item=N82E16817811006&Depa=0&Description=Tagan%20TG600-U35%20600W%20Power%20Supply
    sizce sorun ne olabilir?? eğer sizde psudan diyorsanız 200-250 ytlye yuksek amper veren psu tavsiyelerinizi bekliyorum cvblar için şimdiden teşekkurler...
    edit: sistem e6750 @3.0 - 2 gb 900 mhz ocz sli ready ram - p35 ds3l eski ekran kartım g80 gts 320 mbdı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathComesSlow -- 30 Ağustos 2008; 15:01:45 >

• tagan 600 w nin yeterli olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

Bu mesaj silindi.
    ekran kartının molex kabloları ile "hdd ,cdrom, fan" gibi diğer kabloların farklı kanallardan gelmesine dikkat et.hatta gtx 280 de 2 tane güç girişi var sanırım.onlar bile farklı kanallardan gelsin.öyle bir dene birde !
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

O güç kaynağının sorun yapmaması lâzım, hele o sistemle. İlginç.

Gerçi eminsinizdir ama, sesin güç kaynağından geldiği kesin değil mi?

O fiyata Corsair TX750 veya biraz daha fazlaya PC Power&Cooling 750 alınabilir, ama güç kaynağı almak gerekli mi?

eminim hocam direk psudan geliyor bnde şaşırdım sistemde aşırı güç çeken başka bileşende yok.. sanırım 48 amper yetmedi 280+ 6750 ye.. Corsair TX750 tavsiyeniz için çok teşekkür ederim gayet işimi görebilecek 1 psu + fiyatıda uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

ekran kartının molex kabloları ile "hdd ,cdrom, fan" gibi diğer kabloların farklı kanallardan gelmesine dikkat et.hatta gtx 280 de 2 tane güç girişi var sanırım.onlar bile farklı kanallardan gelsin.öyle bir dene birde !

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

ewt 1 8 pin 1de 6pin güç girişi var kartın psudan direk 6 pin pci ex çıkışı var fakat 8 pin olmadığı için psudan çıkan molex donusturme kablosunu kullandım ama bunlara başka hiç 1 sey bağlı deil direk psudan geliyor cvbın için teşekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathComesSlow

quote:

ewt 1 8 pin 1de 6pin güç girişi var kartın psudan direk 6 pin pci ex çıkışı var fakat 8 pin olmadığı için psudan çıkan molex donusturme kablosunu kullandım ama bunlara başka hiç 1 sey bağlı deil direk psudan geliyor cvbın için teşekkurler...

Alıntıları Göster
    sen o psu ile sorun yaşıyorsan ben baştan bu işi bırakayım
    hocam 18A+18A veren min 500W bir psu yeterli geliyor.sorun psu değil.karttan geliyordur o ses:)nvidialarda kapasitör cızırtısı hep vardır...tekrar bi dinleyiverin derim ben:)

edit:ben gtx 260 sanmışım ama 280 için o psu yeterlidir.sanırım min. 560W gerekiyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palatine -- 30 Ağustos 2008; 15:33:47 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bendede 4870'de cızırtı sesi oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Palatine

hocam 18A+18A veren min 500W bir psu yeterli geliyor.sorun psu değil.karttan geliyordur o ses:)nvidialarda kapasitör cızırtısı hep vardır...tekrar bi dinleyiverin derim ben:)

edit:ben gtx 260 sanmışım ama 280 için o psu yeterlidir.sanırım min. 560W gerekiyordu...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Draconic

ısrarınız üzerine yeniden denedim gene psudan geliyor min 40A 550W istiyor kart.. tagan hayal kırıklığına uğrattı beni

• quote:

quote:

ısrarınız üzerine yeniden denedim gene psudan geliyor min 40A 550W istiyor kart.. tagan hayal kırıklığına uğrattı beni

Alıntıları Göster
    sistem boşta ikende var mı ses hocam?yoksa yük altında mı ötüyor?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

sadece yük altında hocam..
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_20820496/mpage_1/key_//tm.htm#20820496 evet burda ark 700w modelle bile sorun yaşamıs..sorunun psudan kaynaklandığı kesinleşti sanırım..200-250 ytl arasına sağlam amper verebilen psu önerilerinizi yazarsanız sevinirim..

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    güç kaynağını ne zamandır kullanıyorsunuz?
    n.ş.a. yetmesi gerekir ama kapasitör yaşlanması sebebi ile psu yetmiyor olabilir hocam.psu ların hepsi yük altında sınır değerlerde çalışırken bu tip sesleri yapar ama tavsiye edilen güç kaynağı değerleri nvidia nın intel qx9XXX serisi işlemciler ile elde ettiği güç değerlerini baz alır.aslında yetmesi gerekir...işlemcideki hız aşırtmayı geri alın;varsa tv kartı vs çıkarın;kullanmadığınız aygıtları sökün birde öyle deneyin derim ben.sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim:)
    kolay gelsin

• quote:

n.ş.a. yetmesi gerekir ama kapasitör yaşlanması sebebi ile psu yetmiyor olabilir hocam.psu ların hepsi yük altında sınır değerlerde çalışırken bu tip sesleri yapar ama tavsiye edilen güç kaynağı değerleri nvidia nın intel qx9XXX serisi işlemciler ile elde ettiği güç değerlerini baz alır.aslında yetmesi gerekir...işlemcideki hız aşırtmayı geri alın;varsa tv kartı vs çıkarın;kullanmadığınız aygıtları sökün birde öyle deneyin derim ben.sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim:)
    kolay gelsin

Alıntıları Göster
    quote:

kolay gelsin

yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve hakkını verdiğimi söyleyebilirim dediklerinizi yaptım işlemciyi normal hızına çektim 1 seyler sökmeye ise gerek duymadım ztn 1 tane hdd 1 tanede dvd writer war sonuc deişmedi gene aynı cızırtı..şimdi yadigar g80 gtsyi taktım onda bole 1 cızırtı yok fakat kartın ısısı 10 derece artmıs dikkatimi çekti artık yeni 1 psu yolu gözüktü

• quote:

quote:

kolay gelsin

yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve hakkını verdiğimi söyleyebilirim dediklerinizi yaptım işlemciyi normal hızına çektim 1 seyler sökmeye ise gerek duymadım ztn 1 tane hdd 1 tanede dvd writer war sonuc deişmedi gene aynı cızırtı..şimdi yadigar g80 gtsyi taktım onda bole 1 cızırtı yok fakat kartın ısısı 10 derece artmıs dikkatimi çekti artık yeni 1 psu yolu gözüktü

Alıntıları Göster
    ne diyeyim geçmiş olsun:(

• quote:

ne diyeyim geçmiş olsun:(

Alıntıları Göster
    bir yılda tagan gibi bir psu nasıl olurda okadar yıpranır hayret işimiz var bu psularla valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

bir yılda tagan gibi bir psu nasıl olurda okadar yıpranır hayret işimiz var bu psularla valla

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

dostum öyle deme triple 20 A yetmiyor olabilir benim önerim tagan II Force 800 w PSU fiyatı 238 YTL 6 railden rail başına 20 A veriyor bence 280 yeter hatta :D 4870X2 bile rahat rahat yeter :D ama birde şu konu var malesef ülkemizde elektirikler b*** gibi voltaj dalgalanmaları herhalde dünyanın hiç bir yerinde ülkemizdeki kadar fazla değildir normal olarak 220 V deniliyor ama pirizlerimizde minimum 225 v olması gerekir ki zaten yükle birlikte 220v a iner o değer ama malesef ülkemizde genellikle 210 215v civarlarında akşamları ise 200v civarlarında geziniyor ki buda komponent ömrünede direkt olarak etkiliyor bulunduğunuz bölgede voltaj seviyesinin genellikle kaç v olduğunu tespit etmenizi öneririm muhtemelen düşük çıkcaktır bunun önine geçmek için UPS ( kesintisiz güç kaynağı ) kullanmanızı öneririm zira UPS ler çıkışlarına devamlı sabit gerelim vermekteler ve voltaj dalgalanmalarından etkilenmemektedirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

dostum öyle deme triple 20 A yetmiyor olabilir benim önerim tagan II Force 800 w PSU fiyatı 238 YTL 6 railden rail başına 20 A veriyor bence 280 yeter hatta :D 4870X2 bile rahat rahat yeter :D ama birde şu konu var malesef ülkemizde elektirikler b*** gibi voltaj dalgalanmaları herhalde dünyanın hiç bir yerinde ülkemizdeki kadar fazla değildir normal olarak 220 V deniliyor ama pirizlerimizde minimum 225 v olması gerekir ki zaten yükle birlikte 220v a iner o değer ama malesef ülkemizde genellikle 210 215v civarlarında akşamları ise 200v civarlarında geziniyor ki buda komponent ömrünede direkt olarak etkiliyor bulunduğunuz bölgede voltaj seviyesinin genellikle kaç v olduğunu tespit etmenizi öneririm muhtemelen düşük çıkcaktır bunun önine geçmek için UPS ( kesintisiz güç kaynağı ) kullanmanızı öneririm zira UPS ler çıkışlarına devamlı sabit gerelim vermekteler ve voltaj dalgalanmalarından etkilenmemektedirler

Alıntıları Göster
    Tek railden yüksek amper vereni seçmelisiniz.Çok railli Psu lar sorun oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: conquerx

Alıntıları Göster
    iyide kartın güç girişi 2 tane
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

iyide kartın güç girişi 2 tane

Bu dediğinizle "tek rail" olmasının ne gibi bir ilgisi var hocam?

Sanırım tek railden verebildiği amper değeri yetmeyebilirken , çift railden gelirse Örn: 20*2 = 40 amper verebilmiş olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: conquerx

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: conquerx

gtx260 icin dedigin olmaz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.