Şimdi Ara

MSI GTX 680 çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakında zamanda 2. el MSI GTX 680 aldım performansından çok memnunum BF4 ultrada 60-80 FPS arası oynuyorum ama beni endişelendiren bir şey var oda sıcaklığı: Normalde boştayken sıcaklığı 40-45 arası ama sağlam bir oyun oynayınca Battlefield 4/Planetside 2 sıcaklık 90 dereceye fırlıyor her ne kadar bu ekran kartının resmi olarak maksimum kaldırabileceği sıcaklık 98 derece olsada sürekli 90 derecede çalışması ömrünü kısaltır diye tahmin ediyorum.Nvidianın bu ekran kartı için son driverınıda yükledim aldıktan sonra ama ilginç bir şey dikkatimi oda sıcaklık 90 dereceye ulaştığı halde ekran kartının fanı son hızda dönmüyordu otomatikte bende MSI Afterburner indirdim fan profili ile 80 dereceyi geçtimi fanı son hızda döndürcek şekilde ayarladım şimdi 80-84 derece arası çalışıyor oyun oynarken ama gene yüksek gibi size ne yapmayalım? Aklıma bütçem dahilinde gelen tek şey kullandığım Coolermaster HAF 912 kasanın sol kapağındaki fan yerine sağlam bir fan takmak hava girişi olarak tak ekran kartının karşısında olan bu bölgende karta ekstra hava basılsın.Dediğim gibi kullandığım kasa Coolermaster HAF 912 bütün kasa fanları stok şimdiye kadar hiç sıcaklık problemim olmadı bu kadar bende hiç ekstra fan alma işine girmedim.Merak edenler sistemin geri kalanı :

i5 2500k işlemci
    MSI P67A-G45 Intel P67 (B3 Revizyon) anakart
    750 w psu
    8 gb ram

• leke900 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ekran kartınız referans soğutmaya mı sahip ? Eğer referans soğutma ise ve dediğiniz üzere kasanızda ekstra fanda yoksa bu sıcaklıklar yaz aylarında (yüksek olmasına rağmen) normaldir.Bu yüzden dediğiniz gibi ilk olarak ekstra fan çözümüne başvurabilirsiniz.Bunu da dediğiniz şekilde ekran kartının önüne içeri hava alacak şekilde monte ederek sağlayabilirsiniz.Ya da ekran kartından çıkan sıcak havayı direkt dışarı atması için bu fanı dışarı üfleyecek şekilde monte edebilirsiniz (böylesi daha iyi olacaktır, ben öyle kullanıyorum).

Eğer ekstra fan size istediğiniz soğutma performansını vermez ise (verse bile bu dediğimi yapmanız sıcaklıkları azaltacaktır); ekran kartının garantisi bittiyse (2. el olduğunu da düşünürsek) termal macunu değiştirmelisiniz.Kaliteli bir macun tercih etmeniz daha da sıcaklıklığı azaltacaktır.Garantisi devam etse bile bu dediğimi uygulayabilirsiniz (eğer ekran kartının üzerinde herhangi bir garanti ibaresi içeren koruyucu bir kart bulunmuyorsa).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 20 Ağustos 2014; 23:17:29 >

• yan kapağa şu fanı almanı tavsiye ederim:

http://www.vatanbilgisayar.com/blade-master-120mm-fan.html

tam yükte çok gürültülü çalışıyor ama %40 devirde çalıştığını anlamak mümkün değil. tam yükte de hangi devirde çalışmasını istiyorsan ayarlayabilirsin. benim anakartın bios'tan minimum devir %60'dan aşağı indirilemediği için ai suite kullanarak %40'a indiriyorum (yük altında değilken) kullandığım profil:

MSI GTX 680 çok ısınıyor

edit:
    pwm fanlar malesef ekran kartına göre ayarlanamıyor, oyun oynarken işlemci sıcaklığı da artacağı için ona göre bir ayar yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 20 Ağustos 2014; 23:27:43 >

• Yeri gelmişken bende sorayım gtx directcu 2 780 kullanıyorum (asus) watch dogs gibi oyunlarda 70 dereceyi görüyor (fan'ı otomatik yaparsam ) bu değer normal mi? gpu tweak ile 70'e alırsam fanı bu sefer dahada düşüyor sıcaklık 70 derece normalmidir bu sıcaklarda? 40 dereceyi görüyor yaşadığım şehir gündüzleri. Birde fanı ne kadarda çalıştırayım? 70'de fan bozulur diye endişe ediyorum.

undefined

kasam cooler master 912 plus 750w 80+

toplamda 3 fan var (ön arka yukarı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumong88 -- 21 Ağustos 2014; 0:05:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

Yeri gelmişken bende sorayım gtx directcu 2 780 kullanıyorum (asus) watch dogs gibi oyunlarda 70 dereceyi görüyor (fan'ı otomatik yaparsam ) bu değer normal mi? gpu tweak ile 70'e alırsam fanı bu sefer dahada düşüyor sıcaklık 70 derece normalmidir bu sıcaklarda? 40 dereceyi görüyor yaşadığım şehir gündüzleri. Birde fanı ne kadarda çalıştırayım? 70'de fan bozulur diye endişe ediyorum.

undefined

Gayet normal.80`e kadar 40 derece hava sicakliginda iyi bir sogutmaya sahip olsaniz da normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

quote:

Yeri gelmişken bende sorayım gtx directcu 2 780 kullanıyorum (asus) watch dogs gibi oyunlarda 70 dereceyi görüyor (fan'ı otomatik yaparsam ) bu değer normal mi? gpu tweak ile 70'e alırsam fanı bu sefer dahada düşüyor sıcaklık 70 derece normalmidir bu sıcaklarda? 40 dereceyi görüyor yaşadığım şehir gündüzleri. Birde fanı ne kadarda çalıştırayım? 70'de fan bozulur diye endişe ediyorum.

undefined

Gayet normal.80`e kadar 40 derece hava sicakliginda iyi bir sogutmaya sahip olsaniz da normal.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

• quote:

undefined

Merhaba,

Aynı kartı kullanıyoruz.Sıcaklıklarınız normal hatta benimkine göre soğuk sayılır.Watch Dogs' ta falan 70 dereceyi görüyorsanız (auto fan ile); çok güzel bir değer.Ama sanıyorum ayarlar kısık oynuyorsunuz.Yoksa TXAA falan açınca bayağı ısıtıyor kartı (gerçi oyuna düzgün patch gelene kadar sildim oyunu).

MSI Afterburner ile kendinize bir fan profili belirleyin.Kart çok ısındığı zaman zaten auto fanda bile %65 devrini görüyor.Ben şu an 70 dereceye geldiğinde %65 fan devrini kullanıyorum.80 derecede ise (hiç görmedim) %80 fan devrinde ayarlı.Yani bu aralıkta %65 - %80 arası kart 5 - 6 saatlik BF4 sonrası gündüz bile 73 - 74 derecelerde tutunuyor ve %70 - 71 fan hızı ile.Sizde kendinize uygun bir fan profili ayarlayarak bu durumu kontrol altına alabilirsiniz.

Ama dediğim gibi sıcaklıklarınız maşallah gerçekten çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

undefined

Merhaba,

Aynı kartı kullanıyoruz.Sıcaklıklarınız normal hatta benimkine göre soğuk sayılır.Watch Dogs' ta falan 70 dereceyi görüyorsanız (auto fan ile); çok güzel bir değer.Ama sanıyorum ayarlar kısık oynuyorsunuz.Yoksa TXAA falan açınca bayağı ısıtıyor kartı (gerçi oyuna düzgün patch gelene kadar sildim oyunu).

MSI Afterburner ile kendinize bir fan profili belirleyin.Kart çok ısındığı zaman zaten auto fanda bile %65 devrini görüyor.Ben şu an 70 dereceye geldiğinde %65 fan devrini kullanıyorum.80 derecede ise (hiç görmedim) %80 fan devrinde ayarlı.Yani bu aralıkta %65 - %80 arası kart 5 - 6 saatlik BF4 sonrası gündüz bile 73 - 74 derecelerde tutunuyor ve %70 - 71 fan hızı ile.Sizde kendinize uygun bir fan profili ayarlayarak bu durumu kontrol altına alabilirsiniz.

Ama dediğim gibi sıcaklıklarınız maşallah gerçekten çok iyi.

Hocam watch dogs bütün ayarlar en yüksekte gpu max buffered 1 aa ise msaa 4x 1080p peki direk gpu tweak programıyla oyuna girmeden 70'e alsam çıkana kadar 70'de çalışsa yine iş görür mü?

• jumong88 kullanıcısına yanıt
    İş görür tabii, ama dediğim gibi bir fan profili ayarlayın ve MSI Afterburner' ı '' sistem başlangıcında çalıştır, minimize olarak çalıştır '' seçenekleri ile ayarlayın bir daha başınız hiç ağrımasın.İnanın böyle daha iyi olur.Öbür türlü ikide bir uğraşmanız gerekecek.

Ayarlaması zaten kolay bir olay.Forum içerisinde arama yapın, benim bir yorumumda anlatımım mevcut (MSI Afterburner).Akabinde Google' dan da bulabilirsiniz.
  • 7970 ve gtx 680 -690 bunlar çok ısınan ekran kartları zaten ama fan ayarlarınızı istediğiniz hızda ayarlayabilirsiniz ve havalar zaten sıcak kasanızdaki fanlarında azda olsa önemi var eksoz fanınızın hızını da artırmanızı tavsiye ederim içerideki sıcak havayı dışarıya atan tek fan odur çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba,

Ekran kartınız referans soğutmaya mı sahip ? Eğer referans soğutma ise ve dediğiniz üzere kasanızda ekstra fanda yoksa bu sıcaklıklar yaz aylarında (yüksek olmasına rağmen) normaldir.Bu yüzden dediğiniz gibi ilk olarak ekstra fan çözümüne başvurabilirsiniz.Bunu da dediğiniz şekilde ekran kartının önüne içeri hava alacak şekilde monte ederek sağlayabilirsiniz.Ya da ekran kartından çıkan sıcak havayı direkt dışarı atması için bu fanı dışarı üfleyecek şekilde monte edebilirsiniz (böylesi daha iyi olacaktır, ben öyle kullanıyorum).

Eğer ekstra fan size istediğiniz soğutma performansını vermez ise (verse bile bu dediğimi yapmanız sıcaklıkları azaltacaktır); ekran kartının garantisi bittiyse (2. el olduğunu da düşünürsek) termal macunu değiştirmelisiniz.Kaliteli bir macun tercih etmeniz daha da sıcaklıklığı azaltacaktır.Garantisi devam etse bile bu dediğimi uygulayabilirsiniz (eğer ekran kartının üzerinde herhangi bir garanti ibaresi içeren koruyucu bir kart bulunmuyorsa).

Evet hocam ekran kartının garantisi bitik 2012 yılınında alınmış bu arada referans işini tam anlamadım kartım MSI yapımı şeklide aynen böyle.

MSI GTX 680 çok ısınıyor

Bugün tekrar denedim BF4 te sıcaklığın kartın zorlanmasıyla alakası yok grafiklerin high ardında medium a düşürdüm 160 fps ile oynuyorum kart gene 90 dereceye çıkıyor.Bu arada kasa sağı , solu ve üstü neredeyse(2 şer santim boşluk var hava alabileceğin) kapalı bir yerde duruyor bununla alakası var mıdır sıcaklığın diyecem ama önü ve arkası açık hava giriş ve çıkış açısından.

Bu arada söylemeyi unuttum benim öğleden sonra güneşi aldığın bütün evin diğer odalarına göre daha sıcak olur şu anda gece 3 te bile oda sıcaklığım 28 derece.

Birde kaliteli termal macun olarak hangi markayı önerirsiniz nerden alıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leke900 -- 22 Ağustos 2014; 6:45:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

yan kapağa şu fanı almanı tavsiye ederim:

http://www.vatanbilgisayar.com/blade-master-120mm-fan.html

tam yükte çok gürültülü çalışıyor ama %40 devirde çalıştığını anlamak mümkün değil. tam yükte de hangi devirde çalışmasını istiyorsan ayarlayabilirsin. benim anakartın bios'tan minimum devir %60'dan aşağı indirilemediği için ai suite kullanarak %40'a indiriyorum (yük altında değilken) kullandığım profil:

MSI GTX 680 çok ısınıyor

edit:
    pwm fanlar malesef ekran kartına göre ayarlanamıyor, oyun oynarken işlemci sıcaklığı da artacağı için ona göre bir ayar yaptım.

Hocam bu fan 120 mm coolermasterın sitesinden okuduğum kadarıyla yan kapağa 140 mm fan takılıabiliyor daha büyük alsak daha iyi değil mi?

Bugün tekrar denedim BF4 te sıcaklığın kartın zorlanmasıyla alakası yok grafiklerin high ardında medium a düşürdüm 160 fps ile oynuyorum kart gene 90 dereceye çıkıyor.Bu arada kasa sağı , solu ve üstü neredeyse(2 şer santim boşluk var hava alabileceğin) kapalı bir yerde duruyor bununla alakası var mıdır sıcaklığın diyecem ama önü ve arkası açık hava giriş ve çıkış açısından.Bu arada söylemeyi unuttum benim öğleden sonra güneşi aldığın bütün evin diğer odalarına göre daha sıcak olur şu anda gece 3 te bile oda sıcaklığım 28 derece.

Kasaya fan almadan önce kartın macununu kesinlikle yenile.Kaç yıllık kart ve referans tasarım.Ondaki macun daha bir işe yaramaz(Tabiki kuruyup gitmediyse ) 90 dereceler referans kart için NORMAL.
    140 mm yüksek devirli pwm fan bulabilirsen tabii daha iyi olur.

şu çok deli birşeye benziyor mesela:
    http://www.hepsiburada.com/liste/cooler-master-excalibur-120mm-hiz-kontrollu-pwm-kasa-fani-r4-exbb-20pk-r0/productDetails.aspx?productId=bd303118&categoryId=1125&SKU=BD303118

yalnız not düşeyim, eğer anakartından işlemci fanıyla kasa fanlarını en az 2 kategori olarak yönetemiyorsan pwm ile uğraşmak biraz zor olur. benim koyduğum ss'de mesela cpu fan görülmüyor ama işlemci fanını daha düşük sıcaklıklardan itibaren yüksek hızla döndürürken kasa fanlarını (chassis fan) 45 dereceden itibaren hızlandırmaya başlıyorum, 45 dereceye kadar 600 devir hızda dönüyor ve gürültü yapmıyorlar; internet, filim izleme, ofis programlarıyla uğraşma gibi günlük aktivitelerde fan sesi duyulmuyor böylece.

• trktlh kullanıcısına yanıt
    +1

hatta belki bunu yapınca yeni fan almaya gerek kalmayabilir.

hatta eğer ekran kartını çok uzun süre kullanmayı düşünüyorsan garantisi de bitmiş nasıl olsa, sıvı soğutma denenebilir:
     MSI GTX 680 çok ısınıyor

http://forum.donanimhaber.com/m_87719642/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.