Sistem Upgrade Tavsiyesi DDR 5
Ben uzun süredir piyasadan kopuk biri olarak tavsiyenize ihtiyacım var. Şu an genelde oyun-film için kullandığım DDR 3 PC çok eskidi artık upgrade geçmem lazım almışken geleceğe yönelik direk DDR 5 e geçiyim diyorum.Bütçemide şu aralar fazla zorlayalamam o yüzden şu an için sadece zorunlu olarak Anakart , İşlemci , Ram düşünüyorum.İşlemci soğutucu almam gerekir mi bilmiyorum eskiden bu bir zorunluluktu stock soğutucular kötüydü. işlemci aklımda 12100f sizin fikriniz nedir hangi soğutucuyu önerirsiniz kasam sıvı soğutmaya uygundur ( COOLER MASTER HAF 912 Plus) .
Şu an ki sistemimde kullanıcağım parçalar bunlar olacak :
NvIDIA GTX 980 ekran kartı
COOLER MASTER HAF 912 Plus kasa 2 fanlı işlemci soğutucuna uygundur
High Power 600W Performance GD 80+ Gold PSU
Samsung 500 GB SSD 850 EVO
Daha sonra daha iyi ekran kartı ve m.2 bellek alıcam elim rahatlayınca.Şu an için DDR 5 sisteme geçmek istiyorum ucuz şekilde.
Anakart Bu anakart tek eskiği gördüğüm kadarıyla PCI 5.0 olmaması ama bununda çok önemli bir şey olmadığını okudum.WIFI-Blutooha ihtiyacım yok
İşlemci Intel Core i3 12100F olarak uygun gördüm bildiğim kadarıyla modern oyunlar için gayet yeterli bir işlemci
Ram olarak işimi görücek 2x16 GB DDR 5 ram olarak bunu buldum
İşlemci soğutucusu almamgerekir mi bilmiyorum 12100f den stock soğutucu çıkar mı? çıkarsa iş görür mü ? 2 bin TL daha çıkarım soğutucuya verebilirim gerekiyorsa.
Vakit ayırıp cevap veren tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Şu anki sistemde kullanacağım parçalar:
Kasa : COOLER MASTER HAF 912 Plus
PSU : 750 W 80 gold plus
Ekran kart : GTX 980
Evet arkadaşlar oyun bilgisayarım çok eskidi artık bir upgrade geçmem gerekiyor şu an için ekran kartına dokunamam bütçem 5000 TL civarı ama işlemcim intel 2500k ve sistemim DDR3 halen.Bu yüzden şimdilik ekran kartına dokunmadan İşlemci neslini gençleştirip DDR4 e geçiyim dedim.Bayağıdır bilgisayar piyasasına bakmadığımdan yeni işlemciler hakkında fazla bilgim yok o yüzden size danışıyım dedim.İşlemci olarak kesinlikle intel düşünüyorum 12. nesil çıkmış ama fiyatlarına görünce vazgeçtim bir önce mimariden almaya karar verdim(10 veya 11. nesil).Bütçem dahilinde oyun amaçlı bir işlemci , işlemciye uygun m.2 SSD destekli anakart ve ram gerekiyor bana.Bana zaman ayırıp cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
-İtopyada güzel indirimde 2 işlemci gözüme çartptı https://www.itopya.com/intel/efffsane-kasim-bilgisayar-parcalari-firsatlari/?f=n&k=islemci
10400F bana güçsüz gibi geldi bende bu alacağım işlemciyi kafadan 5-6 sene kullanıcam almışken 11600KF aklım kaydı biraz güçlü olsun uzun seneler beni götürsün diye.
-Bunların yanında işlemci için bir soğutucuda gerekicek şu an elimde 2500k için eski bir kule gibi soğutucu o iş görmez muhtemelen bir kule tipi hava soğutcu gerekicek anakarta uygun.Ama bir kaç şeyde yeni nesil soğutcuların çok ısındıkları su soğutucu olmadan olmayacağını okudum bu doğruyla illa su soğutucu gerekicek se gene gözüme şu çaptı itopyada
Tekrardan bana zaman ayırıp cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
biraz güçlü
9600k etrafında sistem upgrade tavsiyesi lazım
Yeni sistem topluyorum maddi gücüm çok olmadığından dolayı 10. değil 9. Nesil intel işlemci ile toplucam.i5 9600k etrafında sistem upgrade tavsiyesi lazım bana 9600k ya uygun
- Anakart
-Ram DDR 4 16gb (2×8)
-Psu lazım 500-750 watt (80 plus)
-9600k için hava soğutucu tower tipi
Elimdeki:
Kasa Coolermaster HAF 912 plus
Ekran kartı GTX 980
Şu indirim döneminde ufak bir upgrade yapmak istiyorum cevap verenlere şimdiden teşekkürler
Sistem Upgrade Tavsiye
|
|
MSI GTX 680 çok ısınıyor
|
|
Konu Silinebilir
|
Birleşik Arap Emirlikleri'nde olan var mı ?
|
Mp3 formatları arasındaki fark?
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 765
İkinci El Bölümü Mesajları: 21
Konularının görüntülenme sayısı: 8.065 (Bu ay: 95)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 33 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap