Şimdi Ara

MSI GTX460 Hawk SLI mı Zotac GTX480 Amp! mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem tavsiyesi için kesinlikle LEON-X'e danışın bu işin duayeni odur
  • SLI fln yapma tek kart her zaman daha iyidir.5 fps için değmez filmlerde bile MS yaşıyorum
  • tek başına gtx460 hawk al günlük 950-1000mhz arası kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

canerpense hocam dediklerinin hepsi göreceli durumlar.
    quote:

GTX460 günümüz oyunlarının hakkından fazlasıyla geliyor.

Fazlasıyla nasıl geliyor hocam abartmayalım.Sizin aldığınız performans sizi tatmin eder başkasını etmeyebilir.
    En basitinden bir crysisi 1080pde herşey full 460la zor oynarsin.Görüntü hafif slow-mo gibi oynarsın buda hızlı aksiyon olan bir oyunun içine eder.

Yeni çıkacak kartları bekleme olayına gelince... Ben bunu hiç anlamıyorum.Devrim niteliğinde birşey vaad etmedikten sonra,birazcık daha iyi performans verecek diye bel bağlamanın ne mantığı varki...Ha tek fayda görebiliyorum o da mevcut f/p kartlarının fiyatları iyice düşecek.Yeni çıkanların akla karası anlaşılıp,son kullanıcı için en elverişli modeller çıkana kadar,ondan daha çok şey vaad eden yeni bir serinin duyurulmayacağı ne malum? Onuda mı bekleyecez o zaman.Günün mevcut ürünlerinden amaç,bütçe önde olmak üzere kişinin doğru seçimi yapabilmesi yeterliki.Yoksa bu sektörde gelişme bu hızla giderken neyi bekliceksin neye güveneceksin...

460ın ömrü daha dolmadıki..Yeni doğmuş bir kart.

Sırf ekranda 60FPS yazsın diye SLI yapmak saçma geliyor. Tek kartla 30FPS ise MS yüzünden çift kartla 35FPS civarı görüyorsun zaten...

4870X2'de bolca başıma gelen birşeydi... GTX260 SLI ilede aynısının olduğunu gördüm.

Hocam madem MS yok diyorsun, SLI'ı ve GPU'yu iyi kullanan oyunlardan birinde (örneğin Crysis yada Crysis Warhead) bir video çeksen -ama gerçekten MS varsa saklamak yok, baştan anlaşalım- bizde görsek varmıymış yokmuymuş?

Elimde bir adet daha GTX460 olsa ilk yapacağım iş olacak o test...

Ek: Vsync'i kapatırsan daha iyi sonuç elde etmiş oluruz. Ayrıca Fraps ile benchmark yaparsan Frameler arası değerlerede bakarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 6 Ekim 2010; 18:37:22 >

• GTX 460 alıp hız aşırtma yaparak oyunlarda filan hiç sıkıntı yaşamazsınız.
    Forumda incelemesi var.@Man From Atlantis arkadaş test etmişti,araştırabilirsiniz.
    MSI Hawk ya da Gigabyte 1GB alabilirsiniz.

Ayrıca;
    Sisteminiz nedir ?
  • Peki tek soru tek cevap haline getirelim. GTX460 Hawk alsam ve 850 gpu -4000 bellek gibi kullansam, GTX480 almadığıma üzülür müyüm? Ya da 1920x1080'de tüm ayarları açmak istediğimde performans sorunu yaşarsam, yanına bir 460 daha eklemek zorunda kalır mıyım? (bunu istemeden yaparsam yine pişman olacağım) Siz olsanız ne yapardınız? 3 soru oldu maalesef, birini cevaplasanız da yeter benim için.

ADEM 1990,
    Sistemi henüz toplamadım hocam, fikir alma aşamasındayım. Ancak her halükârda i7 950, X58 bir anakart ve 3x2 GB 1600 CL7 lik bir bellek olacak sistemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironhide -- 6 Ekim 2010; 18:52:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironhide

Peki tek soru tek cevap haline getirelim. GTX460 Hawk alsam ve 850 gpu -4000 bellek gibi kullansam, GTX480 almadığıma üzülür müyüm? Ya da 1920x1080'de tüm ayarları açmak istediğimde performans sorunu yaşarsam, yanına bir 460 daha eklemek zorunda kalır mıyım? (bunu istemeden yaparsam yine pişman olacağım) Siz olsanız ne yapardınız? 3 soru oldu maalesef, birini cevaplasanız da yeter benim için.

ADEM 1990,
    Sistemi henüz toplamadım hocam, fikir alma aşamasındayım. Ancak her halükârda i7 950, X58 bir anakart ve 3x2 GB 1600 CL7 lik bir bellek olacak sistemde.

850'de kullancaksan HAWK'a para verirsen parayı sokağa atarsın, en ucuz GTX 460'ı al.

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

canerpense hocam dediklerinin hepsi göreceli durumlar.
    quote:

GTX460 günümüz oyunlarının hakkından fazlasıyla geliyor.

Fazlasıyla nasıl geliyor hocam abartmayalım.Sizin aldığınız performans sizi tatmin eder başkasını etmeyebilir.
    En basitinden bir crysisi 1080pde herşey full 460la zor oynarsin.Görüntü hafif slow-mo gibi oynarsın buda hızlı aksiyon olan bir oyunun içine eder.

Yeni çıkacak kartları bekleme olayına gelince... Ben bunu hiç anlamıyorum.Devrim niteliğinde birşey vaad etmedikten sonra,birazcık daha iyi performans verecek diye bel bağlamanın ne mantığı varki...Ha tek fayda görebiliyorum o da mevcut f/p kartlarının fiyatları iyice düşecek.Yeni çıkanların akla karası anlaşılıp,son kullanıcı için en elverişli modeller çıkana kadar,ondan daha çok şey vaad eden yeni bir serinin duyurulmayacağı ne malum? Onuda mı bekleyecez o zaman.Günün mevcut ürünlerinden amaç,bütçe önde olmak üzere kişinin doğru seçimi yapabilmesi yeterliki.Yoksa bu sektörde gelişme bu hızla giderken neyi bekliceksin neye güveneceksin...

460ın ömrü daha dolmadıki..Yeni doğmuş bir kart.

Sırf ekranda 60FPS yazsın diye SLI yapmak saçma geliyor. Tek kartla 30FPS ise MS yüzünden çift kartla 35FPS civarı görüyorsun zaten...

4870X2'de bolca başıma gelen birşeydi... GTX260 SLI ilede aynısının olduğunu gördüm.

Hocam madem MS yok diyorsun, SLI'ı ve GPU'yu iyi kullanan oyunlardan birinde (örneğin Crysis yada Crysis Warhead) bir video çeksen -ama gerçekten MS varsa saklamak yok, baştan anlaşalım- bizde görsek varmıymış yokmuymuş?

Elimde bir adet daha GTX460 olsa ilk yapacağım iş olacak o test...

Ek: Vsync'i kapatırsan daha iyi sonuç elde etmiş oluruz. Ayrıca Fraps ile benchmark yaparsan Frameler arası değerlerede bakarız.

Sırf ekranda 60fps yazsın diye SLI yapılmıyor hocam.Tek kart 460 ile çift kart SLI arasında dağlar kadar gözle görülür performans farkı var.Kullanırsan görürsün.
    MS yok diyorum kimseye yalan borcum yok.Şu an da vaktim yok ama emin ol vaktim olduğunda istediğin şekilde video çeker koyarım.
    Ben SLI yapmadan önce 1 ay boyunca tek kart kullandım gtx 460ı ve SLI yapmak için çok araştırdım.Aynı kaygılar ve şüpheler bende de vardı.Ta ki arkadaşımda canlı canlı görene kadar.

Dediğim gibi testi vakit bulunca yaparım.Yapana dek şu videoya bakabilirsiniz.Ben SLI geçmeden önce araştırma yaparken rastladığım testlerden biri.

Herşey bir kenara...Konuyu açan arkadaş GTX 460 ile SLI yapsammı yapmasammı ikileminde kalmış ve kullananlardan görüş belirtmelerini istemiş.Bende GTX460SLI kullanan biri olarak ne gözlemlediysem yazdım.
    Hakim olmadığım bir konu hakkında sırf fikir yürüterek yada kulaktan dolma yorum yapmamaya çalışıyorum.Sadece GTX 460 GPUsu için konuşuyorum burda ve SLI yapacak bütçeniz,imkanınız vs. varsa düşünmeden yapın diyorum.
    Dediğim bundan ibaret.Başka dallara atlamadan bunun hakkında arkadaşa yardımcı olabiliyorsak ne mutlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 6 Ekim 2010; 19:19:14 >

• İmzanızdaki sistemde E8400 ve 500Watt FSP PSU var.
    GTX 460 için SLI yapmanız PSU yu yakabilir.Tek kart alın ve hız aşırtma yapın derim.Kasa soğutmasıda iyi ise paranız cebinizde kalır.

X58e geçeceğinize "Sandy Bridge" platformu daha uygun olacaktır.

Dandik kasa varmış sizde.
    Kasayı yenileyin ve 400 TL ye Gigabyte alın bence gayet yeterli olur.
    Remlerinizde hiç de kötü sayılmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Ironhide

ADEM 1990,
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

850'de kullancaksan HAWK'a para verirsen parayı sokağa atarsın, en ucuz GTX 460'ı al.

Yok hocam misal verdim. Kart ne kadar gider ne yapar bilmiyorum. Fiyatı zaten en ucuz 460'tan 30 TL fazla Hawk'ın. Oyunlarda sıkıntı yaşamazsam 900-950'leri de denerim. Başta belirttiğim gibi bu model ile SLI düşünmemdeki en önemli nedenlerden biri de iyi soğutma ve oc kapasitesine rağmen uygun fiyatı idi.
  • http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/07/21/overclocking-nvidia-s-geforce-gtx-460/3

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_460_1_GB/34.html

http://www.overclockersclub.com/reviews/inno3d_gtx460_1gb_oc/11.htm

Özetle:

GTX460 alıp OC yaparak; GTX480'in yarı fiyatına %75 performansına sahip olursun.(19*12 çözünürlük için) Ben burada üzülünecek bir durum görmüyorum.

Gigabyte olanı öneririm. VRM soğutucusu mevcut ve soğutucusu genel olarak oldukça sessiz ve performanslı.

@born2bemad

O ve o arkadaşların yaptığı birçok videoyu inceledim sen göndermeden az önce MS hiç bir şekilde hiç bir oyunda yok gibi gözüküyor ancak burada çok önemli bir nokta var.

O videoları kaydederken kamera kullanılmamış, ekrandan direk olarak kaydetmişler. Yani her frame birbiri üstüne eklenerek, film şeridi gibi yani, videolar oluşturulmuş. MS bu şekilde gözükmez.

Şu fraps'ta olan benchmark özelliği sayesinde her frame'in arasında kaç milisaniye geçmiş görebiliriz. Video hazırlamasanda olur, sadece oyun içindeyken fraps ile benchmark yaparsan yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 7 Ekim 2010; 0:20:40 >

• böyle olma ihtimali yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

böyle olma ihtimali yüksek

böyle olma ihtimalı sıfır.arkadaş böyle bir setup yapacaksa böyle olma ihtimalı var.çözünürlük kaç burada? 4320x900 tamamen yanlış yönlendirme.şurada gördüğün olayı gtx 460 ile 1920x1080 çözünürlükte göremezsin.
    ben görmüyorum.Nvidia çalışanı,pazarlamacısı,fanatiği vs vs. de değilim.Sadece konuyu açan arkadaşa fikir versin diye yazıyorum bunları.Kimseye birşey ispatlama niyetinde değilim.Kurmak istediği sistemi belirtti,oyun oynayacağı çözünürlüğü belirtti.GTX460 SLI yaparsam nolur dedi.Bende söyledim.(kurmak istediği sistem benimkinin neredeyse aynısı) Video çekerek,bench yaparak vs vs ile neyi kanıtlayacaz.Ben diyorumki bu sistemi bu SLI ile kurarsa sorunsuz bir oyun sistemi olacak.Onun da istediği o.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 6 Ekim 2010; 19:44:11 >

• Gtx480 sahibi olarak gtx460 SLI yapmanız daha akıllıca olur
    Olurda meşhur ms olayından dolayı rahatsızlık duyarsanız tek gtx460 kartı elinizden çıkartırsınız

Ben olsam kesinlikle gtx460 SLI yaparım (gtx260 SLI tecrübesi olan biri olarak tavsiyem budur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 6 Ekim 2010; 21:35:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Gtx480 sahibi olarak gtx460 SLI yapmanız daha akıllıca olur
    Olurda meşhur ms olayından dolayı rahatsızlık duyarsanız tek gtx460 kartı elinizden çıkartırsınız

Ben olsam kesinlikle gtx460 SLI yaparım (gtx260 SLI tecrübesi olan biri olarak tavsiyem budur)

MS olayından rahatsızlık duyarsa VSYNC seçeneğini on yaptığında problemi ortadan kalkar. Kesinlikle GTX 460 SLI. Çok fazla çoklu kart kullanan biri olarak söylüyorum bunu.Yettiği yerde tek kullanırsınız yetmediği yerde ikinciyi devreye sokarsınız.

quote:

SLI'ın kötü yanı bir çok oyunun desteklememesi ve bir çok oyunda ikinci kartın boş boş hiç bir şey yapmadan durması.

Bu kadar cahil yorumlar yapmayın Allah aşkına !!!

Forumun durumu çok kötüye gidiyor çok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 6 Ekim 2010; 23:21:20 >

• Arkadaşlar MS dediğiniz bu mudur Microstuttering tam olarak nedir bu sorun ?
  • bence slı yapman daha mantıklı hem daha ucuz hemde daha hızlı bir düzenegin olur. hawk ile slı guzel olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

Arkadaşlar MS dediğiniz bu mudur Microstuttering tam olarak nedir bu sorun ?

http://forum.donanimhaber.com/m_37024563/tm.htm
    Bu konuyu inceleyebilirsin bi nevi yardımcı olur.
  • SLİ ÇOK MANTIKLI BİR ÇÖZÜM OLUR BENCEDE.FİYAT/PERFORMANS OLARAK 460 LAR SÜPER KARTLAR..BİDE SLİ TAM SÜPER..

HAYIRLISI SONUCU BEKLİYORUZ.
  • 460 SLİ en iyi çözüm olucaktır.Tek tafsiyem anakartını ve E.kart seçimini doğru yapman en kötü 460 850 lere çıkabiliyor giganın 460 larını alırsan 790 tl ye gelir ve 1.1oo liralık bi kartı geçersin sli desteklemiyor diye korkmanda bi sorun yok eski gtx 295 kullanıcısıyım çok nadir oyunlarda sorun yaşadım ki birazda sli karşıyımdır bu yüzden ama ön yargılı davranmamak lazım 460 şın yetmediği bi oyunda muhakkak SLi desteği olur zaten.Olmadı diyelim oyunda fizik desteği vardır öteki 460 fiziğe atarsın gene sorun çözülür(MAFİA 2 slida pek verim alınmıyor).bence al ms olayı 1920.1200 çözünürlük te ben odaklandığımda görüyordum oda görmek istediğim için yok gibi bişey artık o sorun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.