Şimdi Ara

MSI GTX460 Hawk SLI mı Zotac GTX480 Amp! mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni toplayacağım sistemde öncelik olarak GTX480 düşünüyordum ama İnventus'ta MSI GTX460 Hawk modelinin 450 TL civarı olduğunu görünce, daha önce hiç aklıma gelmeyen SLI bir konfigürasyon yapmak mantıklı gelmeye başladı birden. An itibariyle Zotac GTX480 Amp'ın İnventus fiyatı 1.037 TL iken 2x460 Hawk fiyatı 900 TL'ye geliyor. Özellikle Hawk gibi hem gpu hızı (780) hem de soğutma konusunda başarılı bir model olması, SLI düşüncemde olumlu bir etki yaptı. Ayrıca testlere baktığımda varsayılan hızlardaki GTX460 SLI düzeneğinin 480'e bariz bir üstünlük kurduğunu görüyorum. SLI kullanan arkadaşlardan ricam, tek gpu çift gpu olayının yani SLI'ın artıları ve eksilerini kısaca belirterek bana bir tavsiyede bulunabilirler mi acaba? Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• GTX 460 HAWK SLI daha performanslı fakat, çoklu ekran kartı kullanımının getirdiği sorunlar ve problemler olacak, kartların performansı yetersiz geldiğinde 2. el satmak daha zor olacak yani daha fazla performans için bazı şeyleri gözardı etmen gerkeiyor seçim senin.
    ..
    X58 anakartın yoksa SLI hiç bulaşmamalısın.
  • her zaman tek gpu. oyun sli desteklicekde düzgün sürücü bulacanda vs vs...
  • Artıları: Mükemmel performans,daha ucuza tek gpu büyük kartlardan daha iyi performans,gtx460ın az ısınması avantajı.
    Eksileri:Anakart ve PSU seçimleri ona göre yapılmalı.SLI a destek vermeyen programlarda 2.kartın boşa çıkması.Microstuttering diye bir sorun var ama bunu gtx460ta yaşamıyorsun.Güç tüketimi elbette tek karta göre daha fazla olacaktır.

Kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.Başka kartın SLI nı sorsan bu kadar emin konuşmazdım ama gtx 460 SLI için kesinlikle evet diyorum.Bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım.Sistemi en çok zorlayan oyunlarda bile harika performans var.Microstutering yok.Ben zotac gtx 460 kullanıyorum.Soğutması en sade olan modellerden biridir.Tek kartta oyunlarda uzun süreli kullanımda 70 derecedeyken çift kart SLI ile 72 oluyor.O da üstteki kart için geçerli alttaki kart yine 68-70 arası.Hawk gibi bir modelde bı ısılar çok daha düşük olacaktır.Güç tüketimi gpulara çok yüklenen oyunlarda sistem geneli için 500w gibi bir güç ihtiyacı oluyor.Overclock yaparsan bu artacaktır.Stress testlerindede daha fazla çekebilir.

Kısaca kesinlikle tavsiye ederim.

• Hemen iki olumsuz görüş geldi. :) X58 bir anakart (GIGABYTE GA-X58A-UD3R) düşünüyorum aslında ama sanırım o da yaşanması muhtemel sorunların önüne geçemeyecek.
    Teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • SLI tavsiye ederim.Harika bir performansı var.Bir de O.C falan yaparsan uçar sistem.
  • SLI'ın kötü yanı bir çok oyunun desteklememesi ve bir çok oyunda ikinci kartın boş boş hiç bir şey yapmadan durması. Bir de bu ucuza mal olan bir şey değil. İyi tarafı ise destekleyen oyunlarda inanılmaz performanslar sergileyebiliyor. Ama bence şu an için iki tane karta 900 lira vermek hiç akıllıca değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İki de olumlu görüş geldi, arada kaldım. :)
    Sistemde işlemcide (core i7 950) de vga'da da oc olacak elbette. X58 anakart seçimi konusunda ben kendi bütçeme göre bir model seçmiştim (GIGABYTE GA-X58A-UD3R) ama SLI için şunu kullanmalısın diye direkt önerebileceğiniz bir mobo var mıdır? Psu konusunda da sorun olmayacak bu arada. High Power Absolute 1000W olacak büyük olasılıkla.
    Teşekkür ederim.

__Tyler Durden__ ,

Tek karta 1000 TL vermek de mantıksız değil mi öyle bakınca? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironhide -- 6 Ekim 2010; 16:29:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironhide

İki de olumlu görüş geldi, arada kaldım. :)
    Sistemde işlemcide (core i7 950) de vga'da da oc olacak elbette. X58 anakart seçimi konusunda ben kendi bütçeme göre bir model seçmiştim (GIGABYTE GA-X58A-UD3R) ama SLI için şunu kullanmalısın diye direkt önerebileceğiniz bir mobo var mıdır? Psu konusunda da sorun olmayacak bu arada. High Power Absolute 1000W olacak büyük olasılıkla.
    Teşekkür ederim.

__Tyler Durden__ ,

dostum burda önemli olan görüş sayısının bi taraf için fazla olması değil tek gpu un riski yok denecek kadar az ama çift gpu nun verimli olması için bi ton criter var
  • Hiçbir sorun yaşamıyorsun.Kullanan olarak söylüorum.GTX 460 SLI ile sorun yaratacak oyun söyleyin bana.1000tl verip 80-90 derecelere çıkan kart yerine 900tl verip ondan daha yüksek performans alıyorsun olay bu.700w kalite bir psu ve SLI destekli herhangi bir x58 anakart işini görüyor.Zaten 480amp alacağın sistemede 500w psu almazsın herhalde.
    Aslına bakarsan SLI desteği muhabbetide içi boş laf.Piyasadaki popüler oyunlardan destek vermeyenle karşılaşmadım daha.Nvidianın oyun sektöründeki yaygınlığıda malum.SLI görmezden gelip oyun çıkaran pek yok.
  • SLI desteklemeyen oyunların çoğu eski,ve tek gtx460 bunlara fazlasıyla yeterli olur. SLI ın nimetlerinden faydalanın bence de. MS olmuyor diyor arkadaş, bu da cok iyi ancak ms de daha cok yüksek çözünürlüklerde kendini belli ediyor. Oyun oynadığın çözünürlük ne born2bemad ?
    SLI lı sistem toplamda 500 wattan az ceker oc siz. Ancak hawk oc lu olduğu için 500w civarı ceker sistem tahminen. Verimliliği yüksek bir psu al,Seasonic 750w Gold sertifikalı almak iyi olabilir elektrik masrafının düşük olması açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Ekim 2010; 16:50:30 >
  • 1920x1080 den başka çözünürlük kullanmıyorum.Herşey full açık tüm oyunlarda.
  • SLI tavsiye etmiyorum. GTX480'ide şu saatten sonra tavsiye etmek zor geliyor açıkçası.

Çözünürlük çok yüksek olmayacaksa SLI yapmanın bir manasıda yok zaten. GTX460 günümüz oyunlarının hakkından fazlasıyla geliyor.
  • 6870 'i bekle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironhide
    __Tyler Durden__ ,

Tam söyleyeceğim şey canerpensenin söyleyeceğiydi. Bence zaten 1000 lira bir karta vermek akıllıca değil, Ben de GTX 460'ın üstesinden gelemeyeceği oyun olmadığını düşünüyorum(anormal çözünürlükler istemiyorsanız) kaldı ki çözünürlüğü bir yerden sonra arttırmanın da oyunların görselliğine bir katkısı olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

1920x1080 den başka çözünürlük kullanmıyorum.Herşey full açık tüm oyunlarda.

Dostum crysis gibi bir kac oyunda ms genelde olur. Bu karttan karta değişen birşey değil,bunu farkedememiş olabilirsin. MS genel bir problem. Oyuna göre değişebiliyor sen denk gelmemiş olabilirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=4g1vVJTGdtU
    Bir video buldm,burda belli oluyor. Blur effectten değil,ms den öyle oluyor dikkat edersen.

Arkadasta SLI yapacak olursa Hawk yerine yine iyi soğutmalı gtx460 alsın gigabyte ın. Oc sinide kendi yapabilir rahat 800mhz lere falan. Fiyatı da 800tl civarı gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Ekim 2010; 17:08:13 >

• canerpense hocam dediklerinin hepsi göreceli durumlar.
    quote:

GTX460 günümüz oyunlarının hakkından fazlasıyla geliyor.

Fazlasıyla nasıl geliyor hocam abartmayalım.Sizin aldığınız performans sizi tatmin eder başkasını etmeyebilir.
    En basitinden bir crysisi 1080pde herşey full 460la zor oynarsin.Görüntü hafif slow-mo gibi oynarsın buda hızlı aksiyon olan bir oyunun içine eder.

Yeni çıkacak kartları bekleme olayına gelince... Ben bunu hiç anlamıyorum.Devrim niteliğinde birşey vaad etmedikten sonra,birazcık daha iyi performans verecek diye bel bağlamanın ne mantığı varki...Ha tek fayda görebiliyorum o da mevcut f/p kartlarının fiyatları iyice düşecek.Yeni çıkanların akla karası anlaşılıp,son kullanıcı için en elverişli modeller çıkana kadar,ondan daha çok şey vaad eden yeni bir serinin duyurulmayacağı ne malum? Onuda mı bekleyecez o zaman.Günün mevcut ürünlerinden amaç,bütçe önde olmak üzere kişinin doğru seçimi yapabilmesi yeterliki.Yoksa bu sektörde gelişme bu hızla giderken neyi bekliceksin neye güveneceksin...

460ın ömrü daha dolmadıki..Yeni doğmuş bir kart.

• Valla bende gtx460 ın metro2033,just cause2,mafia 2 ve AVP performansından pek memnun değilim.Yetersiz gelebilir çoğu oc suz kullanan kullanıcıya. Genelde AF 16x, aa 4x kullanırım ondan muhtemelen. Oc suz kullanılmamalı o kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Ekim 2010; 17:19:41 >
  • Yahu aklım iyice karıştı. Masum bir şekilde tek kart çift kart diye kesin cevaplar bekliyordum ama olay bir hayli karmaşıkmış. 460'ın yeteceğini düşünenler arkadaşlar da var. 1920x1080'de oynayacağım, yeni sistem için uzun süre bekledim ve bu sebeple de hata yapmak istemiyorum. Sistemi sıfırdan toplayacağım ama henüz full tower bir kasa bile seçemedim kendime... Yeri burası değil biliyorum ama oldu olacak ana hatlarıyla bir oyun sistemi tavsiyesinde bulunsanız bana çok iyi olur. :) İşlemci i7 950 kesin. X58 anakart, 3x2 bellek, psu ve özellikle de kasa seçiminde çok zorlanıyorum. Şöyle de bir konu açmıştım daha önce, oraya da yazabilirsiniz. Zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

• Lafı geçmişken Just Cause 2 nvidianın physx ve physxten sonra cudada nasıl bir iş becerdiğini ispatlayan bir oyun.Şimdi fanatik damgası vuranlar olmasın.Oyunun görsel başarısını söylüorum.Başka bir markayla karşılaştırma yapmıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.