Merhaba arkadaşlar Core i3 2100 işlemci kullanıcısıyım ve anakartımın modeli msi h61m-p21 b3 dir. İşlemcinin ısı degerlerine biostan bakayım dedim ve işlemci ısı degerleri bana cok yüksek geldi. Bios ta işlemci sıcaklıgı 42 derece olarak gösteriyo ve windows 7 acıldıgında msi control centerda sıcaklık degerleri yüksüz 34 derece ve işlemci fanı stok fan dısında daha büyük bir fan kullanıyorum ve 1600 rpm ile dönüyor . Aynı işlemciyi Asus P8H61- m b3 anakarta ısı degerlerine baktım biosta 37 derece windows 7 acıldıgında asus control panelinde cpu 22 derece ve fan intelin slim stok fanı ve dönüş hızı 1090 rpm ve bu testi yaparken oda sıcaklıgında yaptım.Normal srtlarda msı anakartta daha büyük işlemci fanı kullandıgımdan işlemcinin daha serin calışması gerkirken 34 derece ve fan hızı 1600 rpm de ama asus stok fan ile 1000 rpm ile 22 derece . Bu sıcaklık farkının sebebi nedir msi ana kartımın sıcaklık sensörlerinde sorunmu var acaba ???
Başka programlarla denediniz mi sıcaklıklara bakmayı? Stok soğutucudan tamamen farklı bir soğutucu kullanıyorsanız soğutucunun tam oturmuş olduğundan emin olun.
Hocam evet ısı degerı bıraz yuksek ama oyle abartılacak bır durum yok ortada ... Arkadasın'da dedıgı gıbı Fan'ın saglıklı bır sekılde oturup oturmadıgını da kontrol et bırde Kasa'nın markası nedır acaba.?
Fan ile ilgili bi sorun yok zaten anakarta vida ile monte ediliyo. Başka programlarla sıcaklık degerlerini kontrol ettim everest ve core temp bu programlar daha yüksek degerler veriyo en düşük msi nin kendi yazılımı control center veriyo ve evereste fan devir hızını everes 6000 de gösteriyo. Msi ve Asus anakarlarındaki sıcaklık degerlerini test etme işlemini kasa dısında yaptım
quote:
Orijinalden alıntı: yalcinart
Fan ile ilgili bi sorun yok zaten anakarta vida ile monte ediliyo. Başka programlarla sıcaklık degerlerini kontrol ettim everest ve core temp bu programlar daha yüksek degerler veriyo en düşük msi nin kendi yazılımı control center veriyo ve evereste fan devir hızını everes 6000 de gösteriyo. Msi ve Asus anakarlarındaki sıcaklık degerlerini test etme işlemini kasa dısında yaptım
sonuç nedir bir düşüş yada artış var mı? Büyük ihtimal stok, fanı ya tam otturtamamışsınız yada termal macun yenile vakti gelmiş olabilir.
termel macun u falan yeniledim ilk aldımdan beri bu sekilde sıcaklık degerleri tam degeri göstemimiyo acaba anakatın ısı sensörleri ile ilgili bi sorunmu var?
belkide fanın dönüş hızı yavaştır daha sessiz olsun diye core temp indirip orthos ile bence bir test yap
Hocam meraba konuyla bi ilgisi yok ama zahmet olmazsa sana bişey sorcam msi h61m p21 ankartını kullanıyorsan hala benede aynı kart var usb disk ile bios güncellerken bios göçtü senden ricam msi inin sitesinde olan 7680vJ0.exe bios dosyasını flash diske açıp çıkan dosyların tümünün bana gönderebilirsimin bu dosyayı sadece bu anakartta açılabiliyo yaniben açamadım anakarım çöktüğü için şimiden çok teşekkür ederim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme