aRKADAŞLAR BU ANAKARTI ALDIM VE KURDUM ÜZERİNDE whql CERTİFİCATED WİN 10 READY YAZIYOR?
BU NE DEMEKTİR? YANİ İÇİNDE HAZIR WİN 10 HAZIR VAR MIYDI? BEN USB DEN WİN 10 KURULUMU YAPTIM YANLIŞ MI OLDU ACABA?
Hayır. İçerisinde hazır Windows 10 yok. Üretim sürecinde Windows 10 içi hazır hâle getirilmiş ve Whql testinden geçmiştir demek. Whql testinin ne olduğuna da internetten bakalbilirsiniz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: techniquest35
Hayır. İçerisinde hazır Windows 10 yok. Üretim sürecinde Windows 10 içi hazır hâle getirilmiş ve Whql testinden geçmiştir demek. Whql testinin ne olduğuna da internetten bakalbilirsiniz.
TEŞEKKÜRLER
Windows Hardware Quality Labs (WHQL) Windows Donanım Kalite Labaratuvarları sertifikasına sahip sürücüleri destekliyor demektir. Teknik olarak açıklaması:
WHQL (Microsoft Windows Hardware Quality Lab), Microsoft’un 3. parti donanımları ve yazılımları kendi işletim sistemleri ile maksimum uyumunu sağlamayı hedeflediği test prosedürüdür. Laboratuvar ortamında belirli kriterlerde uzmanlar tarafından test edilen donanım sürücüleri eğer testi geçebiliyorsa WHQL imzası verilir. “Certified for Windows” ibaresini kullanmaya hak kazanır.
Sürücülerin bu testi geçebilmeleri için Windows işletim sistemlerinde kararlı bir şekilde çalışmak zorundadır. İmza almayı hak eden sürücünün içerisine Microsoft tarafından şifrelenmiş bir anahtar yani dijital bir imza eklenir. Sürücünün içerisine testlerden geçtiğine dair bilgiler eklenir(Readme, INF dosyaları).
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme