Şimdi Ara

MSİ KT6V SERİAL ANAKARTA SATA HARDİSKİ TANITAMIYORUM ACİL YARDIMMMMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR SATA HARDDİSK ALDIM MSİ KT6V SERİAL MODEL OLAN ANAKARTIMDA SATA1 VE SATA2 GİRİŞİ OLMASINA RAGMEN SATA HARDDİSKİ BAGLADIGIMDA XP KURMAK İSTİYORUM ANCAK KURULU BİR HARDDİSK BULUNAMADI DİYOR.BİLGİSAYAR ACILDIGINDA HARDDİSKİ GORUYOR SAMSUNG 160HDD OLARAK ANCAK BİOSA GİRİNCE BİOSTA GORMUYOR. IDE MASTER, IDE SLAVE VAR ANCAK SATA MASTER YADA SATA SLAVE YOK.

ANLADIGIM KADARIYLA ANAKART UZERİNDEKİ SATA GİRİSLERİ TANITILMAMIS.BİOSA BU SATA GİRİŞLERİ TANITMAMIZ LAZIM ANCAK BİTURLU YAPAMIYORUZ.

BU KONUDA ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIMIZ VARDIR.KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADASLAR VARSA BİLGİLERİNİ BİZLE PAYLASIRLARSA SEVİNİRİZ.BU SORUN COGU ARKADASINDA SORUNU OLDUGUNU İCİN SİMDİDEN YARDIMCI OLACAK ARKADASLARA TESEKKURLER.

AYRICA FLOPPY DİSK MEVCUT.BU SATA DİSKİ BASKA BİR BİLGİSAYARDA TAKTIK GORDU VE XP Yİ YUKLEDİK SORUN OLMADI AMA BU ANAKARTTA GORMUYO VE YUKLEYEMİYORUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zumburauf -- 20 Şubat 2009; 9:55:19 >

• Bunun 2 yolu var , içinde anakartınızın da SATA sürücüleri olan bir XP CD yapmak ve onunla kurmak (Böyle bütün SATA driverları atılmış CD ler mevcut internette Ultimat XP gibi mesela). Yada MSI ın sitesinde anakartınıza uygun Sata driverının bulup onu diskete çekmek , kurulum esnasında ilk mavi ekranda F6 ya basıp SATA driverı tanıtmak...

Forumda SATA HDD ye XP kurmakla ilgil birçok konu ve mesaj var onlarıda incelersen bir çözüm bulursun...
  • UYGUN DRİVER İ BULDUM ANCAK 6MB BOYUTUNDA OYUZDEN DİSKETE ATIP NASIL TANITICAM SORUNDA ORDA ZATEN. UYGUN DİRİVER BU (VIA PIDE/SATA RAID Drivers & Utility) BOYUTU 6MB.

YANİ BİOS GUNCELLEME YAPMAMA YADA FLASH YAPMAMA GEREK YOKMU?

http://global.msi.com.tw/index.php?func=driverfile&dno=2400&i=0 DRİVER BURDA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zumburauf -- 20 Şubat 2009; 10:05:37 >
  • İndirdiğin dosyanın içinde "DriverDisk" in içinde , "Via Make Disk" diey bir TXT dosyası var , onu okursan sana yardımcı olur...

If you lost your Driver Disk labeled as "VIA RAID Driver"
    This file will teach you how to make one Driver Disk

First please perpare one formatted 1.44M Floppy
    Then please copy necessary driver from MSI Driver CD

- Driver for Win2000/NT40/XP/Server2003
    Please copy CDROM:\IDE\VIA\DriverDisk\PIDE folder
    \IDE\VIA\DriverDisk\RAID folder
    \IDE\VIA\DriverDisk\TXTSETUP.OEM file

Driverlar muhtemelen , PIDE veya RAID yazan klasördeki dosyalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmobidik -- 20 Şubat 2009; 10:30:42 >
  • BU UYGULAMAYI DİREK YAPICAM ANCAK MERAK ETTIGIM BIR KONU VAR BU DURUM DAHİLİNDE BİOS UPDATE YAPMAMA GEREK YOKMU.CUNKU BIR KAC KISI BİOSA MSI ANA KARTIN UZERINDEKİ SATA GİRİSLERİNİ TANITMAM GEREKTIGINI SOLEDI.BU SOLEDİGİNİZ YONTEMLE DİREK TANIYCAKMIDIR ACABA.
    TESEKKUR EDERIM YARDIMLARINIZ ICIN.
  • arkadaşım sürekli sorun yaşarsın n lite programı ile sata sürücüleri çakılmış bi xp cd si yap hep onu kullan sorun yaşama

şimdilik halledeyim dersen bi arkadaşının pc ye bağla diski dosyaların kopyalanması işleminden sonra reset atınca diski çıkar kendi pc ne tak devamm !!

o indirdiğin sürücüye gelince de hepsini atmayacaksın floppye sadece driver disk yazıyor onun içindekileri atacaksın dosya halinde atmayacaksın driverdisk klasörünün içindekileri atacaksın
  • DENİYCEM SOLEDIGINIZ SEKİLDE SOGALUN.SİMDİLİK KALINSAGLICAKLA.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dün solediginiz bütün yontemleri denedimeme ragmen hıc bır sey olmadı.ultimate xp ındırıp yukledım hata verdi.f6 dan floppyle gosterdım gene hata verdı.biosta bi turlu tanıtamadık sata harddski.ama arkadasınkıne takınca gormekte cok garıp.biosa update mı yapmak tek cozum?
  • Eğer hiçbir şekilde tanıtamadı isen bios update yapmalısın (diğer tanıtma yöntemlerini denemekte fayda var çünkü bios update riskli bir işlemdir.)
    Bios update yapınca biosta %99 ide<sata menüsü açılacaktır oradan ayarlama yaparak diskini kullanılabilir hale getirebilirsin.
  • bios update hakkında tam olarak forumda arastırdım ancak bilgi bulamadım.msi sitesinde MSİ KT6V İCİN bios driverları mevcut.son surumunden ılk surumune kadar ındırdım.ancak update nasıl yapıcaz.con net bılgı ypk bılen arkadaslar yapanlar varsa anlatabılırlermi?
  • MSI anakartları LIVE UPDATE programı ile windows üzerinden update edebilirsin.Mantığı basit.
    Bir program var,onu kuruyorsun.Sonra yeni bios dosyasını açıyorsun o programda yüklemeyi yapıyorsun.
    Ama şunu söyleyeyim,bios update riskli bir işlemdir, mesela elektrik gider update esnasında,bu da sana en az 30 TL ye patlar,yeniden bios yazdırmak zorunda kalırsın.
    Ya da gözle görülen hiçbir sorun yoktur ama bios update sonrası bilgisayarını bir daha açamayabilirsin.
    Bunlar aklında bulunsun.
  • Dostum
    MSI KT6V VT82C37 chipset e sahip.Aynı anakarttan bende de var.Anakartın Bios ayarında SATA Kontrolcüsü default olarak kapalı (Disable) konumdadır.Bu sebepten ötürü Sata diskini anakarta tanıtamazsın. Anakartının Biosuna Bios Features Setup kısmından girip Sata kontrol birimini aktif (Enabled) hale getirip tekrar kurmayı dene.muhtemelen sorunun çözülecektir..

Dipnot:Sata disklerde Master veya Slave seçimi yoktur.çift sata disk kullanırsan Sata soket 1 master diğer soket slave olarak görür MSI ın biosunda da SATA M-S seçimi yoktur sata kontroler enable-disable seçeneği ve boot menüsünde boot olarak çalışacak disk seçimi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Over_kill -- 21 Haziran 2009; 22:23:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.