|
Msi laptop bios şifresi sorunu
-
-
Bios pilini söktüğünde batarya sökülü, fiş çekilimiydi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: KillForYou!
Bios pilini söktüğünde batarya sökülü, fiş çekilimiydi?
Evet zaten bataryası yok fişde takılı değildi.
Anladım. O halde 1-2 gün bekleyebilirsin. Fişi söküp, pilini çıkartıp. Yazılımla şifreyi kırmaya çalışma, biosu silebilirsin.
quote:
Anladım. O halde 1-2 gün bekleyebilirsin. Fişi söküp, pilini çıkartıp. Yazılımla şifreyi kırmaya çalışma, biosu silebilirsin.
1 gün bekledim zaten ama sonuç aynı
Kardeşim belliki güç kesilmemiş bios pilini çıkarttığında, senden ricam bios pilini çıkart, 15 20 dk tekrar bekle ama beklerken eline ince metal bişeyle bios pilini çıkarttığın yere değdir , arada power tuşuna bas, batarya çıkık olsun, maksat statik elektriği tamamen harcamak. bu yöntem en doğrusu -
quote:
Orijinalden alıntı: G0tham
quote:
1 gün bekledim zaten ama sonuç aynı
Teorik olarak, enerjinin tükenmesi ve BIOS'un fabrika ayarlarına dönmüş olması gerekir.
Kimi BIOS'larda fabrika ayarlarında şifre olabiliyor. Böyle bir durum söz konusu değilse, arkadaşın da dediği gibi, statik elektriği boşaltmalısın.
Başka da bir seçenek kalmıyor.
Şöyle bir sorun var bilgisayarı açmak için adaptörün ucunu bilgisayara takar takmaz bilgisayar kendiliğinden açılıyor.Açma kapama tuşuna basmadan.Bununla ilgili olabilirmi yani anakarttaki elektrik bir türlü boşalmıyormu
quote:
Orijinalden alıntı: G0tham
Şöyle bir sorun var bilgisayarı açmak için adaptörün ucunu bilgisayara takar takmaz bilgisayar kendiliğinden açılıyor.Açma kapama tuşuna basmadan.Bununla ilgili olabilirmi yani anakarttaki elektrik bir türlü boşalmıyormu
Olabilir tabi. Kısa devre de olabilir.
şimdi oldu işte pc gereksiz elektrik alıyor pcnn içindeki reset sw, hdd , led + led - hariç diğer audio ve usb yazan kabolar olr , önce usbyi sonra aidio yu çıkararak denermisin. onlar olmazsa o reset sw hdd led + led - nin yeri yanış takılmış olabilir . sen anakartının resmini gönder yapamazsan kardeşim yardmcı olmaya çalışayım -
-
Seneler sonra aynı sorunu yaşıyorum. Manyağın birisi admin password koymuş laptopa ve şimdi admin girişi yapamıyorum biosa. 40 basamaklı koddan veriyor, ne yapacağımı bilemedim bu kodla.
yukarda anlatmışlar. enerjiyi kesip bataryayı da çıkardıktan sonra bios pilini söküp (biliyorum laptopta bu biraz zor.) 10 dakka beklersen bios default ayarlara döner.
-
Bazı bilgisayarların bios şifresi bios pili sökülünce sıfırlanabiliyor ama yeni bilgisayarların çoğunda bu işlem işe yaramıyor.
3-4 çözümü var.
1) Verdiği kod ile şifre bulma. Tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir site. Size verdiği kod ile master password buluyorsunuz. Önce bu yolu bir deneyin olmazsa diğer seçeneği denersiniz.
kaynak kodu burada:
https://github.com/bacher09/pwgen-for-bios
2) Muadil bir cihazdan özel bios flash programlayıcı ile full clean bios backup alınıp sizin cihaza atılacak. Bu iş için ekipman ve tecrübe lazım.
3) Bazı bios chiplerinin belirli bacaklarını kısadevre edince şifre sıfırlanabiliyor.
4) üste diğer arkadaşların önerdiği bios pili söküp sıfırlamaya çalışmak.
Kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: scorpion_yscyukarda anlatmışlar. enerjiyi kesip bataryayı da çıkardıktan sonra bios pilini söküp (biliyorum laptopta bu biraz zor.) 10 dakka beklersen bios default ayarlara döner.
Bu laptopta CMOS bataryası yok. EEPROM'a kaydediyor bir şekilde şifreyi, çok saçma ama...
-
bios sıfırlama jumperı yada reset butonu vardır belki. onları kontrol edin...
-
bi ihtimal windows üzerinden bios güncellemesi yapmayı deneyin...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X