Şimdi Ara

MSI Laptop İçin Soğutucu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GP62M 7RD Leopard serisi laptop sahibiyim ısınma konusuna engel olmak için işlemci ve ekran kartı soğutma bloğuna alüminyum ve bakır bloklar ekledim etkisi oldu ancak Alüminyum veya krom ızgaralı bir soğutucuya ihtiyacım var.

2-3 senedir TX markasını kullanıyorum laptopu ilk aldığımda TX red alert almıştım ancak o 6 fan zaman içerisinde durmaya hatta çalışmamaya başladı. Dedim seri kroniktir gidip başka bir versiyonunu alayım, TX Highline aldım ve aldığım gibi onunda zaman içerisinde fanları dönmemeye başladı tahminimce bunlara takılan güç çeken usb portları zamanla bozuluyor sırf bozulmasın diye kaliteli USB kablo ve aukey şarj adaptörü aldım ama ne yapsam nafile...

Şimdi öncelikle sizden krom veya alüminyum ızgaralı bir laptop soğutucusu önerisi istiyorum 15.6 inç bir laptopa sahibim. 20 CM tek fan veya 14 + 14 cm çift fan olabilir.

Beklentilerim:

Tercihen ayaklı ve kademeli olsun çünkü ben laptopu o şekilde kullanıyorum. Çabuk bozulmayacak uzun yıllar beni götürebilecek bir şey arıyorum. Temizliği bakımı kolay olacak, tercihen güç kaynağını usb kablodan değilde kendi adaptörü ile alsa daha sağlıklı olur. Kademe ayarı olabilir. Gürültü ve sarsıntı yapmazsa çok iyi olur.

Aklıma zalman ZM-NS2000 geliyor ancak alüminyum veya krom ızgara yok üzerinde. Deep cool N9 var kafamda ancak kalitesi nasıl bilmiyorum. Hani uzun yıllar beni götürebilecek şey varsa oda zalmandır, zalmana güvenirim.

Lütfen rampage, TX, addison, inca gibi markalar önermeyin çünkü bunların hepsi aynı yerlerde üretiliyor çin shenzende merdiven altı üretim yapılan kalitesiz soğutucular bir kaç aya bozuluyor bunlar.

Bütçem 250-350 TL arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 29 Mart 2021; 12:4:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSI Laptop İçin Soğutucu Önerileri

MSI laptop modelleri, güçlü performansları ile bilinseler de yoğun kullanım sırasında ısınma problemi yaşayabilirler. Bu sorunu çözmek için bir soğutucu kullanmak, laptopların optimum çalışma sıcaklığında kalmasına yardımcı olacaktır.

MSI laptop soğutucuları, özellikle MSI modelleri için tasarlanmıştır ve bu cihazların soğutma ihtiyaçlarını karşılamak üzere optimize edilmiştir. Fanlar, ısıyı dağıtmak için tasarlanmıştır ve laptopların aşırı ısınmasını önler.

Soğutucu seçerken, laptopunuzun modeline uygun olanı seçmeniz önemlidir. MSI soğutucu laptop modelleri farklı boyutlarda ve şekillerde gelir, bu nedenle cihazınız için en uygun olanı seçtiğinizden emin olmalısınız.

MSI laptop soğutucuları, ısıyı dağıtmanın yanı sıra ergonomik faydalar da sağlar. Cihazınızı yükselterek daha rahat bir yazma ve çalışma deneyimi sunarlar.

MSI laptop için soğutucu satın alırken, ürün incelemelerini okumak ve ihtiyaçlarınıza en uygun modeli belirlemek için biraz araştırma yapmanız önerilir. Doğru soğutucuyu seçerek, MSI laptopunuzun soğuk ve optimum performansta çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende logitech n700 var. 10 yıldır bozulmadı. üzerindeki hoparlörler usb den güç aldığı halde çok güzel ses veriyor. laptopun sesi yanında %20 seviyesinde hem güç hemde ses kalitesi olarak. soğutmaya gelince fanı tam gf65 in kasanın açık ızgarasında bakır borularına denk geliyor 10 derece belki fark ettiriyor. laptopu thin kasa olduğundan 80 85 lerde tutuyordu, normalde 95 leri gördüm. birde intelin işlemciyi kısıtladığı bir programı var, onunla 30w da tutunca 65 dereceye kadar düşürdüm. bence 5-6 fan yerine laptopun hava kanallarına uygun tam bakır borularına denk gelen yerde fanı olan soğutucu daha çok iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 29 Mart 2021; 13:35:59 >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

Hocam zaten 6 fanlı bakmıyorum, maksimum 2 fan çapı 14 cm olacak yada tek fan 20 cm çapa sahip fanlardan bakıyorum. Deep cool alüminyum kasa ve 18 cm fana sahip ancak 350 TL verip iki ay sonra bozulmasını istemiyorum.

Zalmanın ns2000 modeli ise 250 TL 20 cm tek fan ancak bundada alüminyum kasa yok, alüminyum olsa direk alırdım. Laptopun alt kasasında ızgaralar bol olduğu için makineye hava akışı rahat giriyor.

• alüminyum olması birşeyi değiştirmez çünkü laptop soğutucuya temas etmiyor. ama bana güzel bir fikir aşıladın, bizim kasalar metal, işlemci ısısıda tam klavyenin üst tarafındaki metale aşırı şekilde vuruyor. eğer soğutucu alüminyum soğutucu olup birde bakır borular ile her iki taraftan laptopun üstüne bağlantı yaparsak pratik tak çıkar şeklinde belki üst kasayı soğutabiliriz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt

Hocam değiştirir. Alüminyuma illa temas etmesi gerekmiyor. Temas ederse daha hızlı soğuma sağlar ancak sıkıntı şurada bunun için kasanın yapısını bozmanız lazım araya bloklar çekip bir şekilde pipeti dik tutar gibi dik tutmanız lazım ancak zor bir iş ve hasar verme ihtimali var.

Diğer bir yandan alüminyum ızgaralı soğutucu padin olması işe yarar, yaramaz değil. Nedenine gelirsek: Fan zaten sıcak havayı kendi içine çekecektir oluşturduğu hava akımı sayesinde soğuk hava ise bilgisayarın ızgarasından bakır boru ve soğutma bloğuna denk gelecektir. Alüminyumun burada ki görevi bilgisayardan soğutucu fanıyla çekilen sıcak ısının alüminyum ızgarada absorbe edilmesi.

Bu arada şunu belirtmem gerekir, Alüminyum ısıyı absorbe eder ve çabuk bir şekilde dağıtmaya yarar ancak bakır ise ısıyı iletir fakat alüminyum gibi dağıtamaz. Misal bir çok bakır heatsinkin ucunda alüminyum kanatçıkların olmasının nedeni budur karışımlı heatsinkler daha efektifdir.

• düşüncemi tam anlatamadım, düşüncemde kasaya herhangi bir değişim yok, mandal gibi sağdan soldan tık diye klavyenin üstüne bakırboru temas edip ısıyı soğutucunun alüminyumüne iletecek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende böyle bir soğutucu arıyorum ancak alışveriş sitelerindeki yorumlar çok aldatıcı zalman almayı düşünüyordum ancak rpm olarak çok düşük geldi siz birşeyler bulabildiniz mi ?

• Merhabalar,

Bende laptop soğutucusu arıyorum, farklı konu açmak istemedim.

Göz hizasında tutabileceğim standlı, soğutması üzmeyecek, sessiz sayılabilecek bir soğutucu öneriniz olur mu?

Fiyat olarak 500e kadar yolu var. Üstteki özellikleri uzun yıllar sağlasa, 500tl yi çıkartır zaten.

Teşekkürler.

• MSI Laptop İçin Soğutucu Önerisi
  • bamorex kullanıcısına yanıt

Hocam bunlar laptop fanlarını bozuyor. Ters akım hava ittiği için fanın dönüş yaptığı ters istikamet üzerinden hava yolluyor. Onun yerine standlı soğutucu bakıyorum aklımda hala zalman var.

• Overdue O kullanıcısına yanıt

Maalesef hala bulamadım. Piyasada çok adi kalitede ürünler var. 10-7 sene önce daha kalieli ürünler bulabiliyordunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

Hocam bunlar laptop fanlarını bozuyor. Ters akım hava ittiği için fanın dönüş yaptığı ters istikamet üzerinden hava yolluyor. Onun yerine standlı soğutucu bakıyorum aklımda hala zalman var.

MSI Laptop İçin Soğutucu Önerisiamazon.com
    TopMate C5 Laptop Cooling Pad Gaming Notebook Cooler, Laptop Fan Cooling Stand Adjustable Height with 5 Quiet Fans Blue LED Light, Computer Chill Mat with LCD Controller, for 10-15.6 Inch Laptops
    https://www.amazon.com/TopMate-TM-3-12-15-6-2500RPM-Designed/dp/B01J18006K

Sana böyle bir şey lazım ama Türkiye'de satılmıyor...

• bamorex kullanıcısına yanıt

Bunun gibi bir sürü model var. Ama kafa ütüler, kafa kaldırmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.