Arkadaşlar geçen hafta bu linktenhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71093 MSI M670 model bilgisayar aldım. Ekran kartı özelliklerinde 128 mb paylaşımlı diyor ancak ekran kartı özelliklerine baktığımda 64 mb olarak görüyorum. Bilgisayarın işlemcisi 64 bit destekli ben 32 bit destekli vista home kurdum. Ekran kartımın 64 mb olarak görünmesi ram in 512 mb olmasından mıdır. 512 mb lık ram takviyesi yapsam ekran kartım 128 mb ta çıkar mı? Bir diğer sorunum pc nin dahili microfonu msn de görünüyor ancak ses karşı tarafa gitmiyor. Ses geri yankılanıyor. Bu bilgisayara ayrıca driver falan yüklemem gerekiyormu? Bu modeli kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Saygılarımla
açılışta bios ayarlarndan 64 ile 256 mb arası bi değer seçebilirsin
512 de en fazla 128 çalıştırmak gerekli bence daha fazlası sistemi yavaşlatır.
Arkadaş anlatmış açılışta biosa girip değiştirebiliyorsun 128 e kadar diyor sitede ama bu makine 256 ya kadar destek veriyor. Ben 512 ram ile 256 ayarladım ve çalıştı. Ama sistem çalışmasına 256 kalıyor oda az. 64 te çalıştırıyorum. 1gb ram atıcan 256 yapacan ekran kartını tam süper olr kanımca.
arkadaşlar ben de m670 var 1gb ram var 256 tılık yaptım şimdi sorunsuz şekilde kullanabilirim dimi yani 256 mb ekran kartı isteyen oyunları rahatlıkla oynayabilirim miyim?bi de arkadaşlar m670 e vista kursam nasıl olur sizce
rami 64 ün üzerinde yapmanız teorik olarak işe yarasa da pratikte pek bir işe yaramaz.çünkü zaten günümüzde 128 yada 256 ramli ekran kartları onboard ekran kartından çok çok daha iyi donanımlara sahip.Rami yükseltsenizde onboard kartın hızı performansı hep aynı kalır zaten sorun da orda yavaş bir ekran kartında 1 gb ram olsada performansa bir katkısı olmaz.64mb kanımca ekran kartına ayırmak yeterlidir.O kalan 196 küsür rami sistem kullansa daha hayırlı :)
quote:
Orjinalden alıntı: elmatadori
arkadaşlar ben de m670 var 1gb ram var 256 tılık yaptım şimdi sorunsuz şekilde kullanabilirim dimi yani 256 mb ekran kartı isteyen oyunları rahatlıkla oynayabilirim miyim?bi de arkadaşlar m670 e vista kursam nasıl olur sizce
oynuyamazsın go 6100 den çok bişey bekleme düşük moddaki oyunları çalıştırır.mb tın artması her oyunu açacağı anlamına gelmez. ramin 1 gb olduğu için vistayı çalıştırır. ama aşırı pil kaybı ve yavaşlama olur bilgisayarda.
Bilgisayarın ısınması nasıl arkadaşlar. uzun süre çalıştırıldığında anormal şekilde bir ısı oluştuğunu duymuştum bu doğrumu kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: altrea
Bilgisayarın ısınması nasıl arkadaşlar. uzun süre çalıştırıldığında anormal şekilde bir ısı oluştuğunu duymuştum bu doğrumu kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
belki bilirsin cm oynayanları bende onlardanım ve hiç abartısız bu yaz haftada en az 3 kere aksam saat 10-11 arası oyunun basına oturup sabah 7-8 ve bazen 9-10 a kadar oynadığım oldu ve hiç bisey olamdı sadece fan deli gibi calısıyor sesi rahatsız etti ama bişey olmadı artık kararı sen ver :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme