Şimdi Ara

MSI M675 AMD Turion64 X2 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.135
Cevap
3
Favori
74.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıcaklık, AMD için o değerler normal zaten ısınır okadar..
    Asıl kasa üzerinde yani alt kısımda okadar çok bir ısı beliriyor mu?(rahatsız edecek kadar)
    Birde oyun esnasında ısı nedeniyle uyarı filan verip kapandıgı oldu mu makinanın? Bunlar önemli.
    Bu arada bende sipariş verdim en geç cumaya elimde olur inş. Karşılaştırma yaparız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

"Mstf_" ;

Asıl kasa üzerinde yani alt kısımda okadar çok bir ısı beliriyor mu?(rahatsız edecek kadar)
    Birde oyun esnasında ısı nedeniyle uyarı filan verip kapandıgı oldu mu makinanın? Bunlar önemli.
    Bu arada bende sipariş verdim en geç cumaya elimde olur inş. Karşılaştırma yaparız...

kasa kısmında rahatsız edecek derecede bir ısınma yok oyun esnasında bi kapanmada olmadı ama oynadıgım oyun kasacak bir oyun deildi yarın kasıntı oyun denicem ona göre bakcam cuma benim için gec olur cumartesi gelmişti en gec cuma yollamam lazım
  • arkadasın fs laptobu var kasasındaki ısınma nerdeyse hissedilmiyor msida ise sağ tarafda hissedilebilir ısınma var sağ taraftaki ısınma herkeste var mı acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mstf_

quote:

"Mstf_" ;

kasa kısmında rahatsız edecek derecede bir ısınma yok oyun esnasında bi kapanmada olmadı ama oynadıgım oyun kasacak bir oyun deildi yarın kasıntı oyun denicem ona göre bakcam cuma benim için gec olur cumartesi gelmişti en gec cuma yollamam lazım

Sen baya hoşnut değilsin o zaman üründen. Ama bence bir intel sistemle karşılaştırma intel gibi olmaz zaten sıcaklık olayı. Birde bu makinadaki ekran kartı şuan piyasadaki diger sistemlerden daha performanslı. Bikere DDR3 kullanıyo vede 1000Mhz maximum ram hızı. Birde bunlara dahil bu ürünün soğutma sistemi ekran kartı ile ortak aynı bakır 2 kol sayesinde bir fan üzerinden sogutuluyo bu da tabii sıcaklıgın dagılımını etkiliyor. Neyse ayrıntılara fazla girmeme gerek yok. Bence ürünün kasasından da okadar aşırı sıcaklık belirgin olmuyorsa fazla endişenlenecek bişey yok sanırım.
    Tabi benim makınada bi gelsin birebir görüşlerimi yazarım forumda diger arkadaslarda yararlanır.

Bu arada sen ürünü nasıl teslim edebiliyorsun 1 hafta kullanıp. Kabul edecekler mi bu şekilde???

• quote:

Orjinalden alıntı: Mstf_

arkadasın fs laptobu var kasasındaki ısınma nerdeyse hissedilmiyor msida ise sağ tarafda hissedilebilir ısınma var sağ taraftaki ısınma herkeste var mı acaba ?

Bu sağ taraf olayıda, o bölümde toplanmış durumda zaten işlemci ve ekran kartı yongaları. bu needenlede o bolumun ısınması dogal.
    Birazdan makınanın içi açılmış resimlerini buldum onları forumda paylasacagım.
  • üründen çok fazla hoşnutsuzlugum yok intelin sıcaklıgı daha düşük biliyorum ama bu ürün ileride sıcaklık sorunu cıkarır diye korkuyorum ayrıca kasanın sagında hissedilebilir 30-40 derece bi sıcaklık mevcut hatta yazı yazarken eller degmeden bile hafif hissediyorsun az önce centrino işlemcili fs notebooka baktım onun kasada hissedilebilir sıcaklıktan eser yok şuan msi kullanan arkadaşlar bu sağ taraftaki sıcaklık konusunda ve genel cpu sıcaklıgı konusunda ne düşünüyorlar cpu sıcaklık derecesi kaçtır oyun oynarken bunları yazarlarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mstf_ -- 15 Kasım 2006; 23:11:48 >
  • Bu da makınanın soğutucu bolumunden bir resim:
    Bence makul bir soğutucu kullanmışlar.Kıyaslama yapacak olursam kardeşim Asus A3e sinde sadece 1 bakır kol ve fan baglantısı vardı. bukadar geniş bir soğutucu yoktu..

Ayrıca şuan ürün sahibi diger arkadaşlarında bu konu hakkında fikirlerini bekliyoruz...

MSI M675 AMD Turion64 X2

MSI M675 AMD Turion64 X2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enthusia -- 15 Kasım 2006; 23:15:58 >

• ekran kartinda duz halde,hic bir islem yapmazken ve sarjin bitimine 15 dakka kalmisken yani son 2saat 15 dakkadan beri acik halde bosta beklerken, sıcaklik ekran kartı ayarlari uzerinden 65 derece gorunuyo..

bu sicaklik sag alt kosede mevcut..

sicakligi esas hissettginiz noktada yon tuslarinin altinda kalan metal kisim..ordaki metal parca cok ısınıyo..yoksa geri kalan kisimda bi sorun yok..sicaklik normal..

bu sicaklik tabiki touchpad de hissediliyo..oraya dogru yayiliyo..
  • quote:

Orjinalden alıntı: habuce

ekran kartinda duz halde,hic bir islem yapmazken ve sarjin bitimine 15 dakka kalmisken yani son 2saat 15 dakkadan beri acik halde bosta beklerken, sıcaklik ekran kartı ayarlari uzerinden 65 derece gorunuyo..

bu sicaklik sag alt kosede mevcut..

sicakligi esas hissettginiz noktada yon tuslarinin altinda kalan metal kisim..ordaki metal parca cok ısınıyo..yoksa geri kalan kisimda bi sorun yok..sicaklik normal..

bu sicaklik tabiki touchpad de hissediliyo..oraya dogru yayiliyo..

cpu sıcaklık degerleri kaç geliyor max performansta ?
  • Arkadaşlar M675 ile Monster arasında kalıyorum bi de buna bakın..Fiyatları aynı.

Ürün kodu=T2-rex T56HEL801
    Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi ile
    İşlemci=Intel® Core™ 2 Duo işlemci T5600 ( 2 x 1.83 GHz, 2 MB Cache, 667 Mhz FSB, 64 bit )
    Chipset=Intel® 945PM Chipset
    Kablosuz haberleşme=Intel® PRO/Wireless 3945 WI-FI kartı
    Sistem belleği=1 GB DDR II 667 Mhz Bellek ( 2 Slot / Max 2 GB )
    Ekran Kartı=256 MB nVIDIA® GeForce Go 7600 Mobility ekran kartı ( G73M )
    Ses Kartı Realtek=ALC883 + Stereo hoparlörler + High Definition Audio + Mikrofon girişi + Kulaklık / Hoparlör çıkışı
    Network=10/100/1000 GIGABIT LAN
    Fax Modem=56k V.90 Dahili Fax Modem
    Bellek Yuvası=Card Reader 3.1 ( SD, MMC, MS Pro )
    Sabit Disk=120 GB 5400 RPM 8 MB Cache SATA
    Optik sürücü=Super Multi DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı )
    Batarya=Li-Ion 6 cell ( 3 saat civarında )
    Kamera=1.3 Mpixel Dahili Web Camera + dahili mikrofon.
    Ekran 15.4" WXGA TFT 1280 x 800 Crystal Bright Parlak Ekran ( HD Ready )
    İşletim sistemi=Linux ( XP Home : 89 $ + KDV )
    Boyutlar=362 x 265 x 31.7 to 38.9mm / 2.9 kg
    Bluetooth=USB bluetooth adaptör Ver.2.0 Hediye ! ( Not : Dahili bluetooth özelliği yoktur !!! )
    Güvenlik Biometric Parmak İzi Okuyucu
    Geliştirilmiş Port'lar 1 x IEEE1394, 3x USB 2.0, S-Video Tv-Out, 1 x PCMCIA 2.1, 1 x PCMCIA Express Card, Line in / Mic in Jack, RJ-11 ve RJ-45 çıkış, 2. monitör bağlantı çıkışı, Speaker / Kulaklık çıkışı
    Hediyeler=Deri Notebook Çantası
    Üretici=Powered by COMPAL ( Verify by INTEL )
    Garanti Süresi=Intel VBI programı ile 2 YIL uluslararası garanti.

linkini de vereyim bari Monster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_Orhan_M -- 16 Kasım 2006; 0:26:54 >

• "M_Orhan_M" arkadaşım.
    monsterda guzel makına ama satıs yapan yer fazla taksit uygulamıyor. bu nedenlede bi cok kişiye uymuyor. (bende bunun içinde :) ) Bu nedenle sana baglı butcen yetiyorsa al derim. Güzel makina...

Not: MSI'ın ekran kartı monsterdan daha performaslı... diger özellikler yaklasık aynı.
  • Hocam kartlar aynı MSI ın farkı chipsetinden mi kaynaklanıyor o yüzden mi daha iyi dedin??
  • quote:

Orjinalden alıntı: M_Orhan_M

Hocam kartlar aynı MSI ın farkı chipsetinden mi kaynaklanıyor o yüzden mi daha iyi dedin??

Hayır cipleri aynı ama Nvidia ureticilere bırakıyor cipin saat hızlarını. isteyen üreticide istediği degerlerde tutabiliyor bu degerleri
    örnegin:
    monsterın max cpu degeri 350 mhz ve ram degeri 350 mhz (not ram ddr2'dir. etkin saat hızı 350*2=700 mhz dir)

Msı'ın max cpu degeri 450 mhz ve ram degeride 500 mhz (not ram ddr3'dur. etkin saat hızı 500*2=1000 mhz dir)

Bu farklarda 3dmark scorelarına yansımakta monterın 2.0 core2duo su 2100 civarı alırken MSI 2300 civarı almaktadır. Seçim tabii senin ama MSI da monstera gore biraz daha fazla ısınma oldugu kesindir.
  • quote:

"Mstf_" sana AMD drivere adresi vereyim bunlara bak bi istersen.

http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_14098,00.html

Burda bir sürü AMD Turion 64 X2 için yazılım var:

1 - "AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16"
    Bu başlıklı yazılımı indir bi kur istersen. Windows otomatik CPU hızını ayarlayabiliyormuş o zaman.

2 - "AMD Dual-Core Optimizer" bu yazılımı da kur. Bu da çekirdekleri daha etkin kullanmasını sağlıyor. Performans artışı saglayabilir.

Belkide bu programlar şuan ki sisteminde yüklüdür ama sen yinede bi kontrol edersin..

bu programları denedim ama bi değişiklik olmadı zaten birisi yüklü dedi diğerini yükledi ama herhangi bi değişiklik yok malesef....

• Hımm.
    "Mstf_" MSI m635 forumunada bildirmişsin. Bakalım ordaki arkadaşlar ne diyecek sıcaklık miktarına. Çok aşırı değil bence. Yinede bakalım.Arkadaşların görüşleri nedir.
    Birde diğer M675 kullanıcılarıda sıcaklıklar hakkında görüşlerini yazarlarsa seviniriz.
  • bugun ben de aldim m675,iyi gibi simdilik.sanirim buraya son kez eski bilgisayarimda yaziyorum
    pilinin sarj olmasini bekleyip aksam ugrasmaya baslayacagim makineyle.yorumlarimi yazarim kullandikca.
    bir de birsey sorayim,aletin kapaginin ustundeki logosu,kasadan birazcik ayrilmis,cikmis gibi sanki.
    sizce degistireyim mi hemen gidip,gerek var mi heyecan yaratmaya?
  • Dış malzeme kalitisendi sorunlar var gibi. Resim koyabilirsen bizde görebiliriz nasıl bir sorundur.
    Ayrıca bende sipariş verdim bugun kargoya verilecek yarın elimde bi aksilik olmazsa. İnşallah ta sorun filan çıkmazda uğraşmaya başlamam Mavi bilgisayarlara..
  • arkadaslar ben yaz sonunda amerikadan 450 dolara genel ozellikleriyle sole bi makina satın aldım hp marka amd turion x2 1.8 işlemcili 256mb bağımsız ati radeon ekran kartı 1.2 gb ram 7200 rpm 80 gb hard disk falan filan işte, bence bu ısınma problemleri işlemciden değil kasanın tasarımından yada kullanılan ana karttan kaynaklanıyor yada kasa içindeki ısının iyi dağılmamış olmasından, benim bundan önce bir toshiba ve bir dell dizüstüm olmuştu, dell ısınma olayını aşıp bacak el yakmaya kadar getirmişti olayı, eger kasanın tek bir bölgesi ısınıyorsa o bölgesini sokup tam olarak neyin ısındığını anlamaya çalışın, benim dell'de ısı tamamen ramlerden çıkıyodu cayır cayır, bazen hard diskin konduğu mekana bağlı olarak o da ısınabiliyor, ön yargılı olarak aldığım amd işlemcili hp bilgisayarımdan hiç beklemediğim bi performans aldım(p4 masaüstümden çok daha hızlı) amerikada aciliyetten internetten ölesine almıştım çok ucuzdu kampayada die ama elime ulaştığı zaman(ne yazıkki bir ay sürmüştü) şok oldum yani çok memnunum, oyun hastası bir insanım kesintisiz yaklaşık 8 saat call of duty 2 oynadım bir keresinde herhangibir ısınma hissetmedim, bu makinalarda cpu hızı cpu kullanımına göre değişiyo(bu hpden mi amd'den mi bilmiyorum, anakarttanda olabilir biostanda) windowsta hiçbişi açık değilken 579 mhzde çalıştığını görürsünüz oyun açtığınızda tüm haşmetiyle fan deli gibi çalışır ama bacağınızı yakmaz klavyenin altında bi ısı hissetmezsiniz, o yüzden ısınma problemi istemeyenler(ki istenesi birşey değildir, kimse işinin ortasında kapanan bilgisayar istemez, ahhh dell ahhh) işlemci markasından çok önce bilgisayarın üreticisi olan markaya dikkat etsinler, saygılar...

• quote:

Dış malzeme kalitisendi sorunlar var gibi. Resim koyabilirsen bizde görebiliriz nasıl bir sorundur.
    Ayrıca bende sipariş verdim bugun kargoya verilecek yarın elimde bi aksilik olmazsa. İnşallah ta sorun filan çıkmazda uğraşmaya başlamam Mavi bilgisayarlara..

ya olay oyle disardan cok belirgin degil acikcasi.yani fotografini net olarak cekebilmem pek mumkun degil.
    ama yine de isterseniz ugrasayim biraz.
  • ilker arkadasım;
    Makinanın ısınması hakkında senden de görüşlerini bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.