Şimdi Ara

MSI M675 AMD Turion64 X2 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.135
Cevap
3
Favori
74.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nilkercin

quote:

arkadaşlar sizde fişteyken bataryada azalma oluyor mu bende 99 98 fln oluyor nedendir anlıyamadım ?

benim de var ayni durum. %97 su an.hmm,sey sorayim,bu pil simgesini gorev cubugunda nasil gostertiyoruz?

ben notebook hardware control programı kullanıyorum
  • Arkadaşlar,

Benim de ürün dün geldi. Ama çanta bendede koymamışlar kutuya. Gerçi zaten kutuda yerde yok çanta için sadece notebook için yapılmış bir kutu. Ürünü alan arkadaşlardan hediye çantayı alan oldumu Mavi bilgisayar'dan. Eğer olduysa bizde hakkımızı arayalım o zaman.

Ayrıca makinada bazı arkadaşların dediği gibi power tuşunun olduğu tarafta hafif bir gevşeklik bulunmakta. Ama öyle kafaya takılacak cinsten bişey degil..

Isınma konusuna gelirsem, Bende elektrikte kullanımda ve oyun oynarken gördüğüm rakamlar, GPU 70 civarı - CPU da 60-65 civarı oluyor. Ama bukadar ısınması dogal. Çünkü karşılastırma yaparsak GPU frekanslarında hiç bir underclok yapılmamış hatta Ram lar GDRR3 kullanılmış. Bu nedenlede normal 7600 lerden biraz daha fazla performans gösteriyor kart. Tabide buda yanında ısınmada getiriyor. Ürünü kullanan arkadaşlara benim tavsiyem. Oyun oynayacakları zaman Grafik kartı ayarlarından PowerMixer üzerinden "Max. performace" seçebilirler. Ama normal kullanımda boş yere kartı kastırmamak için "Max. Power saving" olarak ayarlamaları sıcaklık seviyesini baya bi düşürüyor.(50-55 civarı)..

3d mark 2006 testi yapamadım ama 3dmark 2005 ten 3750 puan aldı kart... Buda Datron WXS 'in Core2Duo 7200 2.0Ghz işlemcili makınasından 300 puan fazla demek...

Resimler:

MSI M675 AMD Turion64 X2

MSI M675 AMD Turion64 X2

• fuat bu masaüstünde gözüken amd kısayolları olan programlar ne için bilgi verebilir misin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mstf_

fuat bu masaüstünde gözüken amd kısayolları olan programlar ne için bilgi verebilir misin ?

hani sana yazmıştımya AMD dosyaları linki, onlar bunlar. Bir daha genel adresi vereyim ordan açıklamalara bakarak kurabilirsin. Pek bi faydasını gormedim ama. işe yaramıyacaksada koymazlardı diye yükledim bende.

link:
    http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_14098,00.html

• quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

quote:

Orjinalden alıntı: Mstf_

fuat bu masaüstünde gözüken amd kısayolları olan programlar ne için bilgi verebilir misin ?

hani sana yazmıştımya AMD dosyaları linki, onlar bunlar. Bir daha genel adresi vereyim ordan açıklamalara bakarak kurabilirsin. Pek bi faydasını gormedim ama. işe yaramıyacaksada koymazlardı diye yükledim bende.

link:
    http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_14098,00.html

bende kısayol fln olusturmadı o acından sordum zaten bana birine yüklü dedi digeride sanırım bi işe yaramadı

• arkadaşlar dün öğlen mavinin merkez mağzasına gittim akşam da çukurambardaki mağzasına gittim merkezde 675le birlikte çanta mouse vermiorz ama sana geliş fiyatından ayarlarız dediler.. fakat çukurambar da çanta mouse hediye ediorz dediler sanırım çukurambar mağzasına has bi kampanya ama siz bi arayın sorun. çünkü dün aldığım broşürde hediye mouse ve çanta var yazıyor... bu notebook u alan arkadaşlar tavsiye ediyorlarmı? dün monster lara baktım monster etiketi yapıştırma.. kasada herhangi bi marka yok datron hiç olmassa marka başmış ama onlarda ekran kartını 7400e düşürmüşler.. şimdi en mantıklı pc 675 gibi gözüküo. ne yapmalıyım??? tşkler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lisk

arkadaşlar dün öğlen mavinin merkez mağzasına gittim akşam da çukurambardaki mağzasına gittim merkezde 675le birlikte çanta mouse vermiorz ama sana geliş fiyatından ayarlarız dediler.. fakat çukurambar da çanta mouse hediye ediorz dediler sanırım çukurambar mağzasına has bi kampanya ama siz bi arayın sorun. çünkü dün aldığım broşürde hediye mouse ve çanta var yazıyor... bu notebook u alan arkadaşlar tavsiye ediyorlarmı? dün monster lara baktım monster etiketi yapıştırma.. kasada herhangi bi marka yok datron hiç olmassa marka başmış ama onlarda ekran kartını 7400e düşürmüşler.. şimdi en mantıklı pc 675 gibi gözüküo. ne yapmalıyım??? tşkler...

eğer öyle bi şey varsa gider başlarına yıkarım orayı, şubeden şubeye kampanya değişimi mi olur? çanta vermemek için bşn dereden su getirdiler zaten, broşürü gösterdik, böyle yazıyor dedik, "elimizde değil bize bu şekilde geldi kargolar" dediler. tamam olabilir de, madem emin değilsin, o zaman ne geliş tarihini yazıp koyacaksın, ne de hediye bilmemne vs. diye not düşeceksin oraya. illa öfkelendirecekler... neyse.

bu arada ben de PCMark'05 ile test ettim makinayı, 3621 aldı. test ederken fişe bağlıyorum. bu arada şarjı da 2-2.5 saat kadar gidiyor, 30 dk. oyun onayıp üzerine full virüs taraması yapıp (kaspersky) bir de bu sırada internette gezinince, anca gitti. bence iyi bir oran, umduğumun üzerinde çıktı.

MSI M675 AMD Turion64 X2

• ben online siparişle aldım maill attım çantanız kargoya verildi dendi cumartesi günü sanırım pazartesi elimde olur sanırım...
  • Arkadaşlar m675 te TV Out yaptım ve TV de bir türlü renkli izleyemedim. S Video yu seçince hiç görünmüyor, composite seçince de renksiz B/PAL da ayrıca.

Bu arada alacaklar için bir kaç öneri;

Kesinlikle kutusu açılmış notebook almayın. Genellikle üzerinde üreticinin bantı olur, satıcının değil!

M675 de kutudan MSI mouse çıktı, ekran temizleme mendili bile koymuşlar. MSI iyidir her zaman.
    Wireless te sorun var gibi direver bulamadım henüz,
    Isınmayı dert etmeyin :)
    Çift çekirdekli olduğu için bir tuşla hem çift hem tek çekirdeği seçebilyorunuz. Güzel.
    Tuşlara iyi basmak lazım. O da önemli değil.
    Recovery CD çıkıyor XP home TR lisanslı.
    Ses 5.1 çıkışlı bu mükemmel oldu işte AC3 lü filmler için
    Kamerası güzel iş görür
    DVD rom LG
    Parak izi tanıyıcısı stabil. Notebook ta olması gereken bir araç.

Sonuç;
    Kesinlikle alınır.

• digimoon;

wireless bende direkt calisti..herhangi bi driver yuklemesi yapmamistim..odtu de gayet net cekti..yuklememiz gereken bi driver olursa bize de bildirirsen seviniriz..

bide tektusla cekirdek secebiliyosun demissin ya...hangi tus o..bulamadim oyle bi bilgi..
  • quote:

wireless bende direkt calisti..herhangi bi driver yuklemesi yapmamistim..odtu de gayet net cekti..yuklememiz gereken bi driver olursa bize de bildirirsen seviniriz..

bide tektusla cekirdek secebiliyosun demissin ya...hangi tus o..bulamadim oyle bi bilgi..

hakkaten ya hangi tuş o, bende merak ettim..
  • ben de almayı düşünüyordum.
    Mavide inceledim güzel bir laptop. daha önceki laptoplarda bir özellik oluyor bir özellik olmuyordu. bunda tüm özellikler mevcut. tüm kafamdaki acabalar gitmişti.

ancak burdaki yorumları okuyunca almaktan vazgeçme aşamasına geldim, yine acabalar oluştu kafamda.
    genelde sorunlu olduğu anlaşılıyor. pek fazla memnuniyet yok gibi. birçok kişi şikayetçi.
  • BEN ÜRÜNDEN GAYET MEMNUNUM TABİYKİ SIKINTILAR VAR. BUNLAR

FAZLA ISINMASI - ARKADAŞLAR NORMAL KARŞILIYOLAR
    WİRELESS BİRAZ SANCILI ÇALIŞIYO - ŞİMDİ DÜZELDİ
    BATARYA BÜYÜK OLMASINA RAĞMEN - DAHA FAZLA GİDEBİLİRDİ.
    BİR TANE ÖLÜ PİKSEL VAR - ARAMADIKÇA HİÇ BİR ŞEKİLDE GÖREMİYOSUN.
    PARMAK İZİ OKUYUCU NASIL KULLNILIYOR- BİLEN VARSA LÜTFEN ANLATSIN

SORUN BUNLAR HİÇBİR ŞEKİLDE BF 2 OYNAMAMA ENGEL OLMUYOR CAYIR CAYIR OYNUYORUM
    LET MASA ÜSTÜ PERFORMANSI GİBİ HİÇBİR ŞEKİLDE KASILMIYOR
  • Selam arkadaşlar
    Bir m635 kullanıcısı olarak genel kanaatimi sizlerle paylaşmak istedim.Bizim topici okuyanlar olduysa bilenler vardır tekrar olacak ama..Öncelikle şunu iyi bilin aldığınız sistem bir barbone sistem yani destek MSI tarafından verilsede gerçekte toplama bir laptop tabi bu yüzden biz çok çektik.İlk alanlardan olduğum için örn.wirelessi gelen cddeki driverleri ile cok kötü çekişi vardı deneme yanılma ile bulduğumuz bir driver ile sorunu çözdük.Sonra ısınma problemi var zannettik oldukça uğraştık ve sonuçta biostaki chip kontrol seçeneği ve amd nin sitesinden daha verimli bir driverini bulup hallettik.Kaba bir deyişle Burada cpu nun iş yüküne göre hız ayarlamasını yapmış olduk.Ancak buradaki değerler de çalışan prg lere göre yüksek değil kritik noktaya ulaşsa bile bs kendini kapatır korkmayın.Üstündeki logo kalkmış diyenlerde vardı inceleyince koruyucu selefonun kalktığı veya çizildiği sonucuna vardık yani sorun yok.Tuşlar sertti tabii yumuşatıcı bulamadık neyseki alıştık şimdi her klavyede sert yazar oldum.Sizde de aynı galiba sağ taraftan cok sıcak geliyordu onada alıştık ama yazın iyi olmuyor.Ayrıca MSI sitesindeki bios updatelerine bulaşmayın sakın ben biosu sıfırladım ve 1 ay sonra m635im geldi tabii bu arada asıl msi nin teknik servisi bimtes ve maviyle oldukça haşır neşir oldum.Tabi bios update de garanti uyarısı olmasına rağmen hatanın kendilerinde olduğunu 22 yıllık bilgisayar kullanıcısı olarak kabul ettirdim.Bu arada şunuda fark ettim benim aldığım 635in mainboardı ile son alanlarınki farklılaştı Bunu msi sorduğumda yeni mainboard üretimine geçtiklerini öğrendim.Benim 635 çökerten biosu kolayca bazı arkadaşlarımız yükledi.DVD si sorunlu en dandik marka idi Philipsin Çinli bir firmaya fason ürettirdiği bir şey kendi sitesinde bile desteği yoktu zar zor bios update ile biraz çalışır hale geldi.64 bit bazı sürücüler yoktu örn card readerin driveri yoktu araya araya onuda bulduk.Daha önce toshiba hp casper kullandım Sanki sorun çok gibi algılanmasın.Diğer laptoplarda da sorunlar vardı hele toshibam en iyisi gibi görünse de ondada ısınma problemi yaşamıştım fanlar altta olduğu için bs çat diye kapanıyordu temizlemek içinse 6 ayda bir servise gönderip 20 dolar para veriyordum.Özetle şu bizim Msi ler gerçekten bu fiyata çok çok iyi içiniz rahat olsun dvd, ram gibi bazı parçalarda sorun yaşarsanız Mavi bunları upgrade yapabilir Örn Msi taiwana gönderdiğim msg ile uzaktan kumanda sını satın almak istedim ancak destek bukonuda yok diye cevapladılar.Bu arada bir arkadaşımız televizyon kumandası ile m635 e kumanda edebildiğinden bahsetti halen bunu çözemedik çünkü kumandayı bulamadık software ilede çözemedik halen. Biraz uzun özet oldu ama şunu tekralayayım optimal sonuçlar için deneyimlerinizi paylaşmanız çok önemli.Topici canlı tutun selamlar. Hepinize kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: qop

quote:

hakkaten ya hangi tuş o, bende merak ettim..

Arkadaşlar o tuş Wirelessin yanında ki P1 tuşu.

TV out da renkli görüntü alan var mı acaba lütfen evap yazsın. TV nin markasını da. Ben Siemens (5 senelik TV) renkli görüntü bir türlü alamadım.Teşekkürler
  • Tv out ta sorun yok. Bende Beko tv ile deneme yaptım. Görüntüde renkli.

"digimoon" arkadaşım renksiz görüntü senin tvden kaynaklanıyo olabilir.
  • Arkadaşlar ben bu laptopı mavinin internet sitesinden inceledim ve burda yazılan tum yazılarıda okudum çok ii bir dayanışma ve destek var .benim kafamda da bir kaç soru işareti var yanıtlarsanız çok sevinirim.ilk başta hp nin PAVILION DV6138EA CORE DUO T2250 1.73GHZ-512MB-100GB-gforce 7400 256MB TC-15.4 modelini alacaktım ama vazgeçtim.çünkü kullanmakda oldugunuz msi cok ii ozelliklere sahip ama;
    1)Kullanmakda oldugu ekran kartı turbo cache limi yani 256 ayrımı yoksa 128 kendi bellegi 128 bilg. ramindenmi alıyor.
    2)Üzerindeki seskartı 5 + 1 destekliyormu? idare ederde olsa ii bir performansa sahipmi veya destekliyormu hiç olmassa standart bir desktopun verebilecegi sesi verebilirmi 5+1 de?
    3)Ben desktopu sattım ama iş yanında inanılmaz bir oyun düşkünlüğümde var ornek olarak nfs carbonu kaldırabilirmi ? veya bu tip grafik olarak zengin olan oyunlarda bir aksama cıkarıyormu?
    4)Isınma probleminin tum laptoplarda oldugunu okudum bu laptopda dahamı çok ?
    5)servis sorunu yasarmıyım ve hp mi alayım yoksa msi mi beni dusunduren tek nokta bu konuda ekran kartı hp nin 7400 - 256 turbo c.li çünkü .
    6)HP nin g force 7400 256 turbo cache li ekran kartı ile msı'ın ekran kartının arasındaki işlem ve performans farkı gözle görülür derecedemi yoksa çok bir fark olmazmı ?
    ve HP nin ozelliklerinide sizinle paylaşayım.
    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKUR EDERİM.(bazı konularda biraz bilgisizim kusura bakmayın arkadaşlar)

PAVILION DV6138EA CORE DUO T2250 1.73GHZ-512MB-100GB-gforce 7400 256MB TC-15.4
    Intel Core Duo Processor
    1.73 GHz GHZ
    533 MHz
    2MB
    512MB
    DDR2
    667 Mhz MHZ
    100 Gb GB
    5400 Rpm
    256 Mb MB
    NVIDIA
    Geforce Go 7400
    15.4 "
    WXGA
    1280*800
    DVD Multi Double Layer LS
    Wireless
    Kart Okuyucu
    BlueTooth
    Kamera
    Uzaktan kumanda
    Windows XP HOME Ed. TR
    2.9KG
    3 USB - VGA - IEEE 1394 TV OUT-EXPRESS CARD

• quote:

orjinal alinti: digimoon

Arkadaşlar o tuş Wirelessin yanında ki P1 tuşu.

bisey daha sorsam..

o P1 tusuna bastiginda cift cekirdek ten tek e mi dusuyo? noluyo? noldugunu nasil anliyosun?

everesti calistirriken anlamaya calistim..P1 bassamda cekirdeklerin calismasinda herhangi bi dusukluk olmadi..
    yardimci olursan cok sevinirim..
    elimizdeki cevheri dogru tanimak lazim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tekos

Arkadaşlar ben bu laptopı mavinin internet sitesinden inceledim ve burda yazılan tum yazılarıda okudum çok ii bir dayanışma ve destek var .benim kafamda da bir kaç soru işareti var yanıtlarsanız çok sevinirim.ilk başta hp nin PAVILION DV6138EA CORE DUO T2250 1.73GHZ-512MB-100GB-gforce 7400 256MB TC-15.4 modelini alacaktım ama vazgeçtim.çünkü kullanmakda oldugunuz msi cok ii ozelliklere sahip ama;
    1)Kullanmakda oldugu ekran kartı turbo cache limi yani 256 ayrımı yoksa 128 kendi bellegi 128 bilg. ramindenmi alıyor.
    2)Üzerindeki seskartı 5 + 1 destekliyormu? idare ederde olsa ii bir performansa sahipmi veya destekliyormu hiç olmassa standart bir desktopun verebilecegi sesi verebilirmi 5+1 de?
    3)Ben desktopu sattım ama iş yanında inanılmaz bir oyun düşkünlüğümde var ornek olarak nfs carbonu kaldırabilirmi ? veya bu tip grafik olarak zengin olan oyunlarda bir aksama cıkarıyormu?
    4)Isınma probleminin tum laptoplarda oldugunu okudum bu laptopda dahamı çok ?
    5)servis sorunu yasarmıyım ve hp mi alayım yoksa msi mi beni dusunduren tek nokta bu konuda ekran kartı hp nin 7400 - 256 turbo c.li çünkü .
    6)HP nin g force 7400 256 turbo cache li ekran kartı ile msı'ın ekran kartının arasındaki işlem ve performans farkı gözle görülür derecedemi yoksa çok bir fark olmazmı ?
    ve HP nin ozelliklerinide sizinle paylaşayım.
    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKUR EDERİM.(bazı konularda biraz bilgisizim kusura bakmayın arkadaşlar)

PAVILION DV6138EA CORE DUO T2250 1.73GHZ-512MB-100GB-gforce 7400 256MB TC-15.4
    Intel Core Duo Processor
    1.73 GHz GHZ
    533 MHz
    2MB
    512MB
    DDR2
    667 Mhz MHZ
    100 Gb GB
    5400 Rpm
    256 Mb MB
    NVIDIA
    Geforce Go 7400
    15.4 "
    WXGA
    1280*800
    DVD Multi Double Layer LS
    Wireless
    Kart Okuyucu
    BlueTooth
    Kamera
    Uzaktan kumanda
    Windows XP HOME Ed. TR
    2.9KG
    3 USB - VGA - IEEE 1394 TV OUT-EXPRESS CARD

Merhaba arkadaşım,
    MSI M675 bende aldım vede kullanmaktayım. Senin sorularını yanıtlamaya çalışayım;

1- Ekran kartı turbo cache li degil. harici 256 GDRR3 rami var.
    2- Ses kartı 5+1 destekli.
    3- NFS carbon denemedim yalnız. Fear ve Quake 4 oynadım. Kare atlama, takılma filan kesinlikle olmuyor. Ayarlar full dü bide.
    4- Biraz Isınması doğru. Bu makinaya denk makinalar zaten böyle ısınması doğal. Ama bataryadan kullanımda ısınma sorunu yok. Oyuna bağlı olarak sıcaklık artıyor. Ama çok aşırı değil.Isınması bence normal.
    5- Servis konusunu hiç yaşamayız umarım. Ürün gerçekten güzel. MSI da servis sorunu olacağınıda pek sanmıyorum. Bimtes bakıyor teknik servise diye biliyorum.
    6- 3d mark 2006 dan geforce7400 - 800 puan alırken 7600 - 2300 puan alıyor. Buda herşeyi acıklıyor sanırım. Ciddi bir performans farkı var..

Not : Bence sorun bizar klavyede var. Tuşlara biraz sert basmak gerekiyor. sanırım buda türkçe klavye dönüşümünden kaynaklanıyo. Alışamadım daha ama. Bakalım artık. Yazı yazarken yazıyı yazıyorsun bide bakıyorsun bazı tuşları atlamış. Bu yüzdende sert basmak gerekiyor. Ama çokda aşırı yapmıyor bu durumu.

• arkadaşlar ben de dün aldım makinayı bi kaç sorum olacak
    1-elektriğe bağlıyken aletin sıcaklık 50 nin altına inmio bu normal mi?
    2-klavyenin tuşları bi garip geldi oldukça zor basılıo gibi sadece ben de mi var bu olay?
    3-alet oldukça kilitlenme yapıo özellikle ses açma tuşuna bastığımda bu neden kaynaklanıyor?
    4-daha ilk günümden ürün iadesi düşünmeye başladım ürün iadesinin şartları nelerdir?
    winrardan bi dosya çıkarırken cpu 67dereceyi gördü.Başka bi işlem yapmıyordum bu nedir ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazimunsal -- 21 Kasım 2006; 2:30:07 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.