Şimdi Ara

MSI M675 AMD Turion64 X2 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.135
Cevap
3
Favori
74.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde büyüük notebook üreticilerin XP li laptop alanların vista ya ücretsiz terfi edebileceğini yazıyordu..Acaba bu MSI içine geçerli olacak mı?..
  • fuattanrikulu Cevabın için teşekkürler. Bizim TV de sorun olabilir. Acaba sen hangi kablo le bağladın composite mi S-video ile mi?

quote:

Orjinalden alıntı: habuce

quote:

orjinal alinti: digimoon

Arkadaşlar o tuş Wirelessin yanında ki P1 tuşu.

bisey daha sorsam..

o P1 tusuna bastiginda cift cekirdek ten tek e mi dusuyo? noluyo? noldugunu nasil anliyosun?

everesti calistirriken anlamaya calistim..P1 bassamda cekirdeklerin calismasinda herhangi bi dusukluk olmadi..
    yardimci olursan cok sevinirim..
    elimizdeki cevheri dogru tanimak lazim..

Siz mesajı yazınca bir kez daha denedim. Tuşa basmadan önce 795 MHZ de çalışıyordu tuşa bastım yine aynı. Fakat işlemci isteyen bir prog çalıştırıldığında otomatik 1.81 MHZ ye çıkıyor. Bu AMD nin Cool'n Quit özelliğinden de olabilir. Kitapçığa baktığımda o tuş için "Windows Arama " veya "Dual Core Cell" programı aktif hale getirir diyor.

Bir de İLGİNÇ bir şey oldu;
    Ben de Sansui SF5000 uydu alıcısının kumandası m675 in sesini açıp kapatıyor. Tesadüfen hiç bir program yüklemedn farkettim :)

• tesekkurler digimoon.

ben evdeki kumanadalari denemediydim..bi deneyim o zaman
  • "digimoon" ben tv çıkısını direk SVideo kablo ile bağladım. Svideo to Composite çeviricide olcaktı bende onunlada bi deneme yapar sonucu yazarım... Herhalde ondada sorun olmaması lazım..

Vistaya Geçiş için bu linki bakabilirsiniz arkadaşlar:

https://upgradeweb.moduslink.com/Vista/ConsumerWebsite/(S(1sqpnd45kqz4l2bqvatf53q1))/GlobalLandingPage.aspx

Not : Bu sistem daha kullanıma tam açılmış durumda değil. İlerleyen zamanda açılacaktır..

"kazimunsal" arkadaşım,
    Bu arada ürünün hayırlı olsun. Tepkini anlayabiliyorum. klavyede biraz problem var gibi. Sert basmak gerekiyor şuan için. Zamanla yumuşar herhalde.
    Sıcaklık konusuna gelince o kadar dert etme. AMD Cpu için max dayanıklık 95 derecedir. Sıcaklık aşırı değil yanii. Grafik kartı için de max dayanıklık 110 derecedir. Bu sıcaklıklara makınan ancak bir fan problemi olduğunda çıkabilir.

Ses sorununa gelince. driversal bir sorun olabilir. ben şahsen yasamadım oyle bişey. MSI Live update ile güncellemeleri takip edebilirsin.

Bir de Notebook Hardware Control Programını kullanmanı tavsiye ederim.
    http://www.pbus-167.com/
    Bu programla gerekli kontrolleri rahatlıkla yapabilirsin....

Güle güle kullanmanız dileğiyle...

• Gerçekten anlamadığım bir olay var ben de bu makinayı almak istiyorum ve makina teknik özellikler olarak şu an piyasadaki en
    ucuz ve üstün özelliklere sahip makinalardan biri.Ve Msı in çok kötü bir teknik servis hizmeti olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
    Ancak birçok arkadaş buraya girip sanki memnuniyetsiz bir hava varmış gibi yazılar yazıyorlar, benim genel kanım M675 camiasının
    üründen menun olduğu yönünde, tüm yorumları okudum.Ve bu cihaz gördüğüm ve inceledigim kadarı ile bir asus f3j (demek istediğim modeli anladınız kodunu yanlış yazmış olabilirim) gibi ya da neredeyse dengi gibi gözüken eş özelliklere sahip toshiba ve hplerden bile testlerde daha yüksek performans gösteriyor.(hatta bariz bir performans farkı gösteriyor)

Ben tuş takımının sertliği ve hafif bir ısı sorunundan başka pek olumsuz yan belirtildğini görmedim ve aynı konfigurasyona sahip başka bir cihazda benzeri ısı problemlerinin yaşanacağına eminin açıkcası.Ve birçok topikte görüyorum lütfen go7600 ü x1400 ve altı ,go7400 ve altı ekran kartları ile karşılaştırmayın.

Eğer biraz ingilizceniz varsa şurayı
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=39568&highlight=world+of+warcraft
    (burası oldukça güzel bir kaynak notebook ekran kartları hakkında genel bilgiler var.go7600 ve x1600 karşılaştırması bile var)
    bi ziyaret edin ne demek istedigimi anlarsınız.Çok talep olursa yazının tamamını türkçeye çevirebilirim.

ve şurayı
    http://kettya.com/notebook2/gpu_ranking.htm
    (notebook ekrankartı karşılaştımaları)

1.linkten bir alıntı

B.Low-end Video Cards :FDOPIT: (düşük seviye ekran kartları)

Even if you are a non-gamer, it is probably in your best interest to get a notebook that has a low-end video card. The reasoning behind this is because:
    A. They have their own dedicated memory to use, and will not share with your main system RAM as a standard integrated card will.
    B. Low-end video cards have technologies that smooth out video playback and DVDs.

Low-end video cards can be found in notebooks ranging from 12” to 17”. If you are looking for an ultraportable (12” and less), then you probably won't get a dedicated card. It is not a huge deal if you don't have a dedicated card, it is simply a nice feature to have.

From lowest to highest performance: (düşük performanstan yüksek performansa doğru sıralama)

Quote:
    Nvidia GeForce Go6200
    ATI Mobility Radeon X300
    Nvidia GeForce Go7200
    Nvidia GeForce Go7300
    ATI Mobility Radeon X1300

Newer notebooks with dual-core processors will have the Radeon X1300 and GeForce Go7300; the X300 and Go6200 are previous-generation parts and were replaced by them.

C.Mid-range Video Cards :HVROLE: (Orta seviye ekran kartları)

Mid-range video cards have enough power to play the latest games at comfortable and enjoyable settings. You won't be able to push the settings to maximum, but overall are well-rounded cards. They do not produce a lot of heat nor require a lot of power, and can be found in notebooks from 12” to 17”.

From lowest to highest performance: (düşük performanstan yüksek performansa doğru sıralama)

Quote:
    Nvidia GeForce Go6400
    ATI Mobility Radeon X600
    Nvidia GeForce Go7400
    ATI Mobility Radeon X1400

Newer, dual-core notebooks will have the Radeon X1400 and Nvidia GeForce Go7400. They replaced the X600 and Go6400 respectively.

D.Performance Video Cards :HFBVCL: (Performans ekran kartları)

Now we're talking. Hardcore gamers and those looking for the best visual experience in a 15.4” or smaller notebook should target these cards. They can be found in anything from a 14” to a 17” notebook, and have ample power to play the latest games at the highest settings or close to it. Power consumption is higher than that of the mid-range cards, but still balanced. It is not hard to find a notebook with one of these cards that still has good (3+ hours) battery life.

From lowest to highest performance:(düşük performanstan yüksek performansa doğru sıralama)

Quote:
    Nvidia GeForce Go6600
    ATI Mobility Radeon X700
    Nvidia GeForce Go7600
    ATI Mobility Radeon X1600
    ATI Mobility Radeon X1700
    Nvidia GeForce Go7700
    Nvidia GeForce Go7600GT

(Bu sıralama sizi yanıltmasın testin yapıldığı konfigurasyona göre incelediğim pekçok yazıda go7600 x1600 den daha iyi performansgösteriyor.Ancak bu gözle çok ayırt edebileceğiniz bir fark değil)

The ATI Radeon X1600 and GeForce Go7600 are found in newer dual-core notebooks, and replaced the X700 and Go6600 respectively. The Go7600GT is the most powerful Performance card right now, but is only found in the Sony AR series 17" notebook.
    For a comparison between the Go7600 and X1600, http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=74146.
    The ATI Radeon X1700 and GeForce Go7700 are newer cards and are only found in a select few notebooks at the moment. The X1700 offers near-identical performance to the X1600; read more about it http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3202. The GeForce Go7700 is without a doubt faster than the X1700, although not by a huge amount.

E.High-end Video Cards :KWAXGD: (Üst seviye ekran kartları)

If you are looking for the best possible performance in a notebook, the below cards are the fastest out there. You won't find them in anything short of a 17” notebook. They have considerably power requirements and produce equally high amounts of heat, hence the 17” size notebook is needed to house a cooling system for them. High-end video cards can handle all the latest games at high resolutions and maximum settings.

From lowest to highest performance:(düşük performanstan yüksek performansa doğru sıralama)

Quote:
    Nvidia GeForce Go7800
    ATI Mobility Radeon X1800
    Nvidia GeForce Go7900GS
    Nvidia GeForce Go7800GTX
    ATI Mobility Radeon X1800XT
    Nvidia GeForce Go7900GTX
    Nvidia GeForce Go7950GTX

All of these cards can be found in newer dual-core notebooks. ATI's high-end cards are always hard to find; the X1800XT is nearly impossible. The best cards here are the Go7900GTX and Go7950GTX, which handily outperform ATI's offerings.

Rumor: An ATI Mobility Radeon X1900 has been rumored, see http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=88776.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 21 Kasım 2006; 14:48:55 >

• merhaba arkadaşlar.bende m675 sahibi şanslı sahsiyetlerdenim :). aletin performansından gayet memnunum. benim m675 te de sag tarafta ısınma var ve klavye biraz zorluyor :) ama fiyat/performans oranına bakınca şu an eşşiz bir alet ve kendisini affettiriyor.

benim sormak istedigi şu bu gün dikatimi çekti alet windows masaüstü ekranında duragan halde boş iken dahi dvd-ram sürücüsünün oldugu taraftan ara ara "tık tık" sese geliyor.bu durum sizlerdede varmı neden olabilir fikri olan varsa sevinirim.

herkeze hayırlı olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

quote:

Orjinalden alıntı: Tekos

Arkadaşlar ben bu laptopı mavinin internet sitesinden inceledim ve burda yazılan tum yazılarıda okudum çok ii bir dayanışma ve destek var .benim kafamda da bir kaç soru işareti var yanıtlarsanız çok sevinirim.ilk başta hp nin PAVILION DV6138EA CORE DUO T2250 1.73GHZ-512MB-100GB-gforce 7400 256MB TC-15.4 modelini alacaktım ama vazgeçtim.çünkü kullanmakda oldugunuz msi cok ii ozelliklere sahip ama;
    1)Kullanmakda oldugu ekran kartı turbo cache limi yani 256 ayrımı yoksa 128 kendi bellegi 128 bilg. ramindenmi alıyor.
    2)Üzerindeki seskartı 5 + 1 destekliyormu? idare ederde olsa ii bir performansa sahipmi veya destekliyormu hiç olmassa standart bir desktopun verebilecegi sesi verebilirmi 5+1 de?
    3)Ben desktopu sattım ama iş yanında inanılmaz bir oyun düşkünlüğümde var ornek olarak nfs carbonu kaldırabilirmi ? veya bu tip grafik olarak zengin olan oyunlarda bir aksama cıkarıyormu?
    4)Isınma probleminin tum laptoplarda oldugunu okudum bu laptopda dahamı çok ?
    5)servis sorunu yasarmıyım ve hp mi alayım yoksa msi mi beni dusunduren tek nokta bu konuda ekran kartı hp nin 7400 - 256 turbo c.li çünkü .
    6)HP nin g force 7400 256 turbo cache li ekran kartı ile msı'ın ekran kartının arasındaki işlem ve performans farkı gözle görülür derecedemi yoksa çok bir fark olmazmı ?
    ve HP nin ozelliklerinide sizinle paylaşayım.
    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKUR EDERİM.(bazı konularda biraz bilgisizim kusura bakmayın arkadaşlar)

PAVILION DV6138EA CORE DUO T2250 1.73GHZ-512MB-100GB-gforce 7400 256MB TC-15.4
    Intel Core Duo Processor
    1.73 GHz GHZ
    533 MHz
    2MB
    512MB
    DDR2
    667 Mhz MHZ
    100 Gb GB
    5400 Rpm
    256 Mb MB
    NVIDIA
    Geforce Go 7400
    15.4 "
    WXGA
    1280*800
    DVD Multi Double Layer LS
    Wireless
    Kart Okuyucu
    BlueTooth
    Kamera
    Uzaktan kumanda
    Windows XP HOME Ed. TR
    2.9KG
    3 USB - VGA - IEEE 1394 TV OUT-EXPRESS CARD

Merhaba arkadaşım,
    MSI M675 bende aldım vede kullanmaktayım. Senin sorularını yanıtlamaya çalışayım;

1- Ekran kartı turbo cache li degil. harici 256 GDRR3 rami var.
    2- Ses kartı 5+1 destekli.
    3- NFS carbon denemedim yalnız. Fear ve Quake 4 oynadım. Kare atlama, takılma filan kesinlikle olmuyor. Ayarlar full dü bide.
    4- Biraz Isınması doğru. Bu makinaya denk makinalar zaten böyle ısınması doğal. Ama bataryadan kullanımda ısınma sorunu yok. Oyuna bağlı olarak sıcaklık artıyor. Ama çok aşırı değil.Isınması bence normal.
    5- Servis konusunu hiç yaşamayız umarım. Ürün gerçekten güzel. MSI da servis sorunu olacağınıda pek sanmıyorum. Bimtes bakıyor teknik servise diye biliyorum.
    6- 3d mark 2006 dan geforce7400 - 800 puan alırken 7600 - 2300 puan alıyor. Buda herşeyi acıklıyor sanırım. Ciddi bir performans farkı var..

Not : Bence sorun bizar klavyede var. Tuşlara biraz sert basmak gerekiyor. sanırım buda türkçe klavye dönüşümünden kaynaklanıyo. Alışamadım daha ama. Bakalım artık. Yazı yazarken yazıyı yazıyorsun bide bakıyorsun bazı tuşları atlamış. Bu yüzdende sert basmak gerekiyor. Ama çokda aşırı yapmıyor bu durumu.

TEŞEKKUR EDERİM VERDİGİN YANITLARDAN DOLAYI BENDE YARIN BİR TANE ALIYORUM.

• mavinin bana yolladıgı notebook çantası işte bu
    sanırım en ucuz çantayı yolladılar neyse ne diyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: lesmiserable

merhaba arkadaşlar.bende m675 sahibi şanslı sahsiyetlerdenim :). aletin performansından gayet memnunum. benim m675 te de sag tarafta ısınma var ve klavye biraz zorluyor :) ama fiyat/performans oranına bakınca şu an eşşiz bir alet ve kendisini affettiriyor.

benim sormak istedigi şu bu gün dikatimi çekti alet windows masaüstü ekranında duragan halde boş iken dahi dvd-ram sürücüsünün oldugu taraftan ara ara "tık tık" sese geliyor.bu durum sizlerdede varmı neden olabilir fikri olan varsa sevinirim.

herkeze hayırlı olsun...

"lesmiserable" arkadaşım iyi günlerde kullanmanı dilerim... Hayırlı olsun..
    Bahsettiğin "tık tık" ses harddiskten geliyor. Bu ses harddiske erişim olmadığı zaman hardiski park konumuna alıp güç tasarrufu yapmak için tasarlanmış bir özelliktir. Harddiskinde park konumuna alınması işlemi sırasında boyle bir ses duyulur. Bu normal bir sestir için rahat olsun..

• teşekkür ederim fuat.yanlız şunu demek istiyorum bu mesajı yazarken dahi ve faal olarak kullanırkende bu ses ara ara geliyor.daha önce yoktu yada benim dikkatimi çekmedi.sendede aynı durum var mı? huylanım biraz :)
  • arkadaşlar bugün notebookda 1 saatlik bi nfs carbon macerasından sonra alet 90 dereceyi gördü bu normal mi?Oyunda harbiden ii performansı var da bu ısınma sorunu normal ise bu msı kullanıcaıları için çooook kötü benim makinamda bi sorun varsa o da benim için kötü
  • Günaydın,
    Alan herkese hayırlı olsun,can sıkıcı bir olayla karşılaşmamınız dileğiyle.Bende 18 kasım cumartesi günü Mavibilgisayar Çukurambar mağazasından aldım.O gün kampanya dolayısıyla mağaza ana baba günüydü,saat 10;00 dan 15;30 kadar mağazadan çıkamadık,akşam tekrar 20;00 civarı gidip inceledim,iyi mi kötü mü diye kastıktan sonra 15 taksitle aldım.

Evde internet bağlanmadığı için foruma katkıda bulunamıyorum ben oyun değilde normal kullanım için aldım,normal kullanım için ne gerek var ucuz alınsaydı denebilir ama olunca birazda iyi olsun dedik.Eve internet bağlanınca umarım foruma katkım olur,işte mümkün değil ancak aceleyle yazdıklarınızı okuyabiliyorum.

Forum canlı kalırsa çok iyi olur,katkısı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lesmiserable

teşekkür ederim fuat.yanlız şunu demek istiyorum bu mesajı yazarken dahi ve faal olarak kullanırkende bu ses ara ara geliyor.daha önce yoktu yada benim dikkatimi çekmedi.sendede aynı durum var mı? huylanım biraz :)

"lesmiserable" arkadaşım, huylanmışsın belli oluyor. Ama kafana takacak bişey yok. Senin makinayı kullanman sırasındada harddisk park konumuna geçebilir. Örneğin;sen yazı yazarkende bunu yapması doğal. Çünkü harddiske bir erişim olmuyor. Kafana takma aynı ses benim makınadanda geliyor...

Şimdiki notebook harddisklerinde olan bir durum bu. Bende birde Asus A3e var ondan da park konumuna geçme sırasında ince ses geliyor. Kafana takma yanii Güle güle kullan....

• Verdikleri çantaya cihaz ve diğer ıvır zıvırları hep beraber sığmıyor,iyi bir çanta almak elzem.

quote:

Orjinalden alıntı: Mstf_

mavinin bana yolladıgı notebook çantası işte bu
    sanırım en ucuz çantayı yolladılar neyse ne diyelim
  • MSI M675 ALAN ARKADAŞLAR NOTEBOOK"UNUZ HAYIRLI OLSUN BELKİ FORUMDA SORMUŞLARDIR HİÇ BAKMADIM AMA BEN SORMAK İSTİYORUM...

WLAN KABLOSUZ İNTERNET"E BAĞLANMA SEVİYESİ SİNYAL GÜCÜ FALAN İYİMİ
    BİRDE EN SON ÇIKAN OYUNLARDAN BU MAKİNENİN KASMADAN OYNATABİLECEĞİ OYUNLAR HANGİSİDİR
    BİR DE KAÇ YIL GARANTİSİ VAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaMeLeCtROniCa -- 23 Kasım 2006; 3:44:25 >
  • garanti suresi 2 yil..

oyunlar hakkinda suana kadar bi denemem olmadi ama..hafta sonu NFS carbon u denemeye karaliyim..ayrica isinma problemine ve pil omrune zorlama altinda ne oldugunu gormus olucaz..

kablosuz icin pek tatmin olmadim diyebilirim..
    cekmiyomu...cekiyo..engelsiz bi ortamda tas gibi cekiyo..
    ama araya duvarlarin girdigi bi ortamda sorun oluyo..diyceksinizki araya duvar giriyosa wireless icin zaten sorun vardir..ama yanimda baska laptopla bahlanirken benimki cekmiyo...onlarda da tas gibi cekiyo degil o anda tabi..onlar 3 cekiyosa benimki 1 cekiyo..ama cokda gozumde buyutmuyorum...yerimi degisitiririm olur biter..

1 haftayi geride biraktik laptopumla..huzuruluyum mutluyum..
    oh be diyorum..ne gunlerdi onlar..hergun bilgisayar basinda laptop ararsin..ayni seylere doner doner bakarsin..
    omrumun 2 ayi bu is icin heba oldu..
    neyseki sonu mutlu bitti..bide aldiginida begenmezsen iyice moral bozardi..

bu arada kafama takilan bi soru var...sag kosedeki isinma, tuslar icin bi sorun yaratir mi gelecekte..mesela yon tuslari icin..boyle bi ihtimal varmi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habuce -- 23 Kasım 2006; 22:15:41 >

• bizimkiler lg..

simdiye kadar guzel guzel cd de dvd de yazdi da okudu da ..bi sorun cikarmadi cok sukur..
  • DVD sürücü HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N görüldüğü üzere LG ben bi kaçtane DVD kaydettim şu ana kadar okuma yada yazma sorunu olmadı nazar degmesin...

o tık tık lar ara ara devam ediyo. ya ben bide bu sürücüye firmware aradım bulamadım bulan olursa haber versin :)
  • yaa bu msi ile asus f3jc nin tam karsılastırması fln olan varmı?? yada ole islemci ekran kartı testi?? gerci ekran kartında tabbyy ki msi ama islemci de hangisi gecer bide ram ler ne alemde asus 667mhz bunun ki kac mhz??parayı hangisine yatırmak dogru olur
  • ya arkadaşlar caarbon oynarken makinanın ısısı 85 derecenin üstüne çıktı 1 saatlik bi performanstan sonra details low çözünürlük 640*480 di ve makina elektriğe bağlıydı bu normal mi acaba yoqsa fanımda bi sorun mu var teknik servise götürmelimiyim aleti?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.