mhr arkadslr msı marka 4 yıllık bi laptopum var. artık bayaıı yavas çalışıyor ve çalışırken fazla ses çıkarmaya başladı birde pc açılırken f1 sorunu var yani f1 basılmadan pc acılmıyor. aldığımdan beri sadece ramini yükselttim (2gb). bu sorunları gidermem için hangi parçaları değişmem lazım o da ne kadar bi masraf olur?? yardımcı olan arkdşlara şimdiden tsklr..
laptoplarda performans arttırabilmek için yapabileceğin şeyler ram arttırmak, harddisk yükseltmek ve işlemcisini değiştirmek (anakartla sınırlı). fazla seçeneğin olmaz. hem laptop parçaları pahalı oluyor yenilemeye kalksan astarı yüzünden pahalıya gelir. en iyisi güzel bi format at kullanmaya devam et.
tmm tskr ederim kardes. peki f1 sorunu neden kaynaklanıyor olabilir?? birde windows güncellemem acık deyil sorun olurmu?? yadımlr için tsklr..
F1 hatası bios ayarlarından kaynaklanıyor genellikle. sana verdigi hataya göre biostan gerekli duzenlemeyi yapmalısın
bios ayarlarından değil baktım netten ona göre ayarlardan kaynaklanmıyor.. başka neden olabilir??
Bios > Boot > Boot Settings Configuration > Wait for F1 If error " Disabled " yap kaydet ve biostan çık bide bunu deneyelim .
yaptım aynı sorun devam edyr gene açılışta f1 sorunun var... başka neden olablr?*
Sorun devam ediyor derken hatayı yine alırsınız ama F1 tuşuna basın demeden otomatik geçmesi lazım orayı otomatik geçmiyormu ?
yok f1 e basmadan siyah yazılı ekran geçmiyor kardes..
Bu işlere elin yatkınsa
bilgisayarı şarzdan çıkar, pili sök, arka kapağı sök fanı ve ızgaları güzelce temizle, işlemci ile fan arasındaki termal macunu peçete ile sil ve yenisni sür.
işlemcinin kodu ne? çift çekirdek değlse çift çekirdek işlemci ile değiştirebilirsin.
Açılış ekranında ne yazıyor? mümkünse foto eklersen çözmeye çalışabiliriz. Gerekli ise format at, XP SP2 kur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme