Merhabalar forum sakinleri. Yeni bir bilgisayar topladım, 13600kf, 4070 ti vs. Bugün bilgisayarımı kurdum ve bilgisayarda elektrik kaçağı tarzı birşey var, muhtemelen topraklamadan kaynaklı. Ekran kartının üzerinde elinizi gezdirince böyle gereksiz bir akım olduğunu fark edebiliyorsunuz, buna ek olarak mikrofon ve mikrofon kolum var, oralardan geçip mikrofonuma kadar gelen bir elektrik sızıntısı var. Dokuduğunuzda çarpmıyor fakat kaçak akımı hissediyorsunuz. Sorun şu ki, bundan 1 ay önce 13900k, z790 pro carbon ve 4090 lu bilgisayarımı sattım, yaklaşık 3 ay kadar kullandım ve en ufak bir elektrik sıkıntısı yoktu, FAKAT ! Bu bilgisayarımda FSP Hydro PTM pro 1200w platinum güç kaynağı vardı. Araştırdığımda amazon yorumlarında bir kişi şöyle birşey paylaşmış ; "Güç kaynağını bağladığınız hattın topraklı olmasına dikkat edin yoksa elektrik kaçırıyor" diye. Bilmek istdiğim, bana kaçak/akım sorununu yaşatan MSI güç kaynağımı? Eski bilgisayarımda olmamasının sebebi FSP güç kaynağının çok iyi ve korumalı olmasımı? Yoksa bana sadece kötü bir MSI güç kaynağımı denk geldi? Bilginiz varsa ve aydınlatabilirseniz sevinirim. Saygılar |
Bildirim