Şimdi Ara

MSI MPG X570 GAMING PLUS Anakartı için Ram Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

7-8 yıldır kullanmakta olduğum evimdeki masaüstü PC mi salgın döneminde özellikle evde uzaktan çalışmam gerektiği için yavaşlığını çok fark etmeye başladım bu sebeple biraz araştırarak mevcut kasamın içinde 3 parçayı yenilemeye karar verdim. Ekteki resimde göreceğiniz üzere sol tarafta şu an kullandığım sistem sağ tarafta ise almayı düşündüğüm anakart, RAM ve işlemci bulunmakta. Kullanım amacım bundan 2 3 sene öncesine kadar oyun ve Microsoft Office programları iken artık oyun konsolu kullanmam nedeniyle sadece iş için kullanıyorum. Ama sistemi oluştururken de ilerleyen dönemlerde belki oyun da oynamak istersem diye düşünerek ekran kartı takviyesiyle uzun süre beni götürecek bir sistem olması fikrindeyim. Genel olarak Microsoft Office 2019 ve video düzenleme programı olan Adobe kullanacağım. Sizden ricam değerli vaktinizi çalmakta istemem müsait olursanız fikir alışverişi konusunda yarımcı olmanız.
    Burada merak ettiğim birkaç sorum olacak.
    1. Seçmiş olduğum parçalar uyumlu mudur? Kasa, sabit disk, ekran kartı ve güç kaynağım şu an kullandığım PC parçalarımdan devam edeceğim bir süre daha?
    2. Sizin öneriniz nedir ( işlemci modeli bu değil de şu ya da anakart veya RAM bu değil de şu olursa performans daha iyi olur gibi)?
    3. Anakartın desteklenen RAM hızı 2667 MHz - 2400 MHz - 2133 MHz, maks. RAM hızı ( O.C.) 4400 MHz ben 2 adet 3200 MHz 8 GB RAM alırsam 6400 MHz oluyor diye hesaplıyorum anakartım 4400 MHz RAM seçimim yanlışmı oluyor? Ya da alacağım anakarta göre 2667 MHz ve 2400 MHz ayrı ayrı farklı RAM almam daha mı doğru olur?
    4. Anakart olarak MSI MPG X570 GAMING Edge Wi-Fi AM4 AMD Ryzen™DDR4 4400MHz(OC) M.2 USB 3.2 anakart seçimini de düşünmedim değil arada cok fiyat farkı olmadığından ama burada anakarta bu kadar para vermeye değer mi?
    5. Şu an kullandığım güç kaynağı Frisby foem 500W Power Supply.

Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.MSI MPG X570 GAMING PLUS Anakartı için Ram Önerisi ?

• Bahsettiğiniz anakartı bende almıştım fakat gelen öneriler ve yaptığım biraz araştırma üzerine iptal edip asus tuf serisi aldım. Benzer kasa toplama olayını bende yapıyorum. Ram olarak aklımda trident z neo serileri var. Fiyat olarak biraz pahalı ama uygun bi yerden yakalarsam alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: travers

Bahsettiğiniz anakartı bende almıştım fakat gelen öneriler ve yaptığım biraz araştırma üzerine iptal edip asus tuf serisi aldım. Benzer kasa toplama olayını bende yapıyorum. Ram olarak aklımda trident z neo serileri var. Fiyat olarak biraz pahalı ama uygun bi yerden yakalarsam alacağım.
    hocam öncelikle teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için.
    Bende anarkatı asus tuf olarak değiştirdim biraz araştırınca daha iyi anakart ilk seçimimden sanki :)
    Ram konusunda merak ettiğim birşey var sizin bilginiz varmı acaba ? Şimdi anakartın ram frekansı 2133 MHz, 2400 MHz, 2666 MHz, 2800 MHz, 3000 MHz, 3466 MHz max 4400 mhz yazıyor birde. Peki biz buna belirtmiş olduğunuz ram aldık diyelim 2x8gb) 3600MHz DDR4 toplamda 7200 MHZ yapıyor. nekadar mantıklı acaba yada yanlışmı biliyorum.
  • onur661903 O kullanıcısına yanıt
    Onunla ilgili bi fikrim yok hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: travers

Onunla ilgili bi fikrim yok hocam :)
    Hocam bende araştırıyorum eğer bir bilgi edinirsen buradan paylaşmanı rica edicem aynı şekilde bende paylaşırım. :)
    İnternette ilk araştırmalardaki izlenimim sizin önerdiğiniz ram mhz leri asus tuf anakartı için fazla yani boşa para vermiş gibi oluyoruz anladığım kadarıyla bu yüksek performansta bir ram için :)
  • Bildiğimi mi saşırıuorum emin değilim kdkdk. Hocam öncelikle kolay gelsin. Ram konusunda 4400 denmişse bir anakart için o mhz ye kadar tüm ramleri destekler. Yani elinde 2 veya 4 vrya 1 tane 4400 de olsa 2666 da olsa olur. Buyrun aklınızda soru kalırsa diye kartın sayfasında yazıyor. Ayrıca çok dikkat etmedim ama gpu nuz bu karta uyumlu mu emin misiniz?
    www.msi.com
    MPG X570 GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X570-Gaming-PLUS/Specification

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.