Şimdi Ara

ASUS TUF GAMİNG X570-Plus Anakart Ram Desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konudan da anlaşıldığı gibi bir sistem topluyorum ve içinde kullandığım anakartım ASUS TUF GAMİNG X570-Plus.

İşlemci olarak Ryzen 9 5900X alacağım. Bir kaç araştırmam sonucu anakartın bazı ramleri desteklemediği gibi makaleler gördüm.

Şöyle bir pdf bulunmakta;

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_X570-PRO/Memory_QVL_for_AMD_Ryzen_5000_Series_Processors_X570_0423.pdf

Bu listedeki ramleri bulmak en azından türkiye için çok zor. Benim terchim 2x16GB olması ramlerimin. Yani dual yapacağım fakat tekli 16GB modülleride süzdüm baya bi listede iki adet alabilirim diye.

Arasından seçtiğim bir ram oldu fakat çevremde sorduğum zaman çok beğenilmedi ram. Bakınız;

akakce.com
    Kingston HyperX Fury 16 GB 3466 MHz DDR4 CL17 HX434C17FB4/16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-kingston-hyperx-fury-16-gb-3466-mhz-ddr4-cl17-hx434c17fb4-16-fiyati,914977598.html

2x16 şeklinde almayı düşünüyorum bunu. Fakat bu desteklememe konusuna bir çözüm getirebilirsem sizinlerinde önerilerine açığım.

Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Kısa süre içerisinde (1 hafta içinde) toplayacağım sistemimi bu yüzden cevaplarınız ve çözümleriniz benim için çok önemli.

Şimdiden hepinize çok teşekkürler ve iyi forumlar..

• Kimse yok mu ya bilgisi olan yardımcı olabilecek?

• Merhabalar, 2 * 8 veya istenilen başka kombinasyonlarda farklı kitleri de 3600 hızında olsun desteklediği başka hızlarda olsun son hıza kadar anakart çok bilinmeyen bir marka olmadığı sürece destekliyecektir. Yani anakartın destek listesin alınmakda istenen ram marka olarak gözüküyorsa sorun yoktur. 3600 ü genellikle en çok tercih edilen frekans diye örnek verdim. Özellikle gskill , kingston , corsair , team gibi markalar çok tercih edilir ve sorunsuzca ramda bir sıkıntı yoksa rahatlıkla kullanılır. Bir kaç iyi marka daha var. Ama genellikle ilk 3 marka uyumlu olur genelde ve kolay bulunur. Makalelere gelecek olursak olursak nette her ürün için bir şey bulurum size :) o zaman hiç kimse bir şey alamaz . Asus x 570 de gskill ramler 2*8 3600 kullandım kingston cl 17 3600 leride kullandım. Anakartın kendisinde fabrikasyon ve ramin kendisinde fabrikasyon sorun yoksa rahatça kullanırsınız merak etmeyin kafaya çok takılacak bir şey yok. Önerim 3600 mhz hızında ramler e bakın. Sizin linkteki ramin markasında bir sorun yok kingstonda gayet kalitelidir o da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İptal
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.