Şimdi Ara

MSI NVIDIA nForce Anakart Ve AMD Sempron Reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan yaklaşık 15 gün önce Aşağıdaki sistemden toplam 5 adet aldım.

AMD Sempron 2200 CPU
    MSI NVIDIA nForce K7N2 Delta 2 anakart ( Eth + Ses Entegre )
    512 MB 266 Mhz Kingston Ddr RAM
    80 Gb 7200 RPM Samsung HDD
    52x LG Cdrom
    ATI 9250 256 MB Ekran Kartı
    Samsun 793DF Monitor

Sorunum Şu ; Bigisayar calışıyor herhangi bi anda resetleniyor. Ve yeniden başlıyor. Tam resetlediği anda kasadan cızzz diye bir ses duyuyorum sanki fan bi kabloya takılıyor gibi ..

Fanın onu açık değen bi şey yok ama bu şekilde bir sorun veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

• 1- powersupply un da problem olabilirki kuvvetle muhtemel olanı bu
    2- ısınma problemi olabilir(islemci sıcaklıgnı surekli gozetim altında tut)
    resetleme daha bicok farklı nedenden olabilir anakart,ram,fan vs ama senin sorunun bence yukardaki 2 sinden birisi
  • 1 - Yeni bir power suppy taktım fakat yine aynı sorun oldu.
    2 - İşlemci nin sıcaklığı 56 Dereceyi buluyor bunu yaklaşık 1 saat kontrol ettim ve Fifa 2005 çalışıyordu. onun haricinde 51 derece civarında
  • quote:

Orjinalden alıntı: KANOTIX

1 - Yeni bir power suppy taktım fakat yine aynı sorun oldu.
    2 - İşlemci nin sıcaklığı 56 Dereceyi buluyor bunu yaklaşık 1 saat kontrol ettim ve Fifa 2005 çalışıyordu. onun haricinde 51 derece civarında

Dostum işlemci sıcaklığın yüksek, benim bir makinamda amd sempron2200+ var boş ken 29derece dolu iken 35derece yalnız kaliteli bir fan aldım box fanını kullanmıyorum, sende biran önce fanını değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirneo -- 6 Ağustos 2005, 2:25:22 >
  • Aynı anakartı bende kullanıyorum maalesef K7N2 Delta ların en kötü huyu RAM seçici olmaları (Şimdi Ramler Kingstone neyini seçecek diyeceksin lakin ram chiplerini dahi seçmekte bazan) dolayısı ile resetleme sorunu sanırım ramden kaynaklanıyor.Değişik slotlarda kullanmayı dene ram ini ya da başka (Samsung Chipliler tavsiye olunur) Ram dene sorununun düzeleceğini sanıyorum.
    Başarılar dilerim
    .
    PS: Bu arada Son Biosun yüklü olduğunu farzediyorum.
  • Ben de daha once ram secici olduklarını okumuştum artık senin de yazdıklarından sonra iyice suphelenmeye başladım. Ben ramleri değiştirip deneyeceğim ve sorun dewam ederse yada duzelirse buraya yazacağım. Tşkler.
  • Dostum anakart şeçimin tamamen hatalı aynı anakarttan bende kullanmıştım!.. Ve aynısı banada oluyor, istersen onu ssen bir gönder sanırım büyük ihtimalle sorun ondandır.. Çünkü makinan yeni arada bi çıkıyo böyle sorunlar...!
  • Artık sorun iki şeyden birinde ;
    Rami değiştirdim yine dewam etti sorun.

1 - İşlemci cok ısınıyor OLABİLİR 61 derece sınırında gum resetliyor.
    2 - Anakart 'ta sorunun bir parçası olabilir. Bu anakart bence tam bir rezalet....

İkisinde birinde yada ikisinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.