Şimdi Ara

Msi R7 240 low profile sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar forumda 2 gün önce 1080 li sistem toplama hakkında bir konu açmıştım ve o sistemi aldım şuanda. Fakat vatandan değil amazondan yurt dışından gelceği için baya gecikme olacak. Şimdilik kuzenimin verdigi sistemdeyim ve oyun videosu çekmem lazım.

İntel Pentium E6700

G41 Anakart

2gb ddr3 800 mhz ram

Msi R7 240 Ekran Kartı

Şimdi sorunum her oyunda var kart hiçbir zaman kendini %100 kullandıgını görmedim bunu %100 e kitleme gibi bir seçenek varmıdır bilmiyorum.

Mesela çok basit bir örnek veriyim. Minecraft

Boş bir alana bakıyorum ayarlar fullde bu arada. %50-60 arası kullanım var.

300 FPS ALIYORSAM VİDEO KAYDI BAŞLATDIGIMDA BU 40 FPS E düşüyor ve o civarlarda oluyor bunu her video programıyla denedim ss isterseniz atarım bu problemi nasıl çözecem anlamadım.

• herhangi bir fps sınırlaması ve vsync yok
  • işlemci yetmiyor, video kalitesini ya da çözünürlüğünü düşürmen gerekecek 40 fps yetmiyorsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • IsmetFTW I kullanıcısına yanıt
    İşlemci yetersiz.

Tv altında kullandığım slim kasamda Msi R7 240 low profile ekran kartını kullanıyorum, anakart Asus 'un P41 chipsetli modeli, elimde eskiden kullandığım atıl E6700 vardı ve bu sistemde GPU kullanımı % 50-60-70 'lerde gezinebiliyordu, modlu Xeon E5472 aldım ve kullanıyorum darboğaz yaşanmıyor, bi ara q9400 işlemciyle de test ettim darboğaz yaşanmadı. Deneme amaçlı test ettiğim bir kaç güncel sayılabilecek oyunu (WOT, PayDay2,) medium, ayarlarda 1080p de 30-60 fps' lerde oynatabiliyor bu kurulumda.

Kullandığınız E6700 tek çekirdekli çift izlekli işlemci ve günümüz şartlarında masaüstü kullanımında-video izlemede-internet gezintisinde bile yetersiz iken oyunlarda halinin harap olması kaçınılmaz, oyun oynarken işlemci kullanımına bakarsanız tavan yaptığını görürsünüz.

En az çift çekirdekli olan DualCore E8400 yada en sağlamı QuadCore serisi intel işlemcilerden kullanmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

• Anladım yani videoda çekemiyecegiz :/ İşlemci gerekmiyor amazondan topladım sistemi 6700k skylake var peki daha fazal performans almak için ne yapabilriz
  • ya sinir oldum %20-25 kullanıyor 1366x768 de minecraft chunk 8 +100 fps alıyor %20 kullanımla bide ekran kartını overclock ettim anlamıyorum sinir oldum ya
  • E6700 'ü overclock yapınız, biraz artış sağlayabilir belki, hatırladığım kadarıyla 3500-3600 mhz'lere sorunsuz çıkabiliyordu. Lakin anakartına göre değişebilir, haliyle işlemci çarpan kilidi kapalı olduğu için anakart bus frekansını artırarak oc yapılacağından adım adım ilerlemek en iyisi, bu sırada belleklerde oc olacağından onları göz ardı etmemeye dikkat ediniz.
  • Biosda işlemciyi oc yapmak icin herhangi bir secenek bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.