Xigmatek Lamiya kasa kullanıyorum ön panel mesh değil cam, öndeki 3 fan'ın direkt olarak önünde duruyor. Ön paneli çıkartıp sıcaklıklara baktım 59 dereceden 48'lere kadar indi ama hala sıcak olduğunu düşünüyorum. MSI Afterburner'den fan'ı autodan aktif ettiğim zaman 36 dereceye kadar düşüyor ama sürekli gpu fanları çalışıyor bende +60'ta devreye girdiği için açmak istemiyorum. Yük altında 67-68 derecelere kadar yükseliyor maximum. Kullandığım kasanın aynı fan'ı olduğunu düşündüğüm https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07CVKH2MZ/ref=crt_ewc_title_srh_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM bu fandan 2 adet alsam kasanın üst kısımı mesh oraya taksam kendi rgb kontrolcüsüne bağlayabilir miyim? veya msi b450-a pro max anakartım var dragon center üzerinden kontrol edebileceğim şekilde anakarta bağlantısını yapabilir miyim? Ve bu eklemek istediğim 2 fan sıcaklık değerlerinin hatırı sayılır derecede düşmesini sağlar mı? Teşekkür ederim şimdiden herkese iyi forumlar... |
MSI RTX 2060, Xigmatek Lamiya kasada boşta 59 derece...
-
-
Üst kısma takacağınız 2 fan sıcaklığı anca 1-2 derece düşürür belki düşürmez bile. Ekran kartının serin çalışması ön panelden içeri üfleyen fanlara bağlı, dışarı atılan hava çok bir etki etmez zaten arkada ki egzoz fan yeterinde hava tahliyesi yapıyordur.
Zaten bu kasada adam akıllı hava sirkülasyonu yakalayamazsın boşuna fan vs. masraf yapma.
-
Tek mantıklı çözümü kasa değişimi o zaman, sistemi toplarken heyecandan mesh ön panelli kasa almak aklıma bile gelmedi. Hata yaptık önü cam olunca dediğiniz gibi ön panelden içeri yeterinde hava çekemiyor. Teşekkür ederim yanıtınız için.
-
Alacağınız fan içeri üflerse sirkülasyonu daha da bozar zararı bile olabilir. Dışarı üflerse zaten egzoz fanı büyük ölçüde attığı için yine pek faydası olmaz.
Öndeki sert plastiği söküp sineklik bezeri bişi takabilirsiniz en ucuz yoldan. Yada parça kestirip yine takabilirsiniz.
Komple kasa masraflı olacaktır. Eldekini sat felan uğraştırır. -
Hocama katılıyorum aynı dertten muzdariptim öndeki camı söküp güzel şekilli bir pleksi kestirdim altına da sineklik koydum gayet güzel ve çok serin bir kasa oldu -
sorunuzun cevabını soruda vermişsiniz zaten. 60 dereceye kadar fanlar çalışmadığı için 59-60 sınırında geziniyor. gpu fanlarını en düşük hızda bile çalıştırsanız ısıların çok ciddi düştüğünü gözlemlersiniz. kasaya takacağınız ekstra fanların neredeyse hiçbir katkısı olmaz. -
Sağolun cevabınız için teşekkür ederim ekstra fan almama gerek yok o zaman
-
İçeri değil tabi dışarı üfleyecek tarzda konumladırmayı düşünüyordum içerideki sıcak hava tahliyesi artarsa kasa içi daha serin olur diye düşündüm, ön kısmı çıkardığım zaman 59dan 48e kadar indiğini gözlemledim ama fanların önü açık dursun istemiyorum dediğiniz gibi bie parça sineklik gerip cam ile değiştirirsem çok faydası olucak tahminimce. Teşekkür ederim yanıtınız için sağolun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X