MSI RTX 3060 Ventus 2X modeli GPU kullanıyorum. İki monitörüm var. İkinci olanı aktif kullanmıyorum, kapalı oluyor. İkinci kullandığım monitör kapalıyken (tüm kablolar takılı halde) monitör 5-10 dakikada bir sanki kabloyu söküp takıyormuşum gibi kendi kendine açılıp kapanıyor. Bazı oyunlar da sanki ekran yeniden boyutlanıyormuş gibi algıladığı için sorun yaratıyor. Örneğin eski bir oyun olan Ragnarok Online tamamen donarken Rust gibi güncel oyunlarda saliselik takılmalar yaşıyorum. Bu takılma sanki programlanmış gibi ortalama 5 saniyede bir kendini belli ediyor. Bütün bunların hepsi ikinci monitör kapalı iken oluyor. Açıkken hiçbir sorun yok. Denediklerim; *Hâlihazırda iki monitör de DP kablosu ile bağlı. Farklı DP kablosu ve HDMI kablo kombinasyonlarını denedim, farklı yuvaları denedim. Sorun gitmedi. * İkinci monitör olarak farklı bir monitör denedim, aynı sorunu gözlemledim. *Monitörleri aynı Hertz ve çözünürlüklere ayarladım. Çeşitli yazılımları ve sürücüleri denedim, çözülmedi. Tüm sürücüler güncel, temiz kurulum yapıldı. Aklıma gelen her şeyi denedim lakin sorun aynı şekilde devam ediyor. Önceki GPU modelim Sapphire RX 580 4 GB modeli idi ve hiç böyle bir sorun yaşamadım. Yardımı olur diye anakart ve işlemci bilgisini ekliyorum. Önerisi veya bilgisi olan? CPU: AMD Ryzen 5800X. MBD: MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI |
Bildirim