Şimdi Ara

MSİ RX 580 8GB (OC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhaba! Msi Rx580 8Gb OC ekran kartım var. Bilinçsiz bir şekilde OC yaptım fakat OC yaptıktan sonra pc kapandı muhtemelen sistem kendini korumaya aldı diye düşünüyorum. Msi afterburner den varsayılan ayarlara döndüm ve sorunum şu Pubg steam versiyonu oynuyorum. Ekran kartı işlemci sıcaklıkları normal seyrediyor herşey stabil sıcaklık 45 derece oluyor fakat oyun esnasında mesela sis bombası attık dürbünle 4x mesela açılan sise bakınca takılmalar başlayıp ekran kapanıyor ve ekran kartı fanları son hızda çalışmaya başlıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor kapama düğmesinden kapatıp pc yi açınca herşey normalleşiyor ve ekran kartı sıcaklığına bktığımda 65, 70 derecelere gelmiş oluyor lütfen yardım edermisiniz? Yanlış yapılan OC den kaynaklımı? Format attım fakat düzelme olmadı. Bios varsayılan ayarlara dönmem sorunumu çözermi? Veya ekran kartına hasarmı vermiş oldum herkeze teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Guc kaynagi nedir?
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    750W + Gold High Power marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravedigger38 -- 5 Aralık 2019; 12:56:5 >
  • Gravedigger38 G kullanıcısına yanıt
    Guc mu yetmiyor diye dusundum ama alakasi yokmus. Yerinizde olsam Display Driver Uninstaller programi ile ekran karti surucusunu ve afterburner gibi kontrol programlarini tamamen siler, temiz kurulum yapar oyle denerdim. Yazilimsal bir sikinti gibi duruyor.
    Pc yi tamamen formatladım temiz kurulum yapıp UEFI format attım Driverleri hep kendim temizce kurduğumu düşünüyorum. Acaba anakart yaptığım OC yi kaydetip öyle işlediği içinmi böyle bi sorun oluşuyor diye düşünüyorum. Biosu resetlesem düzelirmi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravedigger38 -- 5 Aralık 2019; 19:47:21 >
    anakart'in bios'u degil de ekran karti bios'unu yeniden flashlamak cozum olabilir. Yine de riskli bir islem, garanti sikinti cikartabilir. OC'yi ekran kartina mi yaptiniz yoksa islemciye mi yaptiniz bu arada? Eger islemciye yaptiysaniz evet BIOS'u resetlemek ise yarar. Game Mode vs aciksa kapatin BIOS'da, ram frekansini ayarlayin gerisine ellemeyin.
  • Merhabalar.
    Adrenalim üzerinden, maximum güç limitini sona getirip, -200 mhz (state 7) verip dener misiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 5 Aralık 2019; 13:18:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Akşam eve gittiğimde önerinizi deneyeceğim. Teşekkür ederim.

1 Adet Corsair Ram 8 GB 3000 MHZ ve Bios'dan ayarlarını yaptım, sistem UEFI modda. OC'yi MSİ Afterburner ile Ekran Kartına yapmıştım.

Ekran Kartım garantili. Garantiye göndermeyi düşünüyorum fakat aynı zamanda Anakartı'da yollamayı planlıyorum. İşlemci sıcaklığı yük altındayken 70c yi geçmiyor çünkü ama zaman alır diye sizlerin yardımı ile çözüm bulmaya çalışıyorum. Peki Ekran Kartı BİOS'unu güncelleme riskli dediniz denemeye değermi? Yoksa garantiyemi göndermeliyim kartımı?

• Bios u bir 0 layın ayarlardan. Birsey flashlamadan önce daha sonra diğer seçenekleri deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Bende onu düşünüyorum. Hani BİOS'un kaydettiği ayarlardan dolayı Voltajı fazla verip o yüzden mi sistem kapanıyor diye düşünüyorum akşam ilk işim BİOS'u sıfırlamak olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravedigger38 -- 5 Aralık 2019; 14:28:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravedigger38

Bende onu düşünüyorum. Hani BİOS'un kaydettiği ayarlardan dolayı Voltajı fazla verip o yüzden mi sistem kapanıyor diye düşünüyorum akşam ilk işim BİOS'u sıfırlamak olacak.
    Fazla voltaj verdiğini düşünüyorum bende.ani ısınmasının sebebi bu olabilir.

İnşallah kardeşim bundandır. Çünkü garanti süreci biraz uzun malum yapabileceğimiz bişey varsa yapalım diye yardımlarınıza ihtiyacım var eğer düzelir veya düzelmezse tekrar yazıcam buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravedigger38

İnşallah kardeşim bundandır. Çünkü garanti süreci biraz uzun malum yapabileceğimiz bişey varsa yapalım diye yardımlarınıza ihtiyacım var eğer düzelir veya düzelmezse tekrar yazıcam buraya.
    Umarım düzelir

İnşallah önce Allah'ın sonra sizlerin yardımı ile.
    BİOS reset işlemini şuan tamamladım RAM frekansını ayarladım başka bişeyle uğraşmadım windows'u güvenli mod'da çalıştırdım. Bahsettiğiniz programı kurdum fakat burda hangi kutucukları işaretleyeceğimi bilemedim yardımcı olur musunuz?

[simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/898732/faa08aa4-36fa-4678-a085-8681864fbd28.jpeg[/simage

ezbere soyleyemem tabii ki goruntu paylasirsaniz yardimci olayim.
    Programı kurup driverları kaldırdım. Temiz kurulum yaptım BİOS'u sıfırladım fakat değişen pek bişey olmadı ekran kartı 90c yi gördü bugün takılmalar devam ediyor maalesef 😔 ekran kaydı alınca oyunda 30 FPS kaybı yaşıyorum birde. Bu soruna bakacak olursak ekran kart arızası diyebilir miyiz? Anakart, veya PSU sorunu hatta RAM veya SSD sorunu olma ihtimali nedir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravedigger38 -- 6 Aralık 2019; 0:38:30 >
  • Arkadaşlar yardımcı olur musunuz? Bugün servisi aradım ve ekran kartında herhangi bi sorun olmadığını, termal macunun yenilenip tarafıma gönderildiği söylendi. Ben yine bi sorun olmaz değilmi dedim sorunumu anlattım, bana dedikleri saatlerce testlerden geçiriyoruz kartları bi sorun olursa illaki müdahele ederiz dediler. Peki benim sorunum hala devam ederse sorunu başka nerde aramalıyım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.