Şimdi Ara

MSI S420 VE MSI S420-2 PROBLEM,ÖNERİ,TAVSİYELERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
10.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı olsun... klvye altında boşluk var... doğrudur.. bişiyler sıkıştırsak altına düzelmez mi şaka bi yana.. update den sonra bilgi verirseniz süper olur.. saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzaylioglan

Bu gün mavibilgisayara gittim, ordakilerle bu sorunları konuştum, daha lep demeden adam leplebiyi anlamış olacakki donanımhaberemi takılıyon dedi bana :D bir kunlanıcın başına gelen sanki herkese gelmiş gibi konuşuyolar dedi

Bu arada MSI in yeni versiyonu gelmiş işlemcisi core2duo 1.83, ve tabiki 14inç, sadece 30 milyon fark var 980 dolar + kdv mi öle bişi, diğer 1.6 lık işlemci versiyonda ise kampanya olarak yanına dijital kamera veriyolar bölece aradaki farkı kapatmaya gitmişler.

O renkli bilgisayarda çalışan renkli arkadaşlar bu yorumlarıyla hayatımıza gerçekten renk kattılar. Yalnız birisinin onlara söylemesi gerekir ki burada sorunu olanlar sorunlarını belirtiyorlar. Kimse bütün MSI larda bu sorun vardır demiyor. Benim ve birçok kişinin notebook ta aynı fan ve klavye problemi var bu kadar basit.
    Red Thunders aramıza hoşgeldin arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geger -- 31 Ocak 2007; 9:42:01 >

• Bende geçen ay S420-2 aldım ancak başka bir marka altında ( ByRON ) tamamen aynı cihazlar sadece isimleri değişik. Genel şikayet konusu olan şarj süresi benimde çok dikkatimi çekti, bildiğim kadarıyla cihazda 3 hücreli pil var ve genel bilgime göre en az 3 st kullanım ömrü olmalı ama 2 st işte nasıl oluyorsa ( söylediğiniz gibi sürekli fan kullanımından kaynaklanıyor sanırım ). Benim merak ettiğim konu bu cihazlar için yedek bataryayı Türkiye içinde nerden alabiliriz ? Online satış yapan bir firma varmı acaba ? Ben 6 yada 9 hücreli bir pil alıp takmak istiyorum, fiyatlar ne civardadır ?
  • Dexia,

Hiç bir yerde ByRON marka pc bulamadım, o senin aldıgın pc nin linki varsa verirmisin ?

Bu arada MSI ı mavibilgisayarda test ettim klavye taş gibi bir sorun göremedim.
  • yeni serilerde sorun yok arkadaşlar.... ayrıca arkadaşın bahsettiği byron cihazda 64 mb harici erkran kartı var s420 lerde paylaşımlı 256mb ekran kartı var..
  • Arkadaşlar Merhaba;

Evet sanırım yeni seriler sorunsuz. Ancak klavyenin altındaki boşluk beni ciddi anlamda tedirgin ediyor. Klavye çıkacakmış gibi basmaya çekiniyor insan. Bu arada bios update'i henüz yaptım:)

Bu sabahki denemede arkadaşımla birlikte update yaparken ufak bir şanssızlık yaşadık fakat eskisine döndürmeyi başardık. Daha önceden yaptığım bios updatelerinden birinde msi mağduru olduğum için henüz bilgisayarın ikinci gününde yine benzer olay yaşayınca sinirlenmiştim. Ancak eskisine döndürdükten sonra az önce update yaptım. Bir şey söylemek için erken ama henüz gözle görülür bir değişiklik olmadı gibi. Olursa sizlerle paylaşacağım.

Uyarması benden bios update oldukça riskli bir iş. Yüklediğiniz dosyada en ufak bir hata nedeniyle bilgisayarınız açılmayabilir. Bugüne kadar bir kez yaşamama rağmen yine de temkinli davranmakta fayda var. Biraz deneyimli olarak yedeğini de alarak update yapmaya karar verdim. Artık zaten windows artamında yapabileceğiniz bir çok araç var. Bir değişiklik olursa sizlere ulaştıracağım. Hepimiz deneyimleri bu şekilde burada paylaşırsak en verimli şekilde bu aletleri kullanabiliriz diye düşünüyorum.

Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: akilonya

yeni serilerde sorun yok arkadaşlar.... ayrıca arkadaşın bahsettiği byron cihazda 64 mb harici erkran kartı var s420 lerde paylaşımlı 256mb ekran kartı var..

ya kimse şu byron marka pc nin linkini atmayacak mı ben bulamadım sitelerde hiç.
  • Akilonya : Evet arkadaşım haklısın 64 mb harici kart var, aksini iddia etmedim zaten, imzamda da yazıyor

Uzaylioglan : Dostum bahsettiğim cihazı net ortamında malesef bulamazsın ( en azından bugüne kadar ben hiç rastlamadım ) Aldığım yer GaziAntep Metro Grossmarket idi ( umarım reklam olarak algılanmaz, babamın şirketi değilki ) . Başka nerelerde satıldığını hiç bilmiyorum, ByRON şirketine telefon edip bir sor istiyorsan, yardımcı olurlar sanırım.
  • Arkadaşlar Merhaba;

Fan sorununa çözüm bulabilen oldu mu merak ettim. Ben bios update yapmama rağmen değişen hiç bir şey olmadı. Eğer ilerleme kaydedebilen varsa paylaşırsa sevinirim. İyi eğlenceler...
  • Beyler bende s420-2 aldım dün. Pc güzel herşey güzel, klavyede sorun yok ama bendeki touchpad da aşağı yukarı ok lar çalışmıyor program filanmı gerekior bunların çalışması için? En önemli sorun ise fan sürekli çalışıyor. Yüksek perfonmans almak içinde ayar yaptım ama normalindede susmuyor bu, napacaz yaw

MSI S420 VE MSI S420-2 PROBLEM,ÖNERİ,TAVSİYELERİ

ayrıca çok ısınıryor pc

Sıcaklıklar
    CPU 75 °C (167 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 45 °C (113 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 44 °C (111 °F)

Ayrıca ram lar 667 mhz ama burda 333 mhz demiş bir ne demek şimdi bu ram lar 667 hızında çalışmıyormu

BilgiAlanı Değer
    Bellek Hızı DDR2-667 (333 MHz)

Bilen biri varsa yardım etsin lütfen o kadar para saydık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaylioglan -- 11 Şubat 2007; 14:09:07 >

• aman millet dikkatli olun bu msı dan :D dün aldım 2 defa mavi ekran gördüm şimdi
  • ben başka marka kullanıyorum bende de fan bir ara sürekli çalışıyordu.
    Güç seçeneklerinde ev/ofis masası işaretliymiş, onu taşınabilir/dizüstü yaptım düzeldi.
    Deneyin
  • arkadaşlar özlem hanımdan ve taiwandan gelen yanıt aşağıda aynen verildi....... saygılar

Merhaba Ali bey,
    S420'de CPU fanIn sÜrekli ÇalŞmasI konusunda MSI'dan gelen yanIt Şu Şekilde: ACPI thermal zone IsIsI CPU IsIsI deĞildir ve bu IsInIn fanIn sÜrekli ÇalŞmasI ile bir ilgisi yoktur. CPU IsIsI 45C'dir. FAN sÜrekli ÇalŞarak CPU IsIsInI bu seviyede tutmakta ve yÜksek devire ÇIkmasI gerekmediĞinden sessiz ÇalŞma saĞlanmŞ olmaktadIr.
    Pil ÖmrÜ ile ilgili olarak ise; pil ÖmrÜ mobile mark 2002 ile yapIlan ÖlÇÜme gÖre ilan edilmştir. Ä°Şletim sistemi ayarlarI ve cpu kullanImIna gÖre bu sÜrenin deĞşmesi normaldir" denilmektedir.
    Bu arada size daha Önce yazdIĞIm gibi S420'de kullanIlabilecek 9 hÜcreli yedek pil mevcuttur. Notebook'u satIn aldIĞInIz yere siparş vermeniz durumunda temin edilebilmektedir.
    MSI Notebook’lar ile ilgili soru ve sorunlarInIz iÇin her zaman bize baŞvurabilirsiniz.
    SaygIlarImIzla
    Özlem Sezer
    Bimtes Elektronik Lab.Ltd.Şti.

• Arkadaslar dikkat msi s420 de twinsmons marka ramler uyumsuzluk yaratıyor. Bendeki mavi ekranın sebebi buymuş, gittim ram i değiştirdim. dikkatli olun sizde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akilonya

arkadaşlar özlem hanımdan ve taiwandan gelen yanıt aşağıda aynen verildi....... saygılar

Merhaba Ali bey,
    S420'de CPU fanIn sÜrekli ÇalŞmasI konusunda MSI'dan gelen yanIt Şu Şekilde: ACPI thermal zone IsIsI CPU IsIsI deĞildir ve bu IsInIn fanIn sÜrekli ÇalŞmasI ile bir ilgisi yoktur. CPU IsIsI 45C'dir. FAN sÜrekli ÇalŞarak CPU IsIsInI bu seviyede tutmakta ve yÜksek devire ÇIkmasI gerekmediĞinden sessiz ÇalŞma saĞlanmŞ olmaktadIr.
    Pil ÖmrÜ ile ilgili olarak ise; pil ÖmrÜ mobile mark 2002 ile yapIlan ÖlÇÜme gÖre ilan edilmştir. Ä°Şletim sistemi ayarlarI ve cpu kullanImIna gÖre bu sÜrenin deĞşmesi normaldir" denilmektedir.
    Bu arada size daha Önce yazdIĞIm gibi S420'de kullanIlabilecek 9 hÜcreli yedek pil mevcuttur. Notebook'u satIn aldIĞInIz yere siparş vermeniz durumunda temin edilebilmektedir.
    MSI Notebookâ��lar ile ilgili soru ve sorunlarInIz iÇin her zaman bize baŞvurabilirsiniz.
    SaygIlarImIzla
    �zlem Sezer
    Bimtes Elektronik Lab.Ltd.�ti.

9 hücreli pil olmasına sevindim ben s430 kullanıyorum ama aynı kasaya sahipler sanırım aynı pili kullanılabilir. benim pil ilk aldığımda ve hiç bir program kurulu değilken 2.40 civarı gidiyordu. bikaç program ve antivirus kurduktan sonra 2 saat anca gidiyor. arkadaşta asus var 4 saate yakın gidiyor pili vala cok kıskanıyorum onu :)) ama guzel benim bilg. im de. 9 hucreli pilin fiyatı hangi seviyelerde olur ben internette hiç goremedim. :(

• MSI öncelikle Türkiyedeki Distibritörlerini adam etsin sonra ürün yollasın,
    MSI S262 12.1" notebook alıyoruz içinden çanta çıkmıyor, sorduğumuzda ise MSI artık çanta vermiyo bilmem ne mazeretler.
    Burdan Datagate e , MSI laptop işini elinize yüzünüze bulaştırıyosunuz bırakın artık bu işleri.

• ewt arkadaslar bir tek sorun yaşıyan benim sanırım burda:D

Msi alıp oyun oynuyacaklara bir kaç lafım olacak. Sadece cod2 oynadım pc de ama. Ayarlar en üst seviyede çözünürlük ise 1024 de oynuyorum açık alanlarda takılıyor ama rahatsız olmuyorum pek artık. Ama şöyle bir sorun var cpu nun sıcaklıgı 70 75 dereceye kadar çıkabiliyor. Ayrıca oyundan çıkıp ATI ekran kartı 3d ayarları için simgesine tıkladıgınızda Pc resetleniyor. Bunu anlamış değilim, sanırım ekran kartı çok yoruluyo pc de reset atıyor. Hatta bir ara resetten sonra ekrana görüntü gelmedi ve hdd çalışmadı,pc açılmadı yani. aha dedim pc gitti , 5dk bekledim sonra açıldı. Bu sorun sadece bendemi var bilmiyorum bilgisi olanlar mesaj atarsa sevinirim. Az önce yine oyun oynadım, oyundayken bir resetlenme olmadı ama masaüstüne dönüp ekran ayarlarına tıklıyınca kesinlikle reset atıyo pc kendine. Bu ya benim pc de var yada tüm msi larda, bana anakart kaldıramıyormuş gibime geliyo, ayrıca mikrofonunda onboard olması biraz sorun yaratıyor gibi en azından msn de yani tüm serilerde bu tür sorunlar varmış gibime geldi. Ayrıca ss koydum oyundan görüntü olarak bir fikir edinirsiniz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaylioglan -- 14 Şubat 2007; 15:17:37 >

• herkese mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım
    msı s420 core2duo kullanıcısıyım yaklaşık 1 haftadır.
    herşey gayet iyi de kablosuz ağa bağlanırken biraz sorun yaşıyor galiba.
    yani daha doğrusu diğer bilgisayarların sinyal gücü düşük olsa da bağlandığı ağlara bu bilgisayar bağlanamıyor. buna bir çözüm var mı?
    yoksa geri vermeli miyim?
    hepsiburada.comdan aldım ama iade konusunda taşınabilir bilgisayarın kullanılmamış olması gerek diye yazıyor nette. eee ne anladım ben bu işten? kullanmadan nasıl bu bilgisayardan memnun olup olmadığımı anlayabilirim acaba? iade konusunda bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir mi? yoksa adamlar iade konusunda tüm şartları zorlayıp iadeyi engellemeye mi çalışıyorlar???
    kablosuz ağ konusunda da yardımlarınızı bekliyorum
    teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ivam

herkese mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım
    msı s420 core2duo kullanıcısıyım yaklaşık 1 haftadır.
    herşey gayet iyi de kablosuz ağa bağlanırken biraz sorun yaşıyor galiba.
    yani daha doğrusu diğer bilgisayarların sinyal gücü düşük olsa da bağlandığı ağlara bu bilgisayar bağlanamıyor. buna bir çözüm var mı?
    yoksa geri vermeli miyim?
    hepsiburada.comdan aldım ama iade konusunda taşınabilir bilgisayarın kullanılmamış olması gerek diye yazıyor nette. eee ne anladım ben bu işten? kullanmadan nasıl bu bilgisayardan memnun olup olmadığımı anlayabilirim acaba? iade konusunda bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir mi? yoksa adamlar iade konusunda tüm şartları zorlayıp iadeyi engellemeye mi çalışıyorlar???
    kablosuz ağ konusunda da yardımlarınızı bekliyorum
    teşekkürler...

Donanımsal olabilir zira aynı sorun bir arkadastada mevcuttu. Teknik servise gelmişti pc ağa baglanıyor ama internette sörf yapamıyordu.Yada ağa hiç baglanamıyordu öle bir sorundu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.