Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ^Cehennem^

eywllah , peki XP kurarken sata disk problemi varmı acaba bunda ? bu notebook un harddisc i sata sanırsam ?

sorun olmaz.

ayrıca hiçte oyuncak gibi durmuyor VR330X ler. laptop dediğin ufak olur bence. benim laptopu gören inşaat mühendisi arkadaşlarım bile kendi 15.4" laptoplarından soğudular eşşek gibi sağa sola taşıyorlar. tamam kilo nbakımından 13.3" için ağır ama 15.4" in çantayla beraber ne hale geldiğini görüyoruz.

bende hiç düşünmediğim halde bu laptopa sahip oldum ilk laptopum.

Ayrıca S430 alacaklara söyliyim eğer ekranı parlak değil ve çözünürlük Vr330X deki gibi değilse bir kere daha düşünsünler.

• quote:

Orjinalden alıntı: corner4815

bende bu makineyi çok düşündüm hatta benim 330 u 600 650 gibi verebilirsem buna döneyim dedim
    müşteri bile buldum ama sonra vazgeçtim........

nedeni ise benim makinede ölü piksel dahi yok ekran da gayet iyi.....

ayrıca makine her yönden kendini kanıtlamış bir cihaz forumdaki 80 sayfalık yorumlar bunun kanıtı....

şimdi 0,8 inch için maceraya atılmaya herşeye baştan başlamaya ne gerek var değilmi yani

hiç kendinizi üzmeyin
    hepsişuradanın kaprisleriyle saçmalıklarıyla uğraşmayın alın 330 u alın rahat edin

alanlara hayırlı olsun, vr330 gibi bir efsane urunun ekrani degistirilmis modeli. yalnız su var, bende buyuk ekrandan cok kucugu tercihe edenlerdenim. hele ekrandaki iki hoparlor deligini gordukten sonra, aman diyorum. zaten evde external monitor'e baglı kullanıyorum. yanıma aldıgımdada su hali gayet yeterli oluyor.

birde dilerim ayni vr330 dayanikliliginda olur. alet nerde ise 3 aydir full acik, canavar gibi calisiyor. ayni sorunsuzlukta ise gayet super olacaktir. msi'a tebrikler.

• yeni geldi kullanmaya başladım, makina hakkında birkaç not;
    - ms-dos modunda geliyor, işletim sistemini kendiniz kurmanız gerek, herhangi bir işletim sistemi yüklemeden önce hard-disc i formatlamayı

unutmayın
    - yanında 2 adet CD yle beraber geliyor, birinde driverlar var, diğerinde DVD programı
    - 4 usb girişi, 1 ethernet, kulaklık.mikrofon,hoparlör girişleri var, ekran 14", idare eder bi boyut bana göre, ekran kartı driverı yükledikten sonra 256mb

yazıyor (ben 128 biliyorum), everest programıda aynı şekilde gösteriyor, ram 512 ddr2-667 mhz, işlemci sempron3600, özellikle işlemci beklediğimden

çok daha hızlı,fifa,quake,carmageddon2 oynadım gayet güzel oynanabiliyor,grafik programlarından coreldraw,photoshop, sesle alakalı

olanlardanda qubase ve guitar pro yükledim gayet tatminkar çalıştırıyor
    - (ilk kullanımda işletim sistemini falan yüklerken şarja takın) driver ların hepsini mutlaka yüklemek gerek, ekran kartı ,modem ,lan,anakart işlemci

falan filan, ondan sonra tam performans alınabiliyor
    - ilaveten 1GB ram daha takılsa çok sağlam bir sistem olur, işlemci yabana atılacak bir işlemci değil benden söylemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^Cehennem^ -- 15 Şubat 2008; 16:43:00 >

• Harici Ekran kartı olan ve bu fiyata başka 1 tane daha varmı ? TABİKİ YOK
    Bence düşünülmeden alınabilecek bir Bilgisayar ve VR320 kullanıcısıyım ce 320 dende memnunnum ancak ekran kartının olmaması 330lar içinde 320ler içinde BÜYÜK DEZAVANTAŞ ...
    Bence kaçırmayın alın ...
    Ben sadece AMD ye güvenemiyorum ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ghaneli

Harici Ekran kartı olan ve bu fiyata başka 1 tane daha varmı ? TABİKİ YOK
    Bence düşünülmeden alınabilecek bir Bilgisayar ve VR320 kullanıcısıyım ce 320 dende memnunnum ancak ekran kartının olmaması 330lar içinde 320ler içinde BÜYÜK DEZAVANTAŞ ...
    Bence kaçırmayın alın ...
    Ben sadece AMD ye güvenemiyorum ...

hocam bişeyi yazarkene 2 kere düşünün allah aşkına ve araştırın lütfen s430 daki gibi vr330 da da 6100 dahili ekran kartı var harici ekran kartı diye bişey yok türkiyede hepsine dahili deniyor ve her laptopta dahili ekran kartı vardır önemli olan dahili yonganın markası-modeli ve paylaşımsız olarak kendi belleğinin kaç olduğudur... sonra kavram kargaşası yaratıyorsunuz harici ekran kartları bir dönem laptoplara uygulanabilir bir projeydi öyle de kaldı yani alete sonradan dışarıdan takılabilen bir sistemdi tutmadı yaygınlaşmadı vs... "harici" diye bu tarz "dışarıdan" takılabilen ürünlere deniyor... elmayla armutu karıştırmayın

ha bunu niye mi yazdım sendeki vr320 de de ekran kartı görevi gören ati nin bir yongası var vr330 la da s430 unki aynı yonga dolayısıyla onlarda da var... AMD ye güvenememenin sebebi ısınmaysa ısının ı sı yok sana öyle söyleyim ve 2.0 ghz hız da çok yeterli... yani vr320 yerine keşke vr330 ya da s430 alsaydın...

• quote:

Bu bilgisayarda Tv-out çıkışı var o kesinde, benim bi sorum olacak, 512 DDR2(667 mhz) ram e sahip, ben herhangi bir marka 1024mb DDR2 (667 mhz) bir ram daha alıp taksam ,herhangi bir çakışma olurmu acaba ? yani toplamda 1,5GB olacak, çalışır dimi ?

cehennem bi de bakıyım hele kesin kesin diye konuşmussun da tv-out varmıymış bakalım s430 unda
  • Çok saol illker84
    ben msi sitesinde VR330 ile arasındaki farklara bakayım dedim ...

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtmpspec&prod_no=1093&maincat_no=135&cat2_no=&cat3_no=#menu

S430 Specifications

Processor & Cache AMD® Mobile Processor TL50, 52, 56, 60 Mobile Sempron 3200+/3400+/3500+
    Operating System Windows Vista® Home Premium

Chipsets NVIDIA GeForce Go 6100 (C51MV)+ nForce Go 430 (MCP51M) Chipset

System Memory Two SO-DIMM Sockets for expansion up to 2 GB DDR2

LCD Display 14" WXGA(1280 X 800)
    Graphics & Video Module UMA

Audio Azalia and SoundBlaster compatible

HDD Supports 2.5" 9.5mm SATA HDD 60GB/80GB/100GB/120GB (5400rpm)

Optical Drive DVD-Combo/DVD-Supermulti

Communication Port Built-in 10/100Mbps Ethernet LAN and Modem Module, IEEE802.1b+g

PC Cards Slots
    PCI Express x 1

I/O Port
    Monitor(Graphics Card) Port X 1
    USB2.0 Port X 4
    Mic-in Port X 1
    Headphone Out X 1
    Internal Microphone X 1
    RJ-11 Port X 1
    RJ-45 Port X 1

AC Adaptor Output: 19V DC, 90W / Input: 100~ 240V AC, 50/60Hz universal

Battery Pack & Life Li-Ion 3 cells

Dimension & Weight 332(L) X 229(D) X 32.5-33.5(H)mm Less than 2KG (with 3 cell battery)
    Hot Keys 5 buttons, Search, e-mail, web, power on, Wireless LAN.

**********************************************************************************************************
    VR330 Specifications

Processor & Cache AMD® Turion 64 X2

Operating System Windows Vista® Home Basic

Chipsets NVIDIA GeForce Go 6100 (C51MV)+ nForce Go 430 (MCP51M) Chipset

System Memory 512MB/1GB (DDR2 533/667) ,Max:2 GB

LCD Display 13.3" WXGA ACV(Amazing Crystal Vision) Display

Graphics & Video Module UMA

Audio SoundBlaster compatible

HDD 80GB/100G/120GB SATA (5400RPM)

Optical Drive COMBO/DVD Super Multi

Communication Port Built-in 10/100Mbps Ethernet LAN and Modem Module
    Built-in 802.11b/g WLAN Card / Bluetooth Supported (Bluetooth is optional)

I/O Port Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1
    USB2.0 Port X 3
    Mic-in Port X 1
    Line-in Port x 1
    Headphone Output X 1
    Modem Port X 1
    LAN Port X 1
    PCI Express Card X 1

AC Adaptor Output: 19V DC, 65W / Input: 100~ 240V AC, 50/60Hz universal

Battery Pack & Life Li-Ion 6 cells

Dimension & Weight 332(L) X 229.5(D) X 32.4(H)mm 2.19KG

/*************************************************************************************/

FARKLAR KOYU OLARAK YAZMAYA ÇALIŞTIM ...
    LCD ekranda .. ACV vae VR 330 da
    Bataryada 6 cell var 330 da ( Ne işe yaradığını anlamama )
    Adaptörde 65W yazıyor 330 da S430 da 90W yazıyor bundanda anlamam

• bu 3 fark vr330 lehine...
  • quote:

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

Bu bilgisayarda Tv-out çıkışı var o kesinde, benim bi sorum olacak, 512 DDR2(667 mhz) ram e sahip, ben herhangi bir marka 1024mb DDR2 (667 mhz) bir ram daha alıp taksam ,herhangi bir çakışma olurmu acaba ? yani toplamda 1,5GB olacak, çalışır dimi ?

cehennem bi de bakıyım hele kesin kesin diye konuşmussun da tv-out varmıymış bakalım s430 unda

Kesin diye birşey yoktur, şayet varsa oda kesin değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^Cehennem^ -- 16 Şubat 2008; 21:58:44 >

• Windows Xp X64 Kullanmak isteyenlerin dikkatine

Arkadaşlar Xp 64 bit sorunsuz kurmayı başardım fakat msi sitesindeki hiçbir driverı kullanmadan başardım xp x64 bit dirverlarının hepsi yalan bikere(bir kaçını kullanmadım degil) nvidia nın sitesinde ekran kartı driver ı yok başka bir site olan softpedia da var NVIDIA GeForce 163.51 versionu sorunsuz kuruluyor fakat her restart ettiğinde ekran yarım geliyor monitor değiştirme tuşu ile düzeltebiliyorusun fakat her seferinde bunu yapmak çok sıkıcı geliyor bir önceki NVIDIA GeForce 162.18 versiyonda böyle bir problem yok anakart driverlarını nvidia dan indirebilirsiniz. performansa gelince tuneup 2007 ile baya bi mıncıkladıktan sonra performansı bana gayet iyi geldi gereksiz servislerin kapatılması ve tuneup ile baya bi hızlandırdım pencere geçişlerinde kesinlikle yavaşlık yok programların açılmasında gayet güzel yani hızı gayet tatminkar hatta hızlı bile diyebilirim. tuneup 2008 kullandım windows updati bozuyor tuneup 2008 i açıp kapamak bile windows updatin bozulmasına yetiyor. xp x64 ile devam etmeyi düşünüyorum.

herkese saygılar.

• arkadaşlar bilgisyar bende mevcut
    tv çıkışı yok ( galiba yeri var ama monte edilmemiş)
    ekarn kartı nasılsa 256 görünüyor
    tabi ramde 448 mb oluyo
    işlemcim 3600+ 2.01 ghz
    ses realtek hd
    ama hoparlörler küçük ilk aldığınızda az gibi çıkıyor sesi alışınca fark etmiyorsunuz
    kulaklıktan falan gayet iyi ama
    pil durumunu bilemiycem sürekli ac güçte çalışıyorum
    ben memnunum fiyatı ii
    ram takviyesi istiyor bu gerçek
  • arkadaslar bu s430 un l2 cache denilen değeri nedir? acer yeni bir sempron işlemci içeren model çıkarmış onda 256 yazıyo sizce o ve s430 arasındaki fark çokmu büyük 100 ytl farka değermi?
  • arkadaşlar yokmu bi cevap verecek sipariş verecem ona göre bekliyorum.. l2 cache konusunda yardım lütfen? eger s430 512 ise 15.4" lik acer a tercih edilirmi sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aureus

arkadaşlar yokmu bi cevap verecek sipariş verecem ona göre bekliyorum.. l2 cache konusunda yardım lütfen? eger s430 512 ise 15.4" lik acer a tercih edilirmi sizce?

Bendeki s430 un l2 cache si 512 dir. eger intel celeron alacak isen teknolojisi önemli o eski leş cpu lardansa bence 3ghz bile olasa alma derim. hem aşırı ısınacak hemde yavaş çalışacak eger yeni teknoloji celeron ise ozaman fark etmez ki celeronlarda da core duo yada core2 duo diye farklı teknolojiler varmı bilmiyorum. ama amd nin bu işlemcisi bana gayet başarılı geldi. amd notebooklar ısınıyo diyenler daha neyin ısındığını bilmiyenlerdir. bu notebookta dikkat etmen gereken nvidia chipset ve nvidia ekran kartı kullanılmış nvidialar çok fazla ısınan chipler bu nedenle yük altında gpu(ekran kartı chipi) 70 dereceyi(max=90 ı geçebileceğini söylüyor nvidia) rahat buluyor cpu 40 dereceyi geçmiyor oyun oynarsan eger gpu nun daha fazla ısınacağını tahmin ediyorum. ben sadece stress testi yaptığımda gördüğüm buydu ama office ve başka uygulamalar kullanacak isen bu alet gayet hızlı ve iyi bir seçim olur. Diger sorun ise kasa çok kalın ve tamamı plastik bana sorucak olursan bu kadar para edermi etmez ama piyasadaki en ucuz notebook bu. işlemci olarak core2 duo dışında alıcaksam kesinlikle amd alırım amd sempronlar intel celeronlardan bence daha iyi. Kardeş belki 100 dolar daha fazla verip kasası ince belki bir kaç özellik olarak daha iyi bulursan al ama yok bu para benim için iyi dersen bunu al derim. Ben 64bit xp te kurdum gayet memnunum fakat 64bit xp kurarken çok zorlandığımı söyleyebilirim driver konusunda.

iyi çalışmalar

• arkadaşlar merhaba bu notebook hakkında yazdıklarınızı okudum ve kafamdaki soru işaretlerini gidermeye çalıştım. ancak nette dolaşırken bu notebook hakkında araştırma yaparken tio.com sitesinde MSI s430 adında fiyatı birbirinden farklı iki ürün gördüm. acaba sizin bahsettiğiniz ürün bunlardan hangisi?
    bu sitede bir üçncü MSI s430 da var ama o ürün hakkında hiç açıklama yok. ondan koymadım. aydınlatırsanız sevinirim.

Msı S430 Amd Sempron 3600+, 512mb Ddr2, 80gb Hdd, 14.1" Notebook (MS-141412-021) 735,66 YTL

Msı S430x-21tr Sempron 3600 512mb 80gb Dos 703,09 YTL
  • Vr330x in ağırlığı ne kadar? İşlemcisi 64 bit sanırım. Maksimum ne kadar bellek destekliyor? Taksitli bi tane almayı düşünüyorum. Kasasının kalitesi nasıl? Sağlammı?
  • çok teşekkürler cevapladıgın için.. s430 u karşılaştırdıgım model bu

Anakart/İşlemci Özellikleri
    Chipset NVIDIA nForce 630M
    Marka Model No AMD Sempron 3600+
    Hızı 2.0 GHz
    FSB 1600 MHz
    L2 Cache 256KB
    Ekran Özellikleri
    Ebadı 15.4"
    Türü WXGA (220nits) CrystalBrite, 8ms
    Çözünürlüğü 1280 x 800
    Grafik Kartı Özellikleri
    Marka Model No NVIDIA GeForce 7000M TurboCache
    Türü Harici (sabit/paylaşımlı) **
    Grafik belleği 256MB (maks 896MB)
    Bellek Özellikleri
    Mevcut Kapasite 512 MB
    Türü DDR2
    Hızı 667MHz
    Toplam yuva 2
    Boş yuva 1
    En fazla desteklenen 4GB
    Sabit Disk Özellikleri
    Kapasitesi 80GB
    Hızı 5400rpm 8MB cache
    Arayüz SATA
    Bütünleşik Parçalar
    Optik Sürücü DVD Super Multi Double Layer
    Kart Okuyucu 5''li (MMC,SD, xD-Picture,MS ve MS Pro)
    Kamera Yok
    Ses Sistemi Sound Blaster Pro ve MS Sound uyumlu
    Hoparlör Dolby Stereo speaker
    Mikrofon Bütünleşik
    İletişim Arabirimleri
    Modem 56K ITU V.92 data/faks modem
    LAN 10/100 Mbps fast ethernet
    Wireless LAN Acer Invilink 802.11 b/g
    Bluetooth Yok
    PCMCIA ExpressCard / 54 slot
    RJ-45 1 adet
    RJ-11 1 adet
    USB 2.0 4 adet
    IEEE1394 1 adet
    Kızılötesi Var (CIR)
    VGA out 1 adet
    S-Video TV-out 1 adet
    DVI Port Yok
    Line-In 1 adet
    Line-Out 1 adet
    Pil Özellikleri
    Türü 6 cell Li-Ion
    Ömrü 2.5 saat
    Şarj Süresi 2,5 saat hızlı şarj ve 3,5 saat çalışırken
    Pil garanti süresi 6 ay
    Ebat / Ağırlık
    Genişlik 366mm
    Yükselik 33.6/42.6
    Derinlik 274mm
    Ağırlık 2.75kg
    Yazılım Özellikleri
    İşletim Sistemi Linpus Linux
    Giriş Arabirimleri
    Klavye 85 tuşlu Türkçe Q klavye
    Mouse Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse

fiyatı 569$+kdv işte l2 cache s430 da daha yüksek bide.. karar

veremedim bi türlü.. bu arada modelin adı acer as5220

quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

quote:

Orjinalden alıntı: aureus

arkadaşlar yokmu bi cevap verecek sipariş verecem ona göre bekliyorum.. l2 cache konusunda yardım lütfen? eger s430 512 ise 15.4" lik acer a tercih edilirmi sizce?

Bendeki s430 un l2 cache si 512 dir. eger intel celeron alacak isen teknolojisi önemli o eski leş cpu lardansa bence 3ghz bile olasa alma derim. hem aşırı ısınacak hemde yavaş çalışacak eger yeni teknoloji celeron ise ozaman fark etmez ki celeronlarda da core duo yada core2 duo diye farklı teknolojiler varmı bilmiyorum. ama amd nin bu işlemcisi bana gayet başarılı geldi. amd notebooklar ısınıyo diyenler daha neyin ısındığını bilmiyenlerdir. bu notebookta dikkat etmen gereken nvidia chipset ve nvidia ekran kartı kullanılmış nvidialar çok fazla ısınan chipler bu nedenle yük altında gpu(ekran kartı chipi) 70 dereceyi(max=90 ı geçebileceğini söylüyor nvidia) rahat buluyor cpu 40 dereceyi geçmiyor oyun oynarsan eger gpu nun daha fazla ısınacağını tahmin ediyorum. ben sadece stress testi yaptığımda gördüğüm buydu ama office ve başka uygulamalar kullanacak isen bu alet gayet hızlı ve iyi bir seçim olur. Diger sorun ise kasa çok kalın ve tamamı plastik bana sorucak olursan bu kadar para edermi etmez ama piyasadaki en ucuz notebook bu. işlemci olarak core2 duo dışında alıcaksam kesinlikle amd alırım amd sempronlar intel celeronlardan bence daha iyi. Kardeş belki 100 dolar daha fazla verip kasası ince belki bir kaç özellik olarak daha iyi bulursan al ama yok bu para benim için iyi dersen bunu al derim. Ben 64bit xp te kurdum gayet memnunum fakat 64bit xp kurarken çok zorlandığımı söyleyebilirim driver konusunda.

iyi çalışmalar

• Yönlendirmiş gibi olmayayım fakat ben olsam acer i alırdım en azından ekran kartı geforce 7000 s430 daki gibi neolduğu belli olmayan bir GO 6100 yok biraz daha büyük 15 inç ve tipi s430 dan daha şık gözüküyor. ayrıca s430 un klavyesini hiç beyenmedim açıkçası. hemen hemen aynı olasalarda birkaç özellik bakımından acer daha iyi gözüküyor.
  • işte şu l2 cache olayı kafama takıldı s430 da 512 çokmu etkili bu performansa?

quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

Yönlendirmiş gibi olmayayım fakat ben olsam acer i alırdım en azından ekran kartı geforce 7000 s430 daki gibi neolduğu belli olmayan bir GO 6100 yok biraz daha büyük 15 inç ve tipi s430 dan daha şık gözüküyor. ayrıca s430 un klavyesini hiç beyenmedim açıkçası. hemen hemen aynı olasalarda birkaç özellik bakımından acer daha iyi gözüküyor.

• en kısa zamanda bende sipariş vereceğim hepsiburadaya.
    ayrıca ürünle birlikte 1gb ram hediye ediyorlar.
    alan va alacak olan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.
    güzel laptop güzel fiyat.
    aldığım zaman resimlerle beraber detaylı bir inceleme yapıp sizlerle paylaşacağım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.