Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar h.b.com dan gecen hafta aldım 1 gb ram hediyeli.. hatta ayrıca hsbc karta %5 indirim+6taksitle aldım ramle birlikte 670 e maloldu
  • BEN KISA BİR SORU SORACAĞIM ....

EKRAN KARTI HANGİSİ İYİ ??
  • arkadaşlar yokmu ekran kartını arttıran... biri anlatıversin bir zahmet...
  • selam arkadaşlar hasret bitti ve incelemem:)

öncelikle ürünü ş.evler altek bilgisayardan aldım.
    485usd+kdv ye 1gb ram, mause, çanta hepsi 750 ytlye mal oldu.
    neyse ürün resimdede görüldüğü gibi kutu içerisinde geliyor.
    içinden 1 kutu daha çıkıyor.
    onuda açtığınızda laptobunuza ve kutu içeriğine ulaşmış oluyorsunuz.
    kutu içeriği;
    1) laptop
    2) poşet içerisinde adaptör
    3) poşet içerisinde batarya
    4) kullanım klavuzları ve bazı kağıtlar
    5) driver ve dvd suite cd si

evet kutu içeriği bu şekilde arkadaşlar.
    vee gelelim notebbokun özelliklerine hepiniz bliyorsunuz yazmaya gerek duymuyorum.
    ayrıce sitelerde 3 usb port diyor hayır 4 usb portu var.
    laptobu bataryası takılı iken terazide tarttım tam olarak 2260gr dır.
     **MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA**

GÖRÜNÜM:
    bu kadar ucuz bi laptopa göre gayet şık bir ürün.(zevkler değişebilir) kutu gibi heryere sığıyor.
    ürünün sol yan diziliminde 2usb port, ethernet girişi, vga girişi, ve cereyan girişi bulunuyor.
    arka panelde işe batarya girişi ve modem girişi bulunmaktadır.
    sol yan dizilimi ise dvd-rw, 2 usb port ve express card girişi
    ön panelde ise mikrofon ses giden bir delik ve hoparlör, mik girişleri yer alıyor.
    ses kartımız 5+1 destekliyor.(bizzat denedim)
    görünüm olarak fazla söyleyecekbişey yok siyah renk sade bir laptop işte:)

KLAVYE;
    ürünümüzün en büyük eksisi bu klavye yanlış anlamayın tuş dizilimi çok güzel fakaat iş
    kullanmaya gelimi değişiyor.
    maalesef laptobumuzun tuşları sani arada basmıyor gibi basıyor ama tam ortasına basmak gerek o yüzden alacak
    arkadaşlar bunu bilmeli. formumda bu şkayette bulunan insanlar var.
    touchpadi güzel çalışıyor ayrıca power düğmesinin yanında 4 tane düğme daha var sırası ile;
    mail açıyor, interneti açıyor, wireless açma kapama, ve p1 düğmesine istediğimiz programı atıyabiliyoruz.
    (özellikle kalvyenin i tuşu beni deli ediyor:)

BATARYA;
    pilimiz 6 cell bir batarya olup kullanım süresi 2.5 saattir.öyle görünüyor ama pilde çalışırken ekran parlaklığını
    kısıp ve gereksiz olan şeyleri mesela wi-fi kapattığımızda süre dahada artıyor.

EKRAN:
    ekran boyutumuz 14.1" olup gayet kullanışlı. ürünü aldığınızda içinde hediye çanta çıkmadığı için çanta aldım ve
    13.3" çantasına boşluk kalmayacak şekilde tam sığıyor. Ekranımız anti glare diye bi teknoloji var. PARLAK EKRAN DEĞİL.
    ama ekran parlaklığını arttırdığımızda çok güzel oluyor en büyük artısıda yansıma yapmıyor ekran. vr330 modeli gibi
    kenarlarında 2 şer cm mesafe yok herşey tam takır oturmuş durumda bu üründe.

CD OKUYUCU:
    dvd rv sürücümüz OPTİARC DVD-RW AD-7530B diye bir sürücü bi memnuniyetsizliğini görmedim. hiç cd veya dvd yazmadım
    ama evimde ne kadar kopya dvd varsa hepsini okudu. sanki biraz sesli gibi çalışıyor. genel olara bir problemi yok.

PERFORMANS:
    evet laptop hakkında en çok tartışılabilecek konu budur. PERFORMANS. ürünün özellikleri biliniyor. ben ürünü direkt
    1.5gb ram ile kullanmaya başladım. test ettim xp yüklerken cereyanda katılımsız kurulumlu bir xp cd sine
    cd den önyükleme için br tuşa basın dediğinde kronometreyi açtım ve masaüstünü görmem sadece 19.48sn sürdü. bu bir
    notebook için iyi bir yükleme süresi. xp hiç bir sürücüyü tanımıyor driver cd sinin içinde xp,vista sürücüleri mevcut
    yüklemeleri yaptıktan sonra programlarımı kurdum.ağdan oyunlarımı attım. yanii hdd nin yarısından fazlasını doldurdum.
    açılış kapanış süreleri ve programların açılış kapanış sürelerinde çok bariz yavaşlamalar meydana gelmedi.
    öncelikle cad-cam uygulamalarından örnekler vereyim.
    makinacı olmam münasebeti ile bilgisayarıma Solidworks2007, Catiav5r14, Autocad2007 programlarını yükledim.
    solidde 15 parçadan oluşan bir montaj resmini takılma olmadan rahatlıkla döndürebiliyor(o kadar yoğun bir çizim değil)
    autocadda işlerimi rahatlıkla görebiliyorum.(paylaşımlı ekran kartı olmasını unutmamak gerek) bir sıkıntı yaşamadım.
    Oyn performansına gelecek olursak inanın kendi kasamdaki asus 9550ge den daha iyi sonuç veriyor. zaten notebook
    masaüstü pc mden daha seri çalışıyor. öncelikle ekran kartımızı birazcık tanıyalım geforce go 6100 yongalı bu kartın
    GPU saati 425mhz hızında çaışabilmektedir. Pilde ister 350, ister 100 istersenizde 425mhz olarak çalıştırabilirsiniz.
    xp de pilde kurulum yapıldığı zaman 350mhz de vistada ise sürücü yüklendiği zaman 100mhz hızında çaışıyor.
    zaten bunu nvidia display menü seçeneğinden ayarlayabiliyorsunuz. ayrıca işlemcide pilde 800mhz çalışıyor
    cereyanda ise 2000mhz de çalışıyor. yanlız şöyle güzel bir tarafı var elektrikte çalışıyorsunuz ve yoğun olmayan işler
    yapıyorsunuz işlemci durumun yoğunluğuna göre kendini ayarlayabiliyor. sonuçta paylaşımlı br ekran kartı fazla yük
    bindirmemek gerek diye düşünüyorum.
    Notebookta oynadığım oyunlar şunlar;

-Call of duty4: 800x600 düşük ayarda çok akıcı
    -Crysis: 800x600 en düşük ayarlar akıcı(bazen nadirden olsa ufak takılmalar yaşanıyor)
    -Nfs Pro street: 800x600 en düşük ayarlar akıcı
    -soldier of fortune payback: 800x600 çok akıcı
    -Flat out2: 1024x768 full ayar çok akıcı
    -Nfs Most wanted: 800x600 bi çizgi vardır oynayanlar bilir 1 kademe açık. çok akıcı
    -Nfs Underground2: 1024x768 o çizgi 2 tane ve kstra ayarlardan bazı ayarlar yükselttim. çok akıcı

şu anda denediğim oyunlar bunlar. yani kısacası bu laptopta oyun dahi oynanabilmektedir.tabii herkesin oyun zevk farklı
    şimdi aranızda düşük ayarlara oynasam ne oynamasam ne diyenler çıkacaktır. ama benim için oynatması kafi geliyor.
    zevk alabiliyorum.

cihazıma ayrı zamanda vista ultimate sürümünüde yükledim. gerçektende performans harika. ekran kartım 2.4 puan aldığı
    için aero arayüzüde çalışmamış oldu.ama vistayı sevmediğim ve sistem kaynaklarını çok kullandığı için tekrar xp
    işletm sistemine geri döndüm. vista puanlarımı resimde görebilirsiniz.
    benim görüşüm şu an için vista ne olursa olsun xp kadar stabil ve kullanışlı değil. 2 sene sonra herşey oturduğu zaman
    yüklenebilir.

WİRELESS:
    cihazda dahili wireless özelliği mevcut. Ralink 802.11 v.s. bi wi-fi var. çekim gücünü soracak olursanız bence çok
    başarılı. evimde 4 tane ağ buluyor bende wireless yok:) fakat amcamların evden bağlandım 2 üst kattaki komşularının
    ağından düşük seviyede kopmadan 1.5 saat bağlı kaldım.

SES:
    cihazın en komik yanı bu ses olayı. sanki ses oyuncak bir arabadan geliyor derce yani ama genede idare eder.
    ses çok tizli ve cep telefonum olan se w810i ile kıyasladığımda w810i bunun 3 katı
    kadar fazla bir ses çıkarttı. o kadar yüksek bir sesi yok ne iyi ne kötü zaten hoparlör deliklerini görüyorsunuz
    resimlerde. 700 liralık bir ürün için yeterde artar bile.ama kulaklık performansı ve 5+1 ses sisteminde harikalar
    yaratıyor.

BİOS:
    arkadaşlar benim bios sürümüm 7.08 ne yaptıysam msi live update den güncelleme yapamadım çünkü her denediğimde pc
    mavi ekrana düşüyor.ayrıca vr330 daki gibi ekran kartının mb ayarlarını yapabileceğimiz kısım(uma) ne yazıkki bizim
    ürünümüzde yer almıyor.belki bios update yapabilseydik değişirdi ama şu anda sonuç bu şekilde. ekran kartımız resimdede
    görüldüğü gibi 256 mb da çalışmaktadır.bu şekilde çalışmasına rağmen ramimizin 64mb ını kendine ayırıyor.

arkadaşlar genel olarak laptop fiyat performans ürünü yani hem fiyatı uygun hem performansı harika.
    sizler için makinaya 3dmark03 yükledim ve test ettim. test sonuçları resimde yer alıyor. kısacası beni şu ana kadar
    yarı yolda bırakmadı. her işimi görüyor. fazlasınada ihtiyacım yok.

arkadaşlar kısa zamanda inşallah oyunlardan fps değerleri ile beraber ss alacağım. şimdilik bu kadar yeter.
    alan ve alacak olan arkadaşlara hayırı uğurlu olması temennisi ile laptobunuz bozulmasın inşallah:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinozsoy -- 5 Mart 2008; 22:37:10 >

• inceleme güzel olmuş eline sağlık alacak olanlara rehber olur... çalışmalarının devamını dilerim kolay gelsin...
  • @auros
    biosta ekran kartı ayarını yapabileceğin br yer mevcut değil.
    ayrıca bu ekran kartının kapasitesi belli paylaşımlı bir kart.
    bu karta değil 512mb 1gb bellek bile versen sonuç değişmez
    performans aynı kalır. bunlarla yorma kafanı tadını çıkar benim gibi:)
  • sağol güzel inceleme yapmışsın.. vr330 larda millet 256(512görünüyo nvidia displayda) ya çıkarıyo biostan o yüzden sordum bende bunda o olay yokmu diye..

quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

@auros
    biosta ekran kartı ayarını yapabileceğin br yer mevcut değil.
    ayrıca bu ekran kartının kapasitesi belli paylaşımlı bir kart.
    bu karta değil 512mb 1gb bellek bile versen sonuç değişmez
    performans aynı kalır. bunlarla yorma kafanı tadını çıkar benim gibi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aureus -- 5 Mart 2008; 23:14:04 >
  • sabah 9 dan akşam 24:30 a kadar kesintisiz açıktı geçen mesela ,mp3 dinledim biriki, carmageddon oynadım, internete girdim,dvd izledim, fakat denilen türde bir ısınma olmadı. Zaten olan ısınmada normal bir ısınma oda olmazsa olmaz, daha önce dediğim gibi 512 veya 1024 ram takviyesi yapılırsa bu bilgisayar fiyatına göre çok sağlam bir performans gösteriyor, işlemci yabana atılacak bir işlemci değil, ilave ram takılırsa işlemciye fazladan yükte binmez, ekran zaten geforce. Onun haricinde laptp ın diğer özelliklerinden bahsedersek 4 tane usb girişi var, bilindik kulaklık mikrofon cart curt girişleri mevcut, kart girişi yok onuda usbden kart okuyucuyla çözülür zaten, şarj olayıda 3 saat falan gidiyor
  • arkadaslar ben yeni s430 dan aldım.kullanmasına kullanıyorumda.bilgisayarın özelliklerine baktıgımda bazen amd 3600+800 mhz bazende amd 3600+2.01 ghz görüyorum.nedendir acaba bi bilgisi olan varmı?yardımcı olursanız cok sevinirim.acaba notebook u degistirmem mi gerekecek?acaba islemcide mi bi sorun var?

• @harunk_41
    Laptop;pil ile çalışıyorsa 800 mhz'de yok eğer elektriğe bağlı şekilde çalışıyorsa 2000 mhz'de çalışır.Malum işelmcinin frekansı arttıkça güç tüketimi artar.Bu şekilde pile bağlı olarak çalışma süreniz uzar.Ama bios'tan da her durumda işlemcinin 2000 mhz'de çalışmasını sağlayacak şekilde ayarını değiştirebilirsiniz.
  • arkadaslar bende msı s430 aldım...hepsiburadadan 710 ytl ye...yanında 1 gb ram hedıyesı vardı...bu ramı takmam ıcın ılla servıse mı gıtmelıyım yoksa kendım takabılırmyım...kendım takrsam garantı dısı olurmu????
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkie16

arkadaslar bende msı s430 aldım...hepsiburadadan 710 ytl ye...yanında 1 gb ram hedıyesı vardı...bu ramı takmam ıcın ılla servıse mı gıtmelıyım yoksa kendım takabılırmyım...kendım takrsam garantı dısı olurmu????

Donanım haberin anasayfasına git, orda dizüstü bilgisayara ram nasıl takılır diye bir video vardı ,arattırırsan bulursun, kendin tak çok basit bir olaydır, msi da sanırım garanti dışı kalmıyor
  • Arkadaşlar yeni ram alıp elindeki 512 rami satmak isteyen yokmu?

İst. anadolu yakasından hemen alabilirim.
  • tesekkur ederim arkadasim beni bilgilendirdigin icin.bende dedim acaba baska bir sorunmu var.saolasın.allah razı olsun D]
  • valal fanları iyi calisiyor.ben kullanıyoru fanından memnunum.ses rahatsızlıgı yok..
  • sana tesekkur ediyorum portakal
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunk_41

arkadaslar ben yeni s430 dan aldım.kullanmasına kullanıyorumda.bilgisayarın özelliklerine baktıgımda bazen amd 3600+800 mhz bazende amd 3600+2.01 ghz görüyorum.nedendir acaba bi bilgisi olan varmı?yardımcı olursanız cok sevinirim.acaba notebook u degistirmem mi gerekecek?acaba islemcide mi bi sorun var?

bende bazen 1.6 ghz ı da görüyo alet yani 803 mhz,1.6ghz ve 2.01ghz... değerler bunlar denildiği gibi pilden kazanmak için bu ama biostan sabit 2.01 de yapabilirsiniz tabi benim dediğim değerler vr330 için geçerli s430 da öyle mi bilemiyorum...

• eyw ^Cehennem^
    cok saol
  • arkadaşlar ayın 28 inde aldığım vr 330 umun içindeki orjinal 512 rami satmayı düşünüyorum 1 tane daha 1 gb alacağım ankara içi ilgilenenler pm atabilirler...
  • Arkadaşlar bu S430 lara DD2 800 mhz ram takılırmı?

667 mhz bulamazsam 800 mhz lik ramler almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.