arkadaşlar bende s430 aldım, bugün elime ulaştı. şimdi vr330 diyenleri görünce moralim bozuluyo ama napim karar veremedim, s430 daha iyi diyenler çoğunluktaydı.
1.si - VR330 daki Ekran Kartı olayı Paylaşımlı 2.si - Ekran VR330 da 13"
diğerinde ekran kartı geForce, ve 14" , bence bu iki sebep 430 almaya yeterli, fiyatlarındada o kadar fark yok
Selamlar.. Ben de artık 15.4 bilgisayar ile derse girmekten sıkıldığım için 14.1 olanından siparişimi verdim, ptesi elimde olacak, birkaç arkadaşa sordum, önbelleği az, amd alma! dediler.. benim eski datron da (Pentium M 740 1.73 Ghz) L2 cache 2 mb iken amd sempron da bu kaç? s430 kullanan arkadaşlar bi zahmet cpu z programıyla L2 beleği bulup söyleyebilirler mi? hatta cpu z açık iken bi screen shot yapıp gösterebilir misiniz? önbelleğin az veya çok olması neye yarar? ben zaten alır almaz 2GB ram takacağım (her iki slota da 1gb kingston DDR2 667) önbellekteki bu kaybı ram ile telafi etmek mümkün mü? bazı arkadaşlar, önbellek hafızasının ram hafızasından önce geldiğini, çok daha hızlı olduğunu.. söylediler.. düşünceleriniz? Sizce ben attan inip eşşeğe mi binmiş oluyorum? (çünkü datron'u 2.5 yıl önce 950+ dolara almıştım, MSI ise 469+ dolar)
Kulüp kurmuşum haberim yok vallaha Hayır bu işi fanatikliğe dönüştürmenin bir anlamı yok sanırsam . Herkesin paşa gönlü bilir ne alacağını neye para vereceğini. Forumu takip eden yada inceleyen herkes zaten bir karar verecektir bu basit farkı göz önüne alarak, doğruluğu yanlışlığı sadece onu bağlar. Lütfen kimse kimsenin içini daraltmasın "yanlış karar" filan diyerek .
Beyler 2gb ramle vista nasil bu alette hic vista puani olan varmi? yabanci bi sitede gordum 1.8 puan almis sempron celeron 3.0 altindada yaziyodu sempron vistada yavas kaldi diye su an linki ariyorum koyucam bulunca..
Gereksiz Birbirimizi üzen mesajlar düzenlenmiştir. Sevgi saygı anlayış içinde davranalım lütfen.
Arkadaşlar ne gerek var böyle tartışmalara alın kullanın, gerisini boş verin.
Ben 430 aldım, hatta ikisini gördüğüm halde, evet 330'un ekranı daha parlak ama kenarlarındaki çıtalar geniş ve ekran yansıma yaptığı için ben doğru veya yanlış 430'u tercih ettim. Gerisi beni ilgilendirmiyor. Küçük şeyler için tartışmaya ne gerek var.
Bu arada İst. içi olmak şartıyla sS430'una yeni ram alıp içinden çıkan orjinal 512 mb rami satmak isteyen varsa ben alabilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: Zangoc
Ben 430 aldım, hatta ikisini gördüğüm halde, evet 330'un ekranı daha parlak ama kenarlarındaki çıtalar geniş ve ekran yansıma yaptığı için ben doğru veya yanlış 430'u tercih ettim. Gerisi beni ilgilendirmiyor. Küçük şeyler için tartışmaya ne gerek var.
Bu arada İst. içi olmak şartıyla sS430'una yeni ram alıp içinden çıkan orjinal 512 mb rami satmak isteyen varsa ben alabilirim.
kimsenin bişeye yanlış dediği yok sanki yanlış karar vermiş bi insan gibi kendini avutmak için iki aleti birbirinden ayıran ya da üstün olduğu bi nokta olduğunu sanmak yanlış olan ikisi de "aynı" diyorum ısrarla hala ekran kartı paylaşımlı falan diyenler var... s430 da paylaşımlı yani...
quote:
Orjinalden alıntı: Zangoc
Evet beyler sonunda cihazıma kavuştum, SATA uyumlu olduğu söylenen bir xp kurulum CDsi ile format attım, 2gb ram ile yirmi dakika bile sürmedi, hemen kurdum fakat ses kartı sorun çıkardı, deneye yanıla onu da hallettik, şu an bunları yazarken dvd yazıyorum, hayallerim gerçek oldu diyebilirim Combo ile geçen onca seneden sonra DVD Super Multi optik okuyucuya sahip olmak çok güzel. okulda önüme gelen "hocam bana lost 4. sezon çeker misin diyip duruyodu, şimdi artık okulda havam iyice artacak!! Ekranı parlak değil ama ben de monitöre bakınca kendimi görmeye meraklı değilim zaten.. Benim gibi düşünenler tercihini bu modelden yana kullanabilirler.. Seyhan DEDE
remi kendimiz değiştırırsek garanti acısndan sorun oluyor mu ?remlerin markasının tutması önemli mi teşekkürler
Garanti açısından bir problem olacağını sanmıyorum, zaten kitapçığında da tavsiye niteliğinde bir "servise götürün" ifadesi var. O da bir hasar oluşturursanız garanti bozulur diye söylenmiş. Ayrıca farketmişsinizdir garanti bandı kasanın ayrılır bir yerine konmamış, düz bir zeminde. Ramlerin markasının, frekansının ve hatta söz konusu ise modelinin bile aynı olması uyum açısından her zaman önemlidir. Ancak yinede uyuşmaz çalışmaz diye de bir kesinlik söz konusu değildir.
Biz VR330X kullanıcıları olarak S430 kullanıcılarının seçimlerine saygı duyuyoruz ve onlarıda seviyoruz. Kardeş sayılırız nede olsa :)
Şaka bir yana mal ucuz ve iyi olunca (330 ve 430) insanda "çevremdekilerde bundan faydalanmalı" hissi yaratıyor. O yüzden heyecanlı arkadaşların heyecanlarını mazur görmek lazım. Bilenler bilir Motorola MPX200 de 1 milyardan 300 liraya düştüğünde insanlarda gene böyle bir çılgınlık içine sürükledi. Tabirimi mazur görün biraz B.kunu da çıkardılar. O yüzden marka hatta model fanatizmine bir yerde dur demek gerek. Abartmamak gerek. Herhalde biraz da yaşla ilgili bir şey. Daha genç arkadaşlar daha heyecanlı olabiliyor.
Sonuç olarak her iki modelde kendilerine göre avantajlara sahiptir ve bu bir tercih meselesidir.
Ram takma ve garanti konusunda kendi deneyimimi paylaşayım. bende Hep si bu ra da dan aldım (VR330X) ram hediyeli geldi. garanti stickerıda kapağın kenara yapışıktı. yani açarsam yırtılacaktı. Servisini aradım durumu izah ettim. Size ram hediyeli geldiğinden sadece ram takmak için açabilirsiniz. Biz bu durumu dikkate alırız garantisi bozulmaz dediler. Valla elimde bu dedikleri yazılı bir şekilde yok. Gevurlar şöyle der "eğer bir şey yazılı değilse o var olmamıştır" ama malesef laflarına güvenmek zorunda kaldım. CD rom için yaknlarda garantiye başvurcam o zaman anlaşılacak ak koyun kara koyun.
Gene takıldığınız bir şey olduğunda 330X başlığına bekleriz ;)
not: kuzum cillop gibi 330x dururken neden gittiniz o modeli aldınız, almayanı dövüyolar bilmiyormusunuz? :)))
quote:
Orjinalden alıntı: dtlevent
remi kendimiz değiştırırsek garanti acısndan sorun oluyor mu ?remlerin markasının tutması önemli mi teşekkürler
Ram değişimi veya ram takviyesi yaparken, bilgisayarcıyla anlaşıp ramlari almak lazım, kendinde takabilirsin ( garanti sorunu yaşanmıyor ) orası sana kalmış ama aldığın yer zaten bilir, notebookta ramle uyuşmama sorunu olabiliyor, hatta hatta ram i takıp ilk çalıştırmaya başlayınca bi sorun çıkmıyor gayet güzel kullanıyosun makinayı ama bir kaç sonra bi bakmışsın ekran donuyo,kırmızı çizgiler çıkıyo bilgisayar hiç bir şekilde yanıt vermeyebiliyor, ondan sonra sorunun ram den kaynaklandığını anlıyorsun, ve aldığın bilgisayarcıya geri verip bir başka marka ram alıyosun
quote:
Orjinalden alıntı: Husqvarna
Biz VR330X kullanıcıları olarak S430 kullanıcılarının seçimlerine saygı duyuyoruz ve onlarıda seviyoruz. Kardeş sayılırız nede olsa :)
Şaka bir yana mal ucuz ve iyi olunca (330 ve 430) insanda "çevremdekilerde bundan faydalanmalı" hissi yaratıyor. O yüzden heyecanlı arkadaşların heyecanlarını mazur görmek lazım. Bilenler bilir Motorola MPX200 de 1 milyardan 300 liraya düştüğünde insanlarda gene böyle bir çılgınlık içine sürükledi. Tabirimi mazur görün biraz B.kunu da çıkardılar. O yüzden marka hatta model fanatizmine bir yerde dur demek gerek. Abartmamak gerek. Herhalde biraz da yaşla ilgili bir şey. Daha genç arkadaşlar daha heyecanlı olabiliyor.
Sonuç olarak her iki modelde kendilerine göre avantajlara sahiptir ve bu bir tercih meselesidir.
Ram takma ve garanti konusunda kendi deneyimimi paylaşayım. bende Hep si bu ra da dan aldım (VR330X) ram hediyeli geldi. garanti stickerıda kapağın kenara yapışıktı. yani açarsam yırtılacaktı. Servisini aradım durumu izah ettim. Size ram hediyeli geldiğinden sadece ram takmak için açabilirsiniz. Biz bu durumu dikkate alırız garantisi bozulmaz dediler. Valla elimde bu dedikleri yazılı bir şekilde yok. Gevurlar şöyle der "eğer bir şey yazılı değilse o var olmamıştır" ama malesef laflarına güvenmek zorunda kaldım. CD rom için yaknlarda garantiye başvurcam o zaman anlaşılacak ak koyun kara koyun.
Gene takıldığınız bir şey olduğunda 330X başlığına bekleriz ;)
not: kuzum cillop gibi 330x dururken neden gittiniz o modeli aldınız, almayanı dövüyolar bilmiyormusunuz? :)))
Ne diyeyim ki başka
quote:
Orjinalden alıntı: Egean
Beyler 2gb ramle vista nasil bu alette hic vista puani olan varmi? yabanci bi sitede gordum 1.8 puan almis sempron celeron 3.0 altindada yaziyodu sempron vistada yavas kaldi diye su an linki ariyorum koyucam bulunca..
Dostum bende vr330x var. Yanlımıyorsam s430 ile ekran haricinde tüm özellikleri aynı. Ben 2 gb ram taktım ve vista ultimate kurdum ve vista puanım" 3 " ve vistada oldukça rahat ve performanslı çalışıyor... Bu laptop beni gerçekten şaşırtıyor.
Arkadaşlar, 20 Gün önce 720 YTL ye aldığım MSI S430 Notebook umu satıyorum. Satma sebebim amcamın bana hediye notebook almış olması, ( kendime aldığımdan haberi yokmuş ). İsteyen olursa satmayı düşünüyorum, yoksa kardeşime vercem makinayı. Garanti belgesi, Faturası vs. herşeyi mevcuttur
bu bilgisayar için netten alınabilecek kullanışlı ve uygun fiatlı çanta tavsiyesi varmı teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: dtlevent
bu bilgisayar için netten alınabilecek kullanışlı ve uygun fiatlı çanta tavsiyesi varmı teşekkürler
Var, hp çantaları güzel görünüyor hemde kullanışlı
Yazın bu bilgisayarı almayı düşünüyorum. çoğu kişi klavyeden ağlıyor o kadar kötü mü ?
Klavyesi biraz aşağı doğru esniyor ama benim açımdan sorun değil, yalnızca virgülün yerine daha alışamadım.. bir de enter tuşu ufak (resimlerde de görmüşsündür..) Ben bununla internete girerim sörf yaparım oyun oynarım diyorsan al ama chat yapacaksan, office dökümanları hazırlayacaksan biraz daha farklı bir modele bak derim ben.. onun haricinde yine de diğer MSI modellerinin klavyelerinden iyi sayılır en azından yön tuşları rahat.. (15.4 olanlarda, ne o öyle numara tuşlarını sığdıracam diye yön tuşlarının içine etmiş, sıkış tıkış, insan kendini belediye otobüsünde gibi hissediyo.. gördükçe bunalım geliyo bana hayatta kullanamam öyle sıkış pıkış yön tuşları olan makinayı..:(
s430 aldım, memnunum.. havaya saçacak parası olan gitsin başka laptop alsın..