Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bu bılgısayarın ekranı parlak ekran mı alan varsa soylesın cunku sıparısı ona gore verıcem...bı kac yerde baktım anti-glare yazıo"yanı parlak dııl"
    ama alan arkadasların bazıları da parlak ekran dıo...anlayan bırı varsa bu konuda yardımcı olursa cok sevınırım...
  • İzmir'de GOLD mağazası açılmış dün bi gezdim şöyle. Orda açık olarak konmuş S430 vardı. Ekranı anti-glare yani yansımasız ekran. Eşimin kardeşinde S430 var ama biz onu ilk çıktığında almıştık. (Nerdeyse 15 ay oluyor) O Turion 64 TL-52 1 GB ram ve 100 Gb hdd'li ve 14.1 ekran ve parlak ekran gri kasa. Zaten sonra VR330 çıktı 13 inç ve Sempron işlemci ile. Şimdi S430 tekrar geldi ama bu sefer ekran parlak değil. Ama S430 ve VR330 ikiside tamamiyle aynılar ve orjini S430. Kasaları anakartları aynı sadece ekranları farklı. Yani MSI aynı kasa ve anakarta değişik ekran koyarak değişik işlemci,hdd ve ram seçenekleri ile 2 farklı model çıkarmış. Ne S430 nede VR330 TV-Out desteklemez çünkü 6100 yongası tv çıkışı donanımsal olarak desteklemiyor. 6150'de bu destek var.
    Ayrıca 6100 yongası kendisinde sonra çıkan 7000 yongasından daha güçlüdür. En güçlüleri 7150 yongasıdır fakat oda ATİ'nin x1200 serisi ile başa çıkamıyor.

http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Grafic-Cards.130.0.html

• bu ne yahu arkadaşlar naptınız yaw bi bakmadık bi kaç gün yanlış bilgiyle doldurmuşunuz maşallah burc un dediklerine harfi harfine katılıyorum 7000m daha iyi falan değil 6100 daha iyi 7000m den

1 milyon kere dedim size vr330 la bu s430 un kasaları birebir aynıdır "TEK FARK" ekran boyutu ve parlaklık meselesi bu farklarda da olay vr330 lehine... fazla düşünmeye gerek yok aklınızı çelicek çok bilgi var internette ama olay dediğimden ibaret... alacak arkadaşlar bence vr330 a yönelsinler s430 alan kimse yorum yapmadı maşallah niye aldım alıcam diye yadınız buraya insan bi gelir cevap verir değil mi???

alacak arkadaşlara hayırlı olsun...

• quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

Yönlendirmiş gibi olmayayım fakat ben olsam acer i alırdım en azından ekran kartı geforce 7000 s430 daki gibi neolduğu belli olmayan bir GO 6100 yok biraz daha büyük 15 inç ve tipi s430 dan daha şık gözüküyor. ayrıca s430 un klavyesini hiç beyenmedim açıkçası. hemen hemen aynı olasalarda birkaç özellik bakımından acer daha iyi gözüküyor.

asıl 7000m ne olduğu belli olmayan bi kart ayrıca gerek s430 gerek vr330 bahsedilen acer dan hem taşınabilirlik hem görünüş hem de ağırlık ve özellik olarak daha tercih edilesi bence

• Arkadaşlar,

Bu bilgisayarı hiç düşünmeden aldım çünkü benim için şu an en önemli özelliği fiyatının düşüklüğü idi... Geçmişte de MSI almayı düşünmüş, yerine daha şık gözüken kasasına aldanıp bir Datron TWM almıştım ve 1000 kere pişman olmuştum.

Datron TWM alındığından beri iki kere anakart arızası yaptı ve iki kere değişim oldu. En son değişimde bu iş böyle olmayacak deyip, bir üst modelin ana kartını taktılar. Cihazın ekran kartı tümleşik. Üzerinde Vista Starter ile geliyor. Starter bile olsa Vista aletin canına okuyordu. Konfigürasyonu da yabana atılacak bir makina değil hani...

1.86 ghz Core2Duo, 1 gb RAM, 100 GB HDD, parlak ekran vs.

Bu küçük MIS 430'cuğu eşime almıştım.

Alet elime geçince ilk farkettiğim kasasının ne kadar sağlam ve iyi üretilmiş olduğu idi. İyi üretilmekten kastım, sağı solu esnemiyor, bastırınca çıtırtı çıkmıyor. Plastiği dayanıklı. Aralıkları kapalı. Alt kapağı metalden vs.vs.

Bunun yanı sıra wireless bağlantısı olması da benim için çok hoş bir özellikti çünkü iki bilgisayarı birbirine bağlamayı düşünüyordum.

Ekranı 1280x800 destekli. Bu güzel ama parlak ekrandan sonra biraz eski teknoloji gibi geliyor. Ama alışınca dert edilecek birşey değil.

Makinanın gördüğüm kadarıyla negatif özellik sayılabilecek tek yanı, fanı sesli çalışıyor ve hiç durmaksızın çalışıyor. Dolayısı ile sessiz olduğu söylenemez.

Ama bunun yanında klavye düzeni harika. Büyük klavyeye alışık bir insan hiç zorluk çekmiyor. Tuşların yerleri çok akıllıca tasarlanmış. Ayrıca klavyesi sağlam. Datron'da olduğu gibi basınca esneme falan yapmıyor.

Bilgisayar ufak ve hafif. Dolayısı ile bütün bunlardan + puan alan bu küçücük şirin makina KDV dahil, bana 650 liraya mal oldu.

Dolayısıyla özellikle üstündeki 512 RAM'i ve Celeron muadili olduğu söylenen AMD Sempron 3600+ işlemcisi ile fazla bir performans beklentim yoktu.

FreeDos'u silip yerine XP yi kurdum. Tüm driverlar sorunsuz biçimde çalıştı. Aletin üstüne daha tesadüfen 2-3 gün önce baştan kurduğum 1.86 ghz Core2Duo lu, XP li Datron da ne varsa, hepsini kurdum...

Yani her iki makina sıfırdan kuruldu. Aynı yazılımlar kuruldu. Ve sırf eğlence olsun diye her iki makinanın performansı test edildi. Böyle bir testi yapma ihtiyacı duydum çünkü MSI s430 kurulum ve açılış/kapanış konusunda hiç beklemediğim kadar hızlıydı.

İşim grafik tasarım olduğu için, bilgisayarları ilk olarak bu yönden test ettim. Photoshop 7 ile 3 metreye 3 metre 100 dpi birer grafik yarattım her iki makinada. İkisi de saniyeler içinde açtı. Hiç fark yoktu. Bilmeyenler için söyleyeyim: Böyle bir dökümanın büyüklüğü 11811 x 11811 pixeldir.

Esas zorluk böyle bir dökümanı yaratmakta değil, üzerinde çalışmaktadır. Dolayısı ile her iki makinaya da aynı anda aynı zorlu görevi verdim. Dökümanın bir başından bir başına gradyan doldurma... Yine bilmeyenler için söyleyeyim, bu kadar büyük bir dökümanda bu işi yapmak kısa bir öğle yemeği kadar sürer... Dolayısı ile makinalar ne güçleri varsa bunu önce bitirmek için kullanmak zorundaydılar ;)

Bir tarafta 1 gb ramli, 1.86 ghz Core2Duo makina, diğer tarafta Sempron3600+ işlemcili, 512 ramli ve nVidia chipsetli MSI s430 vardı.

Bu testi Cure2Duo'nun iki kat falan farkla önde bitireceğini tahmin ediyordum ama daha fazla yanılamazmışım. MSI bırakın fark yemeyi, Core2Duo'ya toplam işlem zamanında %30 civarı fark attı. 512 RAM'li MSI işlemi bitirip beklemede screen saver'a geçmişken, yaklaşık 5 dakika sonra Datron TWM işlemi bitirebildi.

Bu sonuca çok şaşırsam da, nVidia gücüdür deyip, bir de grafik içermeyen bir test yapayım dedim.

Bu sefer de 2 mb'lık bir text dökümanını (RTF formatında text only), Word 2007 ile açtım. MSI yine fark attı...

Acaba Datron mu çok yavaş dedim ve şirketteki 1GB RAM'li, 1.86 Ghz Core2Duo işlemcili HP Compaq marka bilgisayarıma karşı da test ettim MSI'cığı... Ve sonuç aynıydı.

Ben sonuca inanamadım ve eşimin laptopuna el koyup, 1 GB Ram'li Core2Duo'yu eşime verdim.

Almayı düşünenlere şahsen kullanmış biri olarak tavsiye ediyorum.

Not: TV-Out mevcut değil :)

• umutgultekin

gerçekten güzel izlenimler ben de ilk aldığımda şaşırdım amd sempron ve msi ve de nvidia iyi iş çıkarmışlar gerçekten bu aletler pek çok çift çekirdekli laptoptan "ilginç" bir şekilde hızlı... ben sistem bileşenlerinin uyumundan kaynaklandığını düşünüyorum ama gerçekten bu alet bize çift çekirdeği aratmayacak kadar hızlı valla garip ama gerçek...

gören şaşırıyor valla açılış kapanış hızı olsun genel işlem hızı olsun 650-700 YTL ye çift çekirdek performansı almak çok iyi... celeronlu makina iyi ki almamışım çift çekirdeğe iyiki o kadar para vermemişim... inşallah bu memnuniyetimiz 1-2 sene devam eder sorun çıkmadan zaten garantimiz var 2 yıl bi sorun olsa da hallolur bi şekilde artık

bu ayarda bi laptopa 1.500 ytl verene yazık diyorum

• Ben bir defa verdim, oradan biliyorum... Gerçekten çok yazık. MSI S430 512 ram ile, 1gb ramli intel 1.86 ghz çift çekirdekli laptopun ektrafında tur atıyor. Sadece laptopun değil, benzer konfigürasyondaki HP masaüstü bilgisayarımın bile... İnanılır gibi değil

Yani bu yazdılarımı laptopu almadan önce okumuş okumuş olsam, hadi be der, inanmazdım... Garip ama gerçek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 26 Şubat 2008; 12:01:42 >
  • Ya bu VR330'un fanı gerçekten sesli mi çalışıyor? VR320'ye göre de mi sesli?
  • gerçekten de S430'da fan sesi çok mu çıkıyor? hiç durmuyor mu?

Lütfen kullananlar yardımcı olsun..

Tam alacaktım şimdi de fan kafama takıldı.
  • fan sesi yüzünden başka bilgisayar alacaksanız çok şey kaybedersiniz benden söylemesi

quote:

Yani bu yazdılarımı laptopu almadan önce okumuş okumuş olsam, hadi be der, inanmazdım... Garip ama gerçek...

ben de okuduğumda hadi be diyodum ama alınca gördüm garip gerçeği süpriz oldu gerçekten

• quote:

Orjinalden alıntı: mistik peynir

gerçekten de S430'da fan sesi çok mu çıkıyor? hiç durmuyor mu?

Lütfen kullananlar yardımcı olsun..

Tam alacaktım şimdi de fan kafama takıldı.

Evet, sesli çalışıyor ve hiç durmuyor. Beni rahatsız etmiyor ama belirtilmesi gereken bir nokta.
  • S430'una ayrıca ram alıp elindeki orjinal rami (512 mb 667mhz) satmak istiyen olura alabilirim. Tabi İst. içi olmalı

S430 ile ilgili ilk izlenimlerim;
    Ekranın kötü yanı parlak değil ama iyi yanı yansımasız olması. Fan sesine gelince evet sürekli çalışıyor ama kardeşimdeki HP pavilon kadar da ses çıkarmıyor hatta bana sorarsanız sessiz bile sayılır. performansı ise tahminimdn daha iyi çıktı. Belki bilgisayar yeni ve boş olduğu için.
  • Selamlar. Acaba notebooktaki ramdan dolayı mı böyle bir fark oluşuyor. İçindeki ram ın markası nedir acaba? Şuan verilen ek 1gb ram takıldığında uyumsuzluk yapıp performansı düşürür mü sizce? nede olsa iki ramdan en ağır hangisi kalıyorsa sistem ona göre çalışıyor deniyor.

quote:

Orjinalden alıntı: umutgultekin

Ben bir defa verdim, oradan biliyorum... Gerçekten çok yazık. MSI S430 512 ram ile, 1gb ramli intel 1.86 ghz çift çekirdekli laptopun ektrafında tur atıyor. Sadece laptopun değil, benzer konfigürasyondaki HP masaüstü bilgisayarımın bile... İnanılır gibi değil

• arkadaşlar ürünü aldım fakat xp kurarken hdd yi ayıramadım(bölüm

oluşturmak için c ye basın diyo basıyorum bişey olmuyor).. ayrıca

birlikte gelen driver cdsinde realtek audio yu yükleyemedim xp niz

yetersiz gibi bişey dedi.. neden bu driver ı yükleyemiyorum yardımcı

olabilecek varmı..

bide ekran arkasındaki msi logosu bende yanmıyor.. şansa bak..
  • s430 forumunda vr330 forumu kadar yardım yok.. arkadaşlar cevaplayacak kimse yokmu ekran kartını biostan nasıl artırıyoruz.. UMA diye birşey

göremedim burda vr330dan farklımı bu işlem..
  • kullananlar çoğaldıkça pilgi paylaşımlarıda gelecektir elbette.
    bende yeni aldım ve biostan ayarı bende göremedim.
    bioslar farklı vr330 la.
    ayrıca yukarıdada yazmıştım detaylı inceleme yapacağım diye yakın zamanda inşallah
  • Selamlar Aydın. Sen nereden kaça aldın acaba? Alacaklara faydalı olacak önerilerin var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

kullananlar çoğaldıkça pilgi paylaşımlarıda gelecektir elbette.
    bende yeni aldım ve biostan ayarı bende göremedim.
    bioslar farklı vr330 la.
    ayrıca yukarıdada yazmıştım detaylı inceleme yapacağım diye yakın zamanda inşallah
  • kusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan fazla vakit bulamıyorum.
    incelemem yakında gelecek inşallah.
    ben laptobu ş.evler altekten aldım.(tanıdık)
    485usd+kdv laptop
    25usd+kdv 1gb kingston
    toplam 730 ytlye maloldu.

ayrıca cihaza sizler için vista yükledim ve puanlarını aldım:D
    az bir zaman gelecek inceleme
  • valla şahsen ben bekliyorumseni :) özellikle biosda ekran kartı ayarı için.. arkadaşlar bu arada sizinde harddiskten(yada nerden geldiğini bilmiyorum) arasıra kurbaga sesi gibi bir ses geliyomu?
  • cihazı alan başka arkadaşlarda nereden aldıklarını ve alım tecrübelerini aktarabilirlerse çok faydalı alacak
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.