Şimdi Ara

MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yok öyle bir şey olmaz, bahsettiginiz ses sanırım sogutucunun sesi ama fan devrinin %70 filan geçmemesi lazım pwm modunda.Çünkü sogutucu başarılı bir sogutucu, yüksek sıcaklık degerlerine çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Yok öyle bir şey olmaz, bahsettiginiz ses sanırım sogutucunun sesi ama fan devrinin %70 filan geçmemesi lazım pwm modunda.Çünkü sogutucu başarılı bir sogutucu, yüksek sıcaklık degerlerine çıkmaz.

zaten fan devri %37 geçmiyor. sıcaklık 53 derece ama soğutucunun sesi, uğultusu oyuna girince rahattsız ediyor beni. çözümü varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.N.E.Y.H. -- 19 Mayıs 2013; 23:32:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimitrixxx

Akadaşlar biraz geç oldu ama bazı sağlık problemleri nedeniyle montajı anca yaptım ama kendim yaptım :) soğutucu için söleyeceklerim ilk olarak gerçekten harika tomb raider oyununda 55 dereceyi gördüm stok fanda 80 dereceydi ve stok fan çok sesliydi. Tam devirde bile Arctic Cooling Accelero XTREME Plus III çok sessiz şiddetle alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
     MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor]

performans biosu atıp vsync kapalı metro last light a girer misin bende o soğutucunun bir üstü olan hibrit var 10-15dk sonra 80 dereceyi görüyor.Başka bir oyunda bu kadar ısınmadı.

• Bios atmadan baksın. Onun kartını riske sokma bence. Ben olsam öyle yapardım yani. Herkes bios işinden anlamıyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Bios atmadan baksın. Onun kartını riske sokma bence. Ben olsam öyle yapardım yani. Herkes bios işinden anlamıyor çünkü.

Ama kartı ısıtan bios çünkü o bios sayasinde voltage drop olmuyor kart sürekli 1,212 de çalışıyor eğer atmazsa kart hafif ısınınca voltajı direkt aşağıya çekiyor haliyle ısınma olmuyor.
  • quote:

@A.N.E.Y.H.

Tam sorunu anlayamadım.Yan kapaktaki fanları degiştirmeniz bir şeyi farkettirmez bahsettiginiz sorun ekran kartı oldugu için.Ayrıca sesssizlik için viper tavsiye etmem.Kasa fanı için corsair in af serisi oldukça sessiz.

@Gerginix

Şimdi abi bu kartnların fanların pin dizilişini lavuk üreticiler degiştirebiliyor.Zaten 5870 sogutucusunu 6850 ye aldıgımda ben pin sıralanışı degiştirmiştim. O sana satan arkadaş da degiştirdiginden ve sen de pwm yani mavi kabloya voltaj verdiginden fanlar uçtu.Nerden biliyorum, çünkü bu fanlardan 2 kere yaktım ben

Senin fan çalışıyorsa ground ve voltaj kabloları dogru demekkiğ ama devri ayalanmıyorsa, programla otmatik devri ayarlama için bulunan sarı kablo ile pwm olan mavi kablonun yeri ters takılmış demek ki.

Her şey bir yana accelore extreme açık ara hala piyasada en iyisi abi hem ses hem sıcaklık performansı olarak.

Kesinlikle en iyisi fakat fanlarım yanar korkusundan pin sırasına dokunamıyor ve meseleyi çözemiyorum. Bu arada fan bana geldiğinde yanıktı çünkü bende yansa koku yapardı... Neyse uzun hikaye bu... Bu arada ekran kartının fanlarının çalıştığını anlamakiçin kulağı kasaya sokmak gerekiyor ama duyulan fan sesi kartın değil kasanın diğer fanları oluyor. Ölüm sessizliğine sahip diyebilirim.

@ANEYH
    Bence fanın beslendiği güç girişi ile ilgili. Fan karttan değil anakarttan, PSU veya kontrolcü üzerinden güç alıyorsa bu durum yaşanabilir. Bendeki önceki fanın devri bozulmuş, Süleymangnca nickli arkadaş tamir etmiş fakat kontrolcü üzerinden güç verince gürültülü çalışmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

@A.N.E.Y.H.

Tam sorunu anlayamadım.Yan kapaktaki fanları degiştirmeniz bir şeyi farkettirmez bahsettiginiz sorun ekran kartı oldugu için.Ayrıca sesssizlik için viper tavsiye etmem.Kasa fanı için corsair in af serisi oldukça sessiz.

@Gerginix

Şimdi abi bu kartnların fanların pin dizilişini lavuk üreticiler degiştirebiliyor.Zaten 5870 sogutucusunu 6850 ye aldıgımda ben pin sıralanışı degiştirmiştim. O sana satan arkadaş da degiştirdiginden ve sen de pwm yani mavi kabloya voltaj verdiginden fanlar uçtu.Nerden biliyorum, çünkü bu fanlardan 2 kere yaktım ben

Senin fan çalışıyorsa ground ve voltaj kabloları dogru demekkiğ ama devri ayalanmıyorsa, programla otmatik devri ayarlama için bulunan sarı kablo ile pwm olan mavi kablonun yeri ters takılmış demek ki.

Her şey bir yana accelore extreme açık ara hala piyasada en iyisi abi hem ses hem sıcaklık performansı olarak.

Kesinlikle en iyisi fakat fanlarım yanar korkusundan pin sırasına dokunamıyor ve meseleyi çözemiyorum. Bu arada fan bana geldiğinde yanıktı çünkü bende yansa koku yapardı... Neyse uzun hikaye bu... Bu arada ekran kartının fanlarının çalıştığını anlamakiçin kulağı kasaya sokmak gerekiyor ama duyulan fan sesi kartın değil kasanın diğer fanları oluyor. Ölüm sessizliğine sahip diyebilirim.

@ANEYH
    Bence fanın beslendiği güç girişi ile ilgili. Fan karttan değil anakarttan, PSU veya kontrolcü üzerinden güç alıyorsa bu durum yaşanabilir. Bendeki önceki fanın devri bozulmuş, Süleymangnca nickli arkadaş tamir etmiş fakat kontrolcü üzerinden güç verince gürültülü çalışmıştı.

Allah razı olsun kardeşim.Ben fazla anlamıyorum bu işlerden Ekran kartımı çıkarıp FİREBALL a gönderdim.Onlar montajı yapıp gönderdiler.Bende tanıdık bir arkadaşa kasayı götürüp onun elemanına taktırdım.Yanlış takmış olabilir.Kasamda fan kontrolcu yok usta şimdi senden bana bu konuda yardımcı olursan çok memnun olurum senin verdiğin bilgiler doğrultusunda ekran kartını tekrar gözden geçireyim.

Şimdi ekran kartının girişleri nereye bağlanacak? usta açıklayıcı bilgi verirsen hemen akşama götürüp dediğini yaptırayım.İnanki Soğutucunun uğultusundan oyun oynayamıyorum.Bukadar sesli.

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Bios atmadan baksın. Onun kartını riske sokma bence. Ben olsam öyle yapardım yani. Herkes bios işinden anlamıyor çünkü.

Ama kartı ısıtan bios çünkü o bios sayasinde voltage drop olmuyor kart sürekli 1,212 de çalışıyor eğer atmazsa kart hafif ısınınca voltajı direkt aşağıya çekiyor haliyle ısınma olmuyor.

Arkadaşlar mesajınızı şu an gördüm. Bilgisayara format attım. Metro Last Ligt oyununu kurar denerim akşam eve gidince. performans bios linkini ve nasıl kurulcağını anlatırsanız akşama denerim. Bu arada windowsun son güncelleştirmeden sonra bilgisayar acayip yavaşlıyor belli bir süre sonrada donuyor bunun sebebi ne olabilir güncelleştirmeyi kaldırırsam sorun düzelir mi.

• teşekkür ederim dostum. Baya bi uğraştırdı ama değdi doğrusu :) Soğutucu blokları termal tutkal ile yapıştırdım da ilerde ekran kartını değiştirdiğimde bu soğutucuyu ona takmak istediğimde soğutucu blokları sökmem sıkıntı olmaz dimi çünkü tutkal sağlam yapıştırıyor umarım bir sorun olmaz
  • Yok olmaz.Ayrılırken biraz zor ayrılır ama sag sol yaparak kıraktırsın.Olmadı saç kurutma makinesi tutarak biraz ısıtıp çıkartırsın en kötü.Üstünde biraz kalır termal yapıştırının kalıntıları ama kolonya ile çıkar.
  • MSI Twin Frozr IV. ve benzeri soğutucuların bir dezavantajı var eğer kasanızda iyi bir hava akımı yoksa kasayı komple ısıtıyor çünkü sıcak havanın yarısı kartın güç bağlantılarının olduğu bölgedeki ızgaradan içeri üflüyor buda kasayı fırın gibi yapıyor GTX 670 Power edition SLI İle odamda kış ayında hiç kombi yakma gereği duymadım hatta diğer odada üşüyenler benim odaya ısınmaya geliyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimitrixxx

quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Arkadaşlar mesajınızı şu an gördüm. Bilgisayara format attım. Metro Last Ligt oyununu kurar denerim akşam eve gidince. performans bios linkini ve nasıl kurulcağını anlatırsanız akşama denerim. Bu arada windowsun son güncelleştirmeden sonra bilgisayar acayip yavaşlıyor belli bir süre sonrada donuyor bunun sebebi ne olabilir güncelleştirmeyi kaldırırsam sorun düzelir mi.

http://forum.donanimhaber.com/m_74129782/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_61619767/tm.htm

• Bilen adam olmak kolay değil boş durmak yook:))

Bu X5870 GTX 680'e uyar mı?
  • Hangi versiyon abi.Referans yani güç girişleri iki kartlı olan modelse uymaz.Diger husus vida delikleri tutup tumaması .Ama o iş 2 3 dolarlık aparatla çözülür.En son husus ise gpu nun pcb üzerinde nerede konumlandırılmış.Lavuk invdia şimdi dvi görüntü çıkışlarına çok yakın yapıyor ondan sıkıntı olabilir.

Ama referans 680 pcb ise uymaz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Referans MSI GTX 680 2GB versiyon. Bu aparatı yine Hong Kong'lardan mı getireceğiz ne yapacağız:)

Bu arada ANEYH rumuzlu arkadaşımızın yaşadığı ses sorunu kesinlikle Accelero değildi bunu da belirtelim. Bİr iki kontrol ile sesin CPU soğutucusundan geldiğini farkettik. Yani Burayı inceleyen arkadaşların aklında soru işareti kalmasın. Bir de şunu belirteyim. Bendeniz X5870'i 6970'de kullandım ve bu soğutucu benim de ihmalkarlığım sebebiyle kartı bozdu. Şeytan detayda gizlidir ya hani, bakınız başıam gelen durum nedir: Bloğu karta taktığım zaman, güç girişleri kart uzun olduğu için katın uç kısmından biraz içeride idi. 6 + 8'lik güç kablosunu karttaki güç girişlerine takınca board ve blok arasında, kablonun tırnağı sebebiyle bir itme meydana geldi. O itme kartı tam da dikey RAM'lerin hizasında esnetti. Tabii bendeniz bunun ileride sorun çıkaracağını hiç hesap etmediğimden geçenlerde kasayı söküp birkaç gün sonra uzay montaj yapınca DEBUG ekranında ekran kartı RAM hatası (62) gördüm. kart çalışmıyor. Tahminim, büyük ihtimalle o esnemenin RAM'lerde yarattığı basınç sebebiyle, sıcak - soğuk farkı + kartı sökerken board'u esnetmiş olmam vs... RAM'lerin çatlamasına sebep oldu. Siz siz olun, ACCELERO'dan şaşmayın fakat aldığınız soğutucunun kartınıza tam uyum sağlayacağından emin olun.

• Güç girişinden dolayı olmaz sanırım.

MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor]
  • Herşey 2 sonra belli olacak. Dı dıın :)
  • VGA soğutucu kıyaslaması adına çok faydalı bir inceleme. Güncel kalmalı. Görmeyenler de görmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.