Şimdi Ara

MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hız aşırtma yapmayacaksan gereksiz. Ki o kartın da hız aşırtmaya ihtiyacı yok. Çünkü tek GPU'da şu an en hızlı kart.
  • accelero extreme soğutucuyu ekstra almıyor muyuz? yani asus falan accelero extreme soğutmalı falan kart üretiyor mu?
  • Asus gtx titanın stok fanına ekstra olarak düşünüp aldım. evet hız aşırtmaya ihtiyacı yok ama oyunlarda genellikle 80 dereceyi bulunca stok fanı çok gürültülü o yüzden aldım zaten. Amacım soğutma ve sessizlik umarım bu ihtiyaçlarımı karşılar.
  • Montajını doğru yaparsan, son derece sessiz ve serin olacaktır kartın. Memnun kalacaksındır.
  • @dimitrixxx

Arada gördügüm 60 $ fark var ama farka degecek bir performans yok.Ama kasa da yer uysunsa alınadabilir.

@bocekgrafik

Hatırladıgım incelemelerde abi kart stok sogotucuyla 80 dereceleri görüyordu.İyi olur bence accelero.Ses olayını hiç bahsetmiyorum bile

@TurboCore

Yamulmuyorsam Türkiyede yok ama dışarıda galaxy yakına kadar yapıyordu

MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• montaj konusunda gelince uzman kişilerden yardım alcam zaten. soğutucunun incelemeleri çok olumlu dediğiniz gibi montaj konusu sıkıntılıymış dikkatli yapılınca güzel olacağını ümit ediyorum kullanınca düşüncelerimi paylaşıcam zaten. bu arada corsair h100i ile ilgili problemim var led ışıkları kırmızı harici yanmıyor sanırım servise göndercem.
  • OneTreeHill hocam kasa haf x bir sıkıntı olmaz sanırım dimi incelemelerde okuduğum kadarıyla montajı biraz uğraştırıyormuş montaj için faydalanabileceğim bi video veya döküman var mı
  • Kasada sorun olmaz,montajı da basithttp://www.youtube.com/watch?v=iB0I8hvNGWg . H100i tüm ürünlerinde led sorunlu neredeyse ama benim için pek bir önemi yok.Yani çalışmasına engel degil ürünün.Yine de siz bilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

@dimitrixxx

Arada gördügüm 60 $ fark var ama farka degecek bir performans yok.Ama kasa da yer uysunsa alınadabilir.

@bocekgrafik

Hatırladıgım incelemelerde abi kart stok sogotucuyla 80 dereceleri görüyordu.İyi olur bence accelero.Ses olayını hiç bahsetmiyorum bile

@TurboCore

Yamulmuyorsam Türkiyede yok ama dışarıda galaxy yakına kadar yapıyordu

MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor]

Şu galaxi ürünü tr de satan alsa ne iyi olurdu.Üstad bu soğutucuyu almak istiyorum 6870 ekran kartı için soğutucu 250 tl ama şu fanın çıkardığı gürültüyü duysan sende verirsin alırsın yani.Ama tek sorun ERZİNCAN da bü ürünü 6870 ekran kartına takacak usta bulamamam.

• Ben ilk kasamı 3-4 saat arası bir sürede toplamıştım. Tek yaptığım bir kasadan diğerine aktarmaktı halbuki. Herşeyir bir ilki vardır. Videolarda da nasıl takılacağı bütün detayıyla gösteriliyor. Onlara bakarak yapabilirsin. Adam aramana gerek yok. Bunu talihsizlik olarak değil, bunu öğrenmek için bir fırsat olarak düşün yani.
  • asus dcu 2 gibi model varken 6x serinsde kullanmak pek mantıklı değil ama titan için çok iyi gider bencede
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700202

@dimitrixxx

sende bu soğutucu ile Titan sonuçları paylaşırsan güzel olur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 10 Mayıs 2013; 15:39:22 >
  • Akadaşlar biraz geç oldu ama bazı sağlık problemleri nedeniyle montajı anca yaptım ama kendim yaptım :) soğutucu için söleyeceklerim ilk olarak gerçekten harika tomb raider oyununda 55 dereceyi gördüm stok fanda 80 dereceydi ve stok fan çok sesliydi. Tam devirde bile Arctic Cooling Accelero XTREME Plus III çok sessiz şiddetle alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
     MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor]

• Tüm araştırdıgim konular size çıkıyor hocam:) elinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @dimitrixxx

Hayırlı olsun gayet güzel görünüyor.İleriye dönük bir sogutucu aldınız.Epey bir süre idare eder başka kartlar gelsede bu sogutucu büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimitrixxx

Akadaşlar biraz geç oldu ama bazı sağlık problemleri nedeniyle montajı anca yaptım ama kendim yaptım :) soğutucu için söleyeceklerim ilk olarak gerçekten harika tomb raider oyununda 55 dereceyi gördüm stok fanda 80 dereceydi ve stok fan çok sesliydi. Tam devirde bile Arctic Cooling Accelero XTREME Plus III çok sessiz şiddetle alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
     MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor] MSI Twin Frozr IV -Gigabyte WindForce 3-AC Accelero Extreme [Kuzeyin Kralları Çarpışıyor]

Bende 6870 için sipaiş verdim.Kartı FİREBAL a gönderdim taktılar,gönderdiler bi heyecanla oyuna girdim.O da ne! fanların uğultusu yine aynı SAPHİRE TRIXX ile kontrol ettim.Automatic te sıcaklık boşta en fazla 34 ile 36 arası fanspeed hızı%21
    Oyunda iken speed hızı %37 sıcaklık 53 derece ama gel görki fanların çıkardıkları uğultu soğutucu takmadan önceki ile aynı.Sonra Automatic ten çıkardım speed hız %10 ra getirdim değieşn bir şey olmadı.Kafayı bu fanların gürültüsü ile bozdum.Şimdiki icraatım yan kapağa 2 tane 14cm viper fan
    alttada 12cm lik fan alıp deneyeceğim.Büyük ihtimalle o uğultudan kurtulurum diye düşünüyorum çünkü daha öncede yan kapağa 2 adet 12cm lik dandik fan alıp denemiştim ses yoktu.Ama 1 ay sonra fanların sesi çoğalınca sökmüştüm.Şimdi kaliteli alıp deneyeceğim.
    Başka fikri olan varmı?

• Benim bu konuya dahil olmam lazım. Zamanında ikinci elden satın aldığım eve gelince birden bire bozulan X5870 şu an 6970'imde takılı. Fanını yurtdışından getirttim ve yanlış hatırlamıyorsam kargo dahil 25 - 30 TL gibi paraya mal oldu. Fanı ve bloğuyla birlikte sıfırından daha pahalı ve başta bozuk bir X5870'im olmuştu.

Neyse...

Yeni fan gelince bloğa monte edip, ekran katı üzerindeki güç girişine taktım. MS Afterburner ile fanını %25 ve %100'de test ettim. %100 devire aldığım zaman %25 arasıda ses fark olmadı. Şüphelendim. Gözümle, kulağımla kasanın içine eğilerek kontrol ettim. Fanın MSI afterburner ile yükselttiğim devrinin aslında artmadığını düşünüyorum. Yaklaşık 8 -9 aydır ekran kartımda bu blok takılı fakat hem artık uğraşmadığımdan hem de konuya çok vakıf olmadığımdan, fanın 4'lü güç girişini ekran kartı üzerindeki girişe takıp MSI ile devir arttırdığımda aslında devrin artmadığını düşünüyorum. güç girişinin kablosu kısa olduğundan ve zahmet edip uzatma da almadığımdan anakarttaki girişlerden birine takmadım.

Bu nasıl bir güç girişi ise, kabloların sırası vs.. standart fanlardan farklı. Bozuk olan fanı Süleymangonca nickli arkadaşa verdim, tamir etti ve gtx590'ında kullanmaya başladı. Fan sabit %100 devirde gürültülü çalışıyormuş. Büyük ihtimal karta güç verilen 12V veya 5V kanalı ile ilgili bir durum olsa gerek. Mevzuyu çözemedim ama %25 devirde yük altında 60'lı dereceleri geçmiyor kart. Veya %100 devre aldığımda hız artmasına rağmen ses artmıyordur. Gerçi yaptığım testlerde devri arttırdığımda ısı da düşmüyorsa devir de artmıyordur. ACCELERO kesinlikle kafa karıştırıcı bir soğutucu...

EDİT: İnceleme dediğin böyle olur:) İlk söylenecek sözü sona bırakmışız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 19 Mayıs 2013; 10:00:55 >

• @A.N.E.Y.H.

Tam sorunu anlayamadım.Yan kapaktaki fanları degiştirmeniz bir şeyi farkettirmez bahsettiginiz sorun ekran kartı oldugu için.Ayrıca sesssizlik için viper tavsiye etmem.Kasa fanı için corsair in af serisi oldukça sessiz.

@Gerginix

Şimdi abi bu kartnların fanların pin dizilişini lavuk üreticiler degiştirebiliyor.Zaten 5870 sogutucusunu 6850 ye aldıgımda ben pin sıralanışı degiştirmiştim. O sana satan arkadaş da degiştirdiginden ve sen de pwm yani mavi kabloya voltaj verdiginden fanlar uçtu.Nerden biliyorum, çünkü bu fanlardan 2 kere yaktım ben

Senin fan çalışıyorsa ground ve voltaj kabloları dogru demekkiğ ama devri ayalanmıyorsa, programla otmatik devri ayarlama için bulunan sarı kablo ile pwm olan mavi kablonun yeri ters takılmış demek ki.

Her şey bir yana accelore extreme açık ara hala piyasada en iyisi abi hem ses hem sıcaklık performansı olarak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Peki ilk resimde msi fanında kullanılan pin girişini normal cpu fanlarındaki gibi 3 ya da 4 pine çeviren bir kablo varmı hiç denk geldiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 19 Mayıs 2013; 13:20:15 >
  • Elinize Sağlık , Emek Verilmiş Paylaşılmış , Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

@dimitrixxx

Hayırlı olsun gayet güzel görünüyor.İleriye dönük bir sogutucu aldınız.Epey bir süre idare eder başka kartlar gelsede bu sogutucu büyük ihtimal

Usta bendeki durum fanların soğuturken çok uğultu yapması buna çare arıyorum.Kasamda yan panelde fan yok oraya fan takarak sorunu çözerim diye düşündüm çünkü hem alttan hende yandan ekran kartına üfleyecek buda fanların daha yavaş dönmesine uğultunun kaybolmasına neden olacak anlatmak istediğim buydu doğrumu düşünüyorum?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.