Şimdi Ara

MSI VR330X mi, MSI S430 mu? Hangisini almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI markalı ucuz laptop almak isteyen çoğu kişinin(ve benim de) şu sıralar aklını kurcalayan soru.

ikisi de aynı fiyat(genelde 499$+KDV),
    işlemciler aynı (AMD sempron 3600+),
    harddisk aynı (80 gb),
    VR330X parlak ekran fakat 13.3 inç(ikisinin de kasa büyüklükleri aynı, fakat farklı kasalar olduğu söyleniyor, mesela S430'da TV-OUT var sanırım),
    S430 14.1 inç fakat parlak ekran değil(özellikle bu konu çok karışık. forumda iki bilgisayar hakkındaki bütün yazıları okudum. Fakat bu konu hakkında tam bir yorum yok.)
    pilleri aynı(6 hücreli),
    ağırlık olarak da S430 yaklaşık 200-300 gram daha ağır. Değişik yerlerde değişik ağırlıklardan bahsediliyor. Fakat VR330X 13.3 inç olmasına rağmen kasa büyüklükleri aynı.

Yorumlarınızı bekliyoruz (özellikle ekran hakkında)

MSI VR330X

# Mobile AMD Sempron™ 3600+ (2.0 GHz 256Kb L2 Önbellek 800 MHZ HyperTransport)
    # Nvidia C51MV + MCP51M
    # FreeDos işletim sistemi
    # Entegre Nvidia VGA (GF GO 6100)
    • 13.3” MSI Amazing Crystal Vision [ACV] (1280x800) + Anti Glare kaplama
    • 512MB RAM - 2 SO-DIMM DDR2 yuva ile maks. 2 GB bellek
    # 80GB 5400 rpm sabit disk
    # Alüminyum – Magnezyum alaşımı hafif & dayanıklı kasa
    # Realtek® yüksek tanımlı ses
    # 2 adet entegre hoparlör
    • Ethernet, Entegre 56k Modem
    • 802.11b/g WLAN
    • Super Multi DVD-Yazıcı • 4 x USB2.0
    # 1 x Express Card, VGA görüntü çıkışı • 332(U) x 229,5(D) x 32.4(Y) mm / 2.19 Kg
    • 6 Hücreli Pil

MSI S430

-14.1" WXGA 1280x800 CBD (Color Bright Display) Wide Screen Mirror LCD "anti-glare"

-AMD Sempron64bit 3600+ 2.0GHz with ACS(Advanced Cooling System)

-nVidia GeForce 6100 (C51MV)+ nVidia MCP51M Chipset

-512MB DDR2 667 Mhz with Two SO-DIMM Sockets for expansion up to 2 GB DDR2

-2.5" 9.5mm 80GB (5400rpm) 8mb cache HDD

-NVIDIA GeForce Go 6100(C51MV)UMA (sistem belleğinin artırılmasıyla 256mb'a kadar)

-Built-in 10/100Mbps Ethernet LAN and Modem Module, IEEE802.1 b+g

-DVD Super Multi

-PCMCIAExpressCard x 1

portlar :

-Monitor(VGA) Port X 1
    -USB2.0 Port X 4
    -Mic-in Port X 1
    -Headphone Out X 1
    -Internal Microphone X 1
    -RJ-11 Port X 1
    -RJ-45 Port X 1

-19V DC, 90W / Input: 100~ 240V AC, 50/60Hz universal

-6cell 4400mAh

-332(L) X 229(D) X 32.5-33.5(H)mm

-2.1Kg(burası siteden siteye değişiklik gösteriyor. 2.3, 2.6 yazanlar var. )

-Hot Keys : Search, e-mail, web, power on, Wireless LAN

not: bilgisayar bilgileri forum içindeki ilgili başlıklardan alınmıştır. Yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mistik peynir -- 5 Şubat 2008; 0:09:03 >

• arkadaşlar yok mu cevap verip yardım edebilecek?
    örneğin bu 2 bilgisayarın chipsetleri farklı galiba. çok fark ediyor mu? ileride değişiklik yapmak istediğimizde s430'da yapamıyor muyuz?

lütfen yardımlarınızı bekliyoruz..
  • hmm
    zor bi soru.
    s430 un ekranı biraz farklı. aynı kasaya 13.3 yerine 14.1 güzel ama sanki 13.3 olanlarda görüntü daha hoş gibi.
    vr320 yi de bir düşün celeronlu olanı. geçenlerde 607 ytl'ye 12 taksit satıldı iyi kampanya yapıyorlar bu aralar hem kart okuyucu ve s-video çıkışı da var onda. arkadaşa aldık sanki benim vr330 a göre daha az ısınıyor gibi.
  • Evet arkadaşlar s430 ile vr330 arasındaki kullanılılarak anlaşılabilecek farkları belirten olursa çok iyi olur.
    1- İkisininde ekran parlaklıkları aynı mı? değilse hangisinin ekranı daha iyi?
    2- Isınma ikisinde de aynı mı? değilse hangisi daha fazla ısınıyor?

Zira MSI ın international sitesindeki modellerle ilgili açıklamaları arasında bu iki özellik farklı gözüküyor.
    S430 =>http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1093&maincat_no=135
    VR330 =>http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1191&maincat_no=135

• Aşağıdaki bilgiler MSI ın uluslararası sitesinden alınmıştır.

Aralarındaki farklar (Sahip oldukları özellikler)
    S430

VR330

• cevap veriyorum vr330

s430 la aradaki tek fark ekrandır 13.3 inç daha güzel görünmekte ve parlak ekrandır başka da fark yoktur iki alet arasında vr330 s430 a oranla daha alınasıdır... bende olduğu için değil tabi vr330 daki ekran daha başarılı olduğu için...

• s430'un da ekranı parlak ekran deniyor. s 330'un bildiğim kadarıyla parlak ekran olmasının yanında ayrı bir özelliği var. bu özellik o kadar önemli mi? çünkü biri 13.3' diğeri 14.1'. ve farkediyor da ekran büyüklüğü. ayrıca 330'un ekranında yanlarda açıklık kalıyor. çok kaba duruyor.

ekranın biraz daha iyi olması değer mi bunlara acaba?

bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistik peynir

s430'un da ekranı parlak ekran deniyor. s 330'un bildiğim kadarıyla parlak ekran olmasının yanında ayrı bir özelliği var. bu özellik o kadar önemli mi? çünkü biri 13.3' diğeri 14.1'. ve farkediyor da ekran büyüklüğü. ayrıca 330'un ekranında yanlarda açıklık kalıyor. çok kaba duruyor.

ekranın biraz daha iyi olması değer mi bunlara acaba?

bilgilendirirseniz sevinirim.

ikisini de yanyana gören arkadaş vr330 un ekranının daha iyi gözüktüğünü söylüyor yani nerenizden çıkarıyosunuz onu da bilmiyorum ama vr330 "şirin" bi alet kaba falan durduğu yok göz var nizam var çamur atmak için tetikte beklemeyin

s430 un ekranı parlak ekran değil ya da parlaksa bile vr330 ekranı daha iyi,kaliteli gözüküyor

• kimsenin çamur atma derdi yok. gördüklerimizi yazıyoruz. biz burada hangi bilgisayarı alsak diye düşünürken gidip de başkaları gibi kendi bilgisayarımızı övmeye diğerlerini yermeye çalışmıyoruz..

vr 330 yanlardan s430'a göre 2 kat içerde. bugün görüntüsünü de kıyasladım. pek öyle abartılacak kadar fark yok. şu an için s430 daha mantıklı duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mistik peynir

kimsenin çamur atma derdi yok. gördüklerimizi yazıyoruz. biz burada hangi bilgisayarı alsak diye düşünürken gidip de başkaları gibi kendi bilgisayarımızı övmeye diğerlerini yermeye çalışmıyoruz..

vr 330 yanlardan s430'a göre 2 kat içerde. bugün görüntüsünü de kıyasladım. pek öyle abartılacak kadar fark yok. şu an için s430 daha mantıklı duruyor.

saçmalama da kendi bilgisayarım diye övdüğüm falan yok doğru konuş önce karşındakine saygıyı öğren

ben de gördüğümü söylüyorum bence çirkin durmuyor abartmayın dedim sadece sen abarttığın için dokunmuş sana s430 daki ekranın da görünümünün de bi avantaj ya da s430 alınmasını mantıklı kılacak bir neden olmadığını söylüyorum ha sen gider s430 alırsın o senin bileceğin iş bişey de demem niye s430 aldın demem sen s430 alıcan diye ekran kenarlarının fazlalığını bahane sürüp s430 mantıklı demen yanlış asıl elmayla armutu karıştırmaya devam edin siz...

bak ne güzel demişsin abartılacak birini birine tercih edecek fark yok onu diyorum ben de yalnız vr330 un ekranı daha canlı daha güzel macbook air ın da ekranı 13.3" 1280*800 ekran boyutu ve kenarlardaki o dediğin fazlalığın bahsinin geçmesi bile abes yani vr330 un ekranı netlik ve parlaklık olarak s430 dan 1 adım önde daha neyi savunuyosun anlamadım derdin sırf birilerine laf söylemekse forumda başka birilerini bul laf atacağın kişi ben değilim

cevap hakkımı bundan sonra kullanmayacağım bu gibi arkadaşlara güvenerek s430 alanlar vr330 görünce keşke vr330 alsaymışım demesin sonra hele o hoparlör ızgaraları yok mu s430 daki çakma laptop yapmış çinliler dersiniz tasarım farkını belirteceksen bunu belirt ekranın kenarındaki 1-2 mm lik ki simetrik ve kötü de durmayan boşluğu savunma boşuna

• rami takma kafana 70 ytl ye 2 gibyte yapıosun sonra en kıral laptoba beş basiyor msilar rin görüntüsü vr330 bende var iiki almışım diorum bin kez toshibaların görüntüsü berbat toshibam da var kullanmıyorum
  • hımm... ben de bir haftaya kadar bu iki laptoptan birini alacağım. sabah s430 ağır basarken şimdi vr330 daha iyi gibi geliyor. Bugün cihazlardan s430u açıp inceleme şansım oldu, sağolsun bilgisayarcının biri al kurcala dedi, baktım biraz, hoşuma gitti. bendeki 15.4inç pek pratik gelmiyor, heryere taşımıyor. bunu artık iş icabı gezdiririm. bu fiyata süper notebooklar
    tabi 1 haftaya kadar son karar ne olursa
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimerol

hımm... ben de bir haftaya kadar bu iki laptoptan birini alacağım. sabah s430 ağır basarken şimdi vr330 daha iyi gibi geliyor. Bugün cihazlardan s430u açıp inceleme şansım oldu, sağolsun bilgisayarcının biri al kurcala dedi, baktım biraz, hoşuma gitti. bendeki 15.4inç pek pratik gelmiyor, heryere taşımıyor. bunu artık iş icabı gezdiririm. bu fiyata süper notebooklar
    tabi 1 haftaya kadar son karar ne olursa

hayırlısı olsun...

• vr330x de 6100 chipset varken s430xlerde 6150 oldugunu incelemistim dogrumudur?
  • iki makineyıde evde 2 gunlugunue test etme sansım oldu kesınlıkle vr300 un ekranı ıle s430 un ekranı arasında cok fark var arkadaslar. vr330 u sadece ekran kalıtesı ıcın tercıh ettım. ayrıca vr330 un ıc tasarımındakı gumus renkler makıneye ayrı bır hava katıyor.
    s430x harbı odun gıbı. mat ekran ve sımsıyah ıc karartıcı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gawain1985

iki makineyıde evde 2 gunlugunue test etme sansım oldu kesınlıkle vr300 un ekranı ıle s430 un ekranı arasında cok fark var arkadaslar. vr330 u sadece ekran kalıtesı ıcın tercıh ettım. ayrıca vr330 un ıc tasarımındakı gumus renkler makıneye ayrı bır hava katıyor.
    s430x harbı odun gıbı. mat ekran ve sımsıyah ıc karartıcı.

hocam istediğin kadar söyle bazı "kıllar" çıkıp seni fanatiklikle suçlarlar... hiç aldırma ayrıca tarafsız ve "doğru" yorumun için teşekkürler...

edit : yorum değil artık gözlem olmuş seninki... ben taaaa en başından dedim s430 almayın vr330 alın diye ama işte anlayana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 20 Mart 2008; 2:52:03 >

• ARKADAŞLAR MİKRO STAR VR 330X RAM TAKVİYESİYLE ÇOGU LAPTOP U BOZAR KÜÇÜK MONSTER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.