Şimdi Ara

MSI Z390 Tomahawk CPU LED kırmızı yanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemimi yeni topladım bütün parçalar yerli yerinde fakat CPU LED sürekli kırmızı yanıyor ve görüntü gelmiyor sebebi ne olabilir?
    MSI Z390 Tomahawk
    i5 9600k
    Corsair RM750i
    Corsair H115İ Platinum
    Corsair Vengeance PRO RGB 3000MHZ 15CL
    Samsung 970 Plus 3500/3300
    Daha ekran kartımı almadığım için anakarttan kullanmaktayım.

• Her 9. nesil ürünün 2 steppingi mevcut; R0 ve P0

R0 olanlar sonradan çıktı onlar için BIOS güncellemesi şart.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Peki benim hangisi olduğunu nereden öğrenebilirim belki P0 olupda arızalı olabilir o yüzden soruyoru.
  • IIIZeYBeKIII I kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin üstünde numaralardan belli olur ama ne numarası hangisini ifade ediyor bilmiyorum araştır.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Araştırdım fakat işin içinden çıkamadım inşallah dediğiniz gibidir parçalarda değişiklik iade bissürü tefferruata girilecek bunların hepsi dert.
  • Hata devam ediyor.
  • Bios güncellemen gerekiyor. Islemci ve ram takili degilken guncelleyebiliyorsun diye biliyorum. Benim anakartta var öyle bir özellik. Bios dosyasini flaşa atıp acıyorsun ekran geliyor. Youtube da videoları var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Bios güncellemen gerekiyor. Islemci ve ram takili degilken guncelleyebiliyorsun diye biliyorum. Benim anakartta var öyle bir özellik. Bios dosyasini flaşa atıp acıyorsun ekran geliyor. Youtube da videoları var.
    Anlamadığım nokta ikisininde 9. nesil olmasına rağmen neden bios güncelleme istiyor ve ben şuan bios hangi sürümde onu bilmiyorum aradaki güncellemeleri atlarsam ne olacak ?
  • Z390 anakart her türlü 9.nesil işlemciyi çalıştırması lazım aslinda. İlginç bir durun. Aradaki güncellemeleri atlayacaksin tabiki. En güncel hangisiyse indir at flaşa. Bir dene bakalım bir şey kaybetmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Z390 anakart her türlü 9.nesil işlemciyi çalıştırması lazım aslinda. İlginç bir durun. Aradaki güncellemeleri atlayacaksin tabiki. En güncel hangisiyse indir at flaşa. Bir dene bakalım bir şey kaybetmezsin.
    Sadece 24 pin bağlı şekilde çalıştırdım işlemci ve ram takmadım mause fare ve HDMI kablosunu taktım. Görüntü alamadım o lanet olası ışık yine yanıyordu kafayı yicem. Dün vatanın buradaki şubesini aradım işlemciyi oradan almıştım getirin kontrol edelim dedi. Ben sadece işlemci anakart ram ve psu götürsem yeterli olur herhalde.
  • Bi götür madem. Normalde açılması lazım ya hayret.

• Ben de bilgisayari kurup ilk calistirdigimds cpu ledi yanmisti yarim saat cozemedim ekranda da hic bir sey yoktu sonradan farkettim ki rami tam takamamışım o yüzdenmiş Onu da hallettikten sonra tekrar actim bilgisayari hiç bir ışık yanmadi ama yine de görüntü yoktu. Sonra bir de ne göreyim hdmi kablosunu ekran kartina değil anakarta takmışım
    Sizin kartta nasil olur bilmiyorum ama bende böyle oldu. Ram ışığı yanmıyordu sadece işlemci isigi yaniyordu ama sorun ram tam takili olmadigindan dolayıydı. Umarım sorununuz hallolur.

Edit: Sizde harici ekran karti yokmuş zaten ama dedigim gibi ramden kaynaklı da olabilir. Benim sistemim ryzen 2600+msi b450 idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 30 Haziran 2019; 11:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CMos clear yap, anakarta takilan guc girislerini ozellikle 8 pin girisi kontrol et, tam oturmus olmasi lazim.

Bunlara ragmen acilmiyorsa bios guncelleme istiyor demektir. Bir yerlerden calisan bir islemci bulup bios ekranini acman oradan bios flashlaman gerekiyor. Bunu eger iyi degilsen bu islerde yapma, brick etme olasiligin var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

CMos clear yap, anakarta takilan guc girislerini ozellikle 8 pin girisi kontrol et, tam oturmus olmasi lazim.

Bunlara ragmen acilmiyorsa bios guncelleme istiyor demektir. Bir yerlerden calisan bir islemci bulup bios ekranini acman oradan bios flashlaman gerekiyor. Bunu eger iyi degilsen bu islerde yapma, brick etme olasiligin var.
    Pil çıkarma kısa devre yaparak felan hepsini denedim. Ramleri tek tek farklı kombinasyonlarla denedim. Kabloları 30 defa çıkarıp taktım kısa devre varmı diye kasa dışında topladım hep aynı sonuç. Anakart soketteki pinler sağlam tek tek kontrol ettim termal macun vs değme olanağı kesinlikle yok.Yapılabilecek bütün herşeyi yaptığımı düşünüyorum. Eğer sorun bios'dan kaynaklı ise bu kadar uğraştırdıkları için bol küfürü hak ediyorlar. İkiside 9. nesil doğrudan çalışması lazım yanlışmıyım vallahi 2 gündür bunla uğraşıyorum gezmediğim forum kalmadı. Başka işlemci olmadığı için BİOS güncelleyemiyorum mecbur hafta içi müsait bir günde tek çare vatana gitmekte kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremec

Ben de bilgisayari kurup ilk calistirdigimds cpu ledi yanmisti yarim saat cozemedim ekranda da hic bir sey yoktu sonradan farkettim ki rami tam takamamışım o yüzdenmiş Onu da hallettikten sonra tekrar actim bilgisayari hiç bir ışık yanmadi ama yine de görüntü yoktu. Sonra bir de ne göreyim hdmi kablosunu ekran kartina değil anakarta takmışım
    Sizin kartta nasil olur bilmiyorum ama bende böyle oldu. Ram ışığı yanmıyordu sadece işlemci isigi yaniyordu ama sorun ram tam takili olmadigindan dolayıydı. Umarım sorununuz hallolur.

Edit: Sizde harici ekran karti yokmuş zaten ama dedigim gibi ramden kaynaklı da olabilir. Benim sistemim ryzen 2600+msi b450 idi.
    Abartmıyorum 30 defa parçaları söküp tekrar taktım montajda hiç bir sıkıntı yok. Ya bios yada parçaların birinde bir problem var artık başka birşey aklıma gelmiyor.

• Bios güncelleyeceksin fazla kurcamalama sistemi.
  • IIIZeYBeKIII I kullanıcısına yanıt
    Benim de benzer seyler basima geldi evet can sikici bir durum. Yalniz bilgisayari alirken cpu ile bios uyumlulugunu iyi arastirmaniz gerekiyor. Insan bilemeyebiliyor. Mesela simdi B450 anakartlara oldugu gibi yeni Ryzen 3000 islemci takarsaniz calismayacak ama bios guncellenince calisacak. Ona gore anakarti alirken saticidan bios guncellemesi yapmasini istemeniz gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Benim de benzer seyler basima geldi evet can sikici bir durum. Yalniz bilgisayari alirken cpu ile bios uyumlulugunu iyi arastirmaniz gerekiyor. Insan bilemeyebiliyor. Mesela simdi B450 anakartlara oldugu gibi yeni Ryzen 3000 islemci takarsaniz calismayacak ama bios guncellenince calisacak. Ona gore anakarti alirken saticidan bios guncellemesi yapmasini istemeniz gerek.
    Bakalım pazartesi veya salı günü işlemciyi vatandan almıştım buradaki şubesine parçaları götürücem inşallah bios güncellemesiyle durum çözülür.

Ben vatana giderken işlemci anakart ram psu ve ssd götürsem yeterli olur herhalde sıvı soğutmayı götürmeme gerek yok ?
  • The-Undertaker kullanıcısına yanıt
    Napıyım bi heyecanla topladım sistemi karşılaştığım duruma bakın :) İnşallah bios ile çözülür.
  • Anakartın pinlerinde falan bişey yoktu değil mi hocam?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.