Şimdi Ara

msi z77a-gd55 ile gskill ripjawsx f3-12800cl9d-8gbxl uyuşmazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. benim merak ettiğim aslında şu. ram bellek kitimi beğenerek almıştım. ancak msi z77a gd55 anakart 2x4gb lık bu gskill bellek kitimi desteklemiyor galiba. tekini takınca açılırken bilgisayar ikisini birlikte taktığımda önce açılıp sonra kapanıyor. çok moralim bozuldu. daha yeni toplamıştım bilgisayarımı.
    sizin bu konu hakkında bilginiz var mı? msi ın sitesinde desteklenen ramlerle ilgili şu bilgiler var benim için tercüme ederseniz sevinirim.
    almış olduğumuz gskill ripjwasx ramler ddr3-1600mhz 2X4gb bellek kit. anakartın ddr3 1600 kısmında şu ramlerin ismi var:

DDR III 1600

Model Size DIMMs R.S.T

G.SKILL [RIPJAWSX] F3-12800CL7D-8GBXH 4GB 4 OK
    鐵殼
    G.SKILL [RIPJAWSX] F3-12800CL9Q-16GBXL 4GB 4 OK
    鐵殼
    G.SKILL [RIPJAWSZ] F3-12800CL9Q-16GBZL 4GB 4 OK
    鐵殼
    G.SKILL [SNIPER] F3-12800CL9D-8GBSR2 4GB 4 OK
    鐵殼

A-DATA EL64C1D1624Z1 8GB 4 OK
    Elpida J4208BBBG-GN-F

Hynix HMT41GU6MFR8C-PB 8GB 4 OK
    Hynix H5TQ4G83MFR-PBC

Micron MT16JTF1G64AZ-1G6D1 8GB 4 OK
    Micron D9PBC

Transcend TS1GLK64V6H 8GB 4 OK
    Micron D9PBC

tabloda başka marka ramlerde var. bu tablodan yalnızca 4gb desteklediğini mi anlamalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt1984

arkadaşlar merhaba. benim merak ettiğim aslında şu. ram bellek kitimi beğenerek almıştım. ancak msi z77a gd55 anakart 2x4gb lık bu gskill bellek kitimi desteklemiyor galiba. tekini takınca açılırken bilgisayar ikisini birlikte taktığımda önce açılıp sonra kapanıyor. çok moralim bozuldu. daha yeni toplamıştım bilgisayarımı.
    sizin bu konu hakkında bilginiz var mı? msi ın sitesinde desteklenen ramlerle ilgili şu bilgiler var benim için tercüme ederseniz sevinirim.
    almış olduğumuz gskill ripjwasx ramler ddr3-1600mhz 2X4gb bellek kit. anakartın ddr3 1600 kısmında şu ramlerin ismi var:

DDR III 1600

Seam
    Yazdığınıza göre anakartın @Bios'unu güncellerseniz RAM'lerinizi görecektir sanıyorum.. Aynı anakartta bende A-DATA 1600+ kullanıyorum ve @Bios'u güncelleyerek sorunu aştım kardeş.

@Bios güncellemesi için, anakrtla verilen DVD ile bilgisayarı başlatın ve winki diye bir yazılımla @Bios güncellemesini MSI sitesinden indirerek kurun. Şu anda @Bios'un 1.5 sürümü mevcut. Sizdeki muhtemelen 1.2 veya 1.3 sürümleridir.

http://tr.msi.com/product/mb/Z77A-GD55.html#/?div=BIOS
    Kolay gelsin..

• bu arada sistemim şu daha yeni toplamıştım. acaba sizce de uyumsuz mu lütfen yardımcı olun. yanlış yaptığım bir şey mi var acaba. sistemim şöyle:

anakart:
    msi z77a-gd55

işlemci:
    intel core i5 2500k

ram:
    gskill 4x2gb ddr3 1600mhz

hdd:
    seagate barracuda 500gb 16mb önbellek 7200rpm

ekran kartı:
    zotac gtx 560

kasa:
    aerocool sixth element mid tower

psu:

high power 600W
  • mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. tamam mutlaka dediğiniz deneyeceğim. sonuçları buradan yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

arkadaşlar merhaba. benim merak ettiğim aslında şu. ram bellek kitimi beğenerek almıştım. ancak msi z77a gd55 anakart 2x4gb lık bu gskill bellek kitimi desteklemiyor galiba. tekini takınca açılırken bilgisayar ikisini birlikte taktığımda önce açılıp sonra kapanıyor. çok moralim bozuldu. daha yeni toplamıştım bilgisayarımı.

DDR III 1600

Seam
    Yazdığınıza göre anakartın @Bios'unu güncellerseniz RAM'lerinizi görecektir sanıyorum.. Aynı anakartta bende A-DATA 1600+ kullanıyorum ve @Bios'u güncelleyerek sorunu aştım kardeş.

@Bios güncellemesi için, anakrtla verilen DVD ile bilgisayarı başlatın ve winki diye bir yazılımla @Bios güncellemesini MSI sitesinden indirerek kurun. Şu anda @Bios'un 1.5 sürümü mevcut. Sizdeki muhtemelen 1.2 veya 1.3 sürümleridir.

http://tr.msi.com/product/mb/Z77A-GD55.html#/?div=BIOS
    Kolay gelsin..

bu arada ram bellek a-data 1600 yazmışsınız ancak desteklenen ram listesinde zaten sizin ram belleğiniz var öyle değil mi?

• üstadım bendede gd55 ve 2x4 ripjawsx 1600 kitler var. aynı parçalar yani uyumsuz diye birşey yok vatandan aldım ben parçaları. ama mavi slotlara takılınca bilgisayar reset döngüsüne girdi bende siyahlara taktım şuan sorun yok ortadaki siyah ve maviye taktığımda gene sorun yok işlemcinin yanındaki slotta bir bozukluk var galiba. bios güncel benim. 1.4v m flash la güncelle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Ağustos 2012; 0:16:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

üstadım bendede gd55 ve 2x4 ripjawsx 1600 kitler var. aynı parçalar yani uyumsuz diye birşey yok vatandan aldım ben parçaları. ama mavi slotlara takılınca bilgisayar reset döngüsüne girdi bende siyahlara taktım şuan sorun yok ortadaki siyah ve maviye taktığımda gene sorun yok işlemcinin yanındaki slotta bir bozukluk var galiba. bios güncel benim. 1.4v m flash la güncelle.

dostum ben de aynı şeyi yaptım yan yana taktım yalnız siyahlara ya da yalnız mavilere ancak sonuç dediğim gibi 3-4 sn çalışıyor makine sonra kapatıyor kendini sonra 3-4sn sonra tekar açıyor tekrar kapatıyor. anlayamadım ama bios u güncelleyeyim. sen güncelledikten sonra mı başardın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum bir de nasıl güncelleneceğini de kısaca anlatırsanız inanın çok makbule geçer. mübarek ramazan günü sevindirirsinzi beni
  • quote:

dostum ben de aynı şeyi yaptım yan yana taktım yalnız siyahlara ya da yalnız mavilere ancak sonuç dediğim gibi 3-4 sn çalışıyor makine sonra kapatıyor kendini sonra 3-4sn sonra tekar açıyor tekrar kapatıyor. anlayamadım ama bios u güncelleyeyim. sen güncelledikten sonra mı başardın

birebir aynı şey olmuştu bendede bence anakartın ram slotları hatalı benimkinde 1i seninkinde 1 den fazlası herhalde.ramleri tek tek sıra sıra takıp bozuk slotları bulmaya çalışın güncelledikten sonrada aynı sorun devam ediyordu herhalde tam hatırlamıyorum.vatandan aldıysan 1 haftayı geçmemişse direk götür 1e1 değişim yaparlar.ben adama söyledim 1 haftayı geçmiş servisle uğraşırsın dedi o yüzden uğraşmadım okullar açılınca il dışına gidicem o arada vericem servise.

quote:

dostum bir de nasıl güncelleneceğini de kısaca anlatırsanız inanın çok makbule geçer. mübarek ramazan günü sevindirirsinzi beni

birde sana güzel bir haberim var 1.5 bios versionu yayınlanmış update memory module yazıyor yani ram olayını güncellemişler bu sürümü yüklerseniz belki düzelir bendede 1.4 var anakart bölümünde bir araştırayım sorun yoksa 1.5 e geçerim bende. güncelleme olayını birazdan atacağım daha önce bir konuya ayrıntılı olarak yazdım indirme linkiyle beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Ağustos 2012; 0:31:09 >

• dostum aynen indirimden aldım vatan bilgisayardan . yapma ya valla çok üzüldüm bu kötü oldu. gerçekten böyle bi ürün varsa neden satarlar anlamam ki
    keşke almasaydım ya. teşekkürler dostum ilgin için
  • quote:

dostum aynen indirimden aldım vatan bilgisayardan . yapma ya valla çok üzüldüm bu kötü oldu. gerçekten böyle bi ürün varsa neden satarlar anlamam ki

üstte yazdığımı editledim oku hala bir şans var usb lazım birtane güncelleme için. teknoloji işi şans biraz milletin 500 600 liralık kartlarında ne sorunlar çıkıyor kronik olarak bir bilsen. bizimki gene en basitlerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Ağustos 2012; 0:33:03 >
  • quote:

quote:

dostum aynen indirimden aldım vatan bilgisayardan . yapma ya valla çok üzüldüm bu kötü oldu. gerçekten böyle bi ürün varsa neden satarlar anlamam ki

üstte yazdığımı editledim oku hala bir şans var usb lazım birtane güncelleme için. teknoloji işi şans biraz milletin 500 600 liralık kartlarında ne sorunlar çıkıyor kronik olarak bir bilsen. bizimki gene en basitlerinden.

dostum yüreğime su serptin inşallah öyledir ve hala bir şans vardır. ben de merakla bekliyorum. eğer bi konu açtıysan veya açacaksan bana linki gönderirsen sevinirim.

• quote:

dostum yüreğime su serptin inşallah öyledir ve hala bir şans vardır. ben de merakla bekliyorum. eğer bi konu açtıysan veya açacaksan bana linki gönderirsen sevinirim.

tamamda bilgisayarın açılması lazım güncelleme yapabilmek için tek ram tak işlemciye en uzak mavi slota bakalım açılacakmı?
  • quote:

quote:

tamamda bilgisayarın açılması lazım güncelleme yapabilmek için tek ram tak işlemciye en uzak mavi slota bakalım açılacakmı?

taktım açıldı bilgisayar ve şu an biostayım
  • quote:

1.GD55 anakart için son bios >> 7751v15.zip(Sakın başka anakart modellerine yüklemeyi denemeyin)
    2.Elindeki usbyi NTFS olarak hızlı biçimlendir sonra usbnin içine indirdiğin bios zip dosyasının içindeki "AFUD238S" ve "E7751IMS.150" dosyalarını at direk ana dizine.
    3.Bilgisayarı yeniden başlat açılırken DEL e basıp bios ekranına gir sağ altta Utilies e tıkla 3seçenek çıkacak M-flash a bas.
    4.Güncellenecek bios dosyası seçin e bas.Açılan sekmede Usb yi seç ardından bir pencere daha açılacak orda zaten seçilcek bir dosya var ona bas direk başlıyor FLASHING kısmı (başlamassa OK e bas başlar) şimdi hiçbirşeye dokunma.%100 olacak ve kendini yeniden başlatıcak birkaç kere endişe etme.bilgisayar açılana kadar birşeye dokunma. başarılı olup olmadığını anlamak için birdaha yeniden başlat bios a gir yukarda bios versiyon 1.5 yazıyorsa olmuştur. kolay gelsin aklına takılan birşey olursa sor.

not:MSI Z77 seriisi anakartların en sağlıklı bios update yöntemi olarak M-FLASH yöntemi öneriliyor bunları MSI da çalışan MSI Guy arkadaşımız söyleyip onayladı. başka türlüsünü denemeyin.sıkıntılı durumlar olabilir.

dikkatli ol kolay gelsin. haberini bekliyorum güncellemeyi yaptıktan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamassan bende 1.5 e geçecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Ağustos 2012; 0:53:31 >

• quote:

quote:

1.GD55 anakart için son bios >> 7751v15.zip(Sakın başka anakart modellerine yüklemeyi denemeyin)
    2.Elindeki usbyi NTFS olarak hızlı biçimlendir sonra usbnin içine indirdiğin bios zip dosyasının içindeki "AFUD238S" ve "E7751IMS.150" dosyalarını at direk ana dizine.
    3.Bilgisayarı yeniden başlat açılırken DEL e basıp bios ekranına gir sağ altta Utilies e tıkla 3seçenek çıkacak M-flash a bas.
    4.Güncellenecek bios dosyası seçin e bas.Açılan sekmede Usb yi seç ardından bir pencere daha açılacak orda zaten seçilcek bir dosya var ona bas direk başlıyor FLASHING kısmı (başlamassa OK e bas başlar) şimdi hiçbirşeye dokunma.%100 olacak ve kendini yeniden başlatıcak birkaç kere endişe etme.bilgisayar açılana kadar birşeye dokunma. başarılı olup olmadığını anlamak için birdaha yeniden başlat bios a gir yukarda bios versiyon 1.5 yazıyorsa olmuştur. kolay gelsin aklına takılan birşey olursa sor.

not:MSI Z77 seriisi anakartların en sağlıklı bios update yöntemi olarak M-FLASH yöntemi öneriliyor bunları MSI da çalışan MSI Guy arkadaşımız söyleyip onayladı. başka türlüsünü denemeyin.sıkıntılı durumlar olabilir.

dikkatli ol kolay gelsin. haberini bekliyorum güncellemeyi yaptıktan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamassan bende 1.5 e geçecem.

dostum bios u güncelledim ancak mavi slotlara ve siyah slotlara ayrı ayrı takmama rağmen aynı sorun devam ediyor. sanırım bozuk dediğiniz gibi anakart

• quote:

dostum bios u güncelledim ancak mavi slotlara ve siyah slotlara ayrı ayrı takmama rağmen aynı sorun devam ediyor. sanırım bozuk dediğiniz gibi anakart

herhangi bir sorun varmı peki windowsta 10 15dk kullanıp bakarmısınız ona göre güncelleyeyim bende.
  • dostum oldu sonunda ama nasıl oldu dvd-rw tarafındaki siyah ve mavi slotlara taktım açıldı bilgisayar. sanırım işlemci tarafındaki mavi ve siyah slotlar bozuk. yardımların için teşekkür ederim.
  • dostum inanır mısın henüz windows bile kurmadım. bu sorun ile uğraşmaktan . ancak windowsu kurar kurmaz buraya yazacağım hiç merak etme.
  • quote:

dostum oldu sonunda ama nasıl oldu dvd-rw tarafındaki siyah ve mavi slotlara taktım açıldı bilgisayar. sanırım işlemci tarafındaki mavi ve siyah slotlar bozuk. yardımların için teşekkür ederim.

bende işlemci tarafındaki mavi slot bozuktu sende 2 tanesi bozuk çıkmış şans. windowsu kur dene bir problem yoksa kurarım yeni güncellemeyi. sende değiştirirsin herhalde anakartı 1 hafta geçmeden direk götür yenisini al vatandan servisle felan sakın uğraşma. sorun çıkarırlarsa ben internetten araştırdım aynı anakartı vatandan alan biriside aynı sorunu yaşamış vatana gitmiş söylemiş 1 hafta içinde birebir değişim yapıldığını söylemişler siz şube şube farklı farklımı konuşuyorsunuz de sert çık. ben bu slotu elimle bozamam ya de..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.