Şimdi Ara

Msi z77a gd65 oc yapınca speed-step çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3570k var çarpanı stok halinden değiştirince ayarlanan değere sabitleniyor bios ta speed step açık olmasına rağmen cpu-z de çarpan hep sabit, aşağı düşmüyor

kullanan, tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn13 -- 31 Aralık 2012; 15:49:45 >

• Son veya ondan önceki bios ile böyle bir sorun başladı bende de çözüm bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aco menüye gir c-state'yi aktif et boşta 1.6 ghz'e düşücektir.

Bende aynı board'ı kullanıyorum 3570K da kullandım o anakart üzerinde şu an 2600K kullanıyorum biosdan voltajı 1.465 ayarlıyorum yükte 1.435'e düşüyo boşta ise yükseliyo voltaj bu sizdede oluyo mu.

Ben biraz araştırdım msi voltaj kontrol sistemi asus ve diğer markalara göre biraz değişik diğer kartların kontrolçüsünde işlemciler yükten kurtulduğunda ani voltaj yükselmesi oluyomuş fakat msi kullandığı kontrolcü sayesinde o fırlama öbürkünlere nazaran çok daha az.
  • quote:

@correct
    Son veya ondan önceki bios ile böyle bir sorun başladı bende de çözüm bulamadım.

ilk halinde de vardı v10.0 da sonra v10.5 yükledim, onda da aynı şekilde, yabancı forumlarda da aynı şikayet var fakat başlıktan sonrasının alakası yok, adam yönlendirmiş bir sayfaya, sayfa ile sorunun alakası yok

quote:

Aco menüye gir c-state'yi aktif et boşta 1.6 ghz'e düşücektir.

Bende aynı board'ı kullanıyorum 3570K da kullandım o anakart üzerinde şu an 2600K kullanıyorum biosdan voltajı 1.465 ayarlıyorum yükte 1.435'e düşüyo boşta ise yükseliyo voltaj bu sizdede oluyo mu.

Ben biraz araştırdım msi voltaj kontrol sistemi asus ve diğer markalara göre biraz değişik diğer kartların kontrolçüsünde işlemciler yükten kurtulduğunda ani voltaj yükselmesi oluyomuş fakat msi kullandığı kontrolcü sayesinde o fırlama öbürkünlere nazaran çok daha az.

c-state, c1e, eist hepsini kurcaladım, c-state aktif ile yüksüzken voltajı düşürüyor 1.16 dan 0.96 v a düşüyor, ama işlemci çarpanı kazık gibi sabit, anakarttaki ledlerin hepsi yanıyor yükteymiş gibi... cpu ratio yu auto yapınca düzeliyor,

voltaj meselesi; kullandığın programda hata olabilir, v-check özelliği var bu kartın, multimetre ile ölçebilirsin doğru voltajı

• quote:

Orijinalden alıntı: hkn13

O zaman hiç uğraşma bence aha bendede boşta yükseliyo bir çok programla baktım msi'ın dandikliğine veriyorum ben. Yani uğraşılcak bişey değil servisemi göndericez bunun yüzünden board'ı bende zamanında baya araştırdım denemediğim beta bios'lar kalmadı.
  • Ben OC varken speed-step çalışmaz diye biliyordum. Burdaki tavsiye üzerine C-state'i aktifleştirdim, işe yaradı çarpan 16'ya düşüyor. Sizdeki durumun tam tersine bende de voltaj sabit ve yük durumuna göre değişmiyor.
  • o.c varken maalesef çalışmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inceleme yapan sitelerde sorun yok oc li durumda yüksüzken 1.6 ya düşüyor

aslında oc varken bu özellikleri kapatın diyorlar stabilite için...

güç ölçerle de baktım iki durumda da yüksüz durumda 60 watt civarı güç çekiyor .. çok sorun değil ama sürekli yük durumda göstermesi iyi değil.

c-state bölümünde bir kaç ayar var hepsini tek tek denememiştim sadece enable ettim, vaktim olunca bir daha bakayım.

voltaj konusu c1e ile ilgili sanırsam onu enable edince voltaj düşüyor, ama özellikle ayarlamanız gerekiyor, çünkü çarpanı değiştirince diğer özellikleri kendiliğinden

değiştiriyor, çarpanı değiştirdikten sonra güç özelliklerine ayrıca bakmak gerek...
  • quote:

Denetim Masası Güç Seçeneklerinden Güç Modunu Dengeli yapıp denediniz mi ?
  • güç modu "dengeli" de idi, bakmıştım bir ara...
  • quote:

güç modu "dengeli" de idi, bakmıştım bir ara...

peki bir de Güç Tasarrufu nu seçip öyle dener misiniz ?
  • şu an müsait değilim hocam vakit olunca deneyeyim, ama normalde böyle olmaması lazım

çarpanın düşmesi speed-step le ilgili, bios ta "eist" enable durumda, yani speed step, ama faydası yok çarpan neyse o sabit voltaj düşüyor ama frekans sabit,

anakart üzerinde faz led leri de hepsi yanıyor, yük durumundaymış gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

quote:

O zaman hiç uğraşma bence aha bendede boşta yükseliyo bir çok programla baktım msi'ın dandikliğine veriyorum ben. Yani uğraşılcak bişey değil servisemi göndericez bunun yüzünden board'ı bende zamanında baya araştırdım denemediğim beta bios'lar kalmadı.

Firma msi kart ile dünya rekoru hız aşırtma yapıyor sen buna dandik diyorsun. o.c amatör işi değil zaten. Bilmiyorsan tabi yapamazsın. Tamam şimdi kolaylaştı diyoruz ama yine de o kadar basit sayılmaz bu işler. Yapamadığınız bir şey için firmaya dandik yakıştırması yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

quote:

Firma msi kart ile dünya rekoru hız aşırtma yapıyor sen buna dandik diyorsun. o.c amatör işi değil zaten. Bilmiyorsan tabi yapamazsın. Tamam şimdi kolaylaştı diyoruz ama yine de o kadar basit sayılmaz bu işler. Yapamadığınız bir şey için firmaya dandik yakıştırması yapmayın.

Bilmiyorum msi board kullandınız mı.

Bunun overclock'u bilim bilmemekle alakası yok günümüzde 10 yaşında bir çocuğa bir kaç sefer göstersen oda yapar.

Benim yaşadığım sorunlar overclock bazlıda değil mesela click bios 2 windows'da çalışmıyo bir yazılımsal hata daha.

Daha sonra board'ın üstündeki tuşla overclock yapmak istediğimde makine hiç açılmıyo açmak için bios'u sıfırlamak gerekiyo.

Bu gibi basit ama sinir bozucu sorunlar bana özel de değil konu sahibi görüyosunuz yabancı forumlara bakın ordada çok var bu gibi sorunları kaliteli bir firma yapmaz.

Sizin o dünya rekoru kıran arkadaşlar seçkin boardlar üzerinde çalıştığını düşünüyorum tabiki tüm kartları böyle hatalı değildir bize denk geliyo ama gelmemesi lazım.

• 7 yıldır kullanıyorum. Hiç bir sıkıntısını görmedim. Kullanmasam bu kadar övücü konuşma yapmazdım zaten. Teknolojik her üründe arıza çıkabileceği gibi sizinde şansınıza öyle denk gelmiş olabilir. En kısa zamanda çözersiniz inşallah ne diyim.

Sandığın gibi üst düzey bir anakart ile kırmadılar. Msi'nin orta sınıf kartlarından olan msi 990 FXA GD80 ile kırdılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.