Şimdi Ara

MSİ Z97 GAMİNG 5 anakart brick oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bios update yapiyim dedim z97 gaming 5 anakartımda daha dün topladım yeni sistemi yepyeniydi çalışıyordu tüm driverlerını kurdum optimizasyon falan yaptım formatan sonra dedim sonra biosuda update ediyim sonra oyun oynamaya geçerim
    Flash dosyama internet sitesinden indirdiğim dosyayı attım m-flash özeliği ile uptade başladım biostan usb belleği çıkarmayın dedi veya pc güç kaynağını bekledim %100 oldu yeniden başllatı başlayış o başlayış ondan sonra sürekli pc yeniden başlayıp açılıyor fanlar dönüyor 5 6 saniye sonra kapanıyo tekrar açılıyor internete araştırdım brick olunca böyle oluyormuş çözüm bulamadım yarin garantiye götürcem vatan bilgisayara garanti kapsamına girer değilmi bu bi problem olmaz yani? Birazdan video ekliyecem.
    http://www.youtube.com/watch?v=E7E0OpQJ6wo&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nurkay Basriev -- 6 Ağustos 2014; 23:44:30 >

• Biosa hiç girmiyor mu?

Bios pilini çıkar birkaç dakika bekle tekrar takıp aç bakalım sistemi ne olacak.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Bios pilini çıkartıp taktım tüm parçaları çıkardım taktım yine aynı problem hayır ekrana hiç görüntü gelmiyor biosu bırak.
  • Durum vahim o zaman, vatana götürürsünüz onlar servise yollar en az 20 gün beklersiniz. Yeni sistem topla başına böyle bir iş gelsin insan katil olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ağustos 2014; 23:51:30 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Keşke bios kurtarmanın bi yolu olsa aradım ama bulamadım bilen birisi varsa söylerse iyi olur garanti beklemek çok uzun olabiliyor malesef bazen çünkü.
  • eproma flash atıp yollayabilirler yada yeni anakart verirler
  • Geçmiş olsun, servis için uzun süre uğraştıracak bir sorun değil, çok kuzun süreceğini sanmıyorum.

Şu kartlarda Dual BIOS standart olmalı artık. Gigabyte yıllardır kullanıyor bunu. Çünkü Dual BIOS hayat kurtarıyor.

Değil mi Humboldt :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayni olay basima geldi ama bios degil baska bir sey yuzunden simdi hatirlayamadim.biosa da giremiyordum dual bios gigabyte anakart.shift+f12 yaparak mi ne biosa girdim ama anakartta jumper de varmis biosu resetleyen.pil cikarmak ise yaramamisti bende.kitapcigindan bir bak jumper seklinde degil iki tane ince demir para degdiriyorsun ikisine birden makine kapaliyken ama muhtemelen kablo takili ve anakarta guc verirken.
  • Benim gibi ellemeden oynayacaktin gaming 5 ile ne gerek var bios update e ztn yeni bir anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios update sonrası açılmama konuları çoğaldıartık bios güncellemeye korkar oldum
  • Calisan sorunu olmayan sisteme ne diye bios update yapilir suruculeri guncellenir hic anlamam calisiyosa ellesme kurcalama iste birak calissin derdi olmayan anakartin biosundan ne istedinde guncelledin kaldi elinde oyle :) bekle simdi 20 gun hadi :) al bilgisayari anakart dvdsinden kur driverlari internetten ekran kartinin guncel surucusunu kur bozulana kadar kullan yani niye oynasirsiniz anlamam...

• Nurkay Basriev kullanıcısına yanıt
    Hocam BIOS'u sadece teknik servis kurtarabilir. Bu arada anakartın arızaya geçmiş ve teknik servise göndermen gerekiyor.
  • 7 serisinde dual bios var tam böyle hataları karşı işte, yazık olmuş
  • Bios güncellemesi varsa yapılır yani sonuçta bu güncellemeler laf olsun diye çıkarılmamış değil mi?

Güncelleme ile anakartın stabilitesi arttırılıyor varsa buglar çözülüyor.

Güncellemeyle kart bozuluyorsa ve bu artık kronik şekilde birçok şikayet geliyorsa msı suçludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bios güncellemesi varsa yapılır yani sonuçta bu güncellemeler laf olsun diye çıkarılmamış değil mi?

Güncelleme ile anakartın stabilitesi arttırılıyor varsa buglar çözülüyor.

Güncellemeyle kart bozuluyorsa ve bu artık kronik şekilde birçok şikayet geliyorsa msı suçludur.

Aynı şekilde öyle dün bi sorunumu güncellemeyle hallettim bende..korka korka yaptım ama o korku yeterdi bana
  • Benim msi g43 e de aynısı olmuştu garantiye gönderdik parasını verdiler bende msi gaming 5 aldım
    Bidaha da bios update yapmam tövbe

• Anakartta mavi kafalı jumperlar oluyor, komple sistemi sıfırlamak için. Bir araştırın isterseniz kitapçığı filan.

• Malesef o jumperdan yoktu kitapcktan baktım ama dediği yerde yoktu herhalde ayrı bir jumper alıp oraya koyuyoruz nese zaten artık garantide umarım çabuk gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.