Şimdi Ara

Msi z97 gaming 7 hata kodu 19. Yardim ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kitapciga baktim debug 19 kodunun anlami:erken Erken güneyköprüsü başlatma. Bunun anlami nedir lutfen yardimci olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• NeoHuman kullanıcısına yanıt
    8pin ve 24 pin güç kablolarının bağlı olduğundan emin olun, işlemciniz nedir?
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    8gb ram 2x4gb 2133hz

I5 4690k 3.5x4ghz islemci

Ssd 120gb samsung evo pro

Hdd 1tb wd black

760gtx 2gb (ekrankarti)

Msi z97 gaming 7 (anakart)

Bequiet Straight power 580w Gold (psu)

Kitapçığa baktım anlamı: Erken güneyköprüsü başlatma.

Babam dün dlan almıştı. 9luk prizin kablosunu dlan' a, Dlan'ı da normal fişe takıp pcyi çalıştırdığımda. Pc kapanıp açıldı birşeyler oldu ekran hiç gelmedi halendaha gelmiyor. Anakartın üstünde hata kodu 19 yaziyor.

Bios switc dedim simdide 26 hatasini veriyor ama ekran hala gelmiyor

9lu prizi direk duvara sonra onun üzerine pc ve dlanı takabilirmisiniz mümkünse
    Tmm taktim actim hersey ayni ve aldigim hatalarin cogu guney koprusu ile alakali diger numaralar kitapcikda yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    kasaya bağlı olan usb,ps2 ve jakları çıkartıp(bir tek klavye kalsın) da açmayı deneyin, bildiğim kadarıyla güney köprüsü bunları kontrol eder.
    Degismedi :( :( :( :(

usb den anakarta doğru hiç voltaj verdiniz mi? usb kablosu kullanarak 2 pc yi birbirine bağlamak, bilgisayarı usb den direk prize(telefon şarj kablosuyla mesela) bağlamak gibi şeyler anakarta zarar verir.
    Hersey normaldi. Dlan geldi fisi cekmek zorunda oldugumdan once gayet normal bir sekilde pcyi kapattim fisi cekip dlan i prire 9lu prizide dlan a takip pcyi actigimda olan oldu. Bence benim guneykoprum yandi. Ama ya sorun guney koprusunde degilse bosuna anakart almis gibi olucam.

dlan olmadan pcyi açmayı denediniz mi?
    Denedim herseyi denedim. Pcde butun fanlar calisiyor hersey 4 4luk gozukuyor ama ekran yok bunun anlami nedir ?

kasayı aç, anakarta güç kaynağından giden 24pin ve 8 pin kabloları çıkar-geri tak. bunları yaparken kesinlikle psunun arkasındaki şalter kapalı olsun.
    Degisen hic bisey yok. Ramlarinda yerini degistirdim oyle denedim gene ekranyok gene ekran yok. Ekrankarti mi yandi acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: NeoHuman

Degisen hic bisey yok. Ramlarinda yerini degistirdim oyle denedim gene ekranyok gene ekran yok. Ekrankarti mi yandi acaba ?

Hocam şu şekilde denersen;

- İşlemci dahil, bellek ve ekran kartını çıkart.

- Anakartın arka kısımındaki BIOS resetleme butonuna bas ve BIOS'u sıfırla

- Sırası ile işlemciyi ve sadece tek bir belleği tak.

- 24 ve 8 pin güç kablolarını tak.

- Ekran kartını takma.

- Monitörü, anakartın arkasındaki HDMI çıkışına bağla.

- Sistemi çalıştır.

Eğer harici ekran kartını takmadan görüntü alabiliyorsan, sorun anakartta değildir. Bu şekilde görüntü alamıyorsan, anakartı teknik servise gönder.

Sistem çalışıyorsa; ekran kartını takıp dene. Görüntü geliyorsa sorun çözülmüştür. Gelmiyorsa ekran kartı arızaya geçmiştir.

• Toleranta12 kullanıcısına yanıt
    Aynen dedigini yaptim ve goruntu alamadim. Ama acilista 2 dundur acip kapamada gormedigim bir durum oldu. Acilirken bios 1 de hata gostermeye basladi sonra tekrar kapandi gene eskisi gibi oldu. Sadece bios 2 den hata raporu alabiliyorum.

Su anfa 2. Ram i taktim ve bios 1den de hata almaya basladim. Hata kodu: 36 (erken islemci baslatma)

• quote:

Orijinalden alıntı: NeoHuman

Su anfa 2. Ram i taktim ve bios 1den de hata almaya basladim. Hata kodu: 36 (erken islemci baslatma)

Yukarıda yazdıklarımı yaptıysan ve hata devam ediyorsa anakartla hiç uğraşma, paketle ve teknik servise gönder. Daha fazla uğraşıp anakartın bir yerlerine zarar verirsen, bu sefer garanti dışı kalır ve sorun daha da büyür.
    Ben merakdan ekrankartinida taktim tekrar bisey olmadi. Dedigin gibi yapicam garantisi var zaten yolluycam versinler yenisini. Ama sorun nerde peko sen anladin mi ? Neymis sorun ne yanmis ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.