Şimdi Ara

##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü## (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
12
Favori
47.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ramazan Bayramında,28 - 30 Temmuz tarihleri arasında MSI Z97 Gaming serisi anakart alıp fatura resmin MSI Türkiye facebook sayfasına atan ilk 5 kişiye SteelSeries Kinzu Gamer fare hediye edecekler. Detaylı kampanya kurallarını resimde bulabilirsiniz.

https://www.facebook.com/MSITurkiye

##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azk -- 26 Temmuz 2014; 15:10:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: i7_4790k

quote:

Orijinalden alıntı: BaatılRhymer

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba. Bende 3 günlük Z97 GAMING 7 kullanıcısıyım. Ben şuan için anakartdan çok memnunum. Eskisine göre tofaştan inip bugattiye binmiş gibi oldum. :) Ani FPS düşüşlerinden kurtuldum oyunlarda.

Yalnız dün şöyle bir sorunla karşılaştım. MSI'ın kendi Live Update programından eksik sürücüleri tarattırıp buldum ve hepsini tek tek kurdum. En son sıra Bios güncellemsine geldi. Kullandığım sürüm 1.10'du ve güncellenecek sürüm 1.40'dı. Kurulum sihirbazınında belirtildiği gibi tüm açık programları kapattım sağlıklı bir güncelleme olması açısından. Güncellemeye başladım sonra cihaz kendini otomatik olarak yeniden başlattı. Başlattı başlatmasına fakat ekrana görüntü gelmiyor. F2 hatası görünüyor anakartda. Kitapçıktan baktım "Early Memory Acces" gibi bir şeydi. İngilizcemde var yeterince ne olduğu anladım fakat nasıl çözeceğimi anlamadım çünkü yazmıyordu. Makine çalışıyor fakat mönitöre görüntü gelmiyor ve F2 hatası alıyorum anakartdan. Dual BIOS mükemmel bir şeymiş burada anladım onuda. Sürümü 1.10 olan BIOS'a aldım cihazı sağlıklı bir şekilde açıldı sorunsuz. Sonra kitapçıktan tekrar baktım bozuk BIOS'u kurtarmak için gerekli bilgiler vardı. Öncelikle USB belleğime çalışan BIOS'u mu attırdım BIOS menüsünden. Sonra Dual BIOS switch'ini bozuk olan BIOS'a aldım ve kitapçıkta yazdığı gibi yüklemeyi yapmak için adımları izledim. USB bellek görünüyor, içindeki Çalışan BIOS dosyasıda görülüyor seçiyorum fakat hiç bir şey olmuyor. Sadece açık pencere kayboluyor o kadar. Defalarca denememe rağmen bu şekilde oldu ve yükleyemedim. Yükleme veya üzerine yazma yapmıyor. Bende setup'ını bulayım windowstan yüklerim switch'i değiştirip diye düşündüm fakat bir türlü 1.10 sürümlü versiyonun setup'ını bulamadım ki diğerlerinide bulamadım. Sadece 1.40 var o da live updater'dan indirdiğim. Bir BIOS çalışıyor biri çalışmıyor. Bunu nasıl çözebilirim arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilgisi olan var mı beyler ve anakartını 1.4 BIOS versiyonuna sorunsuz güncelleyen var mı aranızda?

bende güncelledim sıkınıt olmadı .

hem usb den güncelledim hemde liveup. güncelledim hocam

Kardeşim bende anlam veremedim neden bende olmadı. MSI Live Update'den indirdim kurdum ilk olarak ve Windows üzerinden güncelleyi seçtim. Komut penceresi açıldı Windows üzerinde gerekli işlemleri yaptı ve cihaz kendini yeniden başlattı. Bu arada tekrar belirtiyorum tüm programlar kapalı şekilde açık olan herhangi bir program yok. Sorunda tam burada başlıyor. Cihaz kapanıyor tekrar açılıyor sonra ekran kartı fanı tam devir dönüyor tüm ışıklar yanıyor anakart üzerinde HDD ışığı falan sürekli yanıyor yanıp sönme falan yok. Anakart üzerindeki hata gösteren ışıklar ise hiç bir şekilde çalışmıyor. Sonra ben ekran kartını söktüm fakat yine bir sonuç alamadım. Kitapçıktan bakarak Jumper sıfırlaması falanda yaptım sonuç alamadım. Sanalmarketimden aldım cihazı. Aradım onları durumu anlattım bayramdan sonra göndereceğim anakartı onlara. Sanırım tekrardan BIOS atılacak anakarta. Fakat çözümleriniz varsa başka türlü belirtin lütfen deneyeyim.

Şuanki durumu tekrar söyleyeyim; Anakart çalışıyor fakat hiç bir şekilde boot olayı yok. Işıkların hepsi sürekli yanıyor hata gösteren ışıklar hariç onlar hiç çalışmıyor. Ekrana görüntü gelmiyor ne GPU'dan ne de anakartın kendisinden.

hocam tam bilmiyorum ama bende sıkıntı yok hatta suan eski biosa gecmeyi denedım gectım tekrar güncelledim hatta sıkıntı yok suan
    iade et gitsin

İade etsem ne önerirsin kardeşim bunun ayarında bir anakart? Sorunsuz bir anakart olsun lütfen :)

Perşembe görüştükten sonra bilir kişi ile karar vereceğim iade veya sıfırını isteyeceğim. BIOS güncelleme yapmayan bir anakart üretici hatalı bence ama bakalım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba. Bende 3 günlük Z97 GAMING 7 kullanıcısıyım. Ben şuan için anakartdan çok memnunum. Eskisine göre tofaştan inip bugattiye binmiş gibi oldum. :) Ani FPS düşüşlerinden kurtuldum oyunlarda.

Yalnız dün şöyle bir sorunla karşılaştım. MSI'ın kendi Live Update programından eksik sürücüleri tarattırıp buldum ve hepsini tek tek kurdum. En son sıra Bios güncellemsine geldi. Kullandığım sürüm 1.10'du ve güncellenecek sürüm 1.40'dı. Kurulum sihirbazınında belirtildiği gibi tüm açık programları kapattım sağlıklı bir güncelleme olması açısından. Güncellemeye başladım sonra cihaz kendini otomatik olarak yeniden başlattı. Başlattı başlatmasına fakat ekrana görüntü gelmiyor. F2 hatası görünüyor anakartda. Kitapçıktan baktım "Early Memory Acces" gibi bir şeydi. İngilizcemde var yeterince ne olduğu anladım fakat nasıl çözeceğimi anlamadım çünkü yazmıyordu. Makine çalışıyor fakat mönitöre görüntü gelmiyor ve F2 hatası alıyorum anakartdan. Dual BIOS mükemmel bir şeymiş burada anladım onuda. Sürümü 1.10 olan BIOS'a aldım cihazı sağlıklı bir şekilde açıldı sorunsuz. Sonra kitapçıktan tekrar baktım bozuk BIOS'u kurtarmak için gerekli bilgiler vardı. Öncelikle USB belleğime çalışan BIOS'u mu attırdım BIOS menüsünden. Sonra Dual BIOS switch'ini bozuk olan BIOS'a aldım ve kitapçıkta yazdığı gibi yüklemeyi yapmak için adımları izledim. USB bellek görünüyor, içindeki Çalışan BIOS dosyasıda görülüyor seçiyorum fakat hiç bir şey olmuyor. Sadece açık pencere kayboluyor o kadar. Defalarca denememe rağmen bu şekilde oldu ve yükleyemedim. Yükleme veya üzerine yazma yapmıyor. Bende setup'ını bulayım windowstan yüklerim switch'i değiştirip diye düşündüm fakat bir türlü 1.10 sürümlü versiyonun setup'ını bulamadım ki diğerlerinide bulamadım. Sadece 1.40 var o da live updater'dan indirdiğim. Bir BIOS çalışıyor biri çalışmıyor. Bunu nasıl çözebilirim arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilgisi olan var mı beyler ve anakartını 1.4 BIOS versiyonuna sorunsuz güncelleyen var mı aranızda?

Kardeşim bende anlam veremedim neden bende olmadı. MSI Live Update'den indirdim kurdum ilk olarak ve Windows üzerinden güncelleyi seçtim. Komut penceresi açıldı Windows üzerinde gerekli işlemleri yaptı ve cihaz kendini yeniden başlattı. Bu arada tekrar belirtiyorum tüm programlar kapalı şekilde açık olan herhangi bir program yok. Sorunda tam burada başlıyor. Cihaz kapanıyor tekrar açılıyor sonra ekran kartı fanı tam devir dönüyor tüm ışıklar yanıyor anakart üzerinde HDD ışığı falan sürekli yanıyor yanıp sönme falan yok. Anakart üzerindeki hata gösteren ışıklar ise hiç bir şekilde çalışmıyor. Sonra ben ekran kartını söktüm fakat yine bir sonuç alamadım. Kitapçıktan bakarak Jumper sıfırlaması falanda yaptım sonuç alamadım. Sanalmarketimden aldım cihazı. Aradım onları durumu anlattım bayramdan sonra göndereceğim anakartı onlara. Sanırım tekrardan BIOS atılacak anakarta. Fakat çözümleriniz varsa başka türlü belirtin lütfen deneyeyim.

Şuanki durumu tekrar söyleyeyim; Anakart çalışıyor fakat hiç bir şekilde boot olayı yok. Işıkların hepsi sürekli yanıyor hata gösteren ışıklar hariç onlar hiç çalışmıyor. Ekrana görüntü gelmiyor ne GPU'dan ne de anakartın kendisinden.

hocam tam bilmiyorum ama bende sıkıntı yok hatta suan eski biosa gecmeyi denedım gectım tekrar güncelledim hatta sıkıntı yok suan
    iade et gitsin

İade etsem ne önerirsin kardeşim bunun ayarında bir anakart? Sorunsuz bir anakart olsun lütfen :)

Perşembe görüştükten sonra bilir kişi ile karar vereceğim iade veya sıfırını isteyeceğim. BIOS güncelleme yapmayan bir anakart üretici hatalı bence ama bakalım.

Maximus z97 vii hero hocam

• MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    INTEL Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    KINGSTON 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma Hızı 450MB / Yazma Hızı 450MB)
    THERMALTAKE V2 500W MidT ATX SİYAH KASA
    Samsung SH-224DB 24X SATA Siyah Optik Yazıcı
    Kingston HyperX 8GB 1600Mhz Genesis Performans Ram tek modül 1x8gb

bu sistemi kargo dahil 1345 liraya 10 gün önce topladım ve Windows 8.1 kurulumunu yaptım.

SSD ve anakart ayarları nasıl olmalı?

bios güncellemesi yapıldı ve v 4.3 oldu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

iade et gitsin

Maximus z97 vii hero hocam

O benim bütçemi zorlar kardeşim ben yine sıfırını isteyeceğim bunun büyük bir ihtimal.

Herhangi başka çözüm önerisi olan var mı arkadaşlar?

• merhaba gaming 5 sahibiyim peki biosu 1.40 güncellesek ne gibi farklar olusur yoksa güncellemeye gerek yokmu arkadaslar
  • dockhanger kullanıcısına yanıt
    - Geliştirilmiş bellek uyumluluğu.
    - Hasell-Refresh K ve G3258 işlemciler ile daha iyi bir performans ayarı OC Genie ayarlayın.
    - Geliştirilmiş M-Flash USB kalem sürücü uyumluluğu.
    - Güncel Intel RC kodunu.
    - Geliştirilmiş VGA uyumluluğu

Msi ın kendi sitesinde yazıyor istersen kendinde bir bak 1.4 bios güncellemesi ile yeniliklere gelenler bunlar
  • codre kullanıcısına yanıt
    güncellemeyi bilmiyorum nasıl yapıldığını arastırıp en kısa zamanda baslıcam .
    güncelleme dosyasını indirip flash belleğe at ondan sonra biosa gir sol altta M flash var oraya tıklayıp flash belleğini okutacaksın o kendisi zaten kuruyor yeni versiyonu sonra restart yapıp hazır hale geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codre -- 29 Temmuz 2014; 18:31:29 >
    usb yolu ile 1 tb lık taşınabilir in içine atsam ordan olur demi .
    normal kullandığın bi tane flash belleğe at yeter zaten 6 mb bi dosya sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: codre

normal kullandığın bi tane flash belleğe at yeter zaten 6 mb bi dosya sanırım

ben evlendim bi tane vardı bu 1 tb lıgı aldıktan sonra ihtiyacım olmaz diye kardeşime verdim bunu için bundanmı almamız lazım peki msi updaite ile gelen bu bios aynı bios ama setup biçiminde gelmiş onu kurayımmı
  • ben de z97 pc mate aldım gerçekten başarılı bir ürün işlemcim i5 4460 herşey yolunda çok şükür arkadaşlar ben 4 dili ana dil seviyesinde biliyorum ingilizce fransızca ispanyolca ve portekizce yabancı forumlarda i7 4770k ve i7 4790k ile ilgili hem çok şikayet eden var hem de çok memnun olan var tam bir denge i7 alan arkadaşlar mutlaka kaliteli bir soğutucu da almalı ister hava soğutma ister su soğutma tabii ki bu bütçe ve tercih meselesidir ben de z97 kulübüne girmek isterim mümkünse (:
  • Arkadaslar benim her iki biosumda % 99 çöktü calismiyorlar. Guc dugmesine basinca sistem calisiyor fakat ekrana goruntu gelmiyor nasil bi yolla bu sekildeki bir sistemin BIOS'uni calisan bir surumu ile yeniden kurabilirim?

MSI Z97 Gaming 7 anakartim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaatılRhymer -- 30 Temmuz 2014; 9:12:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben Z97I AC Gaming serisi anakart kullanacağım ama sorunum şu;

120V Seidon Soğutucu 2 fan girişi istiyor. SYSFAN1 ve CPUFAN'den karşılayacağım. Peki Kasa için ön ve yan fan 2 tane fan var onları nereden karşılayacağım? Kasa: 250D Corsair Obsidian.

Burada gördüğünüz gibi. Ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35050C1E8 -- 1 Ağustos 2014; 0:32:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Hocam mpower max ac. Eklerseniz sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaming 7 ile aranıza katılmış bulunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartta 2 adet 4 pinlik fan yuvası var diğer fanlar için molex ten dönüştürücü ile kullanabilirsin yada diğer bir seçenek fan kontrolcü alacaksın mecburen secim senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codre -- 1 Ağustos 2014; 1:27:50 >
  • Z97 Anakartlarda Speed Fan Prgramını kullanan varmı ? Ben versiyon 4.49 kurdum ama ayarlarda anakartı görmüyor o yüzden cpu Fan ile system fanlarını görmüyor araştırdım ama suan herhangi bişi bulamadım. Biostan kullanmaya devam ediyorum fanları
    http://www.youtube.com/watch?v=DA125dPU-uk

Peki burada dönüştürücü bile kullanmadan fanlar ve h100i'yi takıyor. Nasıl oluyor?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.