Şimdi Ara

MSN 'LERİ NASIL ÇALIYORLAR.NASIL YEM ATIYORLAR ONLARDAN NASIL KURTULURUZ HERKES BİLDİKLERİNİ PAYLAŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • içinizde msn adresi çalınanlar mutlaka olmuştur.peki nasıl çaldılar nasıl kandınız onlara ve onlardan nasıl korunuruz.Ne gibi önlemler almalıyız herkes bildiğini paylaşsın

bunları forum kurallarını aşmadan tartısabiliriz.

SAYGILARIMLA

• genellikle ,explorer dosyası gödnerirler ,aç bak diye sakın açmayın bu 1.
    2.si bi sohbet veya site linki verirler mail girişi yap diye sakın yapmayın şüphelendi iseniz.kimlik sorgulayın sen kimsin ,beni nerden tanıyon gibi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet08

genellikle ,explorer dosyası gödnerirler ,aç bak diye sakın açmayın bu 1.
    2.si bi sohbet veya site linki verirler mail girişi yap diye sakın yapmayın şüphelendi iseniz.kimlik sorgulayın sen kimsin ,beni nerden tanıyon gibi....
    ayrıca .exe uzantılı dosyaları kabul etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet08

genellikle ,explorer dosyası gödnerirler ,aç bak diye sakın açmayın bu 1.
    explorer doyası dediğin ne oluyor arkadaşım, açıklasan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Alıntıları Göster
    Bi kaç fake mail gelmişti mail yemedım tabii

Bi tanesi turktelekom.telemekosyon@hotmail.com dan geldi (telemekosyon=telekominikasyon saf yanlış yazmış ) nese baya bi inandirici geldi ama doldurmadım

Eee sonunda evde net koptu TTnet

Gittim kafeye acil msn girmem gerekiyordu kafe keylogger varmış gitti msn

Ne geçtiyse kafe sahıbının elıne

• quote:

Orijinalden alıntı: S4R3T

Bi kaç fake mail gelmişti mail yemedım tabii

Bi tanesi turktelekom.telemekosyon@hotmail.com dan geldi (telemekosyon=telekominikasyon saf yanlış yazmış ) nese baya bi inandirici geldi ama doldurmadım

Eee sonunda evde net koptu TTnet

Gittim kafeye acil msn girmem gerekiyordu kafe keylogger varmış gitti msn

Ne geçtiyse kafe sahıbının elıne

Alıntıları Göster
    arkdşlar gelen dosyaları babanız bile yolladıysa farklo kaydet ile alın

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Alıntıları Göster
    [Deleted by Admins]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

[Deleted by Admins]

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: respiro

Tanımadığınız insanlardan gelen hiçbir dosyayı kabul etmeyin. Bu sadece msn için geçerli değil. Çok masum görünüşlü herhangi bir dosyanın içine bir keylogger yerleştirir sadece hotmail şifrenizi değil yazdığınız noktaya virgüle kadar öğrenir. Bunu yapabilmesi için ille bir exe dosyası göndermesine gerek yok. Bu bir jpg dosyası da olabilir. İyi bir güvenlik programı kullanın. Tanımadığınız kişilerden gelmiş maillerde verilen linkleri tıklamayın. Hatta şüphe duyduğunuz mailleri hiç açmadan direkt silin. Resmi olmayan herhangi bir sitede mail hesabınız ile giriş yapmayın. Şifrenizi sizi yansıtan herhangi birşey olarak koymayın. Hatta anlamlı bir kelime veya anlamlı bir sayı dizisi de olmasın (doğum tarihi veya ardışık sayılar gibi) Harf ve sayılardan oluşan, büyük küçük harf şeklinde değişen ve sıralı olmayan karakter kombinasyonları kullanın. Sanırım hotmail artık özel gizli soru belirleme özelliğini kaldırmış. Oradaki standart sorulardan seçilebiliyor. Seçtiğiniz soru hangisi olursa olsun önemli değil ama verdiğiniz cevap gerçekte orada sorulan sorunun cevabı olmasın. Sorunuzu "ilkokul öğretmeninizin adı" şeklinde seçer ve "kim bilecek ki" şeklinde düşünebilirsiniz. Sonra da hiç farkında olmadığınız bir gün, herhangi bir sitede, herhangi bir konu açıldığında "hiç unutmam bizim bir Ali Yılmaz hoca vardı ilkokul öğretmenimiz. O gelip bir gün bize......" şeklinde bir olay anlatabilirsiniz. Yani orada sorulan her türlü sorunun cevabı bir gün bir şekilde bir ortamda ağzınızdan çıkabilir. Bu sebeple hangi soruyu seçerseniz seçin cevabını soruyla alakasız olarak belirleyin. Hatta mümkünse yine anlamlı bir kelime olmasın ve şifrenizdeki gibi kuralsız bir karakter dizilimi olsun. Her türlü şifre seçilen ortamda eğer ilgili web sitesi şifrenizde noktalama işareti kullanmanıza izin veriyorsa mutlaka harf ve sayı karakterleri arasında noktalama işaretleri kullanın. n87.RD!yL5 gibi. Her şifreli ortamda aynı şifreyi kullanmayın. Her türlü önleminize rağmen herhangi bir sitede şifreniz bulunursa farklı bilgilerinize de ulaşılabilir. Hotmail adresinize mutlaka bir adet alternatif e-mail adresi ekleyin. Ve mümkünse önünüze geleni listenize eklemeyin. Ayrıca size ait olmayan bilgisayarlarda şifre ile giriş yapacağınız herhangi bir siteye girmeyin. Doğal olarak msn'e de.

bunu nerden kopyaladın►¿1D

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Hip-qoH***

quote:

Tanımadığınız insanlardan gelen hiçbir dosyayı kabul etmeyin. Bu sadece msn için geçerli değil. Çok masum görünüşlü herhangi bir dosyanın içine bir keylogger yerleştirir sadece hotmail şifrenizi değil yazdığınız noktaya virgüle kadar öğrenir. Bunu yapabilmesi için ille bir exe dosyası göndermesine gerek yok. Bu bir jpg dosyası da olabilir. İyi bir güvenlik programı kullanın. Tanımadığınız kişilerden gelmiş maillerde verilen linkleri tıklamayın. Hatta şüphe duyduğunuz mailleri hiç açmadan direkt silin. Resmi olmayan herhangi bir sitede mail hesabınız ile giriş yapmayın. Şifrenizi sizi yansıtan herhangi birşey olarak koymayın. Hatta anlamlı bir kelime veya anlamlı bir sayı dizisi de olmasın (doğum tarihi veya ardışık sayılar gibi) Harf ve sayılardan oluşan, büyük küçük harf şeklinde değişen ve sıralı olmayan karakter kombinasyonları kullanın. Sanırım hotmail artık özel gizli soru belirleme özelliğini kaldırmış. Oradaki standart sorulardan seçilebiliyor. Seçtiğiniz soru hangisi olursa olsun önemli değil ama verdiğiniz cevap gerçekte orada sorulan sorunun cevabı olmasın. Sorunuzu "ilkokul öğretmeninizin adı" şeklinde seçer ve "kim bilecek ki" şeklinde düşünebilirsiniz. Sonra da hiç farkında olmadığınız bir gün, herhangi bir sitede, herhangi bir konu açıldığında "hiç unutmam bizim bir Ali Yılmaz hoca vardı ilkokul öğretmenimiz. O gelip bir gün bize......" şeklinde bir olay anlatabilirsiniz. Yani orada sorulan her türlü sorunun cevabı bir gün bir şekilde bir ortamda ağzınızdan çıkabilir. Bu sebeple hangi soruyu seçerseniz seçin cevabını soruyla alakasız olarak belirleyin. Hatta mümkünse yine anlamlı bir kelime olmasın ve şifrenizdeki gibi kuralsız bir karakter dizilimi olsun. Her türlü şifre seçilen ortamda eğer ilgili web sitesi şifrenizde noktalama işareti kullanmanıza izin veriyorsa mutlaka harf ve sayı karakterleri arasında noktalama işaretleri kullanın. n87.RD!yL5 gibi. Her şifreli ortamda aynı şifreyi kullanmayın. Her türlü önleminize rağmen herhangi bir sitede şifreniz bulunursa farklı bilgilerinize de ulaşılabilir. Hotmail adresinize mutlaka bir adet alternatif e-mail adresi ekleyin. Ve mümkünse önünüze geleni listenize eklemeyin. Ayrıca size ait olmayan bilgisayarlarda şifre ile giriş yapacağınız herhangi bir siteye girmeyin. Doğal olarak msn'e de.

Alıntıları Göster
    [Deleted by Admins]

• quote:

[Deleted by Admins]

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ***Hip-qoH***

quote:

Kopyalanmış bir yazıya benziyor mu?

yani bence kopyalanmış bana göre ama bilmem

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ***Hip-qoH***

quote:

Kopyalanmış bir yazıya benziyor mu?

yani bence kopyalanmış bana göre ama bilmem

Alıntıları Göster
    [Deleted by Admins]

• quote:

[Deleted by Admins]

Alıntıları Göster
    ok ne kızıyosun ya sadece mrk ettim
  • quote:

ok ne kızıyosun ya sadece mrk ettim

Alıntıları Göster
    evet hep fake site gönderiyorlar.

+ resimlerin içine trojan koyabiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigjackal

evet hep fake site gönderiyorlar.

+ resimlerin içine trojan koyabiliyorlar

Alıntıları Göster
    - Güvenmediğiniz insanlardan aldığınız .exe'lerde, sıkıştırılmış dosya paketlerinde veya başka dosyalarda trojan entegre edilmiş olabilir.

Bu dosyaları açtığınızda, trojan sayesinde sizin MSN şifreniz ve benzeri diğer bilgileriniz, trojan sahibine gidecektir.

NOT: "Trojan sahibi", "Trojan yaratıcısı" gibi tabirler kullanmak istiyorum. HACKER demek istemiyorum. Çünkü hacker'lık bambaşka birşey...

- FW mesajları vardır. Bu mesajların içinde hikaye anlatılır, soru sorulur, istekte bulunulur vb... Mesela; bu mesajı bilmem kaç kişiye yollarsanız şu olacak, yollarsanız yardımınız dokunacaktır gibi... Bu mesajların amacı bir nevi şifreleri ele geçirmektir. Şifre çalmak isteyen bir kişi böyle bir mesaj yapar, onu bir kişiye yollar. Mesajlara değişik kodlar ekler birşeyler yapar, şifreleri ele geçirici hale getirir. O yolladığı kişi de başka kişilere yollar, onlar da başkalarına... Bu böyle bir ağ içinde gider. O yüzden bunları okuyup yollamayın. Hatta açmanızı bile tavsiye etmem (Hotmail gelen kutusunda mesajın başında FW diye yazıyor zaten).

FW mesajları hakkındaki bu bilgiyi sağlam bir Hacker sitesinde duymuştum (adını unuttum ama site kapatılmıştı).

- Bilgisayarınıza girerler (IP numarasını çalmak gibi). MSN şifrenizi alırlar. Messenger üzerinde şifre **** olarak gözükecektir. Ancak, o PC üzerinde oturum açan MSN adreslerinin şifrelerini gösteren programlar vardır. Bilgisayarınıza giren bu şahıs, bu programı PC'nin derin yerlerine yerleştirir ve açar. Şifreniz ele geçer.

- Keylogger bulaştırırlar. Şifrelerin, klavye ile yazdıkların ellerine geçer.

İyi bir Anti-virus; Anti-spyware gibi koruma programları iyi olur.

- Sizi derin bir sohbete daldırırlar. Öyle bir sohbet açarlar ki, siz anlatırken MSN gizli sorunuzun cevabını söylersiniz, onlar da gidip cevabı denerler (Eğer gizli sorunuzun cevabını, gizli soruyla alakalı olacak biçimde ayarladıysanız). Ve şifrenizi değiştirirler.

- MSN şifrenizi büyük küçük harf karışık; harf, sayı ve noktalama işareti karışık olarak yapın.

- Gizli sorunuzun cevabını, soruyla alakasız birşey olarak ayarlayın. Hatta anlamlı bir cevap bile olmak zorunda değil. Sanki acayip bir MSN şifresi yazarmış gibi bir gizli soru cevabı ayarlayın.

- Şifrenizi ve gizli sorunuzun cevabını, eğer "çalabilirler" diye kuşkulandığınız bir an olursa değiştirin.

- MSN şifre tahmin edici programlar vardır. Ancak bunlarla şifre bulmak aşırı derecede zor ve uzundur. Adresinizi yazarlar, sonra şifre içinde "0...9 rakamları ara" "A...Z rakamları ara" "Ali, Veli... isimleri ara" gibi seçenekleri ayarlayıp aramaya başlarlar. Ama bunu adam gibi bir hacker yapmaz zaten. Çok uzun bir iştir. Başarısızlıkla sonuçlanabilme ihtimali vardır.

- Eğer Internet Cafe'de MSN'e giriyorsanız, cafe sahibi sahte Messenger (Fake MSN) programı yükler. Müşteri, gerçekten de MSN'e girecek düşüncesiyle bu Fake MSN'i açar. Şifresini girdiği anda, e-mail aracılığıyla şifre Cafe sahibine gider.

Ancak bu şifreyi çalınca Cafe sahibinin eline ne geçecek bilmiyorum. Ayrıca bunu sırf Cafe sahipleri değil, "Bak bu MSN'in yeni sürümü" diye kandırarak yollayacak bir kullanıcı da yapabilir. Ancak, sahte Messenger devri geçmiştir.

Aklıma gelenler bunlar. Alıntı değildir. Zamanında meraklıydım şifre çalmaya, sonra işin gerçeğinin farkına vardım. İlgimi çekmiyor artık zaten. Boşverdim...

• quote:

Orijinalden alıntı: memo2001

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: memo2001

arkadaşlar herifin biri 7 yaşındaki küçük kızımın msn adresini çaldı. ben msn hotmaile mesaj atarak tekrar aldım msn i. sonra geri çaldı. bende geri yazdım ve aldım. tekrar çaldı. ben herseferinde şifreyi ve gizli soruyu değiştirmeme anladığım kadarıyle bu namussuz herif ilk seferinde alternatif email adresine gelen şifre sıfırlama emailini kopyalamış. normal şartlar altında bu mail 1 kere kullanılabiliyor. ama kullanmadan hemen farklı email adreslerine link olarak yapıştırırsan bunu 1 den fazla kullanabiliyorsun. ben bu mail adresini nasıl geri alacağım.geri alıp kapatacağım adresi.ona da yar olmasın ama inat ettim. tam 4 kere geri almama rağmen her seferinde tekrar çaldı.gerekirse her türlü yola başvuracağım.zannedersem bu vatandaş int kafeden bağlanmıyor.gece 3-4 lerde bakıyorum online. eğer geri alamzsam ankarada olduğunu bir türlü öğrenebildim. ya ip no dan yada başka türlü ulaşıp parmaklarını kıracağım onun.başım belaya girecek ama sinir oldum. yahu 7 yaşındaki çocuğun msn adresini çalıp ta eline ne geçecek. forum daki arkadaşlardan bu işlerden anlayan olursa yardımlarını bekliyorum.

başka adres almayı denediniz mi?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Evet Ben Mesela Dün Lamer'in Teki Hava Yaptı. Bizim Arkadaşın Msn'ni Çalmış.

ßende Başka Adresten Atağa Geçtim. Kandırdım Çocugu ( Kısa Bir Yöntem )

Şimdi Arkadaşın Msn Adresi ßenim Elimde

+

Korunmak İçin.
    1.) Tanıdık & Tanımadık Kişilerden Dosya Almıyacaksın.( yada Alacaksın Ama Güvendiğin Kişiden )
    2.) Pc'ne Trojan & Keylogger Bulaştırmaman Lazım.
    3.)Mail'ine Gelen Her Mail'i Açmıyacaksın Yani Mail'ine GeleN Siteleri Açma.
    4.)ÇAKAL olacaksın Çünkü Sanal Alemdesin

Not: Hacker Değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçito -- 19 Şubat 2007; 11:46:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Peçito

Evet Ben Mesela Dün Lamer'in Teki Hava Yaptı. Bizim Arkadaşın Msn'ni Çalmış.

ßende Başka Adresten Atağa Geçtim. Kandırdım Çocugu ( Kısa Bir Yöntem )

Şimdi Arkadaşın Msn Adresi ßenim Elimde

+

Korunmak İçin.
    1.) Tanıdık & Tanımadık Kişilerden Dosya Almıyacaksın.( yada Alacaksın Ama Güvendiğin Kişiden )
    2.) Pc'ne Trojan & Keylogger Bulaştırmaman Lazım.
    3.)Mail'ine Gelen Her Mail'i Açmıyacaksın Yani Mail'ine GeleN Siteleri Açma.
    4.)ÇAKAL olacaksın Çünkü Sanal Alemdesin

Not: Hacker Değilim

Alıntıları Göster
    peki kasper veya nod32 bu çakallara karşı ne kadar başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigjackal

peki kasper veya nod32 bu çakallara karşı ne kadar başarılı.

Alıntıları Göster
    en kolayı orada burada açmayın msn'i sizn adresi kimse kolayalıp ulaşamamalı bakıyolar kız adresi falan çok hemen icraata giriyolar herkezi eklemeyin forumlarda bana ulaşabilirsiniz falan gbisinden heryere yazmayın en önemlisi mirc kullanmamaya özen gösterin haa dalgasına arkadaşlar yaparsa ona karışamam bu işin teknik bölümü dışında kalan savunmadır

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

tamam da arkadaşlar ben ne yapabilirim. bu adresi geri almak için. fikir verecek veya yardımcı olacak arkadaşlar yokmudur?

çok zor be abicim.

sende bir hacker le anlaş (dinsizin hakkından imansız gelirmiş)

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

arkadaşlar herifin biri 7 yaşındaki küçük kızımın msn adresini çaldı. ben msn hotmaile mesaj atarak tekrar aldım msn i. sonra geri çaldı. bende geri yazdım ve aldım. tekrar çaldı. ben herseferinde şifreyi ve gizli soruyu değiştirmeme anladığım kadarıyle bu namussuz herif ilk seferinde alternatif email adresine gelen şifre sıfırlama emailini kopyalamış. normal şartlar altında bu mail 1 kere kullanılabiliyor. ama kullanmadan hemen farklı email adreslerine link olarak yapıştırırsan bunu 1 den fazla kullanabiliyorsun. ben bu mail adresini nasıl geri alacağım.geri alıp kapatacağım adresi.ona da yar olmasın ama inat ettim. tam 4 kere geri almama rağmen her seferinde tekrar çaldı.gerekirse her türlü yola başvuracağım.zannedersem bu vatandaş int kafeden bağlanmıyor.gece 3-4 lerde bakıyorum online. eğer geri alamzsam ankarada olduğunu bir türlü öğrenebildim. ya ip no dan yada başka türlü ulaşıp parmaklarını kıracağım onun.başım belaya girecek ama sinir oldum. yahu 7 yaşındaki çocuğun msn adresini çalıp ta eline ne geçecek. forum daki arkadaşlardan bu işlerden anlayan olursa yardımlarını bekliyorum.

geçmiş olsun abi

dünyada ne şerefsizler var demi ya7 yaşındaki kızın msn sinde ne arıyolarki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.