Şimdi Ara

MSQL yardımlarınızı Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SQLden sorgu hazırlıyorumda malzemenın hangı tarıh aralığında negatıfe dustugunu bulmak ıstıyorum bunu nasıl sağlayabılırım.Bunun için yardımcı olursanız cok sevınırım..

• 1-Soru öyle sorulmaz. Başlığa sorunu açıklayan şey yazılır. başlığa help yardım bekilyorum acill vs yazarak yardım alamazsın okuyan kişi başlıktan çözüm hakkında fikri olmalı.
    2- semayı bilmemiz lazım. Stoklar nasıl tutuluyor falan.

Sql de her zaman select ile istediğini bulamayabilirsin bu yüzden gecici tablolar cursorlar var.

Ben böyle birşeyi bulacak olsam.

1- (stok düşüren faaliyetlerde örnek olarak satış) Satıs yapılan kodun içine trigger veya bir ek kod ile ürün stogunu kontrol eder eğer 0 dan kücükse gider bir tabloya insert ederdim. Geçmiş Datana faydası yok ama çözüm çözümdür.

2- Semayı nasıl kurguladığına göre cevap değişir. Önce Stok Hareketlerini bulman lazım. O Hareketlerin o anki Stok değerlerini bulman lazım. sonra bu iki değer üzerinden
    o an stoğu 0 dan kücük olanları bulurdum. Sana aralık lazım olduğu için tarihleri elde ettikten sonra bunları gruplayacak kodun:http://stackoverflow.com/questions/17947584/grouping-by-date-range-in-t-sql

Forumlarda bilipte soru tarzı uygun değil diye cevap vermeyen insanlar olur. benden tavsiye buna dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 23 Şubat 2017; 12:46:53 >

• Üstte yazan arkadaşında dediği gibi ilgili tabloya bir trigger ekleyerek kolon değeri negatife düşen satırı başka bir tabloya o an ki tarih ile ekleyebilirsin.
  • Merhaba arkadaşlar,

MySqlde bir veritabanımız var: mydatabase5

Tablo1: mydatabase5_content
    Sütun: id

Tablo2: mydatabase5_assets
    Sütun: assets_id

Tablo 1 deki "id" sütununda doğru bilgiler var.
    Tablo 2 deki "assets_id" sütununda yanlış bilgiler var.

Tablo 2 deki "assets_id" sütunundaki 5200 kaydın hepsini Tablo 1 deki "id" sütunuyla eşitlemek istiyorum. İşlemi phpMyadmin üzerinde yapmam gerekiyor. Hangi komutları yazmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dil-edebiyat -- 20 Nisan 2017; 2:6:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.