Bildirim
Msu matematik soru
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
İlk sorunun matemetikle ne alakası var anlamadım aslnsa kolay soru ama daha cok zeka sorusu tarzinda
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk sorunun cevabı bir tek bana mı yanlış geliyor?
Cevap yalnız mavi denmis ancak bence doğru cevap pembe ve mavi olmalıydı.
Neden?
En alttaki ülkeyi (mavi ve turuncunun altındaki) yeşil yada pembeye boyarım, atıyorum o ülkeyi yeşile boyadım, soru işaretli ülkenin hemen altındakini de mecburen pembeye boyamak zorunda kalırım (çünkü hem mavi hem turuncu hemde yeşile sınırı var), turuncunun sağındaki ülke de mecburen maviye boyanmak zorunda kalır.
Sonuç olarak o soru işaretli ülke hem maviye hemde pembeye sınırı olduğu için pembe ve maviye boyanamaz.
He aynı şekilde öncüllerde yeşil olsaydı, yeşile de boyanamazdı.
Soruda gördüğüm kadarıyla herhangi ekstra şart yada kelime oyunu da gözükmüyor.
Bence cevap pembe ve mavi olmalıydı.
edit:Kafamı karıştıran nokta soru kökünde kesinlike boyanamaz yazmamasıydı ancak GebermisAdam adlı arkadaşımız açıkladı, anladım. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rutab -- 20 Mart 2018; 18:0:23 >
-
Hayır cevap doğru
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
soru doğrudur hocam bana yanlış geliyor :D . soruda kesinlikle boyanamaz dense şüphem olmazdı ama sadece boyanamaz dendiği için aklıma yatmıyor.
açıklar mısın? -
-
-
Boyama sorusunu durumlardan birini yaz mesela. Dediğim gibi yazarsan istenen şartı yapmış olursun. Ve ? işaretli bölme turuncu ve pembe gelebileceğini görürüz . O yüzde a cvp -
çok teşekkür ederim hocam şu an aklıma yattı. demek ki soru kökü üzerine çok fazla düşünmemek lazım :D -
Masada 2. Şıkkı anlayamadım öncülü resim açılmıyor hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: rutab
İlk sorunun cevabı bir tek bana mı yanlış geliyor?
Cevap yalnız mavi denmis ancak bence doğru cevap pembe ve mavi olmalıydı.
Neden?
En alttaki ülkeyi (mavi ve turuncunun altındaki) yeşil yada pembeye boyarım, atıyorum o ülkeyi yeşile boyadım, soru işaretli ülkenin hemen altındakini de mecburen pembeye boyamak zorunda kalırım (çünkü hem mavi hem turuncu hemde yeşile sınırı var), turuncunun sağındaki ülke de mecburen maviye boyanmak zorunda kalır.
Sonuç olarak o soru işaretli ülke hem maviye hemde pembeye sınırı olduğu için pembe ve maviye boyanamaz.
He aynı şekilde öncüllerde yeşil olsaydı, yeşile de boyanamazdı.
Soruda gördüğüm kadarıyla herhangi ekstra şart yada kelime oyunu da gözükmüyor.
Bence cevap pembe ve mavi olmalıydı.
Hangisiyle boyanamaz diyor, en üst mavi, en alt pembe, sol yeşil boyarsanız soru işaretli bölgeyi pembe boyayabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu renk sorusu tarzında umarım daha fazla soru gelir.Eleyicilik açısından çok iyi soru sınav anında yanlış yapılma olasılığı çok fazla
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X