Şimdi Ara

MTOK lar kapandı !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Saçma veya doğru bir uygulamaydı bu M.T.O.K ama sene başında böyle bir şeyin olduğunu söyleyenler ösym sitesinde ygs-1 ile girebileceğimizi gösteren pdf dosyaları ve bunlara inanıp sene başından beri sırf M.T.O.K için çalışan öğrencilere yazık değil mi ? Belki benim puanım tutmazdı bu sınavla ama o kadar kişi bunun için hazırlanmıştıki sadece ygs için dershaneye kayıt yaptıranlar lys girmeyeceğiz ne olsa m.t.o.k ygsden alıyor diye sırf ygs çalışanlar şimdi bu insanların hakkı yenmedimi bunun adı nedir hak yemektir insanlara hedefinizi belirleyin deyip hedefini kaldırmaktır bu küfür etmek istemiyorum inanın istediğiniz söyleyin M.T.O.K saçmalıktı zaten yada mantıklıydı deyin madem kaldırılacaktı o kadar kişi buna inanmasaydı ve çalışmalarını bu yönde sürdürmeseydi dava sürecindeydi zaten bu konu diyenlerede madem dava sürecinde ne olacağı belli değil ygs 1 den alınıyor diye bir belge olmayacaktı veya açıklama yapılacaktı kesinlikle bu amaçla çalışan herkesin emeği resmen çalınmıştır şimdi o insanlar konularını yetiştiremeyecekler öğretmen olmak istemeyenler 1 yıl daha çalışacaklar niye ? afedersiniz insanların hedefleriyle oynamak onların 1 senesini çalmak bu kadar kolayda o yüzden..

Tekrar söylüyorum böyle bir uygulama saçmalık veya iyi bir uygulama olup olmadığını tartışmıyorum o kadar emeği yenilen ve şurda 2 ay kadar kısa bir süre kalmışken insanların lys ye hazırlanmaları beklenemez. İşte emek hırsızlığı budur

• quote:

Orijinalden alıntı: ViCt0R
    Saçma veya doğru bir uygulamaydı bu M.T.O.K ama sene başında böyle bir şeyin olduğunu söyleyenler ösym sitesinde ygs-1 ile girebileceğimizi gösteren pdf dosyaları ve bunlara inanıp sene başından beri sırf M.T.O.K için çalışan öğrencilere yazık değil mi ? Belki benim puanım tutmazdı bu sınavla ama o kadar kişi bunun için hazırlanmıştıki sadece ygs için dershaneye kayıt yaptıranlar lys girmeyeceğiz ne olsa m.t.o.k ygsden alıyor diye sırf ygs çalışanlar şimdi bu insanların hakkı yenmedimi bunun adı nedir hak yemektir insanlara hedefinizi belirleyin deyip hedefini kaldırmaktır bu küfür etmek istemiyorum inanın istediğiniz söyleyin M.T.O.K saçmalıktı zaten yada mantıklıydı deyin madem kaldırılacaktı o kadar kişi buna inanmasaydı ve çalışmalarını bu yönde sürdürmeseydi dava sürecindeydi zaten bu konu diyenlerede madem dava sürecinde ne olacağı belli değil ygs 1 den alınıyor diye bir belge olmayacaktı veya açıklama yapılacaktı kesinlikle bu amaçla çalışan herkesin emeği resmen çalınmıştır şimdi o insanlar konularını yetiştiremeyecekler öğretmen olmak istemeyenler 1 yıl daha çalışacaklar niye ? afedersiniz insanların hedefleriyle oynamak onların 1 senesini çalmak bu kadar kolayda o yüzden..

Tekrar söylüyorum böyle bir uygulama saçmalık veya iyi bir uygulama olup olmadığını tartışmıyorum o kadar emeği yenilen ve şurda 2 ay kadar kısa bir süre kalmışken insanların lys ye hazırlanmaları beklenemez. İşte emek hırsızlığı budur

işte bu! agzına diline saglık kardeşim. bizimde derdimiz bu. sene başından beri bizi yanlış yola soktular. bnm sadece ygs den mtok a girmek için sadece ygs için dersaneye yazılan arkadaslarım var ne olcak onların hali. ben yine 2 ay içinde dersanede yapabildigimi yapicam. ne olcak bu kadar emek!

• quote:

Orijinalden alıntı: araknafobia

quote:

Orijinalden alıntı: suso9292

Pardonda soyle bı durum var ben matematık yapamıyorum ama pc basında oldukca ıyıyım matematık ve pc yakınlık derecesı gormuyorum nerde kaldı benım 4 yıl teknık lısede verdıgım emek teknıkerlıkmıs onu 4 yıllık kazanamayıp 2 yıl okuyanlar olabılırdı yurt dısında cogu ulkede sınav sıstemı yok daha ılk okul cagında cocugun yatkın oldugu meslek belirlenip o sekılde hayatına devam edıyor boyle sacma bır ulke yapılandırılması olmaz resmen denek yerıne koyuyolar deneme yanılma yontemıyle bı yerlere gelmeye calısıyorlar lıseye basladıgımda yenı sıstemle basladım bıtırmeden sıstem degısıklıgı oldu allah belalarını versın okadar dıyorum

İnternette tanıdığım çok süper hacker, yazılımcı, program yapan, site tasarlayan arkadaşlar var ki inanamazsın...
    Adam bu işi çözmüş herhangi bir şirkette rahatlıkla her türlü işi yapabilir...

Sonra merak ediyorsun hangi üniversiteyi bitirdin yada okuyorsun diye acı cevap:
    987654. kez ÖSS ye hazırlanıyorum...Feni bir türlü yapamıyorum...

İşte sorun burada...Bu kadar açık ve net...!

uzaklaştırılmışsın ama cevap vermek istedim . O ,yazılımcı,program yapan,site tasarlayan kişiler sadece sektörün genel ihtiyaçlarını karşılayacak uygulama geliştirir.(Muhasebe,Otomasyon,Otopark,dershane,market bilmem ne. programları) .

Ha üniversite okumadan çok iyi bir Grafiker,Tasarımcı olunur. Grafik-Tasarım yetenek isteyen birşey bunda bir sorun yok

Hacker-Crackerlar deneme yanılma ve tecrübe işi,yani bir sistemi ne kadar iyi tanıyorsa o işte o kadar iyi olur. Buda tecrübe işi. Yani mühendis olmaya gerek yok bu konuda kaldi ki yasal birşey değil.

Ha smilasyon programları,o yukarda söylediğim otomasyon programları için algoritma geliştiren(sıralama,seçme vs.) kişiler mühendisdir. İsterse c++ 'ı tillahına kadar bilsin yinede matematiksel-Fen bilimleri(özellikle fizik) konusunda yetenekli zeki ve eğitim almış kişiler mühendislerdir. İşte mühendis bunları yapar. Proje yönetir.. gidip cern de atom çarpıştırma similasyonu yazmak için kimya,fizik,matematik bilmek lazım değilmi? gerçi o smilasyonu yazan kişiler fizik,kimya,matematik uzmanarıyla birlikte çalışıyorlar ama.

Ha meslek lisesine giden adam gerizekalı değildir onu demiyorum. Aralarında Matematik-Fene kafası iyice basan mühendis olmayı hakeden böyle su gibi integral-türev çözen adamlarda var işte onlar mühendis olmayı hak ediyor. asıl onlar hak ediyor. Zaten onlar içi mtok değil Normal Mühendislik Fakültesi daha hayırlı. Yani önlerinde engel varsa kaldırılmalı.

Mühendislik Üretmektir,Sorunlara Çözüm getirmektir. Gidip programda bir hata olduğunda googleda aramak yapmak yerine kendi oturup sorunu halledebilmelidir. 10 Satırlık programı 4 satıra indirebilmektir. Daha bilmediğim bir çok bilimsel alanlarda uygulama geliştirebilme ve Bilgisayar alanında sıfırdan diğer programcıların kullandığı algoritmaları geliştirmektir.

Meslek liseli olup bunları yapabilenlenlerin önünü tıkamak işte sorun bu.

dipnot:Meslek lisesiyim. Fene kafam basar,Matematiğe basmaz. Mühendis olma gibi bir hedefimde yok öğretmenlik benim için ideal.itiraf ediyim mühendis olucak kapasitem yok. kazansam bile sürdüremem

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Daha öncede meslek liselilerin önünü kesmek için girişimlerde bulunulmuştu.Tekrar buna bir çözüm gelecektir.(İnşaallah)

Kimsenin meslek liselilerin önünü kesmek istediği falan yok. Matematik ve fizik yapabiliyorlarsa istedikleri bölüme girebilmeliler bence de. Buradaki sorun hak etmedikleri halde mühendislik kontenjanı almalarıydı. Meslek lisesinin amacı tekniker yetiştirmek. Sektörün hem teknikere hem mühendise ihtiyacı var. Siz herkesi mühendis yaparsanız teknikerin işini kim yapacak? Bu soruna getirilebilecek en iyi çözüm katsayı farkının ortadan kalması ve teknoloji fakültelerinin kapatılması.

Ben Anadolu Teknik Lisesi,Elektrik-Elektronik bölümü mezunuyum.Lisede haftada 10 saati aşan atölye dersleri gördüm.Bütün dersleri de gördüm mat2 olsun fen2 olsun.Benim hakkım şimdi tekniker olmak mı?Mühendislik hakketmiyor muyuz?

• Bir sorum var ; benim hedefim YGS 1 den Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliğiydi. Puanı ise 348 civarındaydı. Şimdi LYS den tercih yaptığım zaman yine puan 348 mi olacak bi bilgisi olan var mı
  • Beyler mtok kapandı mtok puanlarıda bişey ima etmiyr. önceden mevcut makine ögretmenligi olsun, bilgisayar ögr. olsun hepsi kapatılmıştı yerine mtok kurulmuştu. mtok larda kapanınca hepten açıkta kalıyrz. ygs den artık hiç biyere girilmiycek. bi tek lys den biyerlere giriyorz ama onada 2 ayda ne kadar çalışabilirsin !
  • quote:

quote:

quote:

Daha öncede meslek liselilerin önünü kesmek için girişimlerde bulunulmuştu.Tekrar buna bir çözüm gelecektir.(İnşaallah)

Kimsenin meslek liselilerin önünü kesmek istediği falan yok. Matematik ve fizik yapabiliyorlarsa istedikleri bölüme girebilmeliler bence de. Buradaki sorun hak etmedikleri halde mühendislik kontenjanı almalarıydı. Meslek lisesinin amacı tekniker yetiştirmek. Sektörün hem teknikere hem mühendise ihtiyacı var. Siz herkesi mühendis yaparsanız teknikerin işini kim yapacak? Bu soruna getirilebilecek en iyi çözüm katsayı farkının ortadan kalması ve teknoloji fakültelerinin kapatılması.

Ben Anadolu Teknik Lisesi,Elektrik-Elektronik bölümü mezunuyum.Lisede haftada 10 saati aşan atölye dersleri gördüm.Bütün dersleri de gördüm mat2 olsun fen2 olsun.Benim hakkım şimdi tekniker olmak mı?Mühendislik hakketmiyor muyuz?

Hak edip etmediğini sınav belirler. Katsayı farkı çok az diye biliyorum, madem çok hakediyorsunn, İTÜ, Yıldız olmasa da ortalama bir yere girersin. Ama diyorsan ben bu kadar atölye dersi aldım, bana beleşe mühendislik kontenjanı verin, orada dur. Teknik liselerin katsayı dezavantajı bence kalkmalı, fakat mühendis anadolu ve fen liselerinden çıkar, yani teknik liselerin bu konuda avantajı olmamalı. Ayrıca mühenislik teori ve arge işidir yani mühendisler lehimlerle uğraşmıyorlar. İnşaat işçisi de gelip inşaatı ben yatıyorum mühendis bu işten ne anlar demeye başlarsa şaşmayalım bu kafayla.
    Kararın açıklanma tarihi yanlış olabilir ama karar çok doğru.
    Ayrıca mühendis olmak isteyen birinin teknik lisede ne işinin olduğunu çözemedim. Teknik liseler açıldıklarından beri tekniker yetiştiriyorlar. Ben de elektrik elektronik fakültesindeyim ama doktor olmak istiyorum desem bu size ne kadar mantıklı gelir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisno_spoon -- 25 Nisan 2011; 13:04:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hak edip etmediğini sınav belirler. Katsayı farkı çok az diye biliyorum, madem çok hakediyorsunn, İTÜ, Yıldız olmasa da ortalama bir yere girersin. Ama diyorsan ben bu kadar atölye dersi aldım, bana beleşe mühendislik kontenjanı verin, orada dur. Teknik liselerin katsayı dezavantajı bence kalkmalı, fakat mühendis anadolu ve fen liselerinden çıkar, yani teknik liselerin bu konuda avantajı olmamalı. Ayrıca mühenislik teori ve arge işidir yani mühendisler lehimlerle uğraşmıyorlar. İnşaat işçisi de gelip inşaatı ben yatıyorum mühendis bu işten ne anlar demeye başlarsa şaşmayalım bu kafayla.
    Kararın açıklanma tarihi yanlış olabilir ama karar çok doğru.
    Ayrıca mühendis olmak isteyen birinin teknik lisede ne işinin olduğunu çözemedim. Teknik liseler açıldıklarından beri tekniker yetiştiriyorlar. Ben de elektrik elektronik fakültesindeyim ama doktor olmak istiyorum desem bu size ne kadar mantıklı gelir?

sen bu ülkedeki tüm mezun mühendislerin argede çalışıp bir şey ürettiğini-o mucizevi ! zekalarını kullanarak yeni şeyler bulduğunumu düşünüyorsun ? tatlı rüyalar güzel kardeşim

karar bencede doğru lysden alsın tamam, ama bunu 56 gün kala açıklamak resmen ogrenciler ile dalga geçmektir başka birşey değil. Ayrıca insanların 13 14 yaşındaki bilinci ile şu anki bir olamaz. Ailenin ilgisi-bilgisi, orta okuldaki aldığı rehberlik herkezin bir değil. Bazı şeyler insanlara sonradan dank edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 25 Nisan 2011; 14:35:25 >

•  MTOK lar kapandı !!!

ATL 12.Sınıf Ders Programı

anadolu lisesine giden arkadaşlar ders pogramınızı koyun karşılaştıralım
  • sanki elinizden bi hak alınmış gibi konuşmayın girin yapın lys'den hiç bir puan kaybınız vs.. yok..

hatta teknoloji fakültesine diğer liselerden gireceklerin alandışı oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: araknafobia

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: vsclub

ulan tayyip yin e bizi kumpasa getirdin kapancağını bile bile açtın imam hatiplileri kayırdın mesleklilerin ayağını kaydırdın .

kaldı ki zaten 18 böte kapandı 1 tane müh. açtın 31 kontejan burdan belliydi bizim geleceğimizle oynadığın YETMEZ AMA HEPİNİZ ALLAH BELASINI VERSİN !

senin gibilere müstehak

ama işte senin gibiler azınlıkta o yüzden çok üzülüyorum

danıştayın kararı tamamen siyasiyidir

ben İTÜ bilgisayar mühendisliğinden mezunum

inanın matematik, fizik, kimya , biyoloji, tarih, türkçe vs vs

bunların hiç birisi hiç bir işime yaramıyor gerçek hayatta

yani lise eğitimi tamamen hikaye

o yüzden bu karar %100 yanlıştır

ama sabır diyorum elbet güzel günlerde gelecek inşAllah

Bu bahsettiğin bütün bölümler için geçerli...Tıpçı fiziği, fizikçide biyolojiyi kullanmıyor vs...Hukukçu integral türev ki bunlar ağır konular kullanmaz yakınından bile geçmez...Ama öğrenmek zorunda hemde eşşek gibi...Bu uzar gider...

Lise boş değil gereksiz ders aşırı derecede çok...Ben anadolu lisesinde sabah 7:30 akşam 17:30 (öğle arası 1 saat boşluk var) okuldayım...Böyle işmi olur ya...

Sayılsacıyım...Mat-Geo-Fizik-Kimya-Biyoloji sınavlarına girecem her yıl 3 saat Edebiyat gördüm...

Ağızlarına ettiğimin şarileri Savaş ortasında 1910-1925 arası yok aşkı memnu yok sanat için sanat cart curt...Bizde onları işliyoruz...Ben böyle işin koyum...

öncelikle adaba uygun konuşmayı öğren

ayrıca ben yüksek lisans yapiyorum sen hangi aşamadasın ?

ondan sonra seni kaale alalaım

bana göre okul puanı da kalkmaldır. inanılmaz saçma ve haksız bir olay. özel okuldakiler puanı götürüyorlar veya daha kolay okuldakiler vs vs. ayrıca adam lisede daha neyin ne olduğunu bilmeden bölüm seçiyor hayat boyu mecbur mu buna ? çok haksız çok. ben 4.98 ile bitirdim liseyi ama genede haksız olduğunu savunuyorum.

zaten kaldıracaklardı fakat danıştay bozduğu için kaldıramadılar . yapacak bişi yok biraz daha sabır lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 25 Nisan 2011; 15:18:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tlbam
    sanki elinizden bi hak alınmış gibi konuşmayın girin yapın lys'den hiç bir puan kaybınız vs.. yok..

hatta teknoloji fakültesine diğer liselerden gireceklerin alandışı oluyor..

Nereye hak alınmamış. sen dünyaya at gözlüguyle bak! teknik olsun meslek olsun bizim 99 senesinden beri ayagımızı kaydırmaya çalışıyolar. diyosun teknolojiye git. peki nerde bizim diger üniversitelerde okuma hakkımız. şahsen ben makina okuyorum. ben illaki makinayla ilgili bi bölümemi gitmem lazım! niye ben bi tıp okumuym, hukuk okumıym? işte bu sistemdeki terslik bu. resmen diyolar bize -nasıl geldiysen öyle git- onun için herşey eşit degil kardeşim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyC
     MTOK lar kapandı !!!

ATL 12.Sınıf Ders Programı

anadolu lisesine giden arkadaşlar ders pogramınızı koyun karşılaştıralım

Aynen kardeşim. a.t.l ögrencilerinin gün geliyor saat 5.40-6.00 da okuldan çıktığı oluyr
  • Ayrica bu m.t.o.k dan çıkan mühendis klasik fakülteden çıkan mühendisden kaaaaaaaaat kat daha iyi olacaktır. isterseniz sebebini açıklıym. Her türlü tartışmaya açıgım.
  • Birilerini devreye soksak iyi olur . İşin sonu hiç de iyi değil 2 ayda adamların sene başından beri çalıştığı konuları nasıl bitiricez ? Acaba bu kararları alırken neye dayanarak alıyorlar hayretler içerisindeyim

Ek olarakhttp://www.abbasguclu.com.tr/sikayetimvar.aspx Burda bi arkadaşımız şikayette bulunmuş . oylamaya katılın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eksi-1 -- 25 Nisan 2011; 16:14:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SviosM-

Birilerini devreye soksak iyi olur . İşin sonu hiç de iyi değil 2 ayda adamların sene başından beri çalıştığı konuları nasıl bitiricez ? Acaba bu kararları alırken neye dayanarak alıyorlar hayretler içerisindeyim

Ek olarakhttp://www.abbasguclu.com.tr/sikayetimvar.aspx Burda bi arkadaşımız şikayette bulunmuş . oylamaya katılın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piscophosh

Ayrica bu m.t.o.k dan çıkan mühendis klasik fakülteden çıkan mühendisden kaaaaaaaaat kat daha iyi olacaktır. isterseniz sebebini açıklıym. Her türlü tartışmaya açıgım.

kat kat iyi olması hiç bir şeyi değiştirmez. ankara'da havelsan, tai, aselsan odtü, hacettepe, bilkent dışında cvleri yırtıp atıyor. iyiye bakmıyorlar, okula bakıyorlar. bu böyle... diğer üniversitedekiler ya önceden iyi yerlerde çalışmış olacak belli bir dönem ya da yüksek lisans, master falan yapacak yine iyi okullarda. yoksa yok. babam bu işlerin içerisinde ve durum bu. ha başka yerler alır onları belki ama maaştan fazla bir şey beklenmesinler.
  • quote:

Birilerini devreye soksak iyi olur . İşin sonu hiç de iyi değil 2 ayda adamların sene başından beri çalıştığı konuları nasıl bitiricez ? Acaba bu kararları alırken neye dayanarak alıyorlar hayretler içerisindeyim

bakalım abbas guclu efendi bu işide ygs gibi savunacak mı

yani öğrencinin hakkını
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

bakalım abbas guclu efendi bu işide ygs gibi savunacak mı

yani öğrencinin hakkını

İnşAllah dediğin gibi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

Orijinalden alıntı: Piscophosh

Ayrica bu m.t.o.k dan çıkan mühendis klasik fakülteden çıkan mühendisden kaaaaaaaaat kat daha iyi olacaktır. isterseniz sebebini açıklıym. Her türlü tartışmaya açıgım.

kat kat iyi olması hiç bir şeyi değiştirmez. ankara'da havelsan, tai, aselsan odtü, hacettepe, bilkent dışında cvleri yırtıp atıyor. iyiye bakmıyorlar, okula bakıyorlar. bu böyle... diğer üniversitedekiler ya önceden iyi yerlerde çalışmış olacak belli bir dönem ya da yüksek lisans, master falan yapacak yine iyi okullarda. yoksa yok. babam bu işlerin içerisinde ve durum bu. ha başka yerler alır onları belki ama maaştan fazla bir şey beklenmesinler.

benm bu konuda rahatsızlıgım yok ama mantık yanlış. mesela ben a.t.l makina okuyorm başka biride düz liseli olsun. bn makina hakkında çok iyi bi temele sahibim şuanda. diger adamınsa bi halttan haberi yok. mesela sen makinacı degilsen 'kumpas' nedir bilmezsin. ben o aleti kullanmayı biliyorum. Onun için 8 sene makina görmüs bi mühendis, 4 sene makina görmüş bi mühendisten daha kalitelidir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.