Şimdi Ara

MTV %40 ZAM! YETER ARTIK! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.136
Cevap
10
Favori
63.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
500 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

“Allah her dönemin hükümdarını halkın kalbine göre gönderir. Onları düzeltmek isterse salih birini, helak etmek isterse kötü birini hükümdar olarak gönderir." (bk. İsra, 17/16)

Neyi hakettiğimiz çok öenmli !!!

Sakın haa bir sivri çıkıpta PARALAR SAVUNMA SANAYİSİNE GİDECEK gibi delice açıklamalar yapmasın öperim

Peh peh peh, İslamcı partiye Sureli muhalefet. Güler misin ağlar mısın, öper misin ?

Çıplak dekolte avatarlı delikanlı ben burada hükümeti savunmadım ironi yaptım anlayan beyinlere bilesin !

Olaya biraz farklı bak olurmu delikanlı !

Mesajının ikinci kısmında ironi yaptığın açık ama ilk kısmında Erdoğan'ı hak ettiğimizi ve onu Allah'ın yolladığını ima ettiğin de açık.

Lafı kıvırma, bir de avatarla vs. ile topu taca atma.

Sevgili Ali Şu yazdıklarının tam aksini düşünüyorum !
    Rahat ol !
    Avatar ile topu taca değil kaleye atıyorum kardeş !

Dilediğiniz gibi düşünmekte serbestsiniz, ben eleştirsem de oyumu AKP ve Erdoğan'a vereceğim.

Ben sadece Erdoğan'ı Kuran'dan alıntı yaparak rasyonalize etmenize anlam verememiştim, yoksa yandaş olmuşsunuz veya muhalif, topu nereye atmışsınız hiç umurumda değil.

o zaman şöyle bir ipucu vereyim !!!
    Belkide bu yapılanları hakediyoruz !!! Yeterlidir umarım !

Ne kadar çok ünlem işareti kullanıyorsunuz.

Elbette hak ediyoruz, kaç seferdir tek başına iktidar oluyor, şimdi maçın en zevkli yerinde mola alıp maçtan çekilmelerine izin mi verelim ? Ekonomiyi bu hale getirenler düzeltsin öyle veya böyle vatandaş bunun birinci sorumlusu.

Yıllarca har vurup harman savur, betona, asfalta parayı yatır eğitim sistemini kevgire çevirdiğini 2 gün önce "eğitim sistemimiz elmas gibi parlıyor" diyen milli eğitim bakanının önünde itiraf et, 38 senedir süren PKK terörü ortada iken "Kuzey Irak'ta referandum yapabileceğini son ana kadar inanmamıştık, yanılmışız" de, öte yandan orta doğuda kuş uçsa haberimiz olur de, yahu sınırın değişme ihtimali ve senin topraklarına tehdit oluşturması muhtemel bir oluşum mevcut sen yanılmışız diyorsun.

Aynı şeyi konuşuyoruz Sevgili Ali farkındamısın ?

Konuşmak güzeldir, boşalırız. Aynı şeyi konuşsak da siz asrın liderine oy vermeyecek gibisiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

“Allah her dönemin hükümdarını halkın kalbine göre gönderir. Onları düzeltmek isterse salih birini, helak etmek isterse kötü birini hükümdar olarak gönderir." (bk. İsra, 17/16)

Neyi hakettiğimiz çok öenmli !!!

Sakın haa bir sivri çıkıpta PARALAR SAVUNMA SANAYİSİNE GİDECEK gibi delice açıklamalar yapmasın öperim

Peh peh peh, İslamcı partiye Sureli muhalefet. Güler misin ağlar mısın, öper misin ?

Çıplak dekolte avatarlı delikanlı ben burada hükümeti savunmadım ironi yaptım anlayan beyinlere bilesin !

Olaya biraz farklı bak olurmu delikanlı !

Mesajının ikinci kısmında ironi yaptığın açık ama ilk kısmında Erdoğan'ı hak ettiğimizi ve onu Allah'ın yolladığını ima ettiğin de açık.

Lafı kıvırma, bir de avatarla vs. ile topu taca atma.

Sevgili Ali Şu yazdıklarının tam aksini düşünüyorum !
    Rahat ol !
    Avatar ile topu taca değil kaleye atıyorum kardeş !

Dilediğiniz gibi düşünmekte serbestsiniz, ben eleştirsem de oyumu AKP ve Erdoğan'a vereceğim.

Ben sadece Erdoğan'ı Kuran'dan alıntı yaparak rasyonalize etmenize anlam verememiştim, yoksa yandaş olmuşsunuz veya muhalif, topu nereye atmışsınız hiç umurumda değil.

o zaman şöyle bir ipucu vereyim !!!
    Belkide bu yapılanları hakediyoruz !!! Yeterlidir umarım !

Ne kadar çok ünlem işareti kullanıyorsunuz.

Elbette hak ediyoruz, kaç seferdir tek başına iktidar oluyor, şimdi maçın en zevkli yerinde mola alıp maçtan çekilmelerine izin mi verelim ? Ekonomiyi bu hale getirenler düzeltsin öyle veya böyle vatandaş bunun birinci sorumlusu.

Yıllarca har vurup harman savur, betona, asfalta parayı yatır eğitim sistemini kevgire çevirdiğini 2 gün önce "eğitim sistemimiz elmas gibi parlıyor" diyen milli eğitim bakanının önünde itiraf et, 38 senedir süren PKK terörü ortada iken "Kuzey Irak'ta referandum yapabileceğini son ana kadar inanmamıştık, yanılmışız" de, öte yandan orta doğuda kuş uçsa haberimiz olur de, yahu sınırın değişme ihtimali ve senin topraklarına tehdit oluşturması muhtemel bir oluşum mevcut sen yanılmışız diyorsun.

Aynı şeyi konuşuyoruz Sevgili Ali farkındamısın ?

Konuşmak güzeldir, boşalırız. Aynı şeyi konuşsak da siz asrın liderine oy vermeyecek gibisiniz.

NE yalan söyleyeyim oy verecek adam yokki piyasada
    Önceki oylarımıda (1 tanesi hariç) istemesemde REIS'e verdim ama çevresindeki şakşakçıları sevmiyorum !
    Selamlar Alim

• yazıklar olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeriasEoTR

Paranız yoksa binmeyin kardeş,alan en iyisini alıyor.Eskiden ekmek ve tüp kuyruğu olurdu şimdi Mercedes,BMW kuyruğu var.Demek ki sorun alamayanlar olarak sizde;devlette değil.Vasıfsız biriysen otobüse,dolmuşa bin.Burada kafa açma.

Gayet de vasıflı biri olarak okulu bitirir bitirmez işe başlamış, bmw yahut mercedes olmasa da 1.3 motorlu orta segment bir araç almışım, zorunda mıyım arkadaşım ben bu paraları vermeye? Kaldı ki insanların çok parasının olması, her yere para saçabileceği anlamına mı geliyor sence? Gözünüz görmez milyonlarca aç sefil insanı, bir yoldaki üç beş mercedes batar. Ha diyanet işleri bakanının 1 milyon liralık mercedeslerini de görmezsiniz tabii.

Asıl sorun devlette de değil haklısınız, sizin gibi vasıfsız boş beleş insanların seçimlerinde.

Akıl ve vicdan diliyorum sizlere.

• quote:

Orijinalden alıntı: radef

yazıklar olsun...

Şu kadarcık bir zammı dahi bu kutlu dava için vermekten kaçınıp, laf edenlere mi "yazıklar olsun"

Yoksa "bu kadar da olmaz çok fazla bu zam yazıklar olsun" mu ?

Hiç bir şey anlaşılmıyor sırf yazıklar olsundan.
  • Araba alma hayali vardı babamın kredi bitince yeniden kredi çekip bir altımıza araba alırız diye daha almaz. :(
  • Hadi biz %50 sayesinde güdülüyoruz; bu mercedesin, bmw nin aklına hiç mi gelmiyo; bizim tüm dünya ülkelerine 50 bin tl.ye sattığımız aracı bunlar Türk Halkı 'na 150 bin tl ye iteleyebiliyo ! Biz de bunlara 150 bin tl ye satalım bakalım noluyo demiyolar mı acaba ??

Allah inancı olan kişilere bakara/makara bi iki sure okumak lazımya neyse ! Gerçi bunların Allah inancı var mı yok mu belli değil ! Belli olmayan işlere de kafa yormak istemem, ama hakkım helal değil, ölmüş baba/anadan başlasın, yaşayan çelik çocuk hepsinden fitiiiil fitil sorulsun inşallah, verem olsun, kanser olsun geri gelsin ! Tek dileğim ve temennim budur !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 30 Eylül 2017; 3:14:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe açığı dediğimiz nedir? Bu ay 100 gelirin var ama giderler 110 olmuş. Bunu ev ekonomisine göre indirgeyelim. Elbette çok daha derin ve karmaşık ama temelde aynı.
    Aylık kazancınız 2500 lira ise ve ay sonu giderleri hesaplayınca 2800 lira çıkıyorsa ne yaparsınız?

1- Borç alırsınız. Bu kısa vadede sorunu çözmek için yeterlidir. En mantıklısı da budur. Gelirinize oranlayarak giderlerinizden kısarsınız. Ve artıya geçersiniz. Böylece aldığını 300 lirayı da faiziyle beraber ödersiniz. ( kredi çektiğinizi söylüyorum kısaca )
    Böylece 2500 lira gelirinize oranla 2450 lira gider dengesi oluşturup ayda 50 50 borcunuzun taksitlerini ödemiş oldunuz.

2- Bir şeyler satarsınız. Yani elinizde artık ihtiyacınız olmayan ya da ihtiyaç sıralamasında gerilerde olan bir şey, örneğin 2 bilgisayarınız varsa birini, 2 telefonunuz varsa birini vs satarak borcunuzu ödersiniz. Sonra giderlerinizi gelirinize oranlayarak 2500 lira gelir gider dengesini sağlarsınız. Örneğin elektrikten tasarruf yapmaya çalışırsınız, bu ay alacağınız yeni formayı ya almaz ya da daha uygun bir şeyler falan bakarsınız. vs vs vs çoğalır örnekler. Tabi ay sonunu her getiremediğinizde ( her cari açıkta ) sattıysanız elinizde pek bir şey de kalmamış olabilir.

3- Yeni tatil programları düzenlersiniz. Kredi çekip Roma'ya gidersiniz gezmeye, umreye gidersiniz, kurbana tek girersiniz. Tuttuğunuz takımın kombinesini en iyi yerden seçersiniz. Kredi biterse yine çeker bu sefer iphone 7'nizi çocuğa verip iphone x alırsınız. Sony yeni Android TV modelleri çıkartmış bir tane de ondan alırsınız, 4k, HDR vs. Digitürk full paket bağlatıp, Tivibu, D-Smart neyin de açarsınız. Hanıma da şöyle güzel bir yüzük. Bir de akşam yemeği için Kordon'da bir yer ayarlarsınız. Çocuğunuz da 1 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyor ona son model bir Macbook alırsınız, gönlü olsun, havası da olsun.

Bunların sonucu olarak da bu kadar krediyi ödeyemeyeceğiniz için çocuğunuzun böbreğini satarsın organ mafyasına. Böylece bu ay yaptığınız masraflar karşılanmış olur.

Şimdi sizce devleti yöneten hükumet yukarıda ki basit gelir gider dengeleme işlemlerinden hangisini yapıyor?

A) 1
    B) 2
    C) 3

Peki normalde devleti yönetme gayesi devletin bekası, halkının güvenlik ve refahı ve gelişimi olan bir hükumet olsa ne yapardı? Bir de buna cevap verin.

Bize söylemenize gerek yok. Sorunun cevabı sizi mutlu ediyor ya da en azından size mantıklı ve DOĞRU geliyorsa vicdanınız rahat demektir.

Not: Hikayede benzetmeler kullanılmıştır. Örneğin borç içinde olan ve borç ödemek zorunda olan bir baba! tatil için kredi çeker ve aile bütçesine ekstra yükler bindirir. Devleti yönetenler ise ulu önder ve daimi başkan için yüzlerce milyon liraya yazlık saray yaptırır.

• Geçen sene araba aldık, sigorta zammına tutulduk simdide MTV , zaten yakıttan dolayı fazla kullanamıyoruz, Ne yapacağız bilmiyorum, satmak en mantıklı seçenek gibi duruyor. Tek sıkıntımız evde küçük çocuk var gece hasta olursa kimi çağırırım onuda bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 30 Eylül 2017; 8:13:51 >
  • var versin diye bir kültür vardır ülkede.Sen yememiş paranı biriktirmişsindir , saz çalıp oynayana vermen beklenir.Var versin derler vermeyince de kötü olursun.
    Benzer durum hükümettede var , sen o köprülere , tünellere fazla fazla garanti verenleri cezasız bırak , hiç sorumluluk yükleme , yazlık kışlık saraylar ,makam araçları , rantlar , peşkeşler sonra bize gel var ver.
    Bu ülkede verdiğim vergiye karşılık aldığım hizmet çok kötü , sağmal inek gibiyiz.
  • Vergi alınır alınmasına, ama insaf noktasını geçerseniz bu zulüm olur.

• Buraya yeter artık yazmakla ne değişecek ki. Hamdolsun 2023'de borla çalışan vites topuzu gelecek.
  • Bişey olmaz, daha dünyanın en büyük ehonomisi olacağuk.....

Öyle mi ak-gezenler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 30 Eylül 2017; 8:51:36 >
  • Krizdeki Yunanistan bir asgari ücretle 110 kilo dana eti alabiliyormuş.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sakin olun yeni bir açıklama geldi. Motorlu taşıtı olmayandan dan MTV alınmayacakmış.

• Bu zamma da vatandaşın sesi çıkmazsa, ilk seçimde oyumu akp ye vereceğim. Beter ol Türkiye. Sana bu iktidar az bile yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otodr -- 30 Eylül 2017; 9:20:45 >
  • Siyaset konuşmayı sevmiyorum, ama bu zam vicdan terazisine sığmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: otodr

Bu zamma da vatandaşın sesi çıkmazsa, ilk seçimde oyumu akp ye vereceğim. Beter ol Türkiye. Sana bu iktidar az bile yapıyor.

Aynı kafadayız aynen katılıyorum dostum.
  • Kendi lükslerinden zerre kısıntı yok. Milletin orasına burasına koyanların vergi borcu affediliyor. Ama sabit gelirli nasıl olsa sesini çıkarmıyor diye bin tepesine. Yahu bir partinin adında adalet olup bu kadar mı adaletsiz yönetim gösterir. Ben bu yaşımda hala haftada 60 saatten fazla çalışıyorum. Hükümet kendinden kısacağına çalışanın 3 kuruşuna göz dikmiş. Bu yapılan zulümdür. Zulme ses çıkarmayan herkes te dilsiz şeytandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otodr -- 30 Eylül 2017; 9:52:26 >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.