Şimdi Ara

MTV Hesaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2009 model olup hiç trafiğe çıkmamış bir aracı 2014 yılında ilk defa tescil ettirecek olsak mtv'sini 5 yaşa göre mi alırlar yoksa 1 yaşında gibi mi hesaplanır?

• Gecenin bu saatinde açtığıma pişman ettin, kafam karıştı, uykumda kaçtı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 5

• quote:

Orijinalden alıntı: umitdulger

Arkadaşlar 2009 model olup hiç trafiğe çıkmamış bir aracı 2014 yılında ilk defa tescil ettirecek olsak mtv'sini 5 yaşa göre mi alırlar yoksa 1 yaşında gibi mi hesaplanır?

mtv tescil tarihine göre değil Model yılına göre alınıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yaşına göre alınır hocam.

• Hiç trafiğe çıkmamış araca neden 5 yıl mtv ödenir?
    Bugün sıfır araç alın faturayı Ocak'ta kessinler Ocak mtv ödemiyorsun Temmuz'da ödüyorsun. Aynı mantıkla bakarsak bence trafiğe girdiği yıl ödenir... Yine de trafik müşavirine sormalı

• quote:

Orijinalden alıntı: 2n2

Hiç trafiğe çıkmamış araca neden 5 yıl mtv ödenir?
    Bugün sıfır araç alın faturayı Ocak'ta kessinler Ocak mtv ödemiyorsun Temmuz'da ödüyorsun. Aynı mantıkla bakarsak bence trafiğe girdiği yıl ödenir... Yine de trafik müşavirine sormalı

Trafiğe çıktığı yıla göre değil, model yılına göre mtv ödenir hocam. Biliyorsunuz eskiden ağustos ayında itibaren bir sonraki yılın modelleri satılırdı. Eğer trafiğe çıkış tarihi önemli olsaydı, model yılından önce trafiğe çıkan araçlar 1 yıl önce bir sonraki mtv basamağına düşerlerdi ve bu durum sahibinden.com sitesinde, "1 yıl önce trafiğe çıktığı için mtv avantajıda vardır" gibi klişeleri beraberinde getirirdi

Ekleme: Bu arada yeni fark ettimde siz konu sahibinin sorusunu yanlış anlamışsınız bence. Arkadaş, hangi basamaktan mtv ödeyeceğini soruyor. Plakası çıkarılmamış araç trafiğe çıkmamış olacağı için zaten mtv ödeyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathematician_01 -- 20 Aralık 2014; 9:08:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

quote:

Orijinalden alıntı: 2n2

Hiç trafiğe çıkmamış araca neden 5 yıl mtv ödenir?

Trafiğe çıktığı yıla göre değil, model yılına göre mtv ödenir hocam. Biliyorsunuz eskiden ağustos ayında itibaren bir sonraki yılın modelleri satılırdı. Eğer trafiğe çıkış tarihi önemli olsaydı, model yılından önce trafiğe çıkan araçlar 1 yıl önce bir sonraki mtv basamağına düşerlerdi ve bu durum sahibinden.com sitesinde, "1 yıl önce trafiğe çıktığı için mtv avantajıda vardır" gibi klişeleri beraberinde getirirdi

Ekleme: Bu arada yeni fark ettimde siz konu sahibinin sorusunu yanlış anlamışsınız bence. Arkadaş, hangi basamaktan mtv ödeyeceğini soruyor. Plakası çıkarılmamış araç trafiğe çıkmamış olacağı için zaten mtv ödeyemez.

Evet yanlış anlamışım
    Yanıt için teşekkürler

• Hiç kimse merak etmemiş mi 5 yıl bir araç neden hiç trafiğe çıkmaz diye?
    Araç nedir, neden 5 yıl trafiğe çıkmamış ben merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

Hiç kimse merak etmemiş mi 5 yıl bir araç neden hiç trafiğe çıkmaz diye?
    Araç nedir, neden 5 yıl trafiğe çıkmamış ben merak ettim.

Araç çalıştığım fabrikada test aracı hocam görevini tamamladığından dolayı ihale yolu ile çalışanlara satılıyor. İhaleye girmeden önce vergi durumunu öğrenmek istedim zira 1.3 aracım var ve ikinci vergi dilimine düştü şimdi 1.6 aracı ucuz diye alıp sıfırdan vergi ödersek bir anlamı kalmayacak o yüzden öğrenmek istedim detayını :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.