Şimdi Ara

Muayeneden anlamsızca hafif kusurlu gecmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ciddi anlamda far ayarı bozuk adama ağır kusur yazılmalı. Adam kısalarla gözümüzü alıyor o mantıkla düşünürsek fakat ne hikmetse o kadar dikkat eden ve ayarını yaptırdıktan sonra muayene girsem de hafif kusur yön hatalı alıyorum. Asıl far yönü hatalı vermezlerse kontrol ettirin farları.
  • Aracimin on cami catlakti 30 cm kadar,hafif kusurlu gectim. Kalir diye bekliyordum :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 model c180 aracımız geçen yıl sıfır hatayla geçti, muayeneyi yapan yetkili aracı çıkışa çekti , etiketi bastı ve tebrik ederim ilk defa bir araç bu istasyonda sıfır hatayla geçti demişti.. Bartın muayene istasyonu..
  • 96 model broadway de far ayarı hatasız geçti. Ama illa birşey bulacaklar ya yangın tüpü dolum tarihi geçmiş yazdılar. halbuki yangın tüpünü bırakın ilk yardım setine bile bakmadılar. Sonraki aracımı muayeneye soktuğumda kısa far ayarı bozuk dediler cidden de bozuktu. Sol far arabanın 2 metre önünün aydınlatıyordu.
  • Aracımda farlar dönüş yönüne göre oynuyor, döndüğün yeri aydınlatıyor. Adamlar bunu bile hafif kusur yazdı. (Farlar ayarsızmış.)

Teknolojiden bihaber cahil ustalar var. Takmayın bu kusurlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Sıfır arabayı fabrikasından çıkartıp götürün muayeneye. En az 3 tane kusur bulmazlarsa ben adam değilim.

geçensene hatasız geçmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Aracımda farlar dönüş yönüne göre oynuyor, döndüğün yeri aydınlatıyor. Adamlar bunu bile hafif kusur yazdı. (Farlar ayarsızmış.)

Teknolojiden bihaber cahil ustalar var. Takmayın bu kusurlara.

Benim de "Arka sis farı yanmıyor" diye yazmışlar. Muayene istasyonunda arabayı teslim aldım raporu okudum, nasıl çalışmaz diye yaktım baktım gayet de yanıyordu. 2,5 sene önceki muayenemde.
    Bu sefer teknisyen LPG tankına bakmak istedi, mecbur stepneyi bagajdan dışarı aldım, arka koltukların oraya koydum. Baktı etti sonra bindi arabaya ben stepneyi yerine koyamadan cart diye girdi kanala. Sonuç: Stepne yeri uygun değil. Arkadaş ben onu bagaja kemerle bağlıyordum bekleseydin.

• Kaç kez muayeneye araba götürdüm hepsindede bu tarz kusurlar yazıldı raporlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı yok bir daha gittiğinde aynı kusurlarla geçersin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki defa far ayarı yaptırmama rağmen benimde farlar hatalı çıktı.Hafif kusurla geçtim
  • Cidden merak ediyorum bu far ayarına neden sürekli kusur yazılıyor? Adamların bir çıkarı falan mı var kusur bulunca nedir bunun açıklaması?

• herkese hafif kusur yazılmasının nedeni varmış galiba geçenlerde duymuştum, sanırsam kusursuz geçiren personel sıkıntı yaşıyormuş düzgün kontrol etmiyor diye, bu yüzden kusur bulmasalar da mutlaka bu far yönü hatasını yazıyorlar
  • Hala anlamış değilim farın yönü gibi garip şeyler kontrol edeceklerine motorun yagına suyuna elektrongine baksalar daha iyi olur bence .

• Çok değerli tüvtürkümüz böyle saçma sapan sahte kusurlar buluyorda gerçek kusurları niye ortaya çıkarmıyor, mesela emisyon testini geçmek için özel cihaz kullanan araçları.şuan bu araçların trafiğe çıkmaması lazım Aaaa pardon muayeneyi yapanla o araçları satan aynı firmaymış. Buna bile göz yumuluyorya hem devlet hemde vw gurubundan araç alanlar tarafından pes artık. Adamlar Türkiye'de hiçbir bedel ödemedi. Bari halkımız biraz tepki gösterseydi iyiydi. Adamlar hala ithal araç satışında 1 numara. Bu kafayla gidersek ileride vw grubu dışındaki tüm araçlar muayeneden ağır kusurlu kalıp vatandaş vw grubu araç almak zorunda kalacak. Nasıl olsa ses çıkaran yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildwolfblood

Hala anlamış değilim farın yönü gibi garip şeyler kontrol edeceklerine motorun yagına suyuna elektrongine baksalar daha iyi olur bence .

Motorun yağına suyuna bakmalarındaki amaç ney ?

Trafikte başka bir aracın farlarının ayarsız olması seni rahatsız eder, hatta tehlikeye sokar ama adamın suyu eksiktir yağı eksiktir sana ne zararı var ?

Ha far ayarına da adam akıllı baktıkları yok orası ayrı mevzu.

Far ayarına düzgünce bakıp çok ayarsızsa ağır kusurlu yazılmalı.
    Muayene istasyonlarının yanına felan da bi far ayar istasyonu yapılmalı herkes muayeneden önce far ayarını düzelttirmeli.
    Tabi en fazla 5-10 tl ye yapılmalı bu iş.

• Aracınıza kusursuz raporu verilirse ödediğiniz parayı geri alabiliyosunuz. O yüzden tüm araçlara en az 1 kusur gösteriyolar sıkıntı sizin araçta değil çalışanlarda.
  • 1 ay önce muayeneye gittim. yaklaşık 10 adet hafif kusur bulundu. En dikkatimi çeken nokta,ruhsatta muayene yeri kalmadığı için ekstra bir belge düzenliyorlar trafik şubeye verip ruhsatı yenilemek için. Bu belgede aracın şasi numarası belirtilip doğru denirken.Diğer tarafta aracımın hafif kusurlarından bir tanesi şase numarası okunamıyor idi ( şase yada motor numarası tam emin değilim ) . Rapor kendiyle öyle bir çelişiyorki akılllara zarar.
  • Aracımın ön camı çatlak fakat hiç bakmadılar.
    Ama bagaj da ilk yardım seti ve tüpü olmasına rağmen, Tüp yok ve set yetersiz şeklinde nacizane yorumlarını bırakmışlar :)
  • fabrıkadan cıkan egea da 2 değişen parça çıkmıştı o konu aklıma geldı :D
  • Bende 1 yıl evvel aldığım araçla muayeneye girdim ilk defa kusursuz yazmışlar. Kaç tane araba götürdüm muayeneye hepsinde far ayarı hafif kusur çıktı, bunda öyle olunca gözlerim yaşardı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.