Şimdi Ara

MUHABBET KUŞU ACİL YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bir mavişim var. Kendisi 7 aylık. 3 aylıkken aldım. Bana çok iyi alıştı. Ben bu kuşu her gün salıyordum. Dün de saldım. Mutluydu. Bu sabah bi baktım, sağ kanadını gövdesinden ayrı tutuyor ve titretiyordu. Çok korktum ve uçabilecek mi diye dışarı çıkarmak istedim. Kafesinden parmağımla aldım ve dışarı çıktığında uçmaya çalıştı ama yere düştü. Sol kanadını kullanabiliyor ama sağ kanadını kullanamıyordu. Şimdi ise hala aynı şekilde duruyor. Çok üzüldüm gerçekten. Tanıdığım biri bana sağ kanadını açmamı söyledi. Veterinerler de böyle muayene ediyormuş. Normal bir şekilde açıldı. Sonra ise suyuna Aprol Fort (ağrı kesici) koymamı söyledi. Bende ağrı kesiciyi aldım ve bıçakla biraz rendeledim. Ardından suyuna karıştırdım. Suyu içti. Şu an kafesinde, uyuyor. Çok durgun. Ölmesinden korkuyorum. Ona sevdiği meyve-sebzelerden verdim. Lütfen aynı durumu yaşayan ya da bilen birisi yardım etsin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşuna Acil Yardım

Muhabbet kuşu sahipleri olarak, tüylü dostunuzun hastalanması veya yaralanması durumunda ne yapacağınızı bilmek çok önemlidir. İşte muhabbet kuşuna acil yardımda bulunmak için bilmeniz gerekenler:

Muhabbet Kuşuna İnsan İlaçları Verilir mi?

Muhabbet kuşlarına asla insan ilaçları vermemelisin. İnsan ilaçları, muhabbet kuşları için tehlikeli olabilir ve hatta ölüme yol açabilir.

Muhabbet Kuşlarına Ağrı Kesici Verilir mi?

Bazı durumlarda, veteriner hekiminiz muhabbet kuşunuza ağrı kesici verebilir. Ancak, asla muhabbet kuşuna kendi kendine ağrı kesici vermemelisin. Yanlış ilaç veya doz kuşun sağlığına ciddi şekilde zarar verebilir.

Muhabbet Kuşuna Acil Durumlarda Ne Yapılmalı?

Muhabbet kuşun yaralı veya hastalanırsa, yapman gereken ilk şey sakin kalmak ve durumu değerlendirmektir. Ardından, aşağıdaki adımları uygulamalısın:

• Kuşu güvenli ve sıcak bir yere taşı.
    • Yarayı veya hastalığı belirle.
    • Veteriner hekimini ara ve durumu anlat.

Veteriner Hekimine Ne Zaman Başvurmalısın?

Aşağıdaki durumlarda muhabbet kuşun için derhal veteriner hekimine başvurmalısın:

• Kuş yaralıysa veya kanadı kırılmışsa
    • Kuş nefes almakta güçlük çekiyorsa
    • Kuş kusuyor veya ishal oluyorsa
    • Kuş uyuşuk veya hareketsizse
    • Kuşun gözleri veya gagası akıntılıysa

Muhabbet kuşuna acil yardımda bulunmak, onun sağlığı ve refahı için çok önemlidir. Her zaman veteriner hekimine danışmalı ve asla muhabbet kuşuna kendi kendine ilaç vermemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: YANAN KÖPEK

Benim bir mavişim var. Kendisi 7 aylık. 3 aylıkken aldım. Bana çok iyi alıştı. Ben bu kuşu her gün salıyordum. Dün de saldım. Mutluydu. Bu sabah bi baktım, sağ kanadını gövdesinden ayrı tutuyor ve titretiyordu. Çok korktum ve uçabilecek mi diye dışarı çıkarmak istedim. Kafesinden parmağımla aldım ve dışarı çıktığında uçmaya çalıştı ama yere düştü. Sol kanadını kullanabiliyor ama sağ kanadını kullanamıyordu. Şimdi ise hala aynı şekilde duruyor. Çok üzüldüm gerçekten. Tanıdığım biri bana sağ kanadını açmamı söyledi. Veterinerler de böyle muayene ediyormuş. Normal bir şekilde açıldı. Sonra ise suyuna Aprol Fort (ağrı kesici) koymamı söyledi. Bende ağrı kesiciyi aldım ve bıçakla biraz rendeledim. Ardından suyuna karıştırdım. Suyu içti. Şu an kafesinde, uyuyor. Çok durgun. Ölmesinden korkuyorum. Ona sevdiği meyve-sebzelerden verdim. Lütfen aynı durumu yaşayan ya da bilen birisi yardım etsin

Ağrı kesiciyi kim dedi, sakın sakın kullanmayın onu, muhabbet kuşlarında. O dediğiniz ağrı kesici insan bünyesine bile ağır ve yan etkileri var, kaldıki muhabbet kuşlarında ağrı kesici kullanılmaz.

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    Az önce suyunu değiştirdim, normal su koydum. Peki sorunumla ilgili bir çözümün var mı ?
  • YANAN KÖPEK kullanıcısına yanıt
    Yemesi içmesi nasıl? iştahı uçması,ötüşü bunlarda bir sorun varmı? yoksa sıcaklardanda olabilir ,banyoluk koyabilirsin, illa kuşun bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorsan veterinere götür, o imkanında yoksa şu konudaki antibiyotik ve vitamini kullanabilirsin, genel olarak ishal soğuk algınlığı gibi tüm rahatsızlıklarda kullanılır;http://forum.donanimhaber.com/m_117436249/tm.htm Ama sakın ağrı kesici falasn verme öldürürsün kuşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 1 Temmuz 2016; 14:59:15 >
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    Dün çok iyidi babacık, öpücük filan konuşuyordu mutluydu. İşte bugün sürekli uyuyor.
  • YANAN KÖPEK kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi, hastalık belirtileri genel olarak şunlar; sürekli kabarık şekilde uyuması, yem ve su içmemesi, kanadını düşürmesi, gewnelde hasta kuş bir köşeye üner ve uyur, keyifsizdir, yemez içmez, uçmaz. Bunlara bakın rahatça anlaşılır. Vakit kaybetmeden veterinere götürün böyle belirtiler varsa. Yolladığım linkteki konuda arkadaş veterinerin verdiği dozajı ve ilaçları yazmış, genel tüm rahatsızlıklarda kullanılır bunlar. Son çare bunuda uygulayabilirsiniz.
  • Hasta olmuş bir doktora götür. Soğukta kalmış rüzgar akımında .
  • Götüreceğim.
  • Tekrar merhaba beyler. Kuşumun hastalığı geçti. Artık tüylerini kabartmıyor. İştahı açıldı. Çok mutlu konuşuyor filan ama hala uçamıyor. Kanadı eski haline göre biraz daha iyi ama uçamıyor. Eskiden 5 cm havalanıp şak diye yere düşerdi. Şimdi ise neredeyse 1 metre uçabiliyor. Ama yinede tam uçamıyor. Geçecek mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.