Şimdi Ara

Muhabbet kuşu mu Sultan papağanı mı, Cennet papağanı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
33.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cennet 50 lira- hem annem çok beğendi, büyük ihtimalle cennet papağanı alacağım. Tabii o an gidip muhteşem bir muhabbet-sultan yavrusu görürsek başka...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Gidip bir tane alasım geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Harika yaa
  • Arkadaşlar benim de bir çift zebra ispinozum var hiç bir şeye yaramıyorlar. Adamlara kral gibi bakıyorum salladıkları yok . yuva koydum pamuk attım götürüp yuvaya koydular 3 haftadır yuvada yatıyorlar fakat yavru yok . Ben de bunların yerine cennet papağanı almayı düşünüyorum...
  • Ben sana sultan al derim çok cana yakınlar ve zekiler

Cennet veya sultan papağanı almak istiyorum 1 bucuk aylık cennet papağanı 90 lira iyi mi sizce muhabbet kuşu kafesi yeter mi ona
  • Konuyu canlandıralım bakalım.1,5 ay önce muhabbet kuşu yavrusu aldım.Şu an 4-5 aylık felan çok cana yakın.Aile iyice bağlandı bizden başkası geldiği zaman yaklaşmıyor ona götürsek bile hemen kaçıyor.El işi örülen cağlarla,renkli ipliklerle ve birde kendini çok az gördüğü saatimle oynamasıyla evin maskotu.Elde yeme alıştırdık daha kafeste yemiyor öğlene kadar nadirde olsa duyduğuma göre azda olsa yiyormuş.Çok cana yakın ve sevecen bir hayvan ben almadan önce araştırdığım için erkek almıştım.Bu kadar kolay evcilleşeceğini tahmin bile etmemiştim.Evde olabildiğince dikkatli olmaya gözetlemeye çalışıyoruz çünkü bazen yerde olabiliyor. Sultan papağanı beslemediğim için kıyaslama yapamayacağım eğer ilk kuşa başlıyorsanız yavru tek muhabbet kuşundan başlayın biraz deneyim sonucu daha büyüklerini yani papağan cinslerini daha rahat besleyebilirsiniz.Bizim ilk olmasından dolayı o kadar dikkatli olmamıza rağmen bazı acemiliklerimiz oldu.Beslemesi kolay zaten küçük bir yapısı var ben daha uzun yaşamasını istediğim için papağan tercih edeceğim.Karşı çıkan annem artık bizden daha çok ilgi gösteriyor tüm gün birlikteler neredeyse.Haa birde bu aralar çiçeklerine dadanmış biraz araları bozuk. Maddiyatı zaten çoğu insanın karşılayacağı düzeyde yemi,herşeyi çok ucuz rahatlıkla beslenebilir.Aynı şey Sultan içinde geçerli çünkü beslendikleri yemler neredeyse aynı.Tek fark papağan olması nedeniyle daha büyük bir kafese ihtiyaç duyması başkada birşey yok.Yavruları erişkinlerinden daha pahalı ben aynı fiyattan almıştım zaten olsada pek fark yok ama Sultan ve cennet papağanlarının yaklaşık 50 TL daha pahalı olduğunu biliyorum.Yıllarca beslenecek ve arkadaşlık edecek bir hayvan için kesinlikle değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Lawyer

quote:

Orijinalden alıntı: listen

Benim bir de kanaryam var ve çok akıllı- bir gün benle konuşacak diye korkuyorum
    Muhabbet kuşu ile aynı odada bulunmaları kıskançlık durumu yaratır mı?

Yıllardır muhabbet kuşu besliyorum (Bugün de bunu amma söyledim övünüyormuş gibi ama) ve buna dayanarak çok net söylüyorum kıskançlık yaratır hatta aynı odada olmasalar bile yaratır kıskanan muhabbet kuşu olur.

kıskanır sonra kafesin tellerine kafasını sokar çıt diye boynunu kırıp intihar eder !

• Cennet papağanı ile muhabbet kuşu aynı kafeste yaşar mı arkadaşlar?
  • çetten papağanı fena ötüyo. iyi düşünün derim yani. sultan hiç beslemedim ama bende sultan düşünüyorum. ama oda cennet gibi cayır cayır öterse diye işte kararsızım.
  • Arkadaşlar formu sonuna kadar okudum o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki karar veremedim, kızıma söz verdim, muhabbet kuşu, cennet veya sultan papağını alacağım.
    1- Hangisini alayım?
    2- Tek mi yoksa çift mi alayım?
    3- Erkek mi, dişi mi tercih edim?
    4- Bit gibi haşereler de oluyor mu?
    Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komutan16

Arkadaşlar formu sonuna kadar okudum o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki karar veremedim, kızıma söz verdim, muhabbet kuşu, cennet veya sultan papağını alacağım.
    1- Hangisini alayım?
    2- Tek mi yoksa çift mi alayım?
    3- Erkek mi, dişi mi tercih edim?
    4- Bit gibi haşereler de oluyor mu?
    Teşekkür ederim.

Cennet tavsiye ederim fakat kızınızın veya ailenizin ilgilenmesi lazım çok fazla yalnız bırakmaması lazım.. Çift alırsanız pek ilgilenir mi bilemem, tek olursa arkadaş gibi olur.. Erkek var bende şuan.. Benimkinde bit veya haşere görmedim.. Geceleri çok ötüyor felan diyenler var bizimki bizden önce uyur, akşam ezanı okunur okunmaz yatar.. Bende dişi arıyorum, yavru.. Bulamıyorum İstanbul içi, 50 TL diyenler nerede acaba?

• Öneriniz için teşekkür ederim. Umarım sizden başka arkadaşlarda öneride bulunur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende cennet papağını ile sultan papağını arasında kaldım. Bu iki türün birbirine göre artıları eksileri nelerdir?
    @Fernando!, cennet papağını için yalnız kalmaması gerek demiş böyle bir durumda depresyona mı giriyor kuş?
    Son olarak hangisi insana daha kolay alışır? Bir kaç yerde cennet papağınında bunun zor olduğunu okudum ama sultan papağınında böyle bir şey görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CakalCarlos35 -- 18 Aralık 2012; 18:11:40 >
  • http://www.uzmantv.com/sultan-papagan-nasil-bir-kustur

http://www.uzmantv.com/hangi-cins-papagan-alacagimiza-nasil-karar-verelim

arkadaşım buralara bak.bak papağan bakmak bir cocuga bakmak gibidir. zordur.zorlugu sevgi şevkat zaman ayırman gerek enkısaca.yem verip kenara çekilmiceksin papağanda.bir kedi yada köpek yada muahbbet kusu gibi degildir.sabırda gerekir.

• kardeşim muhabbet kuşu güzeldir eğlendirir kıskanmaz arkadaşlar abartmış muhabbet kuşu tek başına kalırsa biraz kıskanırlar hem muhabbet kuş orta boy kafeste rahat bicimde olur arada günde 15 dk çıkar yeter ama alacaksan muhabbet kuşunu sarı olandan al hemde muhabbet kuşuna c harfiyle başlayan kelimeler dersen konuşması da kolay olur eğit onla oyna tavsiyem olur suluğu yem kabı aynası bir tane ev gagalama taşı ama cennet papağanı ise öyle değildir yanına bir tane daha cennet papağanı ister bu yüzden 2 cennet papağanı alman gerek bir tanede büyük boy kafes dışarı çıktıklarında dikkat et her yeri kemirirler o yüzden papağan alma hem cennet papağanın masrafı çok cekirdeği yemi kafesi 2 tane kuş eğer 1 kuş olursa tüyleri dökülür depresyona girer alacak san 2 kuş su tası suluğu yem kabı aynası gagalama taşı zili veya çanı ev alacaksın sultan papağanı hakkımda bilgim yok

BENCE MUHABBET KUŞU AL

• Evet SULTAN PAPAĞANLAR böyle tatlılar işte :)) Bende çok kararsızdım sultan papağan almaya karar verdim :)
  • evimde hem muhabbet hem sultan papağanı beslemiş biri olarak söylüyorum ilgilendikten sonra 2 side aynı benim sultan evi daha az kirletiyor muhabbet ise daha pasaklı sultanlarda güven sağladıktan sonra kovsanda gitmiyor o kadar bağlanıyorlar ben çok fazla ilgilenememe rağmen 4 ayda 2 kelime konuşuyor omuzumdan inmiyor ben eve gelince tellere zıplıyor çok heyecanlanıyor belli konuşabilse seni seviyorum diyecek sanki birkere sultanlar evdeki herkesle sosyal olabiliyorlar muhabbet 1 kişiye bağlanabiliyor muhabbetlerin konuşmaları daha anlaşılır sultanlar biraz peltek gibi ama ses taklidinde sultan daha iyi kaç defa alo dedim kaç defa kapıya baktım bilmiyorum bakımı hiçde zor değil arada bir biraz çekirdek geri kalan herşey aynı yemleri bile sultan 80-150 arası muhabbet 25-150 arası bulunabilir ırkı yaşı bu fiyatı yükseltebilir eğer evde oynayabileceğim bir canlı istiyorsan sultan çok daha oyuna düşkün kendini daha kolay sevdirir birde sabah ötüşleri vs. sultanda melodi gibidir muahbbet biraz cırtlak öter karar sizin ama benim şahsi fikrim sultan papağanı

• quote:

Orijinalden alıntı: Optimus21

evimde hem muhabbet hem sultan papağanı beslemiş biri olarak söylüyorum ilgilendikten sonra 2 side aynı benim sultan evi daha az kirletiyor muhabbet ise daha pasaklı sultanlarda güven sağladıktan sonra kovsanda gitmiyor o kadar bağlanıyorlar ben çok fazla ilgilenememe rağmen 4 ayda 2 kelime konuşuyor omuzumdan inmiyor ben eve gelince tellere zıplıyor çok heyecanlanıyor belli konuşabilse seni seviyorum diyecek sanki birkere sultanlar evdeki herkesle sosyal olabiliyorlar muhabbet 1 kişiye bağlanabiliyor muhabbetlerin konuşmaları daha anlaşılır sultanlar biraz peltek gibi ama ses taklidinde sultan daha iyi kaç defa alo dedim kaç defa kapıya baktım bilmiyorum bakımı hiçde zor değil arada bir biraz çekirdek geri kalan herşey aynı yemleri bile sultan 80-150 arası muhabbet 25-150 arası bulunabilir ırkı yaşı bu fiyatı yükseltebilir eğer evde oynayabileceğim bir canlı istiyorsan sultan çok daha oyuna düşkün kendini daha kolay sevdirir birde sabah ötüşleri vs. sultanda melodi gibidir muahbbet biraz cırtlak öter karar sizin ama benim şahsi fikrim sultan papağanı

Çok teşekkür ederim, zaten aşırı şirinler Sultan papağanları.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.