arkadaşlar 7 aydır muhabbet kuşu bakıyorum. yavru iken aldım. çok güzel uçuyordu kafeste durmuyor zaten hep dışarıda duruyor. fakat son 4-5 gündür uçamıyor. yerden havalanamıyor. yüksekten bırakınca kafesinin üstüne zor konuyor (kafes göğüs hizasında yerden 1,5 m yükseklikte.) kuyruk tüylerini döktü kısacık kuyruğu kaldı. bizimle her yemeği yer balık dahil ama meyve sevmiyor (erik ve çilek dışında ) o yüzden meyveli yem aldım. yemi koyduktan sonra uçamadığını fark ettim. hareketli bir kuş olduğu için yağ bağladığını düşünmüyorum. kuyruktan kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi?
yemden kaynaklanmayacagı kesin meyvalı yemleri almayın ama faydalı değiller boyalı ekmekler kullannılıyor kusun kanat ve kuyruk eksikliklerinden kaynaklanır tüy dökümünde olabilir resimde koyarsan daha net yazarım kuyruk kanatlar tamamlanıncaya kadar bırakmayın
resimlerini bugün çektim
quote:
Orijinalden alıntı: kusadasi89
resimlerini bugün çektim
En dogrusu veterinere götürün muayene ücreti yok:) o size en dogru bir sekilde soyluyecektir. Gerekli ilaçları verecektir. Kusumda tuy dokememe vardi olac aldim kotu tüyleri gitti simdi daha yakisikli oldu. Kusunuz güzelmiş sağlık li uzun ömürler versin Allah aciyi kimseye yasatmasin amin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: gtx295
quote:
Orijinalden alıntı: kusadasi89
resimlerini bugün çektim
En dogrusu veterinere götürün muayene ücreti yok:) o size en dogru bir sekilde soyluyecektir. Gerekli ilaçları verecektir. Kusumda tuy dokememe vardi olac aldim kotu tüyleri gitti simdi daha yakisikli oldu. Kusunuz güzelmiş sağlık li uzun ömürler versin Allah aciyi kimseye yasatmasin amin.
teşekkür ederim. bir akşam yalnız bırakmıştım geldiğimde hiç bir yerde göremedim. sürekli oynadığı alanlarda yoktu. oda da kapı pencere kapalı olduğu için dışarıda çıkması söz konusu değildi. bütün eşyaları dışarı taşımıştım çekyat yada yatağın altında olabilir düşüncesiyle perdeye saklanmış kerata =) onu görememenin korkusu bile yetmişti. kaybetmeyi düşünemiyorum :( İnşallah bir hastalığı yoktur.