Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Çok Agresif - Korkak - Garip o.O

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
18.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abiler öncelikle selamlar, şeker bayramı öncesi balkona bir muhabbet kuşu düştü, biraz araştırmanın ardından komşu apartmanlardan birinde acemice çiftleştirilen muhabbet kuşu yavrularının bir kaza sonucu kaçtığını öğrendim. çiftleştiren şahıs kafeste güneşlenmeleri ve yemlenmeleri için çatıda bırakmış tahminimce kafes yabani kuşlar tarafından kafes düştü ve kaçtılar. yakalamamızın ertesi günü hemen kafes aldım ve koydum içerisine.

şimdi gelelim sorunumuza. kuş güzel sıkıntı yok ancak şöyle bi sorun var. kafesin kapağını açmama rağmen kafesin dışına adımını bile atmıyor hayvan, 1 ayı geçti neredeyse hala dışarı çıkma eğilimi göstermiyor. kafesin arkasına doğru bir hareket yaptığım zaman benden korkutuğu için dışarı çıkıyor. Dışarı çıktığı zaman bir tur attıktan sonra duvara çarpıp yere düşüyor ve düştüğü yerden bir daha uçmuyor. Kafese sokma konusunda bir problem yok ancak bu bence gayet garip bir durum. Hadi uçmayı bilmiyordur anlarım ancak uçmak istememsi ? Acaba çarptığı için mi o.O ?

bir başka sorun kafes içerisindeki hal ve hareketleri. Öncelikle kafeisn içerisinde başta tünekte bir yere çakılıp kalıyor hiç hareket etmiyordu. Zamanla alıştı kafese yem ve su içmeye başladı. bir hafta sonra falan kafesin demirlerini ısırmaya başladı. tek bir noktada kafesin demirlerini ısırıp asılı bir şekilde duruyor. 3. haftadan sonra kafesin içerisinde ne bulursa ısırmaya başladı. garip bir agresiflik söz konusu hayvanda. garip olan şey kafesine karşı yaptığı bu agresifliğe rağmen elimi uzattığımda deli gibi kaçmaya başlıyor o.O ? bu agresiflikteki bir hayvan elime saldırması gerekmez mi ? Kafesi ısırma şekli resimlerde görebilirsiniz.

üçüncü ve son sıkıntım ise aşırı korkak olması bunu nasıl bu durumu tersine çevirebilirm ? kafesin üzerine siyah renkli bir şey yaklaştırdığımda ise ciyaklamaya başlıyor anlamsız bir şekilde bu nedendir ?

biraz uzun olmuş olabilir ancak yardım edebilirseniz minnettar olurum, şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cargamoni -- 22 Ağustos 2013; 18:15:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinirli Muhabbet Kuşunu Sakinleştirme Rehberi

Muhabbet kuşları tipik olarak sosyal ve sevecen kuşlardır, ancak bazı durumlarda aşırı agresif, korkak veya garip davranışlar sergileyebilirler. Bu davranışlar, farklı nedenlere bağlı olabilir ve kuşunuzu sakinleştirmek için altta yatan sorunu belirlemek çok önemlidir.

Agresif Muhabbet Kuşunu Sakinleştirme

• Korkutmaktan Kaçının: Sinirli bir muhabbet kuşuna yaklaşırken yavaş ve nazik hareketler kullanın. Ani hareketlerden veya yüksek seslerden kaçının.
    • Sabırlı Olun: Kuşunuzun sakinleşmesi zaman alabilir. Sabırlı olun ve onu zorlamayın.
    • Güvenli Bir Alan Sağlayın: Kuşunuza sakinleşmek için güvenli bir alan sağlayın. Bu, sakin bir oda veya kuş kafesinin üzerine örtülmüş bir örtü olabilir.
    • Yeterli Uyku Sağlayın: Muhabbet kuşları, yeterli uyku almadıklarında huysuzlaşabilirler. Kuşunuza her gece 10-12 saat kesintisiz uyku sağlayın.
    • Stres Faktörlerini Azaltın: Muhabbet kuşunuzun stresini tetikleyen faktörleri belirleyin ve bunları ortadan kaldırmaya çalışın. Bu faktörler arasında diğer evcil hayvanlar, yüksek sesler veya ani hareketler olabilir.

Korkak Muhabbet Kuşunu Sakinleştirme

• Güven Kazanma: Korkak bir muhabbet kuşunun güvenini kazanmak zaman alır. Sabırlı olun ve onu tehdit etmeyin.
    • Yavaş Hareketler Kullanın: Kuşunuza yaklaşırken yavaş ve nazik hareketler kullanın. Ani hareketler onu korkutup kaçırabilir.
    • Olumlu Takviye Sağlayın: Kuşunuz sakin ve dostça davrandığında ödül maması veya sevgi sözcükleri gibi olumlu takviye sağlayın.
    • Sakinleştirici Müzik Çalın: Yumuşak ve sakinleştirici müzik, kuşunuzu rahatlatmaya yardımcı olabilir.
    • Yeterli Sosyalleşme Sağlayın: Korkak muhabbet kuşları, yeterince sosyalleşmezlerse korkaklaşabilirler. Onlara güvenli bir ortamda diğer kuşlarla etkileşim kurma fırsatı verin.

Garip Muhabbet Kuşunu Sakinleştirme

• Veteriner Kontrolü: Garip davranışlar, altta yatan sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir. Kuşunuzu bir veterinere götürerek herhangi bir tıbbi sorun olup olmadığını kontrol ettirin.
    • Çevresel Değişiklikleri Gözlemleyin: Kuşunuzun garip davranmaya başlamasına neden olan çevresel değişiklikleri belirleyin ve bunları ortadan kaldırmaya çalışın. Bu değişiklikler arasında yeni bir evcil hayvan, yeni bir mobilya parçası veya evin düzenindeki bir değişiklik olabilir.
    • Stres Faktörlerini Azaltın: Muhabbet kuşları, stresli ortamlarda garip davranışlar sergileyebilirler. Kuşunuza sakinleştirici bir ortam sağlayın ve stres faktörlerini en aza indirin.
    • Yeterli Uyku Sağlayın: Yetersiz uyku, muhabbet kuşlarında garip davranışlara neden olabilir. Kuşunuza her gece 10-12 saat kesintisiz uyku sağlayın.

Kuşunuzun sinirli, korkak veya garip davranışlarını sakinleştirmek için farklı yaklaşımlar gerektirebileceğini unutmayın. Altta yatan nedeni belirleyerek ve uygun adımları atarak, kuşunuzu sakinleştirmeye ve onunla sağlıklı bir ilişki kurmaya yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ya tabiki ben uzman değilim ama ev ortamında doğup büyümüş yavrular bile yeni yerlerine zor alışıyorlar değil ki sizin kuşunuz birde üstüne travma yaşamış belki vahşi bir kuşla karşılaştı zor kaçtı falan. sonuçta duygusal hayvanlar. zamanla sabır ve sevgiyle ehlileştirilebilceğine inanıyorum ben. ama ben başka birşeye takıldım sanırım kuşun kuyruğunda hasar var. belkide uçamamasının sebebi bu olabilir. istersen detay fotograf koy, çok bilgili arkadaşlar var yardımcı olurlar.
  • o fotoğraflar 2. gün çekildi kuyruğunda hasar kalmadı denebilir iyileşti gibi ama haklı olabilirsin kimse bakmıyor sanırım buralara
  • kardeş kuşun korkuyor olabilir. agresifliği bu yüzdendir. asılı kalmasıda aynı sorundandır. kafesin daha üst kısmına bi adet tünek koy. 3. resimde kuşun asıldığı yerden kafes kapısının üstüne doğru, yani alttaki tüneğe göre dik olacak şekilde koy. kuş tüneğe gelecektir ve asılmayı bu şekilde çözmüş olursun umarım. kuş sakin bi yerde dursun yani ses, gürültü, tv gibi şeylerden uzak olsun. kafesin yerini değiştirme. suyuna vitamin kat. strese girmişte olabilir kuş. çok kurcalama yani. kendi haline bırak bi süre. kafesin kapağını akşamları açık bırak. çıkarda girmezse ışığı kapatıp elinle koyarsın kafese. çıkıp dolaştıktan sonra kendi girerse zaten kapağı kapatırsın yatarken. ayna filan varsa kafeste at gitsin aynayı. kendi görüntüsü aklını bulandırır kuşun. bide mümkünse kafes 2 metreye yakın bi yükseklikte dursun. bazı kuşlar alçakta durmayı da sevmez...
  • Kafesin yarısını ört görmesin bu korkmayı azaltır kuş korkuyodur onunla konuş elini uzat üstüne yem koy yavaş yavaş aşılır sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanc58

kardeş kuşun korkuyor olabilir. agresifliği bu yüzdendir. asılı kalmasıda aynı sorundandır. kafesin daha üst kısmına bi adet tünek koy. 3. resimde kuşun asıldığı yerden kafes kapısının üstüne doğru, yani alttaki tüneğe göre dik olacak şekilde koy. kuş tüneğe gelecektir ve asılmayı bu şekilde çözmüş olursun umarım. kuş sakin bi yerde dursun yani ses, gürültü, tv gibi şeylerden uzak olsun. kafesin yerini değiştirme. suyuna vitamin kat. strese girmişte olabilir kuş. çok kurcalama yani. kendi haline bırak bi süre. kafesin kapağını akşamları açık bırak. çıkarda girmezse ışığı kapatıp elinle koyarsın kafese. çıkıp dolaştıktan sonra kendi girerse zaten kapağı kapatırsın yatarken. ayna filan varsa kafeste at gitsin aynayı. kendi görüntüsü aklını bulandırır kuşun. bide mümkünse kafes 2 metreye yakın bi yükseklikte dursun. bazı kuşlar alçakta durmayı da sevmez...

tamamdır dediklerini bir deneyim ben, dışarı ilk çıktığı zaman biraz uçuyor daha sonra duvara çarpıp yere düşüyor, düştüğü yerden de bir daha uçmuyor kafesini götürdlüğüm zaman kendi giriyor sorunsuz. ayna falan yok zaten sevmiyorum bende... bazen ağızını açıyor açıyor kapatıyor bir süre boyunca bunu sürekli yapıyor, uçtuktan sonra yere indiğinde (düştüğünde desek daha doğru olur) yem kusuyor siyah siyah sanırım öğütemediği için yapıyor bunu bunun bi sebi varmı acaba veya bi zararı dokunur mu ?

• Cargamoni kullanıcısına yanıt
    yem kusma sebebi öğütemediği içindir. kum al kuşçudan. yemine karıştırıp ver. ağzını açıp kapaması susadığından olabilir belki. küçük çay tabağı tarzı bi kapta su koy yere inince. kendisi gelip içer susadıysa zaten. bide kuşuna normal muhabbet kuşu yemi ver, ambalajlı ürün al. yeşillik sebze meyve tarzı şeylerdende haftada bir filan ver. sık verirsen ishal eder kuşu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kuşu biraz kafeste tıutun belli süre bırakmayın hem güç toplar acil tünek alın sulugu tünekten ulasabilcegi şekilde kafese sabitleyin
  • ben bi deneyim bunu akşam yatmadan önce yemlikleri çıkartayım sabah elimden yedirmeye çalışayım umarı mişe yarar ve yavaş yavaş alışır (:

@pessak198823
  • Merhaba
    Muhabbet kuşları sadece öğütemedikleri zaman değil, stres altında olduklarında veya başka bir kuşa kur yaptıklarında da kusarlar. "Benim başka kuşum yok" dediğinizi duyar gibiyim. Muhabbet kuşları kendi yansımalarına bile kur yaparlar. Bence kuşunuz yoğun stres altında çok korkuyor ve size güvenmiyor. Güvenini kazanmak için şu tekniği uygulayın: Kafeste ki yem kabını çıkarın ve kuşunuzun acıkmasını bekleyin. Bir süre sonra elinizle yem uzatın. Hiç oralı olmayacaktır. Biraz sonra (5dk değil en az birkaç saat) bekleyin ve yeniden deneyin. Bu böyle gitsin eninde sonunda açlığı inadından baskın gelir ve elinize gagasını uzatıp yem yemeye başlar. Siz de bu arada hafiften göğsüne dokunun ama ürkütmeyin. Birkaç gün böyle devam edin. Zamanla elinize adım atacaktır. Yem yerken ayağına dokunun ayağını kaldırmaya çalışın ki huylanıp ayağını kaldırıp indirdiğinde elinize bassın. Birkaç gün sonra yemi görür görmez tereddüt etmeden elinize gelir ve daha sonra yem olmadan da gelir. Bu eğitim süresince yem kabını kafese takmayın.

Saygılar.

• Yukarıda da aynı yöntem verildi kusura bakmayın.

• bence kafesine ayna koymayı da deneyin, belki yalnızlıktan sıkılmıştır hayvan :(
  • quote:

yem kusma sebebi öğütemediği içindir. kum al kuşçudan. yemine karıştırıp ver. ağzını açıp kapaması susadığından olabilir belki. küçük çay tabağı tarzı bi kapta su koy yere inince. kendisi gelip içer susadıysa zaten. bide kuşuna normal muhabbet kuşu yemi ver, ambalajlı ürün al. yeşillik sebze meyve tarzı şeylerdende haftada bir filan ver. sık verirsen ishal eder kuşu...

hocam kusma ile ilgili en kısa zamanda çözüme ulaşma yolundayım, kum aldım ancak nasıl koyacağım ? direk yeme mi karıştırmam lazım ?

bu arada söylemek istediğim bir sıkıntım daha var kuyruğunda sanırım bir hasar var hayvanın 2. resimde görebilirsiniz. Geçer diye tahmin ettim ancak geçmiyor. bu sorun hayvanın uçmasını zorlaştırıyor. saldığım zaman evde ( kafesin kapağını açtığımda çıkmıyor dışarı buda bir sorun aslında) 1-2 tur attıktan sonra konacak gereğinden fazla yer varken o gidip duvara çapıp yere düşüyor. ondan sonra da düştüğü yerden hiç kıpırdamıyor. durduğu yerde öğütemediği yemleri kusuyor. kafesini yaklaştırdığım zaman tereddüt bile etmeden içeri dalıyor. büyük ihtimalle kuyruğundaki problem yüzünden duvara çarpıyor ve korkuyor hayvan bundan ötürü de uçmaya korkar bi hale geliyor. bu kuruğundaki sorunu nasıl çözebilirim ?

hocam kumu 1-2 çay kaşığı kadar yemliğe karıştır. hatta yemliğe önce yem koy üzerine kumu koy. kuş yemlenirken zaten kumu karıştırır, kendin karıştırırsan kum aşağılara iner özkütleden dolayı. kuyruğuna gelince, genelde kuyrukta tüylerin dağınıklığı veya uçlarında kırıklıklar olması uçmasına aşırı bi etkisi olmaz ancak kuyruğun sağlıklı şekilde olması daha iyi denge sağlamasına yardımcı olur. bence duvara filan çarpmasının iki nedeni var. biri alışamamış olması diğeri bişeylerden korkuyor olması. her kuşun kendine ait özellikleri var sonuçta. hiç tahmin etmeiğiniz bi eşyadan filan korkuyor bile olabilir. mesela benim kuşu mutfak dolaplarına yaklaştırınca korkuyor ama dolapların üstüe konunca korkmuyor. kuşun yüksek bi yerde bulunsun ve kafese yakın yerlerde duvara asılı veya tavandan sarkıtılmış süs eşyası tarzı şeyler varsa bunları çıkarıp kafesten salın. tepkilerinde değişme olursa bu tarz bi nedenden kokuyor olabilir. normalde yere düşse bile uçabilen bir kuş orda 5-10 saniyeden fazla beklemeyip tekrar kanatlanacaktır, tabi alışık değilse. çünkü kuşlar genelde etrafı rahat gözlemleyebileceği yüksek yerlere konmayı severler. bu arada hocam kuşunuzun hala kafese asılır halde durduğu oluyor mu?

• quote:

hocam kumu 1-2 çay kaşığı kadar yemliğe karıştır. hatta yemliğe önce yem koy üzerine kumu koy. kuş yemlenirken zaten kumu karıştırır, kendin karıştırırsan kum aşağılara iner özkütleden dolayı. kuyruğuna gelince, genelde kuyrukta tüylerin dağınıklığı veya uçlarında kırıklıklar olması uçmasına aşırı bi etkisi olmaz ancak kuyruğun sağlıklı şekilde olması daha iyi denge sağlamasına yardımcı olur. bence duvara filan çarpmasının iki nedeni var. biri alışamamış olması diğeri bişeylerden korkuyor olması. her kuşun kendine ait özellikleri var sonuçta. hiç tahmin etmeiğiniz bi eşyadan filan korkuyor bile olabilir. mesela benim kuşu mutfak dolaplarına yaklaştırınca korkuyor ama dolapların üstüe konunca korkmuyor. kuşun yüksek bi yerde bulunsun ve kafese yakın yerlerde duvara asılı veya tavandan sarkıtılmış süs eşyası tarzı şeyler varsa bunları çıkarıp kafesten salın. tepkilerinde değişme olursa bu tarz bi nedenden kokuyor olabilir. normalde yere düşse bile uçabilen bir kuş orda 5-10 saniyeden fazla beklemeyip tekrar kanatlanacaktır, tabi alışık değilse. çünkü kuşlar genelde etrafı rahat gözlemleyebileceği yüksek yerlere konmayı severler. bu arada hocam kuşunuzun hala kafese asılır halde durduğu oluyor mu?

çok nadir yapmaya başladı onu. genelde tüneğinde duruyor. ancak yaklaştığımız zaman konuşmak için falan direk yere atlıyor. Kafesin yerine sığınıyor korktuğu zaman.

asılma durumu ortadan kalktıysa iyi. belliki kuş insanlar tarafından oldukça korkutulmuş. size gelmeden önce oluşan bir korkaklık durumu var. normalde kuşlar el uzatınca filan korkar ancak sizin kuş biraz fazla yapıyor bunu. zaten sizede dışardan gelen bir kuş. muhtmelen çocuklu bir ailenindi ve çocukların kendisiyle uğraşmasından korkmuş olabilir. bu şekilde muhtemelen korkusu geçmeyecektir. şu an size önerebileceğim sadece yem su verip kuşun uzağında durmanız; bu şekilde belki sakinliğine kavuşabilir yada en iyi yapılacak şey bence bu; kuşunuzu da yanınıza alıp kuşçuya götürün ve kendisine beğendiği eşi alın. zaten yetişkin bir kuş olduğu için size alışması zor artık. yanında bir eş olursa beraber daha mutlu olurlar. bide eş alınca ilgilenmez bizimle diye düşünmeyin. alacağınız eşi mümkünse kuşçuya söyleyin ele alışkın olsun. bu sayede ele gelen kuş diğer kuşun korkaklığınıda kıracaktır. benim kuşlardan biri de bu şekilde korkardı ancak şimdi yavaş yavaş alıştı insanlara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanc58 -- 2 Eylül 2013; 17:38:05 >

• quote:

asılma durumu ortadan kalktıysa iyi. belliki kuş insanlar tarafından oldukça korkutulmuş. size gelmeden önce oluşan bir korkaklık durumu var. normalde kuşlar el uzatınca filan korkar ancak sizin kuş biraz fazla yapıyor bunu. zaten sizede dışardan gelen bir kuş. muhtmelen çocuklu bir ailenindi ve çocukların kendisiyle uğraşmasından korkmuş olabilir. bu şekilde muhtemelen korkusu geçmeyecektir. şu an size önerebileceğim sadece yem su verip kuşun uzağında durmanız; bu şekilde belki sakinliğine kavuşabilir yada en iyi yapılacak şey bence bu; kuşunuzu da yanınıza alıp kuşçuya götürün ve kendisine beğendiği eşi alın. zaten yetişkin bir kuş olduğu için size alışması zor artık. yanında bir eş olursa beraber daha mutlu olurlar. bide eş alınca ilgilenmez bizimle diye düşünmeyin. alacağınız eşi mümkünse kuşçuya söyleyin ele alışkın olsun. bu sayede ele gelen kuş diğer kuşun korkaklığınıda kıracaktır. benim kuşlardan biri de bu şekilde korkardı ancak şimdi yavaş yavaş alıştı insanlara...

çocuklu aileden gelmiş olma olasılığı düşük ama olabilir tabi neden olmasın... 2. bir kuş durumunu bi düşüneyim ben. bu yem vermeyip elden besleme yöntemi için ne diyorsun ?

@inanc58

bence denemeye değer hocam. çok inat ederse gelmeme konusunda aşırıya gitmemen iyi olur tabi...
  • Elden besleyerek kendinize alıştırabilirsiniz. Fakat o kafese bir tünek daha koyun ve suluğu üstte bir yere takın. Çünkü kuşun kakası ya da tüyü suya düşebilir. Ayrıca denge kuyruğu problemli gibi duruyor bildiğim kadarıyla küçük yaşta sıkça değiştiriyorlar yumurta maması yapın vitamin ihtiyacı için şimdiden böylece daha sağlıklı olur ve daha sorunsuz tüy değiştirir. denge kuyruğu yokken veya değiştirme aşamasındayken kuşlar uçamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.