Şimdi Ara

MUHABBET KUŞUM COK KORKAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1,5 ay önce yavru dişi muhabbet kuşu aldim hergun konuşuyorum ilgileniyorum ama kusum çok korkak herseyden korkuyor biz yanına yaklaşsak bile bağırmaya başlıyor ilgileniyoruz konuşuyoruz ama nafile hayvanda hiçbir gelişme yok yemini suyunu veriyoruz bakimini yapıyoruz ama çok korkak yanına bile yaklasamiyoruz bilgisi olan biri aydinlatabilir mi bizi lütfen

• Hocam ben 5 tane muhabbet kuşu baktım şuana kadar (hepsini farklı zamanlarda aldım) ve 4 tanesi de çok evcil cana yakın kuşlardı fakat 5. muhabbet kuşum nedense hiç uysal değil 4 aydır bundan önceki kuşlarımla nasıl ilgileniyosam öyle ilgilendim ama nedense bu kuşum hiç alışmadı bana. Kuşların da insanlar gibi kişiliği olduğunu düşünüyorum tüm kuşlar cana yakın sürekli oynayan sürekli öten kuşlar olmayabilir yani şans işi.
  • L e g a c y kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

• Dişi muhabbet kuşları, erkek kuşlara göre daha agresif oluyor. Evcilleşmesi biraz daha zordur. Isırmaya ve kemirmeye eğilimliler.
  • Dışarıya yani odaya salıyorsan benden bir tavsiye. Evde yalnızken yemini bacağının hemen yanına koy. Elbet acıkacaktır, oralarda dolanıp en son gelip yemi yiyecektir. (Hani normalde yerken kafayı kaldırır bakar ya, öyle yapınca kafayı falan kaldırmıyor. Aceleyle yeyip kaçıyor. Zaten korktuğu kişinin yani senin bağının yanında) tabi bir iki seferle olacak iş değil. Sabır, sonra daha fazla sabır gerektiriyor. 5-10 kere öyle yaparsın sonra avucuna koyup beklersin. yalnız sakın ani hareket etme, Hatta mümkünse heykel gibi dur. Bu arada sen o kadar uğraşırsın, mesela eve misafir gelir, misafirin küçük oğlu eliyle kafese vurmaya başlar... Senin bütün emeğin gider. Dikkat etmek lazım bu durumlara.

Farklı bir yol da, bir arkadaşında falan insana alışık, insanın kafasına konan bir muhabbet kuşun varsa (Bana sultan papağan sayesinde muhabbet kuşu alıştı) onlara bir süre birlikte bakacaksın. O kuş gelip senin kafana falan konup seninle oynayınca öbür kuş da gelmeye başlıyor.

Ha bir de camları sıkıca kapat. Ne kadar kuş aldıysam hepsini bizim aile kaçırttı. Şimdi sana yazarken aklıma geldi, yine sinir oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 20 Mart 2023; 23:24:30 >

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Hocam yazık ya bence böyle şeyler yapmasın.

Kuşların da karakterinvar bence. Bizim kuş yavruyken bize gelmişti. Daha uçamıyordu, sıcak avucumuza koynumuza gelip uyuyordu,

uçmaya başladıkça kendine dokundurmamaya başladı,

Bir de kaşınıyor diye petshıptan aldığımız spreyi sıkmak için bir kaç kez kafesinden avucumuza aldık diye iyice korktu galiba,

eskiden parmağımızı uzatınca üstüne atlardı, artık atlamıyor.

Bunun dışında maşallah çok güzel konuşuyor, omzumuza başımıza konuyor, aofraya gelip yemek yiyor, elimizin üstüne gelip yemek yiyor ama dediğim gibi tutturmuyor veya elimizi uzatınca üstüne atlamıyor ama isterse kolumuzu uzatınca üstne atlıyor :)

Venim önerim bol bol konuşun, tv de genelde açık olsun. Bizimki ilk zamanlar tv sesi olduğunda daha çok konuşuyordu, şimdi sabah güneş doğunca başlıyor yatana kadar susmuyor :D

edit: erkek bizimkisi, burnu koyu mor/mavi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 20 Mart 2023; 23:23:1 >

• Yiğitttefee kullanıcısına yanıt
    Sık sık kafesden cıkar ortama alışır.Kafese yem koyma kısa süre aç kalsın sonra avcuna yem al öle alışırsa iyi bir bag kurarsın
  • Eski kusuma çok benzettim hocam nerede oturuyosunuz

• Anladım hocam ayni kuş değil o zaman ama çok benziyor

• Sagolun umarım alışır bana

• dişiler zor alışıyor zaten erkek alsaydınız keşke arkadaşın dediği gibide alışmayan kuş ne yapsanız alışmaz bazı kuşlar ilgilenmeseniz bile sizden ayrılmaz sizi sever bazı kuşlarda sabah akşam çalışın yine alıştıramazsınız

• ama eğer sabırlıysan uğraşmak istiyorsan taktik verim

kuşun kafesini baş hizandan yukarı koy hayvana özgüven gelir

kuşun kafesindeki oyuncak vesaireyi çıkar ve kafesi karmaşık olmayan basit bir oda koy

ilk saldığında kuşu bırak çık odadan kapa kapıyı etrafı tanısın

kuşu eğitmek için perde taktiği uygula internete yazarsan çıkar nasıl olacağı

kuşla her gün normal ses tonuyla konuş sesi inceltirsen sonraki zamanlarda normal ses tonundan korkar

parmağını kuşun ürkmeyeceği şekilde parmağını kafesin içine koy

çırpınırsa uzaklaştır sakin sakin yavaş yavaş yaklaştır tanısın parmağını korkmasın

eğer kuşu tutarsan ısırdığında sakın canın acısada elini çekme yoksa senin korktuğunu anlar ve sürekli yapar ama tepkisiz kalırsan bir süre sonra bırakır veya eline sirke sürebilirsin böylece ağzına iğrenç tat gelir ve bırakır

internette görüyom bazen kolonya sürüyorlar sakın sürmeyin hayvan ölür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda10güler -- 27 Mart 2023; 23:2:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.